Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
20.650
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.102
Πόντοι
17.085
Όχι απ' αυτές τις αδερφές με τα τατουάζ που φτιάνουν δήθεν πιάτα γαστρονομίας στην TV.
Το πρόβλημα δεν είναι τα τατουάζ - το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει κοιλιά. Μάγειρο χωρίς κοιλιά δεν τον εμπιστεύομαι.
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
ενδιαφέρομαι εγώ
Τύπωσε το, να το έχεις στην κουζίνα. Αλλιώς δε θα βγάλεις άκρη. Είναι ΠΟΛΛΕΣ πληροφορίες.



Γιουβέτσι υλικά Α’ φάση
Αρνί μπούτι 1,5~3kg
Λάδι
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ντομάτες Α (φρέσκιες) φέτες
Κρεμμύδι φέτες

Υλικά προετοιμασίας μανέστρας
Ντομάτες Α (φρέσκιες)
Ντομάτες Β (κονκασέ)
Ντομάτα Γ (Pumaro ή/και πελτές)
Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Σκόρδο σκελίδες
Πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
Πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
Λάδι
Βούτυρο
Ζάχαρη (1 κουταλάκι γλυκού, και πιο λίγο)
Κριθαράκι
Σταφίδες
Αλάτι
Πιπέρι
Κύβος
Δάφνη
Δενδρολίβανο
Μαϊντανός
Ρίγανη
Πιπέρι κόκκους πράσινο
Πιπέρι κόκκους ροζ

Πασπαλίζεις το μπούτι με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι. Αν δεν κολλάνε πάνω του, το πινελιάζεις με λάδι για να κολλήσουν. Αυτό το σύνολο μπορεί να μείνει το βράδυ μέσα στο ταψί, μέσα στο φούρνο. Τύπου "μαρινάρισμα".
Αν το ταψί δεν είναι αντικολλητικό, εκεί που πατάει το μπούτι στρώνεις από κάτω του ψιλές φέτες ντομάτας ή/και κρεμμυδιού, ώστε να μην κολλήσει.
Το πρωϊ ανάβεις το φούρνο σε χαμηλή φωτιά (100-120) και αφήνεις το μπούτι να σιγοψηθεί τρεις (3) ώρες. Σκέπασμα με χαρτί ψησίματος ίσως βοηθάει στο να μη πολυστεγνώσει.
Ελέγχεις τη φωτιά (ανάλογα με το φούρνο) ώστε τα υγρά που βγάζει το αρνί τις 3 ώρες, να μην βράζουν και εξατμίζονται. Να μένουν στο ταψί. Αν ελαττώνονται, προσθέτεις νεράκι. Λίγο, δε φτιάνεις βραστό.

Κατά το τρίωρο που ψήνεται προετοιμάζεις τη σούπα που θα γίνει η μανέστρα.
Τα
Ντομάτες Α (φρέσκιες) Κρεμμύδια Σκόρδο σκελίδες Πιπεριά πράσινη Πιπεριά κόκκινη & Μαϊντανός
τα περνάς από το multicutter (όχι μπλέντερ), αυτό με τις λεπίδες που γυρίζουν για να γίνουν κομματάκια. Όλα πάνε κομμένα σε μια μεγάλη γαβάθα. Επειδή είναι ξερά πράματα (εκτός απ' τις ντομάτες) τσοντάρεις σε κάθε παρτίδα κοπής λίγο Pumaro ή λίγο νερό.
Προσθετεις και τα υπόλοιπα υλικά μανέστρας, δηλαδή:
Λάδι, Ντομάτες Β (κονκασέ), Βούτυρο, Ζάχαρη, Κριθαράκι, Σταφίδες, Αλάτι, Πιπέρι, Κύβος, Δάφνη, Δενδρολίβανο, Ρίγανη, Πιπέρι κόκκους πράσινο, Πιπέρι κόκκους ροζ.
και ανακατεύεις μαζί με το κριθαράκι για να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Αν θες πιο κόκκινο (θες), βάλε και πελτέ.

Στις 3 ώρες βγάζεις το μπούτι από το φούρνο. Ανεβάζεις το φούρνο (κενό) στους 170-200.
Ρίχνεις τα ζουμιά του ταψιού στη γαβάθα με τα υπόλοιπα.
Αφαιρείς τα κόκκαλα απ’ το μπούτι (χρειάζεται κοφτερό μαχαίρι και προσοχή μην κόψεις χέρι. Επειδή είναι ζεστό, ΔΕΝ θα καταλάβεις ότι το κόβεις).
Ξαναβάζεις το (χωρίς κόκκαλα) κρέας στο ταψί. Αν θες, το κόβεις και σε μερίδες.
Ανακατεύεις τη γαβάθα με τα όλα.
Με κουτάλα ρίχνεις το περιεχόμενο της γαβάθας στο ταψί, γύρω από το κρέας.
Ξαναβάζεις το ταψί στο φούρνο και το αφήνεις άλλη μια ώρα στους 170-200
Ρίχνεις ματιές. Αν το κριθαράκι δεν «φουσκώνει» αρκετά, σημαίνει ότι τα υγρά του μίγματος είναι λίγα. Προσθέτεις νεράκι όσο ψήνεται.
Αν υπάρχουν αφούσκωτα κριθαράκια, είναι γιατί δεν διαβρέχονται. Σπρώξ’τα πιο μέσα.

Υπολογισμός ποσοστήτων:
Χρειάζεσαι ζυγαριά κουζίνας και μηχανάκι για πράξεις. «Με το μάτι» δεν γίνονται αυτές οι δουλειές, και παρά αυτά τα δύο εργαλεία, μερικά υλικά θα τα υπολογίσεις «με το μάτι». Αλλά όχι τα βασικά.

Όλα ξεκινάνε από το μπούτι του αρνιού. Υπάρχουν μπούτια από 1kg μέχρι 3kg. Η γνώμη μου είναι ότι ο κόπος για το ταψί είναι τόσος, που δεν αξίζει να τον κάνεις για μπούτι κάτω του 1,5kg. Το 1,5kg θα βγάλει 5-6 μερίδες, το τρίκιλο περί τις δέκα.

Ποσότητα για κριθαράκι (η πιο κρίσιμη): Πολλαπλασιάζεις το βάρος του μπουτιού (όπως το πήρες απ’ το χασάπη) επί 0,277. Δηλαδή σε ένα μπουτάκι 2,7kg θα χρησιμοποιήσεις [2700 x 0,27 = 748] = 750gr κριθαράκι.
Σε ένα μπουτάκι 1,5kg θα πάει [1500x0,277=] 415gr κριθαράκι, κ.ο.κ.
Αν πολλαπλασιάσεις με 0,25 θα σου βγει λίγο «φτωχότερο» σε μανέστρα, αν πας με 0,30 θα έχεις λίγη περίσσεια μανέστρας.

Από το μπούτι αφαιρούνται τα κόκκαλα και τα υγρά του στο ψήσιμο, αλλά εδώ μιλάμε για βάρος άψητου με τα κόκκαλα μπούτι. Έτσι αγοράζεται (και ζυγίζεται αρχικά), και έτσι γίνεται ο υπολογισμός.

Το σύνολο του περιεχομένου της γαβάθας (ντομάτες, κρεμμύδια, πελτές, νερό, λάδι, βούτυρο κλπ όλα) ΧΩΡΙΣ το κριθαράκι πρέπει να είναι περίπου όσο το βάρος του κριθαρακίου επί τέσσερα (4).
Δηλαδή για 500gr κριθαράκι το περιεχόμενο της γαβάθας όλα μαζί (χωρίς το βάρος της γαβάθας) πρέπει να είναι 2 κιλά. Για 750gr κριθαράκι, 3 κιλά, κ.ο.κ.
Το κριθαράκι πίνει πολύ νερό όταν βράζει (και φουσκώνει), και γι΄αυτό πρέπει (ίσως) να προσθέτεις λίγο νεράκι όταν ψήνεται. Για να μην μείνει «αφούσκωτο» (και αρχίσει να φουσκώνει στο στομάχι μας).
Αν το νερό είναι πολύ, μετά το ψήσιμο και μέχρι να κρυώσει ρουφάει κι άλλο, και εξατμίζεται. Γενικώς, μην το φοβάσαι το νερό, δεν θα σου βγει σούπα το φαγητό.

Το λάδι πρέπει να είναι περίπου το 1/8 από το συνολικό βάρος της γαβάθας. Στα 3 κιλά, 375~400gr.
Το βούτυρο λίγο, ίσα για να δίνει λίγη απ’ τη μυρωδιά του. Χρειάζεται λίγο ζέσταμα για να λυώσει, όπως και ο κύβος (λαχανικών ή βοδινού). Ή και 2 κύβοι.
Ντομάτες, κρεμμύδια περασμένα από το multicutter είναι το κύριο βάρος του περιεχομένου της γαβάθας. Και το Pumaro (ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας) το ίδιο. Ο πελτές (ντομάτες πιο συμπυκνωμένες από το Pumaro) κάνει πιο «κόκκινο» το αποτέλεσμα.

«Με το μάτι» θα βάλεις τα μυρωδικά:
Σκόρδο σκελίδες, Αλάτι, Πιπέρι, Δενδρολίβανο (φυλλαράκια), Μαϊντανός, Ρίγανη (λίγη: πικρίζει), Πιπέρι κόκκους πράσινο, Πιπέρι κόκκους ροζ, Ζάχαρη (λίγη: κουταλάκι γλυκού).
Δάφνη 3-4 φύλλα (δεν τρώγονται, αφαιρούνται μετά το ψήσιμο).
Σταφίδες (καλύτερα μαύρες να φαίνονται), κι αυτές με το μάτι. Αρκετές.
Θα βγει ποίημα.
Στο πιάτο του όποιος θέλει προσθέτει τριμμένο τυρί.

Καλή Σαρακοστή.


 

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Μηνύματα
68.220
Like
28.984
Πόντοι
5.506
Το πρόβλημα δεν είναι τα τατουάζ - το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει κοιλιά. [size=20pt]Μάγειρο χωρίς κοιλιά δεν τον εμπιστεύομαι.[/size]
ετσι.και εμενα μου φαινετε πολυ παραξενο
 

EnglandRules

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2013
Μηνύματα
2.376
Like
1
Πόντοι
16
Το πρόβλημα δεν είναι τα τατουάζ - το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει κοιλιά. Μάγειρο χωρίς κοιλιά δεν τον εμπιστεύομαι.

Ωραίοςςςςς

Ακόμα θυμάμαι τον λίγδα δίπλα στο μπουγατσατζίδικο Αθηνά στην Β. Όλγας.
Τον σουτσουκάκι το έβαζε με το χέρι στην πίτα και σκούπιζε τα χέρια του στο άσπρο φανελάκι! :rockon:
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16

Δεν ξέρω ονόματα, λεβεντιά μου.
Δεν τους βλέπω όλους αυτούς τους "δήθεν".
Σου είπα, μόνο το Μαμαλάκη σέβομαι.

Καλά κάνουν βέβαια οι άνθρωποι, γίνονται γνωστοί από το γυαλί, και μετά πάνε στα αντίστοιχα "δήθεν" εστιατόρια και τσιμπάνε τρία χιλιάρικα το μήνα για να μπορεί κι αυτός να λέει "ο σεφ μας ο τάδε", αλλά εμένα δε με πείθουν.
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Και τους περισσότερους "σεφ", στα μαγαζιά που πας και φεύγοντας γλείφεις τα δάχτυλα σου, δεν ξέρεις πως τους λένε, κι ούτε το διαφημίζουν. Μπορεί να δούλευαν και σε βαπόρι, πριν βρουν δουλειά εκεί.
 

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Μηνύματα
3.568
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
Μετα συγχωρησεως και χωρις προσωπικο τονο : μαλακιες.

Το ραμαζανι στην Ελλαδα δεν ειναι μεγαλη θρησκευτικη εορτη, ακομα τουλαχιστον. Οποτε ακυρο το ερωτημα.

Ενας αθεος η/και αθρησκος ειναι εξ'ορισμου αντιθετος με την εννοια της θρησκειας οποτε ναι ειναι και αντιχριστιανος, και φυσικα αυτο μονο κακο δεν ειναι.

Σιγουρα γουσταρουν να προκαλουν τους χριστιανους, και παλι κακο δεν ειναι. Οι χριστιανοι που πικαρονται απο κατι τετοια τους αξιζει και μην ξεχναμε πως οταν οι χριστιανοι "πικαραν" τους "αλλους" και ηταν στα  πραγματα, ειχαμε μεσαιωνα.

Οποτε οποιος ενοχλειται, ξυδι και στο σπιτι του.

Επισης, εχουν γινει πολλες κινησεις με κομμενα μπεικον και γουρουνια σε ατυπα τεμενη στο κεντρο της Αθηνας, εξισου καλη κινηση αν με ρωτας.

Η θρησκεια και ολες της οι εννοιες ΠΡΕΠΕΙ να ξεφτυλιζονται σε ΚΑΘΕ ευκαιρια.
ο αθεος τις γραφει στα παπαρια του τις θρησκειες τυπε,δεν ειναι αντι.αυτο το λενε και οι ιδιοι

 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
31.654
Κριτικές
1
Like
36.069
Πόντοι
6.256
Οι αθεοι θα φανε κρεας τη Μεγαλη Παρασκευη,´
Μου θυμιζει τους μαλακες που το καταχειμωνο φορανε φανελακια και βερμουδες για να δειχνουν τα τατου.
Γιατι φυσικα τα εκαναν για τους αλλους και  οχι για τον εαυτο τους,
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.237
Like
458
Πόντοι
36
"............

Την Παρασκευή 14-04-2017 (γνωστή και με το ψευδώνυμο «Μεγάλη») στις 8 μ.μ.

Στην Αθήνα η εκδήλωση θα γίνει στο ψητοπωλείο «Η Γυριστρούλα», Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 9 & Αδριανού γωνία (απέναντι από το σταθμό ΗΣΑΠ Θησείο).

Στη Θεσσαλονίκη, θα συναντηθούμε Ερμού & Αριστοτέλους, μπροστά στο Α.Τ. Λευκού Πύργου.


Για την Ξάνθη στείλτε μήνυμα για πληροφορίες.

(Αν ενδιαφέρεστε να οργανώσετε και στη δική σας πόλη, επικοινωνήστε μαζί μας!)

Αν θέλετε να συμμετάσχετε διαδικτυακά, χρησιμοποιήστε το #faneros_deipnos για να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας."

0:)

Nα τα λέμε αυτά! :sunglasses:
 

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Μηνύματα
4.926
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
εγω λεω να μην φαω κρεας φετος μεγαλη παρασκευη

για κανενα σουσι ψηνομουνα
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
31.654
Κριτικές
1
Like
36.069
Πόντοι
6.256
Μεγαλη Δευτερα μπορουμε να φαμε κατι η δε θα ειμαστε σωστοι αθεοι
( η μαλακια παει συννεφο )
 

Συνημμένα

  • image.jpg
    image.jpg
    102,3 KB · Εμφανίσεις: 68

EnglandRules

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2013
Μηνύματα
2.376
Like
1
Πόντοι
16
πω !!

σουτζουκακι !

πεταξες δυνατη μπαλιτσα τωρα !

το σκεφτομαι σοβαρα

Χωρίς πατάτες...σε λαδόκολα με κρεμμύδι ντομάτα μπούκοβο και ψωμί!
Και ίσως μια φέτα με πιπεριά ντομάτα λάδι σε αλουμινόχαρτο!
 

alexcord80

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιαν 2016
Μηνύματα
1.428
Like
25
Πόντοι
16
Οταν επιλεγεις δειπνο "φανερο" με κοψιδια την Μεγαλη Παρασκευη, τοτε δεν εισαι Αθεος. Εισαι απλώς αντιχριστιανός. Γιατι δεν επιλεγουν κατι κατα το Ραμαζανι ας πουμε? Οι τύποι αυτοι απλώς ετεροπροσδιοριζονται ως αντιθετοι στον χριστιανισμο, οχι ως αθεοι. Κι αυτο εχει τεραστια διαφορα, γιατι δεν ειναι αθεοι αλλά απλώς επιθυμουν να προκαλούν τους χριστιανους. Ο άθεος απλώς αδιαφορει. Δεν προκαλεί.

αθεοι ειναι απλα με τη συγκεκριμενη μερα δειχνουν οτι ειναι μια μερα οπως ολες οι αλλες επισης στην λογικη του αθεου δεν υπαρχει καμια προκληση γιατι δεν ασπαζοντε τον θεο των χριστιανων οποτε δεν τουσ ενδιαφερει τι θα σκεφτουν γιατι δεν τους νοιαζει,αν καποιος νιωσει προκληση αυτοσ εχει το προβλημα
 

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Μηνύματα
4.643
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
ο αθεος τις γραφει στα παπαρια του τις θρησκειες τυπε,δεν ειναι αντι.αυτο το λενε και οι ιδιοι


Το τι λεει η ενωση αθεων δεν αποτελει θεσφατο για τη συμπεριφορα και τα πιστευω του καθε αντιθρησκου η αντιθειστη.

Σε αντιθεση με τον χριστιανο, που η συμπεριφορα του ΠΡΕΠΕΙ να επηρεαζεται και να διεπεται απο τους κανονες που ειναι ρητα γραμμενοι στα βιβλια που πιστευει.

Μην μπερδευεις την πουτσα με τη βουρτσα κοινως.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom