Νέα

Πουρολογία ερώτηση....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα talladmirer
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 52
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
πιο σημαντικο ειναι η σφραγιδα ημερομηνιας στο κατω μερος του κουτιου που δεν φαινεται στην φωτογραφια.

2005 είναι.

Σε ποιά κατηγορία απ' αυτές που λες είναι αυτά τα δικά μου?

"Rafael Gonzales" τον ξέρει η μάνα του ότι υπάρχει?

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.103
Πόντοι
25.467
Παίδες,
αυτά μου τα έχουν κάνει δώρο.
Τα διατηρώ στο ψυγείο (είναι 1-2 χρόνια), και από τα 25 που είχε το κουτί έχουν μείνει 6.
Τα ξέρετε?  Τι σόϊ είδος είναι?

Αν και από τις φωτογραφίες που αναρτήσατε δεν διακρίνονται οι ακριβείς διαστάσεις, θα τολμήσω να πώ ότι πρόκειται για Panetelas Extra. Αυτό, εφόσον οι διαστάσεις τους είναι 127mm X 14,29mm.

Ανήκουν στην γενικότερη κατηγορία ή τύπο  Vegueritos και αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή σε αυτή την κατηγορία.  :cool2:

Θα σας συνιστούσα όμως, να αποφεύγετε την αποθήκευση τους στο ψυγείο και αυτό διότι λόγω των ακατάλληλων παραγόντων του περιβάλλοντος εντός του, όπως θερμοκρασία, υγρασία, οσμές κ.λ.π., τα πούρα καταστρέφονται. Το καταλληλότερο μέσον αποθήκευσης είναι το Humidor. Πάρα ταύτα, αν δεν θέλετε να καταβάλλετε το διόλου ευκαταφρόνητο τίμημα για την αγορά ενός αξιοπρεπούς υγραντήρα, είναι προτιμότερο να τα φυλάσσετε στο κουτί τους σε σκιερό μέρος και μακριά από οσμές, τοποθετώντας εντός του κουτιού ένα μικρό υγραντικό στοιχείο που έχει σχετικά μικρό κόστος (από 2,50 έως 5,00 Ευρώ). Και κάτι τελευταίο. Στο υγραντικό στοιχείο τοποθετούμε μόνο αποσταγμένο νερό ή ειδικά διαμορφωμένα διαλύματα. Ποτέ νερό από την βρύση ή άλλα υγρά.  :grin:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.103
Πόντοι
25.467
Ειναι τρεις ποιοτητες απο Κουβανεζικα πουρα στριμμενα στο χερι. Η πρωτη ειναι οι φιρμες (vitola) Cohiba, Partagas, Romeo&Julieta, Montecristo, Ramon Allones, Bolivar..... .

Μετα εχεις λιγοτερο γνωστες μαρκες και ποιο φθηνα οπως τα Don Alexandro Vegas Robaina τύπος Don Alejandro, Cuava Cuaba, Juan Lopez, San Rafael Τέτοιο Brand δέν υφίσταται, τουλάχιστον μεταξύ των Κουβανικών. Ή Rafael Gonzalez ή San Cristobal,......που ειναι εξισου καλα. Εμενα μου αρεσουν τα Juan Lopez προσωπικα.

Η τριτη κατηγορια και τα πιο φθηνα ειναι της μηχανης και ερχονται σε χονδρικη συσκευασια χωρις κουτι.

Θα μου επιτρέψετε να κάμνω κάποιες επισημάνσεις.

Όντως τα puros χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες, όχι όμως λόγω Brand, αλλά λόγω κατασκευής.
Αυτές έιναι :
1.-Εξ΄ολοκλήρου χειροποίητα.
2.-Μερικώς χειροποίητα. (filler και Binder  στριμμένα σε μηχανή και Wrapper στριμμένο με το χέρι)
3.-Εξ΄ολοκλήρου μηχανής.

Επίσης. Ο όρος Vitola  χρησιμοποιείται για να δηλώσει διαστάσεις. Δηλαδή το μήκος και την διάμετρο τού πούρου. Έτσι μιλάμε για vitola de galera (όταν θέλουμε να αναφερθούμε σε οποιοδήποτε πούρο έχει, λίγο ή πολύ, συγκεκριμένο μήκος, διάμετρο  και σχήμα π.χ. Robusto, Corona, Demi Corona, Petit Corona, Figurado, Londsdale, Torpedo κ.α.), και για vitola de fábrica ή salida (όταν κάποια φάμπρικα θέλει να δώσει ένα ξεχωριστό όνομα στίς ίδιες διαστάσεις προκειμένου να μην συγχέεται το πούρο της με τα υπόλοιπα της κατηγορίας, π.χ. Edmundo, Reyes, Muralla, Magico κ.λ.π.)

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Θα μου επιτρέψετε να κάμνω κάποιες επισημάνσεις.

Όντως τα puros χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες, όχι όμως λόγω Brand, αλλά λόγω κατασκευής.
Αυτές έιναι :
1.-Εξ΄ολοκλήρου χειροποίητα.
2.-Μερικώς χειροποίητα. (filler και Binder  στριμμένα σε μηχανή και Wrapper στριμμένο με το χέρι)
3.-Εξ΄ολοκλήρου μηχανής.

Επίσης. Ο όρος Vitola  χρησιμοποιείται για να δηλώσει διαστάσεις. Δηλαδή το μήκος και την διάμετρο τού πούρου. Έτσι μιλάμε για vitola de galera (όταν θέλουμε να αναφερθούμε σε οποιοδήποτε πούρο έχει, λίγο ή πολύ, συγκεκριμένο μήκος, διάμετρο  και σχήμα π.χ. Robusto, Corona, Demi Corona, Petit Corona, Figurado, Londsdale, Torpedo κ.α.), και για vitola de fábrica ή salida (όταν κάποια φάμπρικα θέλει να δώσει ένα ξεχωριστό όνομα στίς ίδιες διαστάσεις προκειμένου να μην συγχέεται το πούρο της με τα υπόλοιπα της κατηγορίας, π.χ. Edmundo, Reyes, Muralla, Magico κ.λ.π.)

Καλα βρε αγιε, τι περιμενες να σου γραψω 3:30 το πρωι. Εδω απορω πως βρηκα το πληκτρολογιο. :grin:

Οσο για τα μερικως χειροποιητα, εγω δεν εχω τετοια στοιχεια για Κουβανεζικα πουρα, και εχω παει περιηγηση σε Κουβανεζικο εργοστασιο πουρων.

Καπνιζεις πουρα η τα πουλας?  :think: :grin:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
2005 είναι.

Σε ποιά κατηγορία απ' αυτές που λες είναι αυτά τα δικά μου?

"Rafael Gonzales" τον ξέρει η μάνα του ότι υπάρχει?

Ειναι χειροποιητα και με σφραγιδα 2005 ειναι τουλαχιστον 5 χρονων που σημαινει οτι εχουν καλο χαμανι!

Κερνας κανενα??  :grin:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Ελα Απολυτε!!  :grin: :grin: :grin:

Συνημμένα

• 124413.jpg
    124413.jpg
    136,7 KB · Εμφανίσεις: 16

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.103
Πόντοι
25.467
Καλα βρε αγιε, τι περιμενες να σου γραψω 3:30 το πρωι. Εδω απορω πως βρηκα το πληκτρολογιο. :grin:

Οσο για τα μερικως χειροποιητα, εγω δεν εχω τετοια στοιχεια για Κουβανεζικα πουρα, και εχω παει περιηγηση σε Κουβανεζικο εργοστασιο πουρων.

Ορισμένα μεγέθη από τις φάμπρικες, La Flor de Cano, Jose L. Piedra, Los Statos, Guantanamera και λοιπά short filler.  :grin:

Καπνιζεις πουρα η τα πουλας?  :think: :grin:

Το πρώτο. :cool2:

paperscore

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
1
Φίλε thesaint τα λόγια σου με "συγκίνησαν" πολυ και παραθέτω την εμπειρία μου.

Μεγάλη ιδιαίτερα εμπειρία με τα πούρα δεν είχα, 2 χρόνια όλα και όλα ασχολήθηκα με το θέμα και δοκίμασα απο Κουβανέζικα ό,τι καλύτερο μπορούσα, για να πάρω μάτι τι γίνεται.
Κατέληξα σε Partagas serie D n4 για πούρο "δυνατό" και πάντα μετά απο καλό, "βαρύ" φαγητό. Το κάπνιζα πάντα όσο πιο αργά γινόταν, να μην το ζεστάνω και το κουράσω. Με είχε βγάλει και 2 ώρες κόλαση. Όταν ήταν καλό, ήταν πραγματικά ΤΕΛΕΙΟ.
Όταν είχα όρεξη για κάπνισμα με το απογευματινό καφεδάκι, άναβα την Perlίτσα n5 απο Μonte. Γρήγορο αλλα δυνατό, intense, όπως ακριβώς το γούσταρα. Με ένα διπλό espresso, ήταν ό,τι καλύτερο για μένα.
Συνήθως πρωί δεν κάπνιζα, αλλά τις σπάνιες φορές που άναβα(ίσως κάποια Κυριακή πρωί) μου άρεσε με τον καφέ το petit robusto της Hoyo. Ήταν και της μόδας τότε θυμάμαι. Ελαφρύ αλλά αρκετά όμορφο πουράκι.
Και μια και ανέφερες τα short fillers, τις καλύτερες μπυρούλες το καλοκαίρι, με Piedra και Guantanamera, διότι "φτωχά" και "ταπεινά" μεν, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένα καλοπαλιομένο Piedra μια χαρά ήταν, ιδιαίτερα αν βάλεις τον παράγοντα τιμή στη μέση. Νομίζω πως ήταν ένα τίμιο brand που έδινε ό,τι ήταν να δώσει...
Δεν καπνίζω πλέον καθόλου, έχω κόψει γενικότερα το κάπνισμα, αλλά η κουβέντα με πήγε λίγο πίσω σε αυτή την ωραία εποχή...

Καλά ήταν...  :)

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Ψηλέ, είδα Πουρολογία και μπερδεύτηκα. :think: :2funny: Νόμιζα ότι θα είναι το νήμα της Θεοδώρας. :S :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom