aristos 45 sec
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2013
- Κριτικές
- 3
- Like
- 21
- Πόντοι
- 16
AMERICAN SNIPER, δεν θα το έλεγα και η καλύτερη ταινία του Ίστγουντ όταν έχεις βγάλει ένα Million Dollar Baby αλλά ένα ''δούρειο ίππο '' για τις απονομές...
Εκμεταλλευόμενος την αρχή πατρίς/θρησκεία/οικογένεια ο σκηνοθέτης φτιάχνει μια ταινία που εξυψώνει-ωραιοποιεί τον πόλεμο και δεν προσφέρει παρά μια καλή ταινία -κυρίως- για το κοινό του...
Ο Cooper κερδίζει τις εντυπώσεις λόγω του χαλαρού στυλ του (είναι και το βασικό του ατού σε πολλές ταινίες) διότι εκτός από δυο σκηνές ο ρόλος του δεν είχε ιδιαίτερες (θα έλεγα μηδαμινές) απαιτήσεις.
Βλέπεται με ενδιαφέρον, κυρίως για τις μάχες που έχει, την για μια ακόμη φορά υπεροχή των Αμερικάνων και προκαλεί μπόλικο εκνευρισμό από την ιδεολογία των λυκόσκυλων...
Μετά από αυτό τα προγνωστικά μου για τις δυο βασικές κατηγορίες είναι:
KΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ: BIRDMAN
KAΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ: EDDIE REDMAYNE
Πιστευω πως υπαρχουν πολυ καλυτερες war movies (γι την ακριβεια, εκατονταδες καλυτερες).
Η ταινια ηταν τοσο (γελοιωδως) προβλεψιμη, τοσο κλισεδιασμενη, τοσο αμπαλη ερμηνευτικα, τοσο προπαγανδιστικη και ρατσιστικη, που ο,τι καλα στοιχεια κι αν ειχε (σσ εγω δεν βρηκα ουτε ενα), δεν επιτρεπεται να ειναι σε ΚΑΜΙΑ υποψηφιοτητα των οσκαρ.
Πραγματικα, μονο και μονο για το slow motion της σφαιρας, και για το slow motion της βομβας που πεταει το παιδι, νομιζω πως θα 'πρεπε να αποκλειστει απο καθε κατηγορια των βραβειων.
Σωστά, αλλά εγώ που την είδα τζάμπα, στο ιντερνετ,
βρηκα ενδιαφέρον , σαν ντοκυμαντερ, τις μαχες στο Ιρακ.
Επίσης, πως το βλέπουν οι Αμερικάνοι.
Πάνε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και σκοτώνουν οικογένειες
με ψεμματα, ότι δήθεν είχε χημικά όπλα ο Σανταμ.
Βλέπεις πόσο παράλογο είναι να πολεμένα κάποιους που ΔΕΝ
απειλούν την Αμερική .Παρουσιάζουν ότι...ήταν καθήκον των Αμερικάνων
να πολεμήσουν λόγω της 11ης Σεπτ. 2001. ( 9/11 )
Μα βρε μαλάκες της ΗΠΑ , το αντίθετο ισχύει.Οι Αραβες τους εεδωσαν μήνυμα
μην μας ενοχλειτε, θα σας ενοχλήσουμε και μεις .
Μα ο Ιστγουντ εχει εγκολπωθει πληρως την εκδοχη της εμπλοκης Ιρακ με Αλ Κάιντα.
Δηλαδη, ουτε ο ιδιος ο Τζωρτζ Μπους δεν θα τολμαγε τετοια προπαγανδα, εν ετει 2015 (και αφου ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ, εμπρακτως η παπαρια των ισχυρισμων του => ISIS, μετα την πτωση Σανταμ)
Πολύ καλήΤα έγραψα Γιώργο μου πιο πίσω, αν θες ρίξε ένα βλέφαρο φιλε.
Εγώ θαθελα Whiplash ως γνωστόν.