Νέα

Ρεάλ Μαδρίτης,η βασίλισσα της Ευρώπης!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman21
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 164K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Cristiano Ronaldo VS Ronaldo Luís Nazário de Lima

• Cr7

Ψήφοι: 45 34,6%
  • R9

Ψήφοι: 85 65,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    130
OP
OP
hitman21

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
ευκολα και απλα..

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Το μήλο κάτω από την μιλιά θα πέσει[/size]

Σε μήλο της έριδος μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας έχει εξελιχθεί ο Έντσο Ζιντάν, μεγαλύτερος γιος του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο 15χρονος άσος αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης και ήδη ο προπονητής της εθνικής Παίδων της Ισπανίας επιβεβαίωσε ότι θα τον καλέσει τον Οκτώβριο. Οι Γάλλοι δεν έχουν ακόμη πει την τελευταία τους λέξη, αφού θέλουν και για λόγους γοήτρου να μη χαθεί από τους «τρικολόρ» το... βλαστάρι του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Προσπάθεια για την πρόκριση[/size]

Η Ρεάλ έχει αποκλιστεί, ούκο λίγες φορές, από το  Κόπα Ντελ Ρέι, αποκλείοντας από ομάδες τρίτης κατηγορίας. Η «βασίλισσα», έχει κατακτήσει 17 φορές το Κύπελλο.
Η Μπαρτσελόνα, που έχει το ρεκόρ με 25 κατακτήσεις Κυπέλλου, θα αντιμετωπίσει επίσης μία ομάδα από την τρίτη κατηγορία, τη Θεούτα, ενώ η κάτοχος του θεσμού Σεβίλλη θα αναμετρηθεί με τη Ρεάλ Ουνιόν, που παίζει στη δεύτερη κατηγορία. Η κλήρωση ανέδειξε τέσσερα ζευγάρια μεταξύ ομάδων της μεγάλης κατηγορίας: Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αλμερία, Οσασούνα-Λα Κορούνια, Χέρκουλες-Μάλαγα και Μαγιόρκα-Σπόρτινγκ Χιχόν.

Οι αγώνες είναι διπλοί, με τα πρώτα ματς να διεξάγονται στις 27 Οκτωβρίου και τους επαναληπτικούς στις 10 Νοεμβρίου. Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Μούρθια-[size=12pt]Ρεάλ Μαδρίτης[/size]
Ρεάλ Ουνιόν-Σεβίλλη
Λογκρονιές-Βαλένθια
Θεούτα-Μπαρτσελόνα
Πόλι Εχίδο-Βιγιαρεάλ
Λας Πάλμας-Ατλέτικο Μαδρίτης
Πορτουγκαλέτε-Χετάφε
Μπέτις-Σαραγόσα
Χερέθ-Λεβάντε
Κόρντομπα-Ράσινγκ Σανταντέρ
Αλκορκόν-Μπιλμπάο
Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αλμερία
Οσασούνα-Λα Κορούνια
Χέρκουλες-Μάλαγα
Μαγιόρκα-Σπόρτινγκ Χιχόν

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Χωράφι για πατάτες το Μπερναμπέου[/size]

Στον κακό αγωνιστικό χώρο του Σαντιάγκο Μπερναμπέου στάθηκε στις δηλώσεις του ο Ζοζέ Μουρίνιο μετά τη λήξη του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Εσπανιόλ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την κακή εμφάνιση της ομάδας του παρά τη νίκη της με 3-0.
«Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος γιατί δεν είναι εύκολο να παίξεις σε ένα χωράφι για πατάτες. Επίσης, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για σωστή αποθεραπεία ανάμεσα στους αγώνες.Γεννήθηκα σε μια χώρα που έχει δέκα εκατομμύρια προπονητές και εργάζομαι σε μια άλλ η που έχει σαράντα. Η αλήθεια όμως είναι μία. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μόνο έναν προπονητή και μόνο έναν που αποφασίζει. Η ομάδα μου ήταν κουρασμένη»

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Σε ..... λίγο θα μας θαυμάζουν[/size]

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να είναι πρωτοπόρος στην Primera Division, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ικανοποιεί με τις εμφανίσεις της και ακόμη δεν έχει «κερδίσει» την εμπιστοσύνη των φιλάθλων της. Ο Μεσούτ Εζίλ σε συνέντευξή του στην «As» εξέφρασε τη βεβαιότητα πως αυτό είναι θέμα χρόνου…
«Σύντομα το ‘Μπερναμπέου’ θα μας χειροκροτεί. Είμαστε πρωτοπόροι στη βαθμολογία και ξέρω πως έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Κάθε μέρα θα γινόμαστε και πιο δυνατοί και θα ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας», δήλωσε ο νεοαποκτηθείς μέσος της «βασίλισσας. Ξέρει να παίρνει το μέγιστο από κάθε παίκτη του. Έχει την κατάλληλη ισορροπία ώστε να είναι κοντά στον παίκτη, αλλά να κρατά πειθαρχημένη την ομάδα και κάνει τους ποδοσφαιριστές να καταλαβαίνουν αυτό που τους ζητά. Για μένα είναι ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου.
Ερωτηθείς αν συμφωνεί με όσους χαρακτηρίζουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο ατομιστή, ο τουρκικής καταγωγής Γερμανός άσος απάντησε κατηγορηματικά: «Σε καμία περίπτωση. Είναι ένας παίκτης ομάδας. Φάνηκε και στο δεύτερο γκολ κόντρα στην Εσπανιόλ, όταν έδωσε πάσα στον Ιγκουαΐν. Είναι ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης και πολύ σημαντικός για την ομάδα μας».

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Έτοιμος ο Ρονάλντο
[/size]
Σε φουλ ρυθμούς προπόνησης επέστρεψε την Πέμπτη ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε από το ματς με την Οσασούνα και τέθηκε στη διάθεση του Ζοσέ Μουρίνιο για την εκτός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου με τη Λεβάντε για την Primera Division.
Απών με άδεια για προσωπικούς λόγους ήταν ο Πέπε, ωστόσο ο Πορτογάλος αμυντικός δεν υπολογίζεται για το προσεχές ματς καθότι αποβλήθηκε στον αγώνα της Τρίτης και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Ενδιαφέρον για Γκάγκο[/size]

Κρούση στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Φερνάντο Γκάγκο ετοιμάζεται να κάνει ο Ζεράρ Ουγιέ σύμφωνα με την AS, αφού θέλει να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της Άστον Βίλα.
Ο Αργεντινός μέσος έχει βρεθεί φέτος κάπως στο περιθώριο των «μερένχες» αφού δεν είναι στα βασικά πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι Τσάβι Αλόνσο, Λασανά Ντιαρά και Σάμι Κεντίρα καλούνται να καλύψουν τις δύο θέσεις των αμυντικών χαφ, με τους Μαχαμαντού Ντιαρά και Γκάγκο να ξέρουν ότι δεν θα βρουν τους αγώνες που θέλουν.
Εκεί βασίζεται και ο προπονητής των «χωριατών» που προσπαθεί να πείσει τον 24χρονο αστέρα να έρθει στην Premier League. Ο Μουρίνιο δύσκολα θα φέρει αντίρρηση σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα, αφού επιθυμεί να μαζέψει από έσοδα ένα εύλογο ποσό που θα χρησιμεύσει για την αγορά ενός πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή.

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Ανεβάζει ρυθμούς ο Γκάγκο[/size]

Έπειτα από πολύ καιρό, ο Φερνάντο Γκάγκο επέστρεψε τη Δευτέρα στις προπονήσεις της Ρεάλ, όπως ενημέρωσε επίσημα η διοίκηση των «μερένχες». Ο Αργεντινός διεθνής μέσος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στον έσω πλάγιο σύνδεσμο στο αριστερό γόνατο και γυμνάστηκε κανονικά, υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο.
Πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για την αναμέτρηση της Τρίτης με την Οσέρ στο «Αμπέ Ντεσάμπ», στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Η αποστολή της ομάδας :[/size]

Για Οσέρ

Τερματοφύλακες :

Κασίγιας, Adan, Dudek

Αμυντικοί :

Ramos, Marcelo, Arbeloa, Πέπε, Καρβάλιο, Mateos

Μέσοι :

Granero, Lass, Diarra, Xabi Alonso, Χουάν Κάρλος, Ντι Μαρία, Özil, Khedira

Επιθετικοί :

Higuain, Κριστιάνο Ρονάλντο, Benzema

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Στην αποστολή ειναι :[/size]

Για :

Ρεάλ Μαδρίτης

Τερματοφύλακες: Κασίγιας, Dudek, Adan
Αμυντικοί: Ράμος, Μαρσέλο, Arbeloa, Πέπε, Καρβάλιο, Mateos
Μέσοι: Granero, Lass, Diarra, Xabi Alonso, Ντι Μαρία, Özil, Khedira, Χουάν Κάρλος
Επιθετικοί: Higuain, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

Ντεπορτίβο

Τερματοφύλακες: Aranzubia, Manu
Αμυντικοί: Laure, Aythami, Lopo, Μανουέλ Πάμπλο, Ζε Κάστρο, Morel, Rindaroy
Μέσοι: Antonio Tomas, Juca, Guardado, Juan Rodriguez, Ruben Perez, Desmarets, Saul
Επιθετικοί: Adrian, Lassad

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Το .... νέο Μπερναμέπου[/size]

Τον νέο χλοοτάπητα του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» δοκίμασαν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποφάσισε οι ποδοσφαιριστές του να πατήσουν το χορτάρι του γηπέδου, στην τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν από το αποψινό παιχνίδι με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.
Όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία, ο χλοοτάπητας δεν είναι πλέον χωράφι για πατάτες - όπως τον είχε αποκαλέσει ο Μουρίνιο πριν από περίπου δύο εβδομάδες. «Το χορτάρι είναι ωραίο, πολύ ωραίο. Η άσχημη εικόνα που είχε στους προηγούμενους αγώνες, δεν υπάρχει πια και χρειάζεται χρόνο για να είναι στην κατάλληλη μορφή»

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Η Ρεάλ ... βρίσκεται σε εξέλιξη[/size]

Ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης, στο πρώτο διάστημα που έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, εμφανίστηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Μάλιστα, ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε πως η «βασίλισσα» θα είναι συνέχεια… υπό κατασκευή, αφού είναι ένας οργανισμός και συνέχεια αλλάζουν τα δεδομένα σε αυτή.
«Η ομάδα θα είναι υπό κατασκευή για πέντε μήνες, δέκα μήνες, ένα χρόνο ή δύο χρόνια. Οι ομάδες είναι οργανισμοί, οι οποίοι συνέχεια αλλάζουν και βρίσκονται διαρκώς σε εξέλιξη. Είμαι ευχαριστημένος από την αντίδραση της ομάδας στο πρώτο διάστημα που είμαι σε αυτή. Αν είχαμε πέτυχε ένα γκολ στους αγώνες στα παιχνίδια που δεν υπήρξε σκορ και είχαμε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουμε. Οι παίκτες πρέπει να είναι ήρεμοι για να καταλάβουν τι γίνεται στο γήπεδο. Πάντως, εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν είναι πως ο προπονητής είναι μαζί τους.
Διάβασα κάποια πράγματα, αλλά δεν έχω ακούσει κάτι. Έχω ήδη κουραστεί από τη συγκεκριμένη ιστορία. Υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν για μένα και θέλουν να είναι στο επίκεντρο για να ασκούν πίεση στην ομάδα».

Carlos

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Κριτικές
12
Like
2
Πόντοι
2.945
Η  σημερινη Εξαρα   στο Μπερναμπεου  και το καζο  της  Μπαρτσα  :2funny: :dancing:

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
[size=12pt]Προσπάθεια για την πρόκριση[/size]

Η Ρεάλ έχει αποκλιστεί, [size=16pt]ούκο[/size] λίγες φορές, από το  Κόπα Ντελ Ρέι, αποκλείοντας από ομάδες τρίτης κατηγορίας. Η «βασίλισσα», έχει κατακτήσει 17 φορές το Κύπελλο.

φίλε, μήπως εννοείς σούκο;
URL]]

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Ενας προπονητηής πρέπει να έχει ...... [/size]

Τη δική του απάντηση σε όσους του άσκησαν κριτική για τις τελευταίες εμφανίσεις της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μετά την εμφατική νίκη (6-1) της «βασίλισσας» επί της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ο Πορτογάλος τεχνικός παρουσιάστηκε ενοχλημένος και τόνισε πως έχει τη στήριξη της διοίκησης, η οποία έχε εκτιμήσει τις επιτυχίες που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια.
«Αν έχετε αμφιβολίες για έναν προπονητή που έχει κερδίσει όσα έχω κερδίσει εγώ τότε θα πρέπει να μου εξηγήσετε τι προσόντα πρέπει να έχει ένας προπονητής για να έχει το δικαίωμα να δουλέψει στην Ισπανία. Θα πρέπει να μου πείτε αν θα πρέπει να έχω κερδίσει τρία Τσάμπιονς Λιγκ και επτά εθνικά πρωταθλήματα. Λοιπόν εγώ έχω κερδίσει δυο Τσάμπιονς Λιγκ και έξι εθνικά πρωταθλήματα. Είναι αυτά αρκετά για να έχω το δικαίωμα να δουλέψω εδώ; Αν ναι, καλώς, θα συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου. Δεν γίναμε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, επειδή κερδίσαμε την Λα Κορούνια με 6-1. Είμαστε σε φάση κατασκευής και ούτε το αποτέλεσμα αλλά ούτε και το χειροκρότημα του κοινού σημαίνουν πως έχει τελειώσει η δουλειά μας. Η δουλειά συνεχίζεται. Είμαι πολύ ήρεμος, έχουμε πολλά να κάνουμε και πολλή δουλειά μπροστά μας. Έχω την εμπιστοσύνη του προέδρου μου και την εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου. Δεν είχαμε με τη Ντεπορτίβο περισσότερες ευκαιρίες από όσες είχαμε στη Μαγιόρκα. Το αποψινό ήταν ένα σημαντικό ματς για τους επιθετικούς μας, που γεύτηκαν τη χαρά του σκοραρίσματος. Θα πρέπει να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Θα μπορούσαμε να είχαμε 18 πόντους επειδή παίξαμε για να τους κατακτήσουμε αλλά πετάξαμε τέσσερις. Υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται μπροστά από μας στη βαθμολογία».

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Η ... Έδρα της Ρεάλ
[/size]
Σε… φρούριο μετατρέπεται για τη Ρεάλ Μαδρίτης το «Σαντιάγο Μπερναμπέου»! Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο παρέμειναν αήττητοι στην έδρα τους, αφού δεν έχουν γνωρίσει την ήττα από το ξεκίνημα της σεζόν. Για τέταρτο συνεχόμενο ματς η «βασίλισσα» πήρε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζει δυναμικά την κούρσα που έχει ξεκινήσει για την επίτευξη των στόχων της.
Η αρχή έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν οι Μαδριλένοι επικράτησαν με σκορ 1-0 της Οσασούνα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Primera Division. Τρεις μέρες αργότερα οι «μερένχες» αντιμετώπισαν τον Άγιαξ (για το Champions League), τον οποίο νίκησαν με 2-0. Στις 21 Σεπτεμβρίου η Ρεάλ υποδέχτηκε την Εσπανιόλ, την οποία «φιλοδώρησε» με τρία γκολ (3-0) και χθες διέσυρε (6-1) την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.
Σε αυτά τα τέσσερα ματς η ομάδα του Μουρίνιο έχει πετύχει 12 γκολ και έχει δεχθεί μόλις 1 τέρμα, το οποίο έσπασε το σερί που είχε «χτίσει» ο Ίκερ Κασίγιας.

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Ντεμπούτο, για Κάρλος[/size]

Ο Χουάν Κάρλος έγινε ο πρώτος παίκτης από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, στον οποίο ο Ζοσέ Μουρίνιο του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της «βασίλισσας».
Ο 20χρονος μέσος αντικατέστησε τον Ντι Μαρία στο 78’ της αναμέτρησης με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ενώ ήταν στην αποστολή του αγώνα με την Οσέρ για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.
«Προσπάθησα να μη φοβάμαι και να κάνω αυτό που ξέρω. Μίλησα με τον Κριστιάνο και τον Μαρσέλο, οι οποίοι ήταν κοντά σε εμένα. Δεν μου έχει πει κάτι μέχρι στιγμής ο κ. Μουρίνιο. Η ένταση του αγώνα ήταν διαφορετική από εκείνη που έχω συνηθίσει»

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
[size=12pt]Ενδιαφέρον Ρεάλ για Μπέιλ[/size]

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Γκάρεθ Μπέιλ με τη φανέλα της Τότεναμ σε Premier League και Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχουν αφήσει ασυγκίνητα τα «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρονται έντονα για να αποκτήσουν τον Ουαλό διεθνή που καλύπτει με άνεση όλη την αριστερή πτέρυγα.
Η ισχυρή Τότεναμ, η οποία μάλιστα φέτος συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, δεν έχει καμία διάθεση να «ξεπουλήσει» τον ταλαντούχο 21χρονο, το συμβόλαιο του οποίου εκπνέει το 2014, και έχει ήδη απορρίψει μια πρόταση 24 εκ. ευρώ από την ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «goal.com» πάντως, οι Λονδρέζοι δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν ένα ποσό που να ξεπερνάει τα 35 εκ. ευρώ και σε αυτό ποντάρει ο δηλωμένος θαυμαστής του Μπέιλ Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος βλέπει στο πρόσωπό του έναν Σέρχιο Ράμος (μπακ με αμυντικές και επιθετικές δυνατότητες) της αριστερής πτέρυγας.

OP
OP
hitman21

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
καποιοι εχουν αρχισει να πανικοβαλλονται...
οταν καταλαβουν οτι η ομαδα δεν ειναι ουτε στο 50 % εκει να δεις τι θα παθουν...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom