Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 649K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.408
Πόντοι
12.756
Exam (2009)

mov_examBIG.jpg

8 υποψήφιοι διαγωνίζονται για μία θέση σε μεγαλοεταιρεία μέσω τεστ που έχει 1 και μόνο ερώτηση να απαντήσουν, κλεισμένοι σε δωμάτιο με χρονόμετρο και λίγους κανόνες.

Γενικά η αισθητική της ταινίας και σαν ατμόσφαιρα μου θύμισε αρκετά το the cube (όχι ως προς την βία όμως), οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα στο πρώτο μισάωρο, όσο περνάει η ώρα ολοένα και χάνει. Το τέλος της όφειλε να είναι πιο ιδιαίτερο.

μια μαλακια είναι.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Δεν θα συμφωνήσω. Η ταινία, είναι συμβολική και το μόνο "τρολλάρισμα" που μπορώ να διακρίνω, είναι ότι ο Τρίερ, χρησιμοποιεί
προβοκατόρικα την πεζότητα και την ωμότητα με υλικό ένα κραυγαλέο μελόδραμα που ίσως να προκαλούσε τα γέλια με τις υπερβολές του (αν δεν μιλούσε όμως για κάτι άλλο εντελώς συμβολικό, να μην πώ υπερβατικό, που έχει να κάνει με την δυσυπόστατη ανθρώπινη-ζωώδη φύση, μόνιμο στοιχείο στα έργα του). Η Έμιλυ Γουάτσον δίνει ρέστα υποκριτικής. Συγκλονιστική η σεκάνς που την ξεπαρθενιάζει ο άντρας της μέσα στις τουαλέτες και ο τρόπος που ερμηνεύει. Δεν νομίζω ότι ο μαέστρος Τρίερ δεν πήρε τίποτε στα σοβαρά. Απλώς το βλέπω σαν μια συγκινητική υπέρβαση και ένα κλείσιμο ματιού  ;). Ότι είναι μέγας προβοκάτορας, και συχνά αυτουπονομεύει την δουλειά του (δείγμα κι αυτό της μεγαλοφύιας του) εννοείται. Προσωπικά μου αρέσει πολύ η προκλητικότητα και η τόλμη που διαθέτει. Θεωρώ ειδικά το Dogville αριστούργημα σύλληψης και εκτέλεσης. Όπως επίσης, μου άρεσε και το προηγούμενο, neo-noir "Εuropa" και τα επόμενα "Antichrist" και "Melancholia". Δεν ξέρω γιατί, αλλά θεωρώ ότι τέτοια τολμηρή γραφή είναι πολύ σπάνια, διότι δεν γίνεται απλώς για την πόζα και την εξτραβαγκάντζα, αλλά διαθέτει βαθύτερα μια "σκληρή ανθρωπιά" και ματαιωμένη λυρικότητα (ελπίζω να με καταλαβαίνεις). Το Nymphomaniac δεν το είδα, αν και απ' τα λίγα που κοίταξα μου φαίνεται εξαιρετικά αδύναμο σε σχέση με προηγούμενες δουλειές. Αυτά εν ολίγοις.  :hi:

To Nymphomaniac (1&2) ειναι αριστουργημα.
Τεραστιες ταινιες, και οι δυο!
Τσεκαρέ τες.

Το Melancholia, αγαπημενη μου απο Trier.

Απ' τις υπολοιπες, δεν μ' αρεσουν και πολλες.

Ως προς το "Breaking the Waves":
Μονο και μονο τ' οτι ο τυπος παιρνει τη φορμα του πιο αθλιου ειδους του σινεμα, και προσπαθει να το κανει υψηλη τεχνη, επιβαλλει respect!
Απ' την αλλη, η ιστορια καθ' αυτη ειναι τοσο γελοια, τοσο κραυγαλεα και βλακωδης, ωστε το μονο που μετραει ειναι οι ερμηνειες και τα sub-plots.

Γι' αυτο και λεω πως το φινελε (πραγματικη Μαρθα Βουτση, εκει), λειτουργει ως μηνυμα του Τριερ πως το Κοινο: Εκανα αυτο που ηθελα, ειδατε τις ικανοτητές μου, τωρα μην κλαιτε μ' αυτο το μελό, αλλιως θα 'στε χαζοι.
(σσ Και πιστευω οτι πολλοι, και ιδιως πολλες, εκλαψαν. Βλεποντας την ταινια με σοβαροφανεια)

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
To Nymphomaniac (1&2) ειναι αριστουργημα.
Τεραστιες ταινιες, και οι δυο!
Τσεκαρέ τες.

Το Melancholia, αγαπημενη μου απο Trier.

Απ' τις υπολοιπες, δεν μ' αρεσουν και πολλες.
Ρε αγορι μου σαν χθες θυμαμαι να ρωτας τον συμβολισμο στο Melancholia, και το ανουσιο του πραγματος.
Στον Τριερ μια ματια δεν ειναι αρκετη. Αν και καταντα τοσο κουραστικος που αποφευγεται η δευτερη φορα.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Θεωρώ ειδικά το Dogville αριστούργημα σύλληψης και εκτέλεσης. Όπως επίσης, μου άρεσε και το προηγούμενο, neo-noir "Εuropa" και τα επόμενα "Antichrist" και "Melancholia".
Η πρωτη ταινια του Τριερ που ειδα ηταν το dogville, αν και αρτιο σκηνοθετικα δεν μπορω να πω οτι το λατρεψα. Αλλα αυτο το ευρηματικο στοιχειο, να μην υπηρχουν τοιχοι, με εκανε να λατρεψω τον Τριερ.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Ρε αγορι μου σαν χθες θυμαμαι να ρωτας τον συμβολισμο στο Melancholia, και το ανουσιο του πραγματος.
Στον Τριερ μια ματια δεν ειναι αρκετη. Αν και καταντα τοσο κουραστικος που αποφευγεται η δευτερη φορα.

1) Δεν ρωταω, ποτέ, κανεναν "συμβολισμο".

2) Εγραψα για το Waves, κι οχι για το Melancholia

3) Εσυ εχεις κατι (συγκεκριμενο) να πεις, ή εισαι αναμεσα σε 2 μαλακιες κι εχεις μπλοκαρει?

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
1) Δεν ρωταω, ποτέ, κανεναν "συμβολισμο".

2) Εγραψα για το Waves, κι οχι για το Melancholia

3) Εσυ εχεις κατι (συγκεκριμενο) να πεις, ή εισαι αναμεσα σε 2 μαλακιες κι εχεις μπλοκαρει?
Δεν θυμαμαι αμα προκειται για το Antichrist η για το Melancholia. Να θυμαμαι τοσο λαθος και να μην ησουν εσυ, δεν δινω και πολλες πιθανοτητες. Δεν προκειται να ψαξω το νημα παντως.
Ομως δεν το ειπα ειρωνικα. Πολλες ταινιες τις βλεπουμε 2 φορες η παραπανω, για να αποκομισουμε κατι.

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
Προσωπικά επειδή είμαι ρηχός, Τρίερ δεν βλέπω ούτε μιά φορά μετά το Dogville, ποσώ δε μάλλον 2.....
Απλά δεν μου αρέσει αυτό το είδος κινηματογράφησης και αφήγησης!!!!
Όταν αποφασίσει να κάνει κινηματογράφο, θα τον δω!!!

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Εμενα παντως το νιμφομανιακ μου φανηκε μια μαλακια κ μιση! Προσωπικη αποψη παντα!!

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Αυτή εδώ είχε περάσει απαρατήρητη.
Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, ή κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, αλλά είναι καλογυρισμένη, κρατάει τον θεατή σε ενδιαφέρον μέχρι τέλους χωρίς να κουράζει και αποφεύγει τις γνωστές υπερβολές. Νομίζω ότι αδικείται πάρα πολύ από την βαθμολογία του IMDB. Η πρωταγωνίστρια είναι εξαιρετική(και μουνάρα, παρότι άβαφτη και βρώμικη σε όλη την ταινία) και φυσικά ο Κος Κράνστον του Breaking Bad κλέβει την παράσταση.

sgk5150

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2015
Κριτικές
34
Like
777
Πόντοι
991

Για δυνατα νευρα!!!!

sgk5150

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2015
Κριτικές
34
Like
777
Πόντοι
991
Η πραγματικη ιστορία της μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής Deepwter Horizon στην Αμερική πριν 6 χρονια...

και το ντοκιμαντερ :

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
στις καννες φετος εχει δυνατες ταινιες τζαρμους τσαν γουκ παρκ αλμοδοβαρ και αλλους μεγαλους

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Καποτε μαζευτηκαν δυο παραγωγοι ταινιων και εκαναν μια συζητηση. Τι ταινια μπορουμε να κανουμε για να βγαλουμε λεφτα, ειπε ο ενας. Κατι με ενα θεμα που να πουλαει απαντησε ο δευτερος. Τι πουλαει διαχρονικα και ειδικα στις γυναικες; Ο ερωτας ειπε ξανα ο δευτερος. Τι πουλαει σημερα σε ολο το κοινο; Τα ζομπι απαντησε ο δευτερος, και καπως ετσι δημιουργηθηκε το Pride and Prejudice and Zombies.
Φανατικος με το ειδος δεν μπορεσα εστω να μην της ριξω μια ματια. 28 εκατομμυρια μπατζετ, αλιμονο, θα εχει "ωραια" ζομπι τουλαχιστον.
Δεν εχω καταλαβει ακομα αμα η ταινια ηταν οντως τοσο κακη η απλα, ηταν ενα ειδος χιουμορ. Κατι σαν καλτ δηλαδη. Την αφησα στο 20λεπτο. Πραγμα που πολυ σπανια κανω. Τοσο κακη ηταν.
www.imdb.com/title/tt1374989/]http://www.imdb.com/title/tt1374989/[/url]

Μετα ειδα το horns.
www.imdb.com/title/tt1528071/?ref_=fn_al_tt_1]http://www.imdb.com/title/tt1528071/?ref_=fn_al_tt_1[/url]
Aρκετο ενδιαφερον στην αρχη, κατι αναμεσα σε black humor με μυστηριο. Οι ηθοποιοι καλοι, ειδικα ο Daniel Radcliffe που αφου αφησε το ρολο στον αρχοντα των δαχτυλιδιων, παιζει εναν "σατανα". Καλες αναδρομες επισης. Προσπαθουσα να καταλαβω αμα η ταινια και οι ρολοι ηταν καποια μορφη αλληγοριας, αμα ηταν κατι παραπανω απο ενα μυθιστορημα φαντασιας. Σε καποια φαση λοιπον τα γαμαει ολα και μια ευχαριστη κωμωδια αρχιζει και γινεται μια γαμημενη μελοδραματικη φουσκα. Χιλιοειπομενες ιστοιριες αγαπης με ευκολες και χαζες ανατροπες. Ενα χαζο μελοδραμα που καταληξε στα συνηθισμενα.
Κριμα θα ηταν πολυ καλυτερη αμα διαλεγε τον δρομο της κωμωδιας, παρα του χαζου ρομαντικου, δραματος.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Καποτε μαζευτηκαν δυο παραγωγοι ταινιων και εκαναν μια συζητηση. Τι ταινια μπορουμε να κανουμε για να βγαλουμε λεφτα, ειπε ο ενας. Κατι με ενα θεμα που να πουλαει απαντησε ο δευτερος. Τι πουλαει διαχρονικα και ειδικα στις γυναικες; Ο ερωτας ειπε ξανα ο δευτερος. Τι πουλαει σημερα σε ολο το κοινο; Τα ζομπι απαντησε ο δευτερος, και καπως ετσι δημιουργηθηκε το Pride and Prejudice and Zombies.
Φανατικος με το ειδος δεν μπορεσα εστω να μην της ριξω μια ματια. 28 εκατομμυρια μπατζετ, αλιμονο, θα εχει "ωραια" ζομπι τουλαχιστον.
Δεν εχω καταλαβει ακομα αμα η ταινια ηταν οντως τοσο κακη η απλα, ηταν ενα ειδος χιουμορ. Κατι σαν καλτ δηλαδη. Την αφησα στο 20λεπτο. Πραγμα που πολυ σπανια κανω. Τοσο κακη ηταν.
www.imdb.com/title/tt1374989/]http://www.imdb.com/title/tt1374989/[/url]

Μετα ειδα το horns.
www.imdb.com/title/tt1528071/?ref_=fn_al_tt_1]http://www.imdb.com/title/tt1528071/?ref_=fn_al_tt_1[/url]
Aρκετο ενδιαφερον στην αρχη, κατι αναμεσα σε black humor με μυστηριο. Οι ηθοποιοι καλοι, ειδικα ο Daniel Radcliffe που αφου αφησε το ρολο στον αρχοντα των δαχτυλιδιων, παιζει εναν "σατανα". Καλες αναδρομες επισης. Προσπαθουσα να καταλαβω αμα η ταινια και οι ρολοι ηταν καποια μορφη αλληγοριας, αμα ηταν κατι παραπανω απο ενα μυθιστορημα φαντασιας. Σε καποια φαση λοιπον τα γαμαει ολα και μια ευχαριστη κωμωδια αρχιζει και γινεται μια γαμημενη μελοδραματικη φουσκα. Χιλιοειπομενες ιστοιριες αγαπης με ευκολες και χαζες ανατροπες. Ενα χαζο μελοδραμα που καταληξε στα συνηθισμενα.
Κριμα θα ηταν πολυ καλυτερη αμα διαλεγε τον δρομο της κωμωδιας, παρα του χαζου ρομαντικου, δραματος.

Φάουλ παίχτη!!!!! Χάρι Πότερ έπαιζε ο μικρούλης. Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω μαζί σου. Καλό και ενδιαφέρον ξεκίνημα και σαν ιδέα αλλά το δεύτερο μισό είναι for the πουτς............
Η ταινία δεν ήξερε τι ήθελε να είναι. Πολύ σκοτεινή και ακατάλληλη για κωμωδία ή ιστορία αγάπης, πολύ ελαφριά για θρίλερ ή τρόμου. Γενικά προς το τέλος εκτροχιάζεται τελείως και όταν τελειώνει καταλαβαίνεις ότι είναι άλλη μια κακή Αμερικάνικη παπαριά.

Naruto-Sasuke

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Την αλλη εβδομαδα ετσι για να γουσταρουμε. :grin:

Stories