Johnny Red
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Οκτ 2011
- Κριτικές
- 10
- Like
- 113
- Πόντοι
- 236
Σκέτο μαχαίρι(straight) ή με μισά ξυραφάκια(shavette)?
λεπιδα μαν μου οπως στα μπαρμπερικαΣκέτο μαχαίρι(straight) ή με μισά ξυραφάκια(shavette)?
λεπιδα μαν μου οπως στα μπαρμπερικα
Σκέτο μαχαίρι(straight) ή με μισά ξυραφάκια(shavette)?
Straight(μαχαίρι ελληνιστί)λεπιδα μαν μου οπως στα μπαρμπερικα
αυτο φανταζομουν.Το παραδοσιακό ξύρισμα θέλει χρόνο και προετοιμασία και μόνο με την εμπειρία μπορείς να μειώσεις λίγο τον χρόνο αλλά να σαι πιο επιρρεπής στα ατυχήματα. Εαν ξυρίζεσαι βιαστικά το πρωί μείνε στα ξυραφάκια και αφρούς ξυρίσματος.
Διαφωνώ κάθετα. Αν ξυρίζεσαι με μηχανή ασφαλείας (για φαλτσέτα δε γνωρίζω καθώς δεν έχω δοκιμάσει) και σαπούνι/κρέμα ξυρίσματος με καλό πινελάκι, ο χρόνος είναι σχεδόν ο ίδιος με το συνηθισμένο ξύρισμα. Με το πέρασμα του καιρού και όσο γίνεσαι και πιο έμπειρος, κάνεις πιο γρήγορο ξύρισμα και πιο αποτελεσματικό χωρίς τους ερεθισμούς και το "κάψιμο" που νιώθεις με τις gillette. Μιλάω από προσωπική πείρα που έχω ευαίσθητο δέρμα και πολύ σκληρά γένια!Το παραδοσιακό ξύρισμα θέλει χρόνο και προετοιμασία και μόνο με την εμπειρία μπορείς να μειώσεις λίγο τον χρόνο αλλά να σαι πιο επιρρεπής στα ατυχήματα. Εαν ξυρίζεσαι βιαστικά το πρωί μείνε στα ξυραφάκια και αφρούς ξυρίσματος.
^ αυτό ακριβωςΔιαφωνώ κάθετα. Αν ξυρίζεσαι με μηχανή ασφαλείας (για φαλτσέτα δε γνωρίζω καθώς δεν έχω δοκιμάσει) και σαπούνι/κρέμα ξυρίσματος με καλό πινελάκι, ο χρόνος είναι σχεδόν ο ίδιος με το συνηθισμένο ξύρισμα. Με το πέρασμα του καιρού και όσο γίνεσαι και πιο έμπειρος, κάνεις πιο γρήγορο ξύρισμα και πιο αποτελεσματικό χωρίς τους ερεθισμούς και το "κάψιμο" που νιώθεις με τις gillette. Μιλάω από προσωπική πείρα που έχω ευαίσθητο δέρμα και πολύ σκληρά γένια!
καψιμο με τις ζιλετ φανταζομαι εννοεις σε κοντρα ξυρισμα;Διαφωνώ κάθετα. Αν ξυρίζεσαι με μηχανή ασφαλείας (για φαλτσέτα δε γνωρίζω καθώς δεν έχω δοκιμάσει) και σαπούνι/κρέμα ξυρίσματος με καλό πινελάκι, ο χρόνος είναι σχεδόν ο ίδιος με το συνηθισμένο ξύρισμα. Με το πέρασμα του καιρού και όσο γίνεσαι και πιο έμπειρος, κάνεις πιο γρήγορο ξύρισμα και πιο αποτελεσματικό χωρίς τους ερεθισμούς και το "κάψιμο" που νιώθεις με τις gillette. Μιλάω από προσωπική πείρα που έχω ευαίσθητο δέρμα και πολύ σκληρά γένια!
Φυσικά... Αλλιώς τα γένια μου δεν ξυρίζονται με την καμμία...καψιμο με τις ζιλετ φανταζομαι εννοεις σε κοντρα ξυρισμα;
Και να ρωτησω κατι αλλο...αν ξυριζεστε κοντρα, ξυριζεστε καθημερινα;
καψιμο με τις ζιλετ φανταζομαι εννοεις σε κοντρα ξυρισμα;
Και να ρωτησω κατι αλλο...αν ξυριζεστε κοντρα, ξυριζεστε καθημερινα;
Θεωρώ πως είναι μια καλή πρόταση/συμβουλή αυτή!καθε 2 μερα ξυρισμα την ωρα που κανεις μπανιο το βραδυ κ εισαι οκ τσακαλε
Ρε μαγκες τι καθε 2 μερες ξυρισμα
Εγω θελω το πρωι που παω δουλεια να ειμαι ξυρισμενος
Αμα ξυριστω ενα πρωι κοντρα την επομενη το πρωι θα μαι ψιλοαξυριστος. Κι αν το παω καθε μερα κοντρα θα γαμηθω
Αυτό είναι το καλό του κλασικού ξυρίσματος! Έχεις τη διακριτική ευχέρεια να επιλέξεις μια πολύ απαλή λεπίδα(π.χ. Personna) η οποία θα είναι "φιλική" προς το δέρμα σου, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με τις πλαστικούρες των 3/5 λεπίδων!Ρε μαγκες τι καθε 2 μερες ξυρισμα
Εγω θελω το πρωι που παω δουλεια να ειμαι ξυρισμενος
Αμα ξυριστω ενα πρωι κοντρα την επομενη το πρωι θα μαι ψιλοαξυριστος. Κι αν το παω καθε μερα κοντρα θα γαμηθω
εχω πολυ λεπτο δερμα, πολυ λεπτη και μαλακη τριχα, κανονικο δερμα απο αποψη ευερεθιστοτητας.Αυτό είναι το καλό του κλασικού ξυρίσματος! Έχεις τη διακριτική ευχέρεια να επιλέξεις μια πολύ απαλή λεπίδα(π.χ. Personna) η οποία θα είναι "φιλική" προς το δέρμα σου, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με τις πλαστικούρες των 3/5 λεπίδων!
Ρίξε μια ματιά στον τύπο ο οποίος έχει reviews σχεδόν για κάθε λεπίδα, μηχανή, σαπούνι κτλ...
www.youtube.com/user/ChiCityTimelapse/videos]https://www.youtube.com/user/ChiCityTimelapse/videos[/url[/video]]
Πρώτα από όλα, θεωρώ ότι είσαι τυχερός εφόσον έχεις μαλακή τρίχα! Με βάση την περιγραφή που μου δίνεις, θα πρότεινα τον εξής συνδιασμό:εχω πολυ λεπτο δερμα, πολυ λεπτη και μαλακη τριχα, κανονικο δερμα απο αποψη ευερεθιστοτητας.
Που να κοιταξω;