Ζμπούτσαμ
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Το κοινωνικό κράτος σαφώς και πρέπει να στοχεύει σ'αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη και να μην είναι μπάτε σκύλοι αλέστε. Μόνο που το κοινωνικό κράτος που ευαγγελίζεται ο νεοφιλελευθερισμός σου είναι της λογικής live and let die μουρουτάκο μου κι έχει διαφορετική άποψη για το ποιος έχει ανάγκη τη στήριξή του. Γιατί η μοναδική κατηγορία πολτών για την οποία το "κοινωνικό" σου κράτος έχει ανοιχτή αγκαλιά είναι αυτή που σε καμία περίπτωση δε λέγεται ευπαθής κοινωνική ομάδα. Όταν ένα κράτος νομοθετεί με όποιον τρόπο μπορεί ώστε οι μοναδικοί που δε θα χάσουν εισόδημα είναι οι μπομπολαίοι, κάτι τρέχει σίγουρα με αυτήν την άποψη περί κοινωνικού κράτους.τα σπίτια στο σφυρί πρέπει να βγαίνουν και για λιγώτερα …
ειδικά για χρέη από ΦΠΑ και ΙΚΑ τα οποία είναι υπεξαίρεση να συνοδεύονται με φυλακή …
στις τράπεζες στα παπάρια μου ας κάνουν ότι γουστάρουν δεν θα εμπλακώ στον καυγά μεταξύ ιδιωτών.. ας τα βγάλουν και ας τα βάλουν μεταξύ τους…
από κει και πέρα ποτέ δεν είπα ότι είμαι κομμουνιστής…
Νεοφιλελεύθερος είμαι.
Το κοινωνικό κράτος πρέπει να υπάρχει αλλά η στόχευση του πρέπει να είναι σε συγκεκριμένους που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουν ανάγκη και όχι μπάτε σκύλοι αλέστε…
και αν δεν έχεις καταλάβει πιστεύω στο πραγματικά κοινωνικό κράτος περισσότερο από σένα τον “αριστερό” (στο μυαλό γιατί στην τσέπη είσαι άλλο)
Α και που'σαι? Σε αντίθεση με σένα που για κάποιον δικό σου λόγο προσπαθείς μονίμως ν'αποδείξεις πράγματα, εγώ δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα ν'ασχοληθεί κάποιος με την τσέπη μου. Κατανοητό??