Νέα

Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 131K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
Σκέτο μαχαίρι(straight) ή με μισά ξυραφάκια(shavette)?

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
Σε μια βόλτα στο κέντρο,εντόπισα τα εξής:
1.Hondos Center:Από κρέμες-σαπούνια έχει Prosar, 2 Proraso(πράσινη-κόκκινη),2 Nivea, Wilkinson, Tabac, Pino Sylvestre, Old Spice.
Σε after shave και balsam τις αντίστοιχες μάρκες με τις κρέμες-σαπούνια, Brut(3 αν θυμάμαι καλά) και διάφορες άλλες επώνυμες από αρώματα. Aqua Velva και Floid που προτιμω,δεν......
Από ξυραφάκια, Astor και Wilkinson(μαύρο πακετάκι).
2.Δάφνης: Υπάρχει ότι αναφέρεται στο site του!!!  :grin: :grin: :grin:(www.dafnis.com/store/dafnis_listBarberShopProducts.asp]https://www.dafnis.com/store/dafnis_listBarberShopProducts.asp[/url] ) 

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
Σκέτο μαχαίρι(straight) ή με μισά ξυραφάκια(shavette)?
λεπιδα μαν μου οπως στα μπαρμπερικα
Straight(μαχαίρι ελληνιστί)
61lCRk2p6mL._SX522_.jpg

Shavette
URL]]

Επισκέπτης
Επειδη εχει αρχισει να με ενδιαφερει το θεμα, να κανω μια ερωτηση για να δω αν εχει νοημα να το σκεφτω και παρακατω;

Ενα τετοιο ξυρισμα ποση ωρα παιρνει περιπου;

Και κατι αλλο...ειναι εφικτο να κανεις τετοιο ξυρισμα σε καθημερινη βαση ή δεν αντεχει το δερμα;

sildenafil

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2012
Like
24
Πόντοι
1
Το παραδοσιακό ξύρισμα θέλει χρόνο και προετοιμασία και μόνο με την εμπειρία μπορείς να μειώσεις λίγο τον χρόνο αλλά να σαι πιο επιρρεπής στα ατυχήματα. Εαν ξυρίζεσαι βιαστικά το πρωί μείνε στα ξυραφάκια και αφρούς ξυρίσματος.

Επισκέπτης
Το παραδοσιακό ξύρισμα θέλει χρόνο και προετοιμασία και μόνο με την εμπειρία μπορείς να μειώσεις λίγο τον χρόνο αλλά να σαι πιο επιρρεπής στα ατυχήματα. Εαν ξυρίζεσαι βιαστικά το πρωί μείνε στα ξυραφάκια και αφρούς ξυρίσματος.
αυτο φανταζομουν.

Ναι, δεν παιζει να χασω μιση ωρα υπνο για να ξυριστω καλυτερα.

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975
Διαφωνώ κάθετα. Αν ξυρίζεσαι με μηχανή ασφαλείας (για φαλτσέτα δε γνωρίζω καθώς δεν έχω δοκιμάσει) και σαπούνι/κρέμα ξυρίσματος με καλό πινελάκι, ο χρόνος είναι σχεδόν ο ίδιος με το συνηθισμένο ξύρισμα. Με το πέρασμα του καιρού και όσο γίνεσαι και πιο έμπειρος, κάνεις πιο γρήγορο ξύρισμα και πιο αποτελεσματικό χωρίς τους ερεθισμούς και το "κάψιμο" που νιώθεις με τις gillette. Μιλάω από προσωπική πείρα που έχω ευαίσθητο δέρμα και πολύ σκληρά γένια!

tsoukou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2005
Κριτικές
4
Like
1.492
Πόντοι
206
Διαφωνώ κάθετα. Αν ξυρίζεσαι με μηχανή ασφαλείας (για φαλτσέτα δε γνωρίζω καθώς δεν έχω δοκιμάσει) και σαπούνι/κρέμα ξυρίσματος με καλό πινελάκι, ο χρόνος είναι σχεδόν ο ίδιος με το συνηθισμένο ξύρισμα. Με το πέρασμα του καιρού και όσο γίνεσαι και πιο έμπειρος, κάνεις πιο γρήγορο ξύρισμα και πιο αποτελεσματικό χωρίς τους ερεθισμούς και το "κάψιμο" που νιώθεις με τις gillette. Μιλάω από προσωπική πείρα που έχω ευαίσθητο δέρμα και πολύ σκληρά γένια!
^ αυτό ακριβως

Επισκέπτης
καψιμο με τις ζιλετ φανταζομαι εννοεις σε κοντρα ξυρισμα;

Και να ρωτησω κατι αλλο...αν ξυριζεστε κοντρα, ξυριζεστε καθημερινα;

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975

Φυσικά... Αλλιώς τα γένια μου δεν ξυρίζονται με την καμμία...

Το συνιθέστερο ξύρισμα που έχει χρειαστεί να κάνω είναι κάθε 2 μέρες και φυσικά τα παίρνω (πάλι) και κόντρα. Σε καθημερινή βάση δεν το γνωρίζω... Κάθε δέρμα έχει τις δικές του αντοχές και ανάγκες...

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166

καθε 2 μερα ξυρισμα την ωρα που κανεις μπανιο το βραδυ κ εισαι οκ τσακαλε

Επισκέπτης
Ρε μαγκες τι καθε 2 μερες ξυρισμα

Εγω θελω το πρωι που παω δουλεια να ειμαι ξυρισμενος

Αμα ξυριστω ενα πρωι κοντρα την επομενη το πρωι θα μαι ψιλοαξυριστος. Κι αν το παω καθε μερα κοντρα θα γαμηθω

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166

Αμα ξυριστω ενα πρωι κοντρα την επομενη το πρωι θα μαι ψιλοαξυριστος. Κι αν το παω καθε μερα κοντρα θα γαμηθω

τοτε ξυρισου καθε βραδυ που κανεις μπανακι αλλα οχι κοντρα

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975

Αυτό είναι το καλό του κλασικού ξυρίσματος! Έχεις τη διακριτική ευχέρεια να επιλέξεις μια πολύ απαλή λεπίδα(π.χ. Personna) η οποία θα είναι "φιλική" προς το δέρμα σου, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με τις πλαστικούρες των 3/5 λεπίδων!

Ρίξε μια ματιά στον τύπο ο οποίος έχει reviews σχεδόν για κάθε λεπίδα, μηχανή, σαπούνι κτλ...

www.youtube.com/user/ChiCityTimelapse/videos]https://www.youtube.com/user/ChiCityTimelapse/videos[/url[/video]]

Επισκέπτης
Αυτό είναι το καλό του κλασικού ξυρίσματος! Έχεις τη διακριτική ευχέρεια να επιλέξεις μια πολύ απαλή λεπίδα(π.χ. Personna) η οποία θα είναι "φιλική" προς το δέρμα σου, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με τις πλαστικούρες των 3/5 λεπίδων!

Ρίξε μια ματιά στον τύπο ο οποίος έχει reviews σχεδόν για κάθε λεπίδα, μηχανή, σαπούνι κτλ...

www.youtube.com/user/ChiCityTimelapse/videos]https://www.youtube.com/user/ChiCityTimelapse/videos[/url[/video]]

εχω πολυ λεπτο δερμα, πολυ λεπτη και μαλακη τριχα, κανονικο δερμα απο αποψη ευερεθιστοτητας.
Που να κοιταξω;

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975
εχω πολυ λεπτο δερμα, πολυ λεπτη και μαλακη τριχα, κανονικο δερμα απο αποψη ευερεθιστοτητας.
Που να κοιταξω;
Πρώτα από όλα, θεωρώ ότι είσαι τυχερός εφόσον έχεις μαλακή τρίχα! Με βάση την περιγραφή που μου δίνεις, θα πρότεινα τον εξής συνδιασμό:

Ξυριστική μηχανή Merkur 34C, ιδανική τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους! Διαχρονική αξία!

https://[URL unfurl="true"]www.digitalbarber.co.za/wp-content/uploads/2015/08/MErkur-34-C.jpg[/img[/URL]]

Λεπίδες, όπως προανέφερα, Personna. Θα τις χρησιμοποιούσα και εγώ, αν έκαναν δουλειά στις θεόσκληρες τρίχες μου, καθώς διατίθενται σε πολύ ελκυστική τιμή.

[img]http://cdn2.bigcommerce.com/server1600/x3llq02/products/305/images/1448/personna_platinum_razor_blades__14471.1409134728.1280.1280.jpg?c=2

Κατά τη γνώμη μου, δε νομίζω να υπάρχει πιο απαλό ξύρισμα με τον παραπάνω συνδιασμό!

Αναφορικά με σαπούνια, κρέμες κτλ υπάρχει τεράστια ποικιλία και μπορείς να κάνεις επιλογή, ανάλογα και με το άρωμα που προτιμάς.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom