Νέα

Πτώχευσε ξανά η Αργεντινή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Gamaw Gries
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 580
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
εχω και αυτα τα διαγραμματα... περιμενε....
δεν θελω τα διαγραμματα την γνωμη σου θελω, γιατι πιστευεις οι ανθρωποι απο την αργεντινη, την κουβα, την κινα, την ινδια αφου εχουν τοσο καλα διαγραμματα θελουν να φυγουν για τις καταχρεωμενες ΗΠΑ, ελλαδα, ελβετια, ιαπωνια?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
εχουν σημασια για εσενα το ακαθαριστο εθνικο προϊον και το χρεος και οχι η ποιοτητα ζωης των ανθρωπων?
θα προτιμουσες να εισαι στην αργεντινη, στην κουβα, στην ινδια, στην κινα με το μικρο χρεος
ή στην ελλαδα, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνια, την ελβετια των τεραστιων χρεων?
Γιατι πιστευεις ότι οι αριθμοι είναι κατι ξενο από την ευημερια των ανθρωπων?
Εξαιτιας των αριθμων δυστυχήσαμε επι πεντε χρονια τωρα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Δεν μας ειπες επισης πως με τετραπλασιο πληθυσμο η Αργεντινη εχει περιπου το ιδιο ΑΕΠ με την Ελλαδα, αλλα αυτο θα το θεωρεις δευτερευον...
Εγω παλι δεν δηλωνω εξπερ στα οικονομικα, αλλά αυτό πραγματι το ειδα κι εγω και μου φαινεται επιεικως ανεξηγητο.

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.645
Πόντοι
42.697
[size=40pt]Η Αργεντινή και οι γύπες Γεωργιάδης - Κωνσταντινόπουλος. [/size]
[size=25pt]Του Στ. Κούλογλου[/size]

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, αλλά που να το ξέρουν αυτό οι γύπες, επιπέδου Γεωργιάδη και Κωνσταντινόπουλου; Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και ο υφυπουργός της πασοκικής συνιστώσας της ΝΔ άστραψαν και βρόντησαν σήμερα επειδή η νέα χρεοκοπία της Αργεντινής δικαίωσε την μάχη τους «να μην γίνει η Ελλάδα Αργεντινή». Μάλιστα ο δεύτερος, υφυπουργός Ανάπτυξης τρομάρα μας, έκανε και ανάλυση της υπόθεσης εξηγώντας ότι «τραπεζικό σύστημα δεν φοβήθηκε και χρεοκόπησε μία μεγάλη χώρα που έχει παραγωγή».

Στη πραγματικότητα βέβαια, οι νέες περιπέτειες του Μπουένος Αιρες δεν έχουν έχουν να κάνουν καθόλου με τις προηγούμενες σαχλαμάρες. Αντίθετα με την Ελλάδα, όπου το κούρεμα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ όχι μόνο δεν έκανε το χρέος βιώσιμο αλλά κατέστρεψε και τα ασφαλιστικά ταμεία, η Αργεντινή αναδιάρθρωσε με επιτυχία το χρέος της κουρεύοντας το κατά 70%. Η μεγάλη πλειοψηφία των πιστωτών που κατείχαν αργεντίνικα ομόλογα συμφώνησαν με την ρύθμιση, εκτός από αυτούς που κατείχαν το 7% του χρέους, που είναι οι διαβόητοι "γύπες των αγορών".

Πρόκειται για κερδοσκοπικά funds που όταν κάποιος πιστωτής έχει οικονομικό πρόβλημα του αγοράζουν μπιτ παρά τα ομόλογα που κατέχει: αγοράζουν ένα ομόλογο στο 10% της αξίας του, αλλά τελικά ζητάνε να τους καταβληθεί το 30% ή 50%, ή ακόμη και 100 % της συνολικής αξίας. Επειδή λοιπόν καιροφυλακτούν και περιμένοντας τους πιο αδύναμους να σπάσουν για να τους αρπάξουν τα ομόλογα, αποκαλούνται «γύπες».

Διαβάστε εδώ το πλήρες ιστορικό και παρασκήνιο της μάχης της Αργεντινής με τους γύπες και τα αμερικανικά δικαστήρια

Όταν ξέσπασε η κρίση στην Αργεντινή, επειδή κάποιοι ομολογιούχοι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά περιμένοντας να πάρουν τα χρήματα τους πίσω, πούλησαν τα ομόλογα σε χαμηλές τιμές στους γύπες. Το νέο πρόβλημα ξεκίνησε όταν αυτοί οι γύπες ζήτησαν από την Αργεντινή να πληρωθούν στο 100% πράγμα που σημαίνει ότι θα είχαν απίστευτα κέρδη: αν είχαν συμφωνήσει με το 30% της αποπληρωμής όπως οι υπόλοιποι, θα είχαν παλι μεγάλα κέρδη, καθώς είχαν αγοράσει τα ομόλογα σε πολύ χαμηλότερη αξία από την αρχική. Με το 100% θα είχαν 1.300% απόδοση της αρχικής επένδυσης!!

Αυτά τα ληστρικά funds δεν δέχθηκε η κυβέρνηση της Αργεντινής να πληρώσει και εδώ ερχόμαστε στο ζουμί: ένας γύπας κατέφυγε στα Αμερικανικά δικαστήρια. Ήταν τόσο παράλογη, ληστρική και καταστροφική για κάθε μελλοντική αναδιάρθρωση χρέους η προσφυγή, ώστε ακόμη και το ΔΝΤ παρενέβη δικαστικά υπέρ της Αργεντινής. Άλλα επειδή η Δικαιοσύνη ειδικά στις ΗΠΑ δουλεύει πλέον ανοικτά υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων δικαίωσε τους γύπες: τα αμερικανικά δικαστήρια επέβαλλαν στην Αργεντινή να επιστρέψει το 100% του χρέους στα ληστρικά Hedge Funds.

Πώς μπόρεσε όμως ένα αμερικανικό δικαστήριο να υποχρεώσει μια άλλη χώρα πως και πόσο θα αποπληρώσει; Επειδή η Αργεντινή είχε εξουσιοδοτήσει τα δικαστήρια της Νέας Υόρκης να επιλύουν τις δικαστικές διαφορές σχετικές με τα ομόλογα της. Είχε δηλαδή απαρνηθεί το αργεντίνικο δίκαιο υπέρ του αμερικανικού. Όπως ακριβώς οι δικοί μας Γεωργιάδηδες και Κωνσταντινόπουλοι που μεταβιβάζοντας το χρέος, το πέρασαν από το ελληνικό δίκαιο στο βρετανικό. Δεν φτάνει δηλαδή ότι στέρησαν από την χώρα ένα ισχυρότατο όπλο, αλλά τώρα φωνάζουν υποκριτικά ότι μας έσωσαν.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.937
Πόντοι
1.756
αγοραστικη δυναμη Ελληνων....

Συνημμένα

• agor.ell.jpg
    agor.ell.jpg
    30,2 KB · Εμφανίσεις: 17

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
Γιατι πιστευεις ότι οι αριθμοι είναι κατι ξενο από την ευημερια των ανθρωπων?
Εξαιτιας των αριθμων δυστυχήσαμε επι πεντε χρονια τωρα.
ναι και ιαπωνες, ηπα, ελβετοι δυστυχανε επισης και φευγουν για τις υγιεινές κινα, κουβα, αργεντινη, ινδια?

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.937
Πόντοι
1.756
αγοραστικη δυν. Αργεντινου...

Συνημμένα

• αγορ. αργ..jpg
    αγορ. αργ..jpg
    30 KB · Εμφανίσεις: 19

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
αγοραστικη δυναμη Ελληνων....
Βλεπω 2000-2009 μεγιστη ευημερια.
Επειδή όμως δεν είμαι 15 χρονων, θυμαμαι τοτε να γκρινιαζουν οι παντες για...λιτοτητα και δυσκολιες  :jerking:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
ναι και ιαπωνες, ηπα, ελβετοι δυστυχανε επισης και φευγουν για τις υγιεινές κινα, κουβα, αργεντινη, ινδια?
Ποιος σου ειπε ότι οι αριθμοι στις ΗΠΑ, Ιαπωνια και Ελβετια είναι αρνητικοι?
Μονο το χρεος βλέπεις?

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
μια φορα ρε τζωννυ να πεις πεταξα μαλακια σορρυ.
πεταξες μαλακια οτι οι αντιμνημονιακη νδ υποστηριζε το παραδειγμα της αργεντινης
ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΟ ΚΟΤΑ ΚΟΚΟΚΟΚΟΚΟ

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.937
Πόντοι
1.756
Πληθωρισμος? 100% τη μερα?
περιμενε κ εσυ.... εχω κ για σενα ραμματα.... εχω κ τα διαγραμματα του πληθωρισμου... θες να τα ανεβασω ή θες να κανεις τουμπεκι για να μην γινεις ρεζιλι???

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
τζωννυ θελω ολοκληρη σελιδα να αναγραφω τις μαλακιες που πετας καθε μερα, αλλα θα κρατησω μονο το αρχικο
"το πασοκ κυβερνησε με απατεωνες και το ψηφιζω" φανερωνει ολοκληρη την εξυπναδα σοιυ σε μιση γραμμη. πες μου ευχαριστω που δεν αναρτω και τα υπολοιπα.

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
μαζο εγω ακομη περιμενω απαντηση γιατι θελουν οι ανθρωποι να φυγουν απο κουβα, κινα, αργεντινη, ινδια, που εχουν καλα διαγραμματα
και να πανε στην ελλαδα, την ελβετια, την ιαπωνια , τις ΗΠΑ, που εχουν τραγικα διαγραμματα χρεους?

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
μια φορα ρε τζωννυ να πεις πεταξα μαλακια σορρυ.
πεταξες μαλακια οτι οι αντιμνημονιακη νδ υποστηριζε το παραδειγμα της αργεντινης
ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΟ ΚΟΤΑ ΚΟΚΟΚΟΚΟΚΟ

αρχιζεις και κουραζεις

εγω δεν ειπα για αργεντινη αλλα για την κατασταση εδω

και εξηγω ο μπουμπουκος γραφει οτι σοδομιζει τον συριζα για αυτα που λεει για την ελλαδα βαση του δηθεν αντιμνηιακου αγωνα

τα ιδια που ελεγε και η νδ το 10 βαση παλι του αντιμνημονιακου αγωνα ντε και καλα

αν εισαι γκαγκας λεω και παλι και δεν καταλαβαινεις δεν φταιω εγω

οσο για τον φπα ηταν  κοινοτικη οδηγια και εφαρμοστηκε και με3 χρονια καθυστερηση

νταξ

τωρα να σε ρωτησω και γω σε κατι που εκανες αβαβα

υιοθετεις τα λογια ενος μεγαλοαπατεωνα  και καταδικασμενου;

η ενος εκλεγμενου πρωθυπουργου με μεγαλες εκλογικες πλειοψηφιες και που αθωωθηκε ;

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.937
Πόντοι
1.756
μαζο εγω ακομη περιμενω απαντηση γιατι θελουν οι ανθρωποι να φυγουν απο κουβα, κινα, αργεντινη, ινδια, που εχουν καλα διαγραμματα
και να πανε στην ελλαδα, την ελβετια, την ιαπωνια , τις ΗΠΑ, που εχουν τραγικα διαγραμματα χρεους?
θα σου απαντησω σε κανα 2 χρονια που εμεις θα ειμαστε οπως η Σοβ.Ενωση οταν κατερευσε και αυτοι θα εχουν ενα πολυ ωραιο κ ανεξαρτητο κρατος...
δεν μπορουμε να κρινουμε τωρα... αλλα οι καμπυλες της Αργεντινης πανε ολες προς τα πανω,ενω οι δικες μας ολες προς τα κατω...
οταν σταματησουν καπου, τοτε θα συγκρινουμε...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom