Νέα

Προστασία - Διαγραφή Αρχείων Ιστορικού Πρόσβασης στο Διαδίκτυο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 46
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Με αφορμή PM Συναγωνιστή που μου ζητούσε βοήθεια για την διαγραφή από τον υπολογιστή της δουλειάς του των αρχείων πρόσβασης στο νετ... ανοίγω αυτό το thread για να ενημερωθούν και άλλοι και να ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ!
Κατεβάστε το πρόγραμμα κι αφού το εγκαταστήσετε, ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ και θα σας σβύσει αυτόματα ότι "κατάλοιπα" από την περιήγηση στο Διαδύκτιο έχουν μείνει στον υπολογιστή σας...
Ομως, υπάρχουν καταγεγραμμένα και τα log files στον κεντρικο server της εταιρείας σας... στον οποίο έχει πρόσβαση και δικαιώματα ΜΟΝΟΝ ο Admin του Δικτύου... για τα οποία ΔΥΣΤΗΧΩΣ δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να τα σβύσετε !!!
Επιπλέον, υπάρχουν προγράμματα όπως το (πολύ καλό για την δουλειά του) με τα οποία μπορούν να καταγράφονται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ότι κάνει στον υπολογιστή του ο κάθε υπάλληλος ξεχωριστά (ευτυχώς στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένα... αλλά για πόσο ακόμα) ???
Γι' αυτό... ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ... ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΣ (για λόγους ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ+BACKUP καλύτερα να χρησιμοποιείτε κάποιον φορητό ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΣΚΟ) ;)

astrofisikos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2006
Like
26
Πόντοι
1
Μιας και εγώ ζήτησα την βοήθεια από τον Duracell ήθελα να διευκρινίσω τα εξής.

Απλά ρωτάω εάν είναι εφικτό σε υπολογιστή που είναι σε δίκτυο με άλλους και server να σβήνεις όλα τα ίχνη από browsing που κάνεις στον internet έτσι ώστε για παράδειγμα αν μπαίνεις στο bourdela.com μετά να μπορείς να σβήνεις τα ίχνη και να μην φαινεται πουθενά ότι είχες μπει.

Εννοείτε βέβαια ότι το κλασικό με το σβήσιμο ιστορικού και cookies το έχεις κάνει, αλλά είναι αυτό αρκετό(δεν νομίζω)???

Επίσης μπορούμε να κάνουμε chat μέσω gmail account... ;)

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
πληροφορημενους σας βρισκω!!

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Επιπλέον, υπάρχουν προγράμματα με τα οποία μπορούν να καταγράφονται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ότι κάνει στον υπολογιστή του ο κάθε χρήστης...

Επίσης υπάρχουν και εξειδικευμένα προγράμματα forensic... ΨΑΞΤΕ + ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ...

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
23
Πόντοι
16
Duracell  εισαι ειδικος σε pc? εχω προβλημα με εξωτερικο σκληρο.. να σε ρωτησω?

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Απλά ρωτάω εάν είναι εφικτό σε υπολογιστή που είναι σε δίκτυο με άλλους και server να σβήνεις όλα τα ίχνη από browsing που κάνεις στον internet έτσι ώστε για παράδειγμα αν μπαίνεις στο bourdela.com μετά να μπορείς να σβήνεις τα ίχνη και να μην φαινεται πουθενά ότι είχες μπει.

Δυστηχώς ΟΧΙ! Υπάρχουν και τα log files στον Server...

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
3.347
Πόντοι
606
να λοιπον και ενα θεμα που εχει στοχο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ την ενημερωση και προστασια συναγωνιστων.πολυ πολυ σωστος :thumbsup:

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Duracell   εισαι ειδικος σε pc? εχω προβλημα με εξωτερικο σκληρο.. να σε ρωτησω?

Ειδικός; χμ... στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι! Ασχολούμαι όμως πάνω από 20 χρόνια με computers (και τεχνολογία γενικότερα) κι ενημερώνομαι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ... οπότε κάτι ξέρω ;)
Ρώτα ότι θες λοιπόν (και φυσικά, όποιος άλλος Συναγωνιστής θέλει) κι αν μπορώ, ευχαρίστως να βοηθήσω!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
..... για παράδειγμα αν μπαίνεις στο bourdela.com μετά να μπορείς να σβήνεις τα ίχνη και να μην φαινεται πουθενά ότι είχες μπει.
Εννοείτε βέβαια ότι το κλασικό με το σβήσιμο ιστορικού και cookies το έχεις κάνει, αλλά είναι αυτό αρκετό(δεν νομίζω)???

Εάν μπαίνεις μέσω εταιρικού δικτύου, και δεν έχεις ικανά διαχειριστικά δικαιώματα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απολύτως για να εξαφανίσεις στοιχεία που ενδεχομένως αποθηκεύει ο αρμόδιος διαχειριστής μηχανοργάνωσης για την διαδικτυακή κίνηση της εταιρείας. (Μιλάμε πάντα για κίνηση στο παρελθόν)

Μάλλον μπορείς κάτι να κάνεις. Την προσευχή σου να μην ασχολείται κανείς ή να μην κάτσει κανείς να ψαχτεί. (εάν πιστεύεις κάπου).

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να χρησιμοποιήσεις προγράμματα τύπου tunnelling για να εξασφαλίσεις ότι οι μελλοντικές σου περιηγήσεις δεν θα αφήσουν ίχνη, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν μπλοκάρονται τέτοιου είδους εφαρμογές από τον διαχειριστή του εταιρικού δικτύου. (δλδ, πάλι στη λύση προσευχή πάμε).

pakara

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Κάνει, αλλά μόνο στον υπολογιστή του σπιτιού σου.  ;)

astrofisikos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2006
Like
26
Πόντοι
1
Κατάλαβα αν και δεν ξέρω πως να χρησιμοποιήσω το tunnelling. Παρόλα αυτά όμως ψάχνοντας "βλέπω" ότι όλα τα temp files, cookies klp αποθηκεύονται στον σκληρό μου. Υπάρχει περίπτωση να αποθηκεύονται και στον server???

Εάν μπαίνεις μέσω εταιρικού δικτύου, και δεν έχεις ικανά διαχειριστικά δικαιώματα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απολύτως για να εξαφανίσεις στοιχεία που ενδεχομένως αποθηκεύει ο αρμόδιος διαχειριστής μηχανοργάνωσης για την διαδικτυακή κίνηση της εταιρείας. (Μιλάμε πάντα για κίνηση στο παρελθόν)

Μάλλον μπορείς κάτι να κάνεις. Την προσευχή σου να μην ασχολείται κανείς ή να μην κάτσει κανείς να ψαχτεί. (εάν πιστεύεις κάπου).

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να χρησιμοποιήσεις προγράμματα τύπου tunnelling για να εξασφαλίσεις ότι οι μελλοντικές σου περιηγήσεις δεν θα αφήσουν ίχνη, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν μπλοκάρονται τέτοιου είδους εφαρμογές από τον διαχειριστή του εταιρικού δικτύου. (δλδ, πάλι στη λύση προσευχή πάμε).

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
η διαγραφή ιστορικού, φορμών, temporary.. κτλ  από τα windows  δεν κάνει δουλειά;

ΜΟΝΟΝ σε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ (όχι συνδεδεμένα σε Δίκτυο μέσω κάποιου Server)) PC, υπάρχουν όμως και τα log files που κρατούν (δια Νόμου πλέον) στα Αρχεία τους οι Εταιρείες-Παροχείς Internet (ISP)...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
ΜΟΝΟΝ σε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ (όχι συνδεδεμένα σε Δίκτυο μέσω κάποιου Server)) PC, υπάρχουν όμως και τα log files που κρατούν (δια Νόμου πλέον) στα Αρχεία τους οι Εταιρείες-Παροχείς Internet (ISP)...

καλό tunnelling, προσπερνάει το tracing / logging και των ISPs

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom