Alexis_cool
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Φεβ 2008
- Like
- 4.766
- Πόντοι
- 456
Η κοπελα ειναι περιπτωση...Δεν την ηξερα,αλλα τωρα που ακουσα 2-3 κομματια στο Youtube πραγματικα εφαγα σκαλωμα!
Πωω μου σηκώθηκε η τρίχα με την φωνάρα του Γρηγόρη......
Ο Μπιθικώτσης δεν ήταν ο καλύτερος αναβιωτής του ρεμπέτικου... Ήταν ο ίδιος ρεμπέτης, γι' αυτό και οι ερμηνείες του είναι μάγκικες, κοφτές, απέριττες, όπως πρέπει... Αλλά το γεγονός ότι προερχόμενος απ' αυτόν το χώρο κατάφερε μερικά χρόνια αργότερα να ερμηνεύσει εξαιρετικά και Θεοδωράκη που ήταν κάτι ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΕΝΟ ΜΟΥΣΙΚΑ (εμείς σήμερα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο νεωτερίστικο ήταν το στοιχείο του Μϊκη για τους ανθρώπους του λαϊκού) αυτό και μόνο τον κατατάσσει όχι απλώς στους κορυφαίους ερμηνευτές της Ελλάδας, αλλά στην κορυφή ακριβώς μαζί με το Στέλιο κατά την άποψή μου.
συμφωνω για Μπιθικωτση. δωρικος, απεριττος, εκφραστικος, αρσενικη φωνη. η απουσια κλαμματος σε σχεση με Καζαντζιδη, του δινει κι αλλους ποντους στη συνειδηση μου. για την εποχη τους οντως οι 2 κορυφαιοι ερμηνευτες. αν παμε χρονικα πιο πισω υπαρχουν και αλλοι αναλογων δυνατοτητων.
Καλά ναι κι εγώ στην εποχή του λαϊκού αναφέρθηκα... Γιατί αν πας πιο πίσω θα βρεις τον παμμέγιστο Στράτο και αν πας και στο σμυρνέικο θα βρεις τον τιτανοτεράστιο Αντώνη Διαμαντίδη το γνωστό Νταλγκά με φωνή που όμοιά της δε θα βγει ούτε σε 200 χρόνια.
ακριβως. πεστα να τα διαβαζουν κι αλλοι. θα προσθεσω και Τσαουσακη, Καβουρα ισως και μερικους ακομα.
Φυσικά, αν είναι δυνατόν να παραλείψουμε Τσαουσάκη και Κάβουρα... Επίσης όσον αφορά την εποχή του περάσματος απ' το ρεμπέτικο στο λαϊκό αδυναμία έχω στην παραπονιάρικη φωνή του Τζουανάκου αλλά και στη μάγκικη φωνή του Μπίνη.
α ρε Τζουανακος...
αδυναμια μεγαλη. ειδικα επειδη ειναι και τεραστιος συνθετης.
οσο για Τακη Μπινη σου σκαω ενα αγαπημενο και αγνωστο τραγουδι σε λιγο. εσυ ισως το ξερεις.