Τόσα χρόνια που χρησιμοποιείτο το αλουμίνιο για τη μαγειρική, δεν υπήρξαν θύματα (σε αντίθεση με το χαλκό, που πρέπει να είναι γανωμένος).
εισαι σιγουρος για αυτο?
καμποσα μεταλλα συσσωρευονται μεσα στον οργανισμο και δημιουργουν προβληματα μετα απο πολλα χρονια.
ξες εσυ πχ αν ο ταδε παππους σου που πεθανε στα γεραματα απο συκωτι ή νεφρα δεν του εβλαψαν αυτα τα σπλαχνα το αλουμινιο απο τα αλουμινοχαρτα ή το αρσενικο απο το νερο ή το καδμιο απο τα ψαρια ή ο μολυβδος που βρεθηκε σε καποια κοκορετσια που εφαγε και τον ξεσκισαν μετα απο χρονια που σιγα σιγα του καταπονουσαν αυτα τα οργανα????
για το αλουμινιο ειναι πραγματι επικυνδινο αλλα συνηθως απομακρυνεται και ευκολοτερα απο τον οργανισμο οποτε δεν θεωρειται μεγαλη απειλη απο τους ειδικους
εισαι σιγουρος για αυτο?
καμποσα μεταλλα συσσωρευονται μεσα στον οργανισμο και δημιουργουν προβληματα μετα απο πολλα χρονια.
ξες εσυ πχ αν ο ταδε παππους σου που πεθανε στα γεραματα απο συκωτι ή νεφρα δεν του εβλαψαν αυτα τα σπλαχνα το αλουμινιο απο τα αλουμινοχαρτα ή το αρσενικο απο το νερο ή το καδμιο απο τα ψαρια ή ο μολυβδος που βρεθηκε σε καποια κοκορετσια που εφαγε και τον ξεσκισαν μετα απο χρονια που σιγα σιγα του καταπονουσαν αυτα τα οργανα?
Σκουριαζει, αλλα οχι οπως το σιδερο (πορτοκαλι σκουρια). Ειναι σωστο αυτο που διαβασατε παραπανω για το προστατευτικο στρωμα οξειδιου του αλουμινιου με παχος μερικα μορια.