Νέα

Προθεσμιακή κατάθεση σε € με επιτόκιο 6%

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jaygatsby
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 96
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Εμπνεύστηκα το θέμα μου από συζήτηση που ξεκίνησε πριν λίγο για μεταπτυχιακό στην ναυτιλία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Σίγουρα ένα μεταπτυχιακό είναι μία επένδυση.

Επειδή όμως κάποιοι έχουν περάσει τα δεύτερα άντα ή τα πρώτα ήντα, σε αυτές τις ηλικίες δεν στρώνεις εύκολα τον κ^%^ σου να διαβάσεις.

Υπάρχει μία άλλη πιο εύκολη επένδυση με αξιοπρόσεκτη επένδυση.

Προθεσμιακός λογαριασμός σε € με απόδοση από 3% έως 6% κατά περίπτωση, ανάλογα με τον χρόνο δέσμευσης.

Υπάρχει ένα θέμα βέβαια. Μιλάμε για λογαριασμούς σε τράπεζες της Ουκρανίας.

Δεν κάνω διαφήμιση, ούτε μπίζνα για πάρτη μου και πριν βγουν οι διάφοροι καλοθελητές ξερόλες θα σας πω εγώ από πριν τους κινδύνους.

ΝΑΙ, η χώρα είναι σε ΔΝΤ πρόγραμμα, ΝΑΙ παίζει πιθανότητα χρεοκοπίας της, ΝΑΙ όταν οι τράπεζες προσφέρουν υψηλά επιτόκια αυτό είναι ανησυχητικό, ειδικά όταν πρόκειται για άγνωστες μικρές τράπεζες, και εδώ στην Ουκρανία υπάρχουν πολλές άγνωστες και μικρές τράπεζες.

Όμως κάποιες από τις προσφορές είναι από "συστημικές" τράπεζες της χώρας όπως η Oschadbank, η PrivatBank και η Raiffeisen Aval (του αυστριακού ομίλου Raiffeisen).

O αντίλογος λοιπόν σε όσους διστάζουν θα ήταν:
1. Υπάρχει Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων που εγγυάται καταθέσεις έως 200.000 χρίβνιες.
2. Δεν θα βάλετε χρήματα που έχετε ανάγκη αλλά χρήματα που σας περισσεύουν και τα οποία μπορείτε να ρισκάρετε.
3. Χωρίς ρίσκο δεν γίνεται τίποτα στην ζωή.

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Από Δευτέρα θα έχω έρευνα με αναλυτικές προσφορές ανά πιστωτικό ίδρυμα και όρους/δικαιολογητικά για άνοιγμα λογαριασμού από non-resident.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Από Δευτέρα θα έχω έρευνα με αναλυτικές προσφορές ανά πιστωτικό ίδρυμα και όρους/δικαιολογητικά για άνοιγμα λογαριασμού από non-resident.

δηλαδή μιλάς για εγγύηση μέχρι 6500 ευρώ....

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86

με την ισοτιμία που είχε σήμερα, 7142.

με την προχθεσινή λίγο πάνω από 5000...

ανά τράπεζα, ανά καταθέτη.

θα καταρρεύσουν όλες οι συστημικές τράπεζες της χώρας μαζί;...

δεν ωραιοποιώ τίποτα, ναι τα ρίσκα υπάρχουν.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Εμπνεύστηκα το θέμα μου από συζήτηση που ξεκίνησε πριν λίγο για μεταπτυχιακό στην ναυτιλία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Επειδή όμως κάποιοι έχουν περάσει τα δεύτερα άντα ή τα πρώτα ήντα, σε αυτές τις ηλικίες δεν στρώνεις εύκολα τον κ^%^ σου να διαβάσεις.

Προθεσμιακός λογαριασμός σε € με απόδοση από 3% έως 6% κατά περίπτωση, ανάλογα με τον χρόνο δέσμευσης.

Δεν κάνω διαφήμιση, ούτε μπίζνα για πάρτη μου και πριν βγουν οι διάφοροι καλοθελητές ξερόλες θα σας πω εγώ από πριν τους κινδύνους.

ΝΑΙ, η χώρα είναι σε ΔΝΤ πρόγραμμα, ΝΑΙ παίζει πιθανότητα χρεοκοπίας της, ΝΑΙ όταν οι τράπεζες προσφέρουν υψηλά επιτόκια αυτό είναι ανησυχητικό, ειδικά όταν πρόκειται για άγνωστες μικρές τράπεζες, και εδώ στην Ουκρανία υπάρχουν πολλές άγνωστες και μικρές τράπεζες.

Όμως κάποιες από τις προσφορές είναι από "συστημικές" τράπεζες της χώρας όπως η Oschadbank, η PrivatBank και η Raiffeisen Aval (του αυστριακού ομίλου Raiffeisen).

1. Υπάρχει Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων που εγγυάται καταθέσεις έως 200.000 χρίβνιες.
2. Δεν θα βάλετε χρήματα που έχετε ανάγκη αλλά χρήματα που σας περισσεύουν και τα οποία μπορείτε να ρισκάρετε.

παικτη, μεινε μαρκια απο Ουκρανια - τ risk/reward ειναι λογαρι8μικο

kostas237

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2013
Like
4
Πόντοι
1

αναμενουμε αποτελέσματα ερευνας...αλλα και παλι τα επιτόκια της ουκρανιας καποια στιγμη θα τα ριξουν και αυτά ειδικα εφόσον είναι στο ΔΝΤ χωρια ότι δεν μπορεις να ξερεις σε καθημερινη βαση τι γινεται στην ουκρανια ώστε να τα αποσύρεις γρηγορα αν χρειαστει

achtung

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2011
Like
3.411
Πόντοι
446

Σίγουρα ένα μεταπτυχιακό είναι μια επένδυση ? Από πότε παλικάρι ? Τα τελευταία 10 χρόνια γεμίσαμε μεταπτυχιακά και πήραμε όλοι πανηγυρικά τα αρχείδια μας.

Εκτός και αν εννοείς να φύγεις από το μπουρδέλο.

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86

ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι μία μεγάλη πτώση της χρίβνιας και η συνακόλουθη εξαέρωση της αποζημίωσης των 200.000 UAH, αν ο μη γένοιτο...

και όχι τόσο η ασφάλεια των μεγάλων τραπεζών τους.

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
167
Like
28.552
Πόντοι
34.538
Από ΟΥΚΡΑΝΙΑ μονο σε  ΜΟΥΝΙΑ επενδύουμε!!!!!

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
αναμενουμε αποτελέσματα ερευνας...αλλα και παλι τα επιτόκια της ουκρανιας καποια στιγμη θα τα ριξουν και αυτά ειδικα εφόσον είναι στο ΔΝΤ

το ΔΝΤ δεν πηγε εκεί για να ρίξει τα επιτόκια, άλλα πράγματα το απασχολούν.

οι τράπεζες προσφέρουν υψηλά επιτόκια γιατί διψάνε για συνάλλαγμα, και μάλιστα δολλάρια περισσότερο από ευρώ. Το νόμισμα αναφοράς είναι το δολάριο στην πραγματικότητα. Μάλιστα τα επιτόκια είναι μια μονάδα πιο πάνω στο δολάριο.

Εγώ σας ανέφερα το € γιατί αυτό έχουμε εμείς.

kostas237

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2013
Like
4
Πόντοι
1
ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι μία μεγάλη πτώση της χρίβνιας και η συνακόλουθη εξαέρωση της αποζημίωσης των 200.000 UAH, αν ο μη γένοιτο...

και όχι τόσο η ασφάλεια των μεγάλων τραπεζών τους.

πλεον δεν είναι επενδυση γιατι μπορει να μη σε βοηθησει πουθενα τελικα, απλα ένα ακομα χαρτι που ναι ισως να είναι και αχρηστο αλλα δυστυχως πολλοι εργοδότες το θεωρουν must ασχέτως αν δεν το επιδοτουν ούτως ώστε να περιορισουν υποψηφιους υπαλληλους

HotVenom

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2015
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Υπάρχει πολύ πιο απλός τρόπος για να βγάλεις περίπου 4% μέσα στην Ελλάδα
χωρίς να κάνεις εξωτικές επενδύσεις.

Συγκεκριμένα μετοχές της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤΤΕ) την παρασκευή έκλεισε στα 11,5 ευρώ
και σε λίγο καιρό δίνει μέρισμα ανά μετοχή (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων) 0,447552.
Οπότε, 0,447552 / 11,5 *100 =περίπου 3,89+%, και πριν λίγο καιρό είχε φτάσει λίγο κάτω
από τα 9 ευρώ ανά μετοχή.

η ΤΤΕ είναι μια από τις 'Τράπεζες των Rothschilds' οπότε κι εμείς τα μικρά ψαράκια άμα
κολυμπάμε και καθαρίζουμε το δέρμα του μεγάλου καρχαρία από παράσιτα θα είμαστε πιθανώς
ασφαλείς...χεχεχε

Και ιστορικά είχε φτάσει μέχρι και κάπου στα 80 ευρώ η μετοχή.

achtung

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2011
Like
3.411
Πόντοι
446
Υπάρχει πολύ πιο απλός τρόπος για να βγάλεις περίπου 4% μέσα στην Ελλάδα
χωρίς να κάνεις εξωτικές επενδύσεις.

Συγκεκριμένα μετοχές της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤΤΕ) την παρασκευή έκλεισε στα 11,5 ευρώ
και σε λίγο καιρό δίνει μέρισμα ανά μετοχή (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων) 0,447552.
Οπότε, 0,447552 / 11,5 *100 =περίπου 3,89+%, και πριν λίγο καιρό είχε φτάσει λίγο κάτω
από τα 9 ευρώ ανά μετοχή.

η ΤΤΕ είναι μια από τις 'Τράπεζες των Rothschilds' οπότε κι εμείς τα μικρά ψαράκια άμα
κολυμπάμε και καθαρίζουμε το δέρμα του μεγάλου καρχαρία από παράσιτα θα είμαστε πιθανώς
ασφαλείς...χεχεχε

Και ιστορικά είχε φτάσει μέχρι και κάπου στα 80 ευρώ η μετοχή.

+1

Και γενικά ΧΑΑ + Short Selling = Safe (at the moment)

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
πλεον δεν είναι επενδυση γιατι μπορει να μη σε βοηθησει πουθενα τελικα, απλα ένα ακομα χαρτι που ναι ισως να είναι και αχρηστο αλλα δυστυχως πολλοι εργοδότες το θεωρουν must ασχέτως αν δεν το επιδοτουν ούτως ώστε να περιορισουν υποψηφιους υπαλληλους

απαντάς σε άσχετο σχόλιο που έγινε στο θέμα μου εξαιτίας συσχέτισης που έκανα του θέματος μου με άλλο θέμα που τρέχει παράλληλα και το οποίο αφορά τόσο το πρώτο σχόλιο όσο και το επ' αυτού δικό σου.

επειδή είμαι φιλόξενος Πόντιος δεν πειράζει.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
στον καπιταλισμό έτσι είναι πάντα φίλε...

παικτη, εισαι μαλλον μπερδεμενος - ο καπιταλισμος ειναι ετσι μονο για τ κυρα Μαρια π 'επαιζε' Χρηματιστηριο τ 99 κ τον κα8ε τενεκε π κυνηγαει διψηφιες αποδοσεις χωρις την αντιστοιχη γνωση

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86

επίσης από Δευτέρα θα δω αν η εγγύηση του ФОНД ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ, , καλύπτει non-residents.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom