Νέα

Πρόβλημα με lenovo g550

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dimmits
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 18
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
καλησπερα μαγκες...εχω τον ξαδερφο μου τον μαλακα που εχει ενα lenovo g550 με windows 7 home pr. λειτουργικο κ σερφαροντας στο νετ θα κολλησε κανα παρασημο (παρολο που εχει mcafee antivirus)...ο υπολογιστης κανει τα δικα του,αργει να ξεκινησει,δεν βγαζει καν στα windows,πεταει κατι παραξενα εικονιδια κ τετοια ωραια...επειδη ολα αυτα μου τα ειπε στο τηλεφωνο πριν λιγο,θελει να παω να τον βοηθησω στο φορματ.
η ερωτηση η δικια μου ειναι εξης: εχει καμμια διαφορα το φορματ σε λαπτοπ απο οτι σε σταθερο???...γιατι στον δικο μου τον σταθερο λυνω κ δενω,κανω φορματ κτλ κ κτλ αλλα απο φορητα δεν ξερω τι φαση παιζει...θα χρειαστουν (εκτος απο το cd με τα windows) κ τιποτα αλλοι drivers??
οποιος ξερει ας βοηθησει (μην κανω κ καμμια μαλακια).thanx εκ των προτερων...

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.639
Πόντοι
5.097
καλησπερα μαγκες...εχω τον ξαδερφο μου τον μαλακα που εχει ενα lenovo g550 με windows 7 home pr. λειτουργικο κ σερφαροντας στο νετ θα κολλησε κανα παρασημο (παρολο που εχει mcafee antivirus)...ο υπολογιστης κανει τα δικα του,αργει να ξεκινησει,δεν βγαζει καν στα windows,πεταει κατι παραξενα εικονιδια κ τετοια ωραια...επειδη ολα αυτα μου τα ειπε στο τηλεφωνο πριν λιγο,θελει να παω να τον βοηθησω στο φορματ.
η ερωτηση η δικια μου ειναι εξης: εχει καμμια διαφορα το φορματ σε λαπτοπ απο οτι σε σταθερο???...γιατι στον δικο μου τον σταθερο λυνω κ δενω,κανω φορματ κτλ κ κτλ αλλα απο φορητα δεν ξερω τι φαση παιζει...θα χρειαστουν (εκτος απο το cd με τα windows) κ τιποτα αλλοι drivers??
μονο το cd χρειαζεσαι να του κανεις φορματ ιδιες διαδικασιες ειναι και στο λαπτοπ και στο ντεσκτοπ.

OP
OP
dimmits

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
μονο το cd χρειαζεσαι να του κανεις φορματ ιδιες διαδικασιες ειναι και στο λαπτοπ και στο ντεσκτοπ.
θενκς man !ρωταω γιατι καπου διαβασα οτι χρειαζονται κ drivers απο τον εκαστοτε κατασκευαστη λαπτοπ.. :think:

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Αν εχει cd.Μπορει να εχει απλα ενα κρυφο partition στο δισκο και να κανει επαναφορα απο εκει.

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.639
Πόντοι
5.097
θενκς man !ρωταω γιατι καπου διαβασα οτι χρειαζονται κ drivers απο τον εκαστοτε κατασκευαστη λαπτοπ.. :think:
οχι ρε στο μπαιος θα μπεις και κανεις εναρξη απο το σιντι μετα πας βημα βημα για φορματ και επανεγκατασταση των γουιντοους
εγω ειχα φαει φρικη μια φορα γιατι ειχα κανει απντειτ ολα τα σερβις πακ και δε με αφηνει με το σιντι να κανω φορματ επειδη ειχα και καλα μια πιο νεα εκδοση στο πισι απ'οτι στο σιντι :jerking:

OP
OP
dimmits

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
οχι ρε στο μπαιος θα μπεις και κανεις εναρξη απο το σιντι μετα πας βημα βημα για φορματ και επανεγκατασταση των γουιντοους
εγω ειχα φαει φρικη μια φορα γιατι ειχα κανει απντειτ ολα τα σερβις πακ και δε με αφηνει με το σιντι να κανω φορματ επειδη ειχα και καλα μια πιο νεα εκδοση στο πισι απ'οτι στο σιντι :jerking:
οκ...θα τον φορμαρω κανονικα...κ παλι ευχαριστω φιλε.παω να καντηλιασω τον μαλακα τον ξαδερφο

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.639
Πόντοι
5.097
οκ...θα τον φορμαρω κανονικα...κ παλι ευχαριστω φιλε.παω να καντηλιασω τον μαλακα τον ξαδερφο
γιατι δεν φερνει το λαπτοπ σε σενα αν κολλησεις καπου ολο και καποιος πιο ειδικος θα σε βοηθηση εδω

OP
OP
dimmits

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
γιατι δεν φερνει το λαπτοπ σε σενα αν κολλησεις καπου ολο και καποιος πιο ειδικος θα σε βοηθηση εδω
καλα λες...ειναι καλυτερα ετσι..που να τρεχω κ γω νυχτιατικα..

bazas

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2006
Κριτικές
61
Like
3
Πόντοι
2.062
Συνήθως τα laptop έχουν και αυθεντικά Windows. Μην του τα φορμάρεις και βάλεις σπασμένα. Μαλακία να χάσει όλα τα updates που τα έχει και πληρωμένα εμμέσως.
Ας δοκιμάσεις να του λύσουν το πρόβλημα μέσω intenet απο το site των windows.
Εναλακτικά μπορείς να κάνεις recovery απο το cd Που του δώσαν με την αγορά του laptop (Ελπίζω να το δώσαν).
Αν καταλήξεις στο format δεν έχει διαφορά από το desktop. Τους drivers μπορείς να τους κατεβάσεις απο το net και μετά την εγκατάσταση, αν δεν τους αναγνωρίσουν τα windows μόνα τους.
Καλή επιτυχία...

Υ.Γ. Το τζάμπα πέθανε. Ασ πληρώσει τουλάχιστον τις πίτσες και τις μπύρες....

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Δεν βγαζει καν τα Windows και κολλαει στο BIOS ?  :P => Καμμενη μητρικη. (Αν ειναι ετσι οπως το λες)
ΕΛπιζουμε δεν ειναι αυτο. Ποιος ειπε πως οταν κολλας ιο κανεις φορματ?  :grin: Το ANtivirus τι δουλεια κανει?
διακοσμητικο?  :cheesy: Μην κατεβαζετε πραγματα τα οποια δεν ξερετε να χρησιμοποιησετε.

Δεν υπαρχει φορματ με την κλασσικη εννοια... παρα ανασυγκροτηση σκληρου δισκου.
Εγω δεν το κανω με CD καθως μπαινεις στο BIOS πατας -> pause για να δεις τι επιλογες σου
εχει για να μπεις στο recovery menu υποθετουμε οτι ο σκληρος ειναι χωρισμενος εργοστασιακα σε
2 partition τον C: & τον D:  οποτε pause οταν ανοιγει το BIOS για να δεις με ποιο πληκτρο θα μπεις στο
recovery menu... πριν γινει αυτη η διαδικασια σωσε ολα τα αρχεια που θελεις σε ενα σι ντι ρομ.
Οσο για τους drivers δεν ειμαι σιγουρος αν διαγραφονται η αν μενουν δεν τρεχω windows  :2funny:... γραψτους και αυτους στο cd
αν χρειαστει για να τους εχεις ευκαιρους μετα. Χωρις drivers δεν μπορουν να γινουν mount (προσαρτηση)
οι περιφερειακες συσκευες στο λειτουργικο σου.  ;)

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.639
Πόντοι
5.097
Δεν βγαζει καν τα Windows και κολλαει στο BIOS ?  :P => Καμμενη μητρικη. (Αν ειναι ετσι οπως το λες)
ΕΛπιζουμε δεν ειναι αυτο. Ποιος ειπε πως οταν κολλας ιο κανεις φορματ?  :grin: Το ANtivirus τι δουλεια κανει?
διακοσμητικο?  :cheesy: Μην κατεβαζετε πραγματα τα οποια δεν ξερετε να χρησιμοποιησετε.

Δεν υπαρχει φορματ με την κλασσικη εννοια... παρα ανασυγκροτηση σκληρου δισκου.
Εγω δεν το κανω με CD καθως μπαινεις στο BIOS πατας -> pause για να δεις τι επιλογες σου
εχει για να μπεις στο recovery menu υποθετουμε οτι ο σκληρος ειναι χωρισμενος εργοστασιακα σε
2 partition τον C: & τον D:  οποτε pause οταν ανοιγει το BIOS για να δεις με ποιο πληκτρο θα μπεις στο
recovery menu... πριν γινει αυτη η διαδικασια σωσε ολα τα αρχεια που θελεις σε ενα σι ντι ρομ.
Οσο για τους drivers δεν ειμαι σιγουρος αν διαγραφονται η αν μενουν δεν τρεχω windows  :2funny:... γραψτους και αυτους στο cd
αν χρειαστει για να τους εχεις ευκαιρους μετα. Χωρις drivers δεν μπορουν να γινουν mount (προσαρτηση)
οι περιφερειακες συσκευες στο λειτουργικο σου.  ;)
εγω ευτυχως μια φορα που χρειαστηκε εσωσα οσα ηθελα και πεταξα τελειος τον σκληρο :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: αυτα ειναι τα καλα του ντεσκτοπ :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
εγω ευτυχως μια φορα που χρειαστηκε εσωσα οσα ηθελα και πεταξα τελειος τον σκληρο :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: αυτα ειναι τα καλα του ντεσκτοπ :grin:

Καλα σιγουρα τα ντεσκτοπ ειναι πιο σωστα απο τα λαπτοπ.
Τα λαπτοπ επειδη εχουν περιορισμενο χωρο "πιεζονται" περισσοτερο
και το κυριοτερο προβλημα τους ειναι η θερμοκρασια...
θερμοκρασια - ανεμηστηρακια κτλπ.

OP
OP
dimmits

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις,θα δω τι διαολο εχει κ μετα θα πραξω αναλογα...θα τσεκαρω κ αυτην την μαγκια με το partition...αν γινεται απο κει ακομη καλυτερα,θα γλιτωσω κοπο κ χρονο... :thumbsup:

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.639
Πόντοι
5.097
παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις,θα δω τι διαολο εχει κ μετα θα πραξω αναλογα...θα τσεκαρω κ αυτην την μαγκια με το partition...αν γινεται απο κει ακομη καλυτερα,θα γλιτωσω κοπο κ χρονο... :thumbsup:
με ενα 20ρικακι ο μπολτ το φτιαχνει να βγαλει ενα :knockinb: το παιδι για τον κοπο του :2funny:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Μολις ολοκληρωσεις την διαδικασια με το φορματ....
θα χεις πολλες ενημερωσεις μετα... κανα 2ωρο - 3ωρο.

Καντες ολες αυτες κανονικα... πριν τελειωσεις με αυτες μην κανεις κατι αλλο.
Και μολις τελειωσεις και με αυτα... πηγαινε στον σκληρο δισκο μεσα
κανε δεξι κλικ επελεξε ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ μετα ΕΡΓΑΛΕΙΑ και μετα ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ.

Μεσω αυτου του ελεγχου διορθωνονται οι bad sectors (κακοι τομεις ενος σκληρου δισκου)
Αν ο ξαδερφος εκλεινε αποτομα το λαπτοπ καποιες φορες... ή μια κακη εγγραφη στην registry
ειναι μερικοι απο τους λογικους bad sectors... Τους hardware δεν μπορεις να τους εξαλειψεις  :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
με ενα 20ρικακι ο μπολτ το φτιαχνει να βγαλει ενα :knockinb: το παιδι για τον κοπο του :2funny:

:2funny: :2funny: :2funny: οχι ενταξει τυπε αφου μπορει να το
κανει και μονος του αρκει να ειναι προσεκτικος και οχι τσαπατσουλης.
Εγω σε αλλες δουλειες.... πιο "βαρυες" αυτα δεν ειναι τιποτα  :grin:

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.639
Πόντοι
5.097
:2funny: :2funny: :2funny: οχι ενταξει τυπε αφου μπορει να το
κανει και μονος του αρκει να ειναι προσεκτικος και οχι τσαπατσουλης.
Εγω σε αλλες δουλειες.... πιο "βαρυες" αυτα δεν ειναι τιποτα  :grin:
εγω παντως αν παρω λαπτοπ και θελει σεταρισμα θα στο φερω στη φυλης κατα την διαρκεια της τσαρκας θα το μονταρεις :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: και με την ολοκληρωση θα εχεις και το δωρακι σου :knockinb: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
εγω παντως αν παρω λαπτοπ και θελει σεταρισμα θα στο φερω στη φυλης κατα την διαρκεια της τσαρκας θα το μονταρεις :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: και με την ολοκληρωση θα εχεις και το δωρακι σου :knockinb: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

:2funny: :2funny: :2funny: θα μπουμε μεσα στο κουζινακι
της τσατσας να το φτιαξουμε με την ησυχια μας και μετα
ριχνουμε και κανα μανικι  ;) :2funny: :2funny:

Οταν λες σεταρισμα? εμενα μου ρχονται στο μυαλο να αλλαζω
κ να παραμετροποιω
λειτουργικο  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12