Νέα

Προγράμματα καθαρισμού δίσκων και μητρώου (registry) για pc.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Interceptor
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Interceptor

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2009
Κριτικές
5
Like
4
Πόντοι
16
Παιδιά καλησπέρα.

Ανοίγω το συγκεκριμένο θέμα παρότι δεν γνωρίζω αν έχει υπάρξει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.
Ένα κοινό πρόγραμμα είναι το ccleaner το οποίο είναι δωρεάν για κατέβασμα και απαλλάσει το pc μας από προσωρινά αρχεία διαδυκτύου, καθαρίζει κρυφή μνήμη διαδικτύου κλπ από τον εκάστοτε browser που χρησιμοποιούμε καθώς και διάφορα άλλα. Επίσης σχετικά πρόσφατα ανακάλυψα κάποια καλά προγράμματα για καθαρισμό του μητρώου των windows (Auslogics registry cleaner και WinMend Registry Defrag) τα οποία είναι τσάμπα και φαίνεται να κάνουν δουλειά. Το Registry Clean Expert δεν το πολυγουστάρω και δεν το έχω πια στο pc μου. Επίσης τα Norton Utilities αναγνωρίζονται από το AVG σαν ιός. Επίσης ένα καλό πρόγραμμα για ανασυγκρότηση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των σκληρών δίσκων είναι το Auslogics Disk defrag. Πρόσφατα χρειάστηκε να κάνω ένα format και ρώτησα τον τεχνικό γι'αυτά τα προγράμματα και μου είπε ότι δεν τα πολυεμπιστεύεται. Ποια είναι η δική σας άποψη;

tsakonas13

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
6
εγω εχω το advanced system care το κανω πριν ανοιξω το πισι καθε μερα και το μηχανημα παει καλυτερα

OP
OP
Interceptor

Interceptor

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2009
Κριτικές
5
Like
4
Πόντοι
16
Τύπε κατέβασα το 5 και φαίνεται καλό.

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
17
Πόντοι
1.366
registry mechanic...
πριν πειραξεις οτιδηποτε να παρεις back-up!

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
Νομιζω και το malwarebytes εχει τετοια επιλογη

seminole

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2008
Κριτικές
6
Like
29
Πόντοι
16
AVS registry cleaner και O&O Defrag .Δεν απαντησε καποιος ομως αν πραγματι κανουν δουλεια αυτα η απλα μας "δουλευουν"

Doctormit

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2010
Like
230
Πόντοι
21
Θεωρώ ότι τέτοιου είδους software είναι η τελευταία αμυντική γραμμή. Το CCleaner χρησιμοποιώ κι εγώ και -προσωπική μου άποψη- το θεωρώ Νο1 αυτή τη στιγμή, συγκριτικά με πολλά υπόλοιπα που κυκλοφορούν.
Πέρα από αυτά που αναφέρεις, κάνει και περισσότερα: και full registry cleaning, και programs uninstalling (ειδικά σε προγράματα που το Windows Add/Remove Programs απλώς απέχει), και έλεγχο των προγραμμάτων που φορτώνονται στην εκκίνηση (χωρίς να μπλέκεις με το msconfig.sys) και -το βασικότερο- δημιουργεί system restore point ώστε να μη χρειαστείς backup σε περίπτωση που γίνει μαλακία.

Το μόνο αρνητικό του είναι η έλλειψη του defragment. Αλλά, έχοντας ένα καλό αντιβιοτικό (πχ AVG, NOD32 κλπ), ένα καλό firewall (δόξα το Θεό, κυκλοφορούν μπόλικα, αν κι εγώ πάλι το AVG εμπιστεύτικα) κι ένα Spybot ή Adaware ή Μalwarebytes κλπ, τότε ακόμη και το Windows defrag θεωρώ ότι είναι αρκετό.    

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
Αφού το Ubuntu δεν έχει registry και δεν παθαίνει ποτέ fragmentation, που χρησιμεύουν όλα αυτά;;  :think:

Εγγρ.
3 Φεβ 2011
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
0
Δοκίμασε το uniblue powersuite...πολύ καλό και γρήγορο....το μόνο θέμα είναι ότι το eset smart security το βρίσκει σαν potential threat/registry edit...το ρυθμίζεις απλά να μην σκανάρει καν τον φάκελο (exclude)... σε 2 μηχανήματα που το έχω, δουλεύει άψογα... :)

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
17
Πόντοι
1.366
επισης decrapifier!
slim computer