πιο σημαντικο ειναι η σφραγιδα ημερομηνιας στο κατω μερος του κουτιου που δεν φαινεται στην φωτογραφια.
2005 είναι.
Σε ποιά κατηγορία απ' αυτές που λες είναι αυτά τα δικά μου?
"Rafael Gonzales" τον ξέρει η μάνα του ότι υπάρχει?
πιο σημαντικο ειναι η σφραγιδα ημερομηνιας στο κατω μερος του κουτιου που δεν φαινεται στην φωτογραφια.
Παίδες,
αυτά μου τα έχουν κάνει δώρο.
Τα διατηρώ στο ψυγείο (είναι 1-2 χρόνια), και από τα 25 που είχε το κουτί έχουν μείνει 6.
Τα ξέρετε? Τι σόϊ είδος είναι?
Ειναι τρεις ποιοτητες απο Κουβανεζικα πουρα στριμμενα στο χερι. Η πρωτη ειναι οι φιρμες (vitola) Cohiba, Partagas, Romeo&Julieta, Montecristo, Ramon Allones, Bolivar..... .
Μετα εχεις λιγοτερο γνωστες μαρκες και ποιο φθηνα οπως ταDon AlexandroVegas Robaina τύπος Don Alejandro,CuavaCuaba, Juan Lopez,San RafaelΤέτοιο Brand δέν υφίσταται, τουλάχιστον μεταξύ των Κουβανικών. Ή Rafael Gonzalez ή San Cristobal,......που ειναι εξισου καλα. Εμενα μου αρεσουν τα Juan Lopez προσωπικα.
Η τριτη κατηγορια και τα πιο φθηνα ειναι της μηχανης και ερχονται σε χονδρικη συσκευασια χωρις κουτι.
Θα μου επιτρέψετε να κάμνω κάποιες επισημάνσεις.
Όντως τα puros χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες, όχι όμως λόγω Brand, αλλά λόγω κατασκευής.
Αυτές έιναι :
1.-Εξ΄ολοκλήρου χειροποίητα.
2.-Μερικώς χειροποίητα. (filler και Binder στριμμένα σε μηχανή και Wrapper στριμμένο με το χέρι)
3.-Εξ΄ολοκλήρου μηχανής.
Επίσης. Ο όρος Vitola χρησιμοποιείται για να δηλώσει διαστάσεις. Δηλαδή το μήκος και την διάμετρο τού πούρου. Έτσι μιλάμε για vitola de galera (όταν θέλουμε να αναφερθούμε σε οποιοδήποτε πούρο έχει, λίγο ή πολύ, συγκεκριμένο μήκος, διάμετρο και σχήμα π.χ. Robusto, Corona, Demi Corona, Petit Corona, Figurado, Londsdale, Torpedo κ.α.), και για vitola de fábrica ή salida (όταν κάποια φάμπρικα θέλει να δώσει ένα ξεχωριστό όνομα στίς ίδιες διαστάσεις προκειμένου να μην συγχέεται το πούρο της με τα υπόλοιπα της κατηγορίας, π.χ. Edmundo, Reyes, Muralla, Magico κ.λ.π.)
2005 είναι.
Σε ποιά κατηγορία απ' αυτές που λες είναι αυτά τα δικά μου?
"Rafael Gonzales" τον ξέρει η μάνα του ότι υπάρχει?
Ελα Απολυτε!!
καυλα τυπε
Πτου ρε πουστη, και γω που νομιζα οτι ο ΤΑΚΜΑΝ αρχισε την ανταποκριση απο Southampton
Καλα βρε αγιε, τι περιμενες να σου γραψω 3:30 το πρωι. Εδω απορω πως βρηκα το πληκτρολογιο.
Οσο για τα μερικως χειροποιητα, εγω δεν εχω τετοια στοιχεια για Κουβανεζικα πουρα, και εχω παει περιηγηση σε Κουβανεζικο εργοστασιο πουρων.
Καπνιζεις πουρα η τα πουλας?