filos78
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Οκτ 2005
- Κριτικές
- 11
- Like
- 1.854
- Πόντοι
- 5.975
Θεωρώ ότι με μια ανάλογη μηχανή μπορείς να κάνεις δουλειά, σε κάθε περίπτωση!ειχα διαβασει οτι ειναι μαπα
Θεωρώ ότι με μια ανάλογη μηχανή μπορείς να κάνεις δουλειά, σε κάθε περίπτωση!ειχα διαβασει οτι ειναι μαπα
Το σαπούνι (Hercules) απλά... ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!! Έχει ένα βαθύ και αρενωπό άρωμα, ο αφρός του δεν ξεραίνεται στο 2λεπτο (όπως του Proraso), προστατεύει ιδανικά το δέρμα (το λέω εγώ που έχω πολύ ευαίσθητο δέρμα) και θεωρώ ότι η τιμή του είναι πολύ ανταγωνιστική!
Φίλος μου όταν δοκίμασε τις Personna,νόμιζε πως ξέχασε να βάλει στη μηχανή(Merkur 34HD) το ξυραφάκι!!!
Με τρίχες σαν συρματόβουρτσα,οι εν λόγω λάμες μόνο τον αφρό έκοβαν...Εγώ ακόμα δεν τις δοκίμασα.
Δεν πιστεύω να κωλώνεις με τη σαβέτα γοριλάκι;;;;Θα ξενερώσω άσχημα!!!!
Πλακίτσα για να σπάει ο πάγος....χωρίς παρεξήγηση πάντα!!!!
Αν ξυριστείς μόνος σου δε νομίζω ότι θα είναι καλή ιδέα το μαχαίρι ή ή σαβέτα.Τώρα μηχανή ότι και για τα γένια σου.Ρίξε μια ματία σε παλαιότερα πόστ έχουμε πει αρκετές.
Χωρίς πλάκα , με τη σαβέτα είχα πάθει άσχημη πλάκα.
Χρησιμοποίησα πρώτη φορά σαβέτα, ενώ είχα εμπειρία με φαλτσέτες dovo.
Οπότε την έπιασα με ένα εξυπνακίστικο , ξερολίστικο στυλάκι "παλιού".
Ότι και καλά ξέρω τα πάντα από φαλτσέτες, είμαι έμπειρος , είμαι γαμάτος
και αφού τα έχω αυτά , η σαβέτα που είναι η φαλτσέτα του κουρείου και του φτωχού,
δεν θα ήταν τίποτε για μένα ...................
Αίμα. Μετά κατάλαβα ότι το ξυραφάκι στη σαβέτα, είναι σαν αιθερας μεγάλου πλάτους σε φαλτσέτα,
τόσο μεγάλου, που δεν μπορεί να υπάρχει και αυτό είναι που μπορεί να σε ξεσκίσει.
Χρειάστηκε πολλά ξυρίσματα , που τα έκανα με πείσμα, για να τη μάθω κι αυτή.
Το αποτέλεσμα, μου αρέσει καλύτερα με φαλτσέτες. Με το μειονέκτημα του ακονίσματος.
Στη σαβέτα , το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι βάζεις το μισό ξτραφάκι και είσαι έτοιμος,
δεν φοβάσαι με χτυπήσεις τη λάμα κτλ
Γενικά δεν είναι εργαλεία που μπορείς να τα προτείνεις σε άλλους εύκολα
αν δεν έχουν θέληση για μάθηση , λόξα , επιμονή και επιδεξιότητα.
Ενώ μια merkur και παρόμοιες μηχανές μπορούν να τη μάθουν όλοι οι άνδρες που ξυρίζονται.
H μακρια λαβη ειναι πιο βολικη στο ξυρισμα του πισω μερους του κεφαλιου ή πιο δυσχρηστη;
Υπαρχει αφτερ σεηβ που να λειτουργει και ως ενυδατικη για ολο το προσωπο, ματια, κουτελο;
Τη σαβέτα την έχω από το 1962΄.Είναι του πατέρα μου και γράφει πάνω W.Germany.Πιο καλό ζύγισμα δεν έχει ούτε το dovo που έχω.
Ρε φίλε στη σαβέτα μόνο το βάρος παίζει.
Από εκεί και πέρα κόβει ανάλογα με τη λεπίδα που βάζεις.
Νομίζω ότι αν ξυρίζεσαι μόνος η μακρυα λαβή είναι πιο χρηστική.Εγώ μια edwin jagger 89 με απλή λαβή, όχι με ρίγες σου προτείνω.Και σα μέγεθος και σα βάρος.Τη merkur 34c τη θεωρώκοντή για αυτό που θες.
Από αφτερ σειβ δε μπορώ να σε βοηθήσω δυστυχώς γιατί εσύ θες γαλάκτωμα για να μη σε καίει στα ματια κι εγώ χρησιμοποιώ λοσιον με οινόπνευμα επειδή έχω λιπαρό δέρμα.
Απο πινελα για γρηγορο ξυρισμα τα συνθετικα ειναι μονοδρομος οποτε πλεον χρησιμοποιω κυριως αυτο. Πολυ ομορφο, πολυ καλο, δε μαδαει, δε βρωμαει, κραταει ικανοποιητικη υγρασια και εχει πολυ καλη αισθηση.
Σκεφτομουν να παρω την edwin jagger 89 με κυλινδρική γραμμωτή λαβή - Long
Ακριβο δεν ειναι;
Οχι ιδιαιτερα.Ακριβο δεν ειναι;
Οχι ιδιαιτερα.
Βεβαια αν ξεκινας τωρα το "αθλημα" καλυτερα κοιτα κατι πιο οικονομικο.
Η omega βγαζει αξιοπρεπη συνθετικα πινελακια γυρω στο 10ρικο. Φιλος που αγορασε μου λεει τα καλυτερα.
Απ τον Ξενο στη Σατωμβριανδου 23 το πηρε.
Εγω ξυριζω εδω και καιρο το κεφαλι μου, με μια μηχανη Philips, 0,5 χιλ. (ο,τι πιο κοφτερο ειχα βρει, απο "κοινες" μηχανες).
Αλλά παντα ενιωθα αξυριστος, απ' την επομενη μερα...
Επισης, φοβομουν να βαλω ξυραφι μονος μου.
Σημερα ξαναπηγα σε μπαρμπερικο, μετα απο καιρο.
Του ειπα οτι θελω ξυραφι, ή φαλτσετα, αλλά μου αντιπροτεινε μια ειδικη μηχανη που κανει την ιδια δουλεια (κατ' αυτον).
Ηταν μια τεραγωνη, μπλε μηχανη, της οποιας τα στοιχεια δεν μπορεσα να διακρινω.
Με ελαχιστη πιεση ΕΞΕΦΑΝΙΣΕ ο,τι τριχα υπηρχε, κι εκανε το κρανιο μου μαλακο σα μωρου!
Ξερει κανεις ποια μπορει να ειναι?/ Ποσο μπορει να κανει?