δεν παραλάμβαναν δηλώσεις.
Δεν υπάρχει αυτό που λες.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δημόσια υπηρεσία, είναι υποχρεωμένη να παραλαμβάνει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ (κάθε) έγγραφο από πολίτη. Και μάλιστα, αν το ζητήσει ο πολίτης, να του δώσει αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένου.
Στις ΔΟΥ, επειδή οι δηλώσεις που κατατίθενται καθημερινά είναι άπειρες, έχουν απλοποιηθεί τα πράματα, και την πας κατ' ευθείαν στο τμήμα, π.χ. Μητρώο, εισόδημα, αυτοκινήτων, ΦΠΑ, κλπ, και τις παίρνουν.
Αν κάποιος (υπάλληλος) ξυνίσει, γιατί κάτι δεν του αρέσει στη δήλωση που θέλεις να υποβάλλεις και σου πει "όχι, δεν την παίρνω, πρέπει να λέει αυτό", τότε πας στο διευθυντή και λες "θέλω να σας υποβάλλω αυτό, πάρτε το και δώστε μου αριθμό πρωτοκόλλου" και είναι υποχρεωμενος να την πάρει. Αν θες, να σου πω και το άρθρο του συντάγματος που τον υποχρεώνει.
Αν και ο διευθυντής σου πει "Όχι", τότε φωνάζεις την αστυνομία και του κάνεις μήνυση για παράβαση καθήκοντος.
Μην ψαρώνετε.
Εμένα πριν χρόνια, όταν πρωτοκαθιερώθηκε ο "ενεργειακός έλεγχος" στα ακίνητα πήγα να θεωρήσω το ενοικιαστήριο ενός νοικάρη μου. ΔΕΝ είχα ενεργειακό έλεγχο, και η προθεσμία ήταν (θυμάμαι) βάσει του νόμου μέχρι 32.12.
Πήγα την 9 Ιανουαρίου, με προγενέστερη ημερομηνία ενοικίασης όμως στο ενοικιαστήριο και μου είπαν: "Δεν το παίρνουμε, γιατί ακόμα δεν έχει έρθει η ερμηνευτική εγκύκλιος από το υπουργείο που να μας λέει τι να κάνουμε".
Προφανώς αφού τους ερχόταν η ερμηνευτική, θα με απέκλειε από το να καταθέσω το ενοικιαστήριο χωρίς και χαρτί από ενεργειακό επιθεωρητή (που σήμαινε νταβατζηλίκι άλλα 300, συν το τρέξιμο). Οπότε ήθελα οπωσδήποτε να την πάρουν εκείνη τη μέρα, 9 Ιαν.
Έκανα λοιπόν αίτηση "Σας καταθέτω για θεώρηση ενοικιαστήρειο.... κλπ" και την πήγα στο πρωτόκολλο. Την πήραν και μου έδωσαν αριθμό.
Δεν μου απάντησαν ποτέ.
Τα νοίκια που έγραφε το ενοικιαστήριο τα δήλωσα κανονικά στη δήλωση μου.
Αν κάποιος έρθει (οποτεδήποτε) και μου πει "Που είναι η θεώρηση του ενοικιαστηρίου τάδε από τη ΔΟΥ?"
Θα του πω: "Υπέβαλλα το ενοικιαστήριο για να μου το θεωρήσουν, αλλά δεν το θεώρησαν. Ιδού και το αποδεικτικό ότι το παρέλαβαν".
Δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, έστω και με την υπάρχουσα (απαράδεκτη) νομοθεσία που υπάρχει. Κάπου, υπάρχει τρόπος να ξεμπλέξει ο πολίτης. Αρκεί να τον ξέρει.