FANTOM12
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 22 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 335
- Like
- 5.466
- Πόντοι
- 23.305
Μια ερώτηση για δυνατούς λύτες:
Όταν μία χώρα που 130 κράτη την αναγνωρίζουν ως Μακεδονία (σκετο) την αναγκάζεις να μετονομαστεί σε Βόρεια Μακεδονία, είναι "προδοσία".
Όταν κομμάτι του Αιγαίου κατοχυρώνεται από την Ε.Ε. ως Turkaegean τι είναι;
Κάποια στιγμή, κάποιος στο παρόν thread, ανέφερε την Μεγάλη Αικατερίνη.
Η οποία είπε και το: «Δεν έχω καταλάβει γιατί φιλονικείτε, στο τέλος ο καθένας θα μείνει με τη δική του άποψη.»
Για μένα λοιπόν είναι χάσιμο του χρόνου μου (που έτσι κι αλλιώς είναι μετρημένος) χωρίς λόγο, για πολιτικές και αθλητικές συζητήσεις.
Ρίχνω μια ματιά κάπου-κάπου όταν συνδέομαι αλλά δεν σχολιάζω. Θα κάνω όμως μια εξαίρεση.
Για το Μακεδονικό.
Η εξωτερική πολιτική δεν διαμορφώνεται στις πλατείες. Αυτές οι συγκεντρώσεις είναι για να πουλάνε σημαιούλες οι γύφτοι.
Έπρεπε λοιπόν να αφήσουμε το Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1993 να λύσει το θέμα του ονόματος, ακόμα και με κάποια χρήση του ονόματος Μακεδονία. Εκείνη την εποχή είχαμε συμφέρον να λυθεί το θέμα.
Την δεδομένη στιγμή που έγινε η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είχαμε κανένα συμφέρον, άλλοι καιγόταν και πολύ (από Σκόπια μέχρι ΗΠΑ και Γερμανία) αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε.
Ήταν ευκαιρία για μια συμφωνία, αλλά ο Τσίπρας άφησε τον άθλιο Κοτζιά να το χειριστεί. Το «Μακεδονικό ζήτημα» έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως εθνικό θέμα σε συνεργασία και συναπόφαση με τα άλλα κόμματα.
Αλλά το τότε κυβερνών κόμμα προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το θέμα σαν σφήνα για να διασπάσει τη Ν.Δ.
Αστεία πολιτική, γι΄ ακόμα μια φορά. Όμως το πράγμα στράβωσε και έγινε μπούμερανγκ.
Το θέμα δεν είναι τόσο ο όρος Μακεδονία, είναι ότι δέχτηκε ο Τσίπρας τη διατύπωση «Nationality: Makedonian»
Για το "Turkaegeon"
Θεωρώ ότι είμαι αρκετά πατριώτης, κάποιοι μάλιστα μπορεί να με χαρακτήριζαν σωβινιστή. Και φυσικά δεν αντιπαθώ κάποια χώρα περισσότερο από την Τουρκία που είναι όχι μόνο ο προαιώνιος μας εχθρός αλλά και το μεγαλύτερό μας σημερινό πρόβλημα.
Παρά ταύτα ειλικρινά δεν κατανοώ τον σάλο από την λέξη "Turkaegeon"!
Μας αρέσει ή όχι τα δυτικά παράλια της Τουρκίας από το Αιγαίο βρέχονται, η δε ύπαρξη Ελληνικών νησιών πλησίον των Τουρκικών ακτών δεν το αλλάζει αυτό.
Ίσα-ίσα που ο όρος θεωρώ ότι ομολογεί πως εκτός από το γνωστό Αιγαίο, αυτό με τα πολυάριθμα νησιά υπάρχει και ένα άλλο, ας πούμε δευτερότερο (και φτηνότερο επίσης!) ως εναλλακτική επιλογή για τον ξένο τουρίστα.
Γνωστά είναι αυτά και πραγματικότητα, δεν έχει έννοια να καμωνόμαστε πως δεν ισχύουν.
Η Ν.Δ μπλέκει για ακόμα μια φορά στα πολιτικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ.
Εγώ αν ήμουν αρμόδιος του τουρισμού μας, θα έπιανα την ατάκα και θα ξεκινούσα μια διεθνή διαφημιστική καμπάνια που θα έλεγε: «Το πραγματικό Αιγαίο βρίσκεται στην Ελλάδα! Τα άλλα είναι φτηνές απομιμήσεις...»