Νέα

Προσοχη στα αλουμινενια ταψια!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 25
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

bourdeliotis4

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2015
Κριτικές
11
Like
4
Πόντοι
11
Τόσα χρόνια που χρησιμοποιείτο το αλουμίνιο για τη μαγειρική, δεν υπήρξαν θύματα (σε αντίθεση με το χαλκό, που πρέπει να είναι γανωμένος).

εισαι σιγουρος για αυτο?
καμποσα μεταλλα συσσωρευονται μεσα στον οργανισμο και δημιουργουν προβληματα μετα απο πολλα χρονια.
ξες εσυ πχ αν ο ταδε παππους σου που πεθανε στα γεραματα απο συκωτι ή νεφρα δεν του εβλαψαν αυτα τα σπλαχνα το αλουμινιο απο τα αλουμινοχαρτα ή το αρσενικο απο το νερο ή το καδμιο απο τα ψαρια ή ο μολυβδος που βρεθηκε σε καποια κοκορετσια που εφαγε και τον ξεσκισαν μετα απο χρονια που σιγα σιγα του καταπονουσαν αυτα τα οργανα????

για το αλουμινιο ειναι πραγματι επικυνδινο αλλα συνηθως απομακρυνεται και ευκολοτερα απο τον οργανισμο οποτε δεν θεωρειται μεγαλη απειλη απο τους ειδικους

.....ακομα

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
εισαι σιγουρος για αυτο?
καμποσα μεταλλα συσσωρευονται μεσα στον οργανισμο και δημιουργουν προβληματα μετα απο πολλα χρονια.
ξες εσυ πχ αν ο ταδε παππους σου που πεθανε στα γεραματα απο συκωτι ή νεφρα δεν του εβλαψαν αυτα τα σπλαχνα το αλουμινιο απο τα αλουμινοχαρτα ή το αρσενικο απο το νερο ή το καδμιο απο τα ψαρια ή ο μολυβδος που βρεθηκε σε καποια κοκορετσια που εφαγε και τον ξεσκισαν μετα απο χρονια που σιγα σιγα του καταπονουσαν αυτα τα οργανα?
Για τίποτα δεν είμαι σίγουρος.
Αλλά για το ότι επί δεκαετίες ταψιά, κατσαρόλες και διάφορα άλλα σκεύη κουζίνας ήταν από αλουμίνιο, είμαι.

Όπως είμαι (σίγουρος) και γι' αυτά που έγραψα περί του οξειδίου του αλουμινίου. Αποτελεί προστατευτικό στρώμα.

Orhis

Νέο Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2015
Like
0
Πόντοι
0
Σκουριαζει, αλλα οχι οπως το σιδερο (πορτοκαλι σκουρια). Ειναι σωστο αυτο που διαβασατε παραπανω για το προστατευτικο στρωμα οξειδιου του αλουμινιου με παχος μερικα μορια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom