εγώ δεν έχω καταλάβει κάποια πράγματα από αυτά που ζητάς
μου φαίνονται αταίριαστα
ζητάς πικάπ και άρα μιλάς για αναλογικό ήχο ... αναλόγως πώς θα το στήσεις στο ηχοσύστημά σου θα μπορείς να ακούς και περισσότερες συχνότητες ... εγώ πχ αγαπώ να ακούω τις νυχιές πάνω στην κιθάρα, κάτι που στον ψηφιακό ήχο εγγραφής των τελευταίων χρόνων έχει χαθεί από τα αυτιά μας.
λες δε σε ενδιαφέρει αν θα ακούγεται δυνατά ... μα το ηχοσύστημα το στήνουμε για την ποιότητα του ήχου ... είναι άλλο θέμα η έντασή του ... είναι διαφορετικά πράγματα προς διερεύνηση
πριν 30 χρόνια έπεσε στα χέρια μας ένα τεύχος από το περιοδικό Εικόνα και Ήχος. είχε αναφορά σε ένα ηχείο τριών δρόμων (γούφερ, μιντρέϊτζ και τουίτερ) της Philips και έδειχνε σε λεπτομερή περιγραφή την κατασκευή του. περίπου 1 μέτρο ύψος, πολυεδρικά σε σχήμα πυραμίδας, με βάση γύρω στα 70 εκ. μια που υπήρχαν γνώσεις γύρω από την επιπλοποιΐα και όχι μόνο αποφασίσαμε και τα φτιάξαμε ... το 1990 μας στοίχισαν τα υλικά μόνο (ξύλα, μονωτικά, λούστρα, ηχεία της Philips κτλ) πάνω από 150.000 δρχ, και σίγουρα κάτω από 200.000 δρχ.
ενισχυτή είχαμε Technics (που τότε δεν έβγαινε Α τάξης), ωστόσο φόραγε πάνω προενισχυτή για το πικάπ το οποίο ήταν κι αυτό Technics (όχι το επαγγελματικό MK2, αλλά το αμέσως επόμενο με μια πολύ ακριβή βελόνα που δε θυμάμαι τη μάρκα της)
υπέροχος ήχος (και δυνατός) μας ακολούθησε πολλά χρόνια ...προστέθηκε και cd player στην πορεία ... μια χαρά.
τα ηχεία βέβαια επειδή δεν ήταν προστατευμένα (ήθελα να τα βλέπω να πάλλονται ανάλογα με τις συχνότητες) σε κάποια γιορτή έγιναν βορά στα χέρια μικρών μπόμπιρων ... μου βούλιαξαν το ένα γούφερ.
από τότε άρχισε η οδύσσειά μου ... βγήκα στην αγορά και έπαθα πλάκα με την αλλαγή που είχε επέλθει λόγω ψηφιακού ήχου.
τα ηχεία πλέον "σκληρά", μετρημένα στα 4 Ωμ και όχι στα 8 που τα είχα ... άσε που δε βρίσκεις 16 ιντσών πλέον
άλλαξα ενισχυτή και πήρα ένα της Pioneer που βρήκα σε πολύ καλή τιμή και είναι Α τάξης ... έλα που θέλει προενισχυτή για το πικάπ ...
πολλά θέματα ... για αυτό λέω ... εξαρτάται από ποια σκοπιά το κοιτάς
τι ήχο θέλεις, τι σου αρέσει να ακούς, πόση ώρα έχεις διαθέσιμη για το άκουσμά σου ... πολλά ... τόσα πολλά που απλά χάνεσαι
πήγαινε σε κάποιον του χώρου και κάνε πρώτα μάθημα και μετά βγαίνεις για αγορά
αυτά από μένα (που είμαι αμαθής)