Νέα

Πούρα (Cigars) - Πίπες (Pipes) - Καπνά (Tobacco)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dfwk
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 96
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Τι brand σας αρεσει?

• δεν εχω ιδεα... τι ειναι πούρο?

Ψήφοι: 3 6,8%
  • Arturo Fuente

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Ashton

• Ave Maria

• Baccarat

• Bolivar

Ψήφοι: 4 9,1%
  • Cohiba

Ψήφοι: 6 13,6%
  • Cubao

• Davidoff

Ψήφοι: 3 6,8%
  • Hoyo de Monterrey

Ψήφοι: 2 4,5%
  • John Bull

• Kristoff

• Macanudo

Ψήφοι: 1 2,3%
  • Montesino by Fuente

• monte-christo

Ψήφοι: 10 22,7%
  • Nica Libre

• Perdomo Habano

• Romeo y Julieta

Ψήφοι: 4 9,1%
  • Sancho Panza

• Victor Sinclair

• Zino

• Αλλο brand πιο ψαγμενο...

Ψήφοι: 7 15,9%
  • Φτιαχνω δικα μου και ξερω τι καπνιζω...;)

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    44

dfwk

Τιμημένος
Εγγρ.
3 Σεπ 2006
Κριτικές
6
Like
406
Πόντοι
316
Ξεκινώ αυτό το θέμα που θα αφορά μία από τις μεγαλύτερες(κατά την γνώμη μου) απολαύσεις που μπορούμε να βιώσουμε στα πλαίσια της κουραστικής καθημερινότητας.
Αυτή η απόλαυση δεν είναι άλλη από το κάπνισμα ενός πούρου.
17-02-05_121917_51.jpg

Πριν περάσω στα ενδότερα ας αναφερω λίγα πράγματα για την ετυμολογία και την ιστορία του.
Η λέξη πούρο προέρχεται από το ισπανικό επίθετο puro (tobacco), δηλαδή καθαρός (καπνός), «λόγω του ότι το πούρο αποτελείται από καθαρά φύλλα εκλεκτού καπνού, εν αντιθέσει με το τσιγάρο».

Υπάρχουν τρεις εκδοχές για το που ανάγεται η ετυμολογία της αγγλικής ονομασίας «cigar», η οποία και χρησιμοποιείται από τους περισσότερους καπνιστές.
Βάσει του λεξικού της βασιλικής Ισπανικής ακαδημίας, ανάγεται στη λέξη ciq-sigan (καπνίζω) των Μάγια. Η δεύτερη εκδοχή, η οποία καταγράφεται στο λεξικό αγγλικής ετυμολογίας της Οξφόρδης, είναι ότι προέρχεται από την ισπανική λέξη cigarra (τζιτζίκι). Η τρίτη εκδοχή αποδίδει την προέλευση της λέξης στο φυτό maya sikar που σημαίνει κάπνισμα.

Οι Ινδιάνοι ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν τον καπνό, ο οποίος και ταυτίστηκε στην ιστορία με το πούρο, λόγω της μορφής και του τρόπου κατασκευής. Ο Χριστόφορος Κολόμβος και οι Ισπανοί εξερευνητές, κατά την άφιξή τους στην Κούβα το 1492 αντίκρισαν τους ιθαγενείς να κρατούν στο στόμα τυλιγμένα φύλλα φυτού που περιείχαν καπνό. Ο Κολόμβος γράφει στο ημερολόγιο που τηρούσε ότι είδε γυναίκες με ένα μικρό καλάμι αναμμένου χόρτου από το οποίο ανέπνεαν το άρωμα, σύμφωνα με το έθιμο, κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών. Το φυτό αυτό το ονόμαζαν COHIBA (σημαίνει θάμνος που καπνίζει) και το καλάμι (σωλήνα) TABACO.

Το κάπνισμα του πούρου υιοθετήθηκε αρχικά από τις βασιλικές οικογένειες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας κατά το 16 αιώνα. Το πρώτο πούρο με τη σημερινή του μορφή εμφανίζεται στη Σεβίλλη της Ισπανίας το 1676. Τα πρώτα εργοστάσια πούρων λειτούργησαν στη Σεβίλλη το 1717. Ξεχώριζαν για την ποιότητα τους και ο τρόπος παρασκευής τους αποτελούσε μυστικό ως το 1831. Το βασιλικό εργοστάσιο της Σεβίλλης παρήγαγε δεκάδες τόνους πούρων ετησίως. Η αναζήτηση πούρων ανώτερης ποιότητας καθώς και η φθορά του καπνού κατά το υπερατλαντικό ταξίδι ώθησε το βασιλιά Φερδινάνδο Ζ’ της Ισπανίας, το 1831, να επιτρέψει την κουβανέζικη παραγωγή πούρων με την ισπανική όμως «συνταγή». Από εκείνη την στιγμή ξεκινά η παραγωγή του καλύτερου πούρου του κόσμου. Οι Κουβανοί από τότε έως και σήμερα, ως αναγνώριση, αποστέλλουν τα καλύτερα πούρα της χρονιάς στο ισπανικό στέμμα.

Στις ΗΠΑ, το 1762 ο Ίσραελ Πούτμαν, επιστρέφοντας από την Κούβα όπου είχε υπηρετήσει στο Βρετανικό στρατό, έφερε στο Κονέκτικατ πούρα Αβάνας και σημαντικές ποσότητες κουβανέζικου καπνού. Τα πρώτα εργοστάσια καπνού δημιουργούνται στην περιοχή του Χαρντ Φόρντ, ενώ το Κονέκτικατ εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να παράγει τα καλύτερα φύλλα ράπερ μετά την Κούβα.

Τη δεκαετία του '50 μόνο στην Αμερική καταναλώνονται 20 εκατομμύρια πούρα το χρόνο. Όλα αυτά μέχρι το 1959, όταν ο Κάστρο αναλαμβάνει τα ηνία της Κούβας. Κλείνει όλα τα εργοστάσια και επιτρέπει την παραγωγή μόνο ενός είδους πούρου, για τον λαό, με μικρές παραλλαγές. Villary Villar, La Corona και Henry Clay, ιστορικές μάρκες, κλείνουν, ενώ άλλες μετονομάζονται.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των εργοστασίων πούρων μεταναστεύουν στην Φλόριντα , στον Άγιο Δομίνικο, στην Ονδούρα στην Τζαμάικα και συνεχίζουν την παραγωγή πούρων με την ίδια ονομασία. Μερικούς μήνες αργότερα ο Κάστρο υπαναχωρεί. Αποφασίζει να επαναφέρει όλες τις παλιές μάρκες επιτρέποντας στους προμηθευτές να πληρώνονται ανάλογα με την ποιότητα των καπνών που παραδίδουν. Επιπλέον, επιτρέπει και την παραγωγή πούρων από τους ίδιους τους καλλιεργητές.

Οι αξιωματούχοι του απευθύνονται στο Ζίνο Ντάβιντοφ για να στηρίξει την προσπάθεια για ανασυγκρότηση της βιομηχανίας πούρων. Ο Ρωσοεβραίος έμπορος το 1963 ζήτησε να αγοράσει το εργοστάσιο El Laguito που παρήγαγε τα Cohiba, αλλά οι Κουβανοί το αρνήθηκαν. Έτσι, δημιούργησε μια νέα μάρκα πούρων που έφεραν το όνομά του. Η συνεργασία τους όμως διαλύθηκε, με αφορμή την απόφαση της Cubatabaco να βγάλει στην αγορά τα Cohiba. Τα πούρα Davidoff έπαψαν οριστικά να παράγονται στην Κούβα το 1988 και άρχισαν να παράγονται στον Άγιο Δομήνικο, γεγονότα που οδήγησαν στην κατάρρευση της λαμπρής του πορείας.
URL]]

OP
OP
dfwk

dfwk

Τιμημένος
Εγγρ.
3 Σεπ 2006
Κριτικές
6
Like
406
Πόντοι
316
Για την συνέχεια θέλω αρχικά να αναφερθώ σε μια ιστορία ενός "μεγάλου γνώστη" αυτής της απόλαυσης, η οποία έχει δημοσιευτεί παλιότερα, που έτυχε να τον έχω γνωρίσει.....

"Το θυμάμαι σαν να έγινε χθες. Hταν περίπου στις αρχές της δεκαετίας του '70, σε μία περίοδο που, ζώντας στο Παρίσι, πηγαινοερχόμουν στη Γενεύη τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Συνειδητός καπνιστής με φοιτητική επιλογή τα «Disque Bleu», είχα ήδη αρχίσει να πλησιάζω και τον ευρύτερο κόσμο του καπνού. Διάλεγα καπνούς, αξεσουάρ και φυσικά, όποτε μπορούσα, «κυνηγούσα» και μία καλή πίπα. Το πούρο, ακόμα και με την αφίσα του Τσε πάνω από το κρεβάτι, ήταν για μένα terra incognita. Μέχρι εκείνο το πρωινό.

Περπατούσα στη Rue de Rive ψάχνοντας για κάτι καλό, όταν στη βιτρίνα ενός καπνοπωλείου μού γυάλισε μια Peterson από ξύλο και μέταλλο. Μπήκα μέσα και άρχισα να χαζεύω. Κάποια στιγμή με πλησίασε ο μεσόκοπος μαγαζάτορας. Νεαρός φοιτητής εγώ, με ανάλογη εικόνα, το μαγαζί ακριβό με αντικείμενα μακράν των φοιτητικών δυνατοτήτων. Του έκανε εντύπωση ότι έψαχνα ανάμεσα στα ακριβά κομμάτια. Aρχισε να με «ανακρίνει» και, κατά τα φαινόμενα, πέρασα την «εξέταση» γιατί κάποια στιγμή μου λέει: «Πούρο έχεις δοκιμάσει;» Αρνητική κίνηση κεφαλιού και ατάκα η επίθεση: «Αφού ψάχνεσαι αξίζει τον κόπο. Eλα να ανάψουμε μαζί ένα». Ο θρυλικός Zinno Davidoff είχε καταδεχθεί να ασχοληθεί με ένα μειράκιον του καπνού και με έβαλε στο μαγικό κόσμο του πούρου.
http://[URL unfurl="true"]www.elbuenhabano.com/imagenes/davidoff1.jpg[/img[/URL]]
Η σχέση μου με τον Davidoff, ευκαιριακά λίγες ώρες σε κάθε μου ταξίδι στη Γενεύη, κράτησε μέχρι το 1976. Μου έμαθε πολλά και με την καθοδήγησή του κάπνισα πολύ μεγάλα κομμάτια της εποχής. Κυρίως όμως βοήθησε στο να τελειώσω γρήγορα και άδοξα την καριέρα μου σαν καπνιστής πίπας και αρκετά χρόνια αργότερα, αφήνοντας το τσιγάρο στα αζήτητα, να γίνω μόνιμος και τακτικός καπνιστής πούρων. Κάτι που δεν το μετάνιωσα μέχρι σήμερα....."[/i]

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Montecristo No 1

Cohiba Robustos

Romeo y Julieta Churchills

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Πούρα πάντα.Πούρα κ cigarillos.Από cigarillos κάνω τα Vasco De Gamma.K από πούρα Montechristo κ Simon Bolivar

Επισκέπτης
Καπνό SAMSON με τσιγαρόχαρτα λευκά rizla και φιλτράκια SWAN extra slim. Εδώ και 12 χρόνια κι αφού πέρασα από διάφορες μάρκες (Marlboro, Winston, Camel, Old Navy, Prince, GR International... και άλλα που δεν θυμάμαι!!!).

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Τσιγάρο δεν έχω βάλει ποτέ στο στόμα μου.Μόνο πούρα & cigarillos.Αφού το καλοκαιρι φεύγω με το κολλητάρι μου για Κούβα για να πάρω κ πούρα μεταξύ άλλων. ;) ;) ;)

OP
OP
dfwk

dfwk

Τιμημένος
Εγγρ.
3 Σεπ 2006
Κριτικές
6
Like
406
Πόντοι
316
Σχεδόν πάντα, εκτός ιδιαίτερων συνθηκών, ανάβω τον αναπτήρα μου μετά τις 11-12 το πρωί. Έχω κατασταλάξει στα Cohiba Club και στα Davidoff Exquisitos. Τώρα αν θα πεταχτώ κάπου για φαγητό το μεσημέρι, πράγμα σπάνιο, προτιμώ ένα πιο απολαυστικό και φυσικά πιο ογκώδες πούρο. Κάτι ανάμεσα σε Montecristo Nο 4 αλλά και Epicure Nο 2 της Hoyo de Monterey.
Αλλά για έναν καπνιστή πούρων όλη η *άβλα είναι το βράδυ σπίτι του με ένα ποτήρι καλό ουίσκι. Εδώ τα πράγματα γίνονται πιο απαιτητικά. Ένα Cohiba Esplendidos θα κάνει τέλεια την δουλειά του,όπως επίσης και το Davidoff Double "R" και Partagas serie D Nο 4.

deamonstorm

Νέο Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
ρε παιδιά ξέρει κανείς πού παίζει πουροκατάσταση αργυρούπολη , γλυφάδα , ελληνικό και γενικά νότια προάστια; :rockon: :rockon:

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Οι καθημερινοί καπνιστές πούρων γνωρίζουμε καλά πόσο ακριβότερα απ' το εξωτερικό είναι τα πούρα στην πατρίδα μας, με τιμές που πλησιάζουν αυτές της Βρετανίας, χωρίς να αγοράζουμε πούρα EMS (English Market Selection). Αυτό δε σημαίνει πως τα πούρα μας είναι χειρότερα, απλώς το αναφέρω για να συλλογιστεί κανείς πόσο ακριβά πούρα αγοράζουμε.

Έχοντας κάνει έρευνα αγοράς σε διάφορες ιστοσελίδες του εξωτερικού, έχοντας διαβάσει τα σχόλια αγοραστών στις διάφορες ομάδες συζήτησης, έκανα αγορές από διάφορες χώρες και έλαβα υπόψιν διάφορα δεδομένα.
(1) Το συνολικό κόστος παραγγελίας, συμπεριλαμβανόμενων των εξόδων αποστολής.
(2) Τον τρόπο αποστολής.
(3) Τις συνθήκες αποστολής των πούρων (κλεισμένα αεροστεγώς, προστατευμένα με ειδικά υλικά για τη μεταφορά, κλπ)
(4) Επίπεδο ασφαλείας του ηλεκτρονικού καταστήματος (hhtps, πιστοποιητικά ασφάλειας, πραγματική διεύθυνση, τηλέφωνα προσωπικής επικοινωνίας)

Κατέληξα λοιπόν στα εξής συμπεράσματα:

(1) Διάφορες μάρκες πούρων, έχουν διαφορετικές τιμές σε διάφορες χώρες. Π.Χ., τα Trinidad είναι πολύ φθηνά στην Ισπανία, τα Juan Lopez δεν υπάρχουν στην Ισπανία, αλλά είναι πολύ φθηνά στη Γερμανία και στην Ελβετία.

Ακολούθως, παραθέτω τις διευθύνσεις καταστημάτων που έχω κάνει παραγγελίες (τουλάχιστον 2 φορές) και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Πολύ καλές τιμές, φθηνά έξοδα αποστολής και μεγάλη ποικιλία. Οι άνθρωποι έχουν Ελληνικούς μισθούς, αλλά ΦΘΗΝΑ προιόντα

ΙΣΠΑΝΙΑ Άψογη, ταχύτατη εξυπηρέτηση και τέλειες εβδομαδιαίες προσφορές

ΕΛΒΕΤΙΑ Ποικιλία, φιλικότητα, τιμές
EΛΒΕΤΙΑ Κάθε κουτί που διαθέτουν, συνοδεύεται από τον κωδικό του και τη χρονιά του (online στο site τους). Διαθέτουν WebCam του υγραντήρα του καταστήματός τους!!

Hong Kong Τιμές ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ (όχι σε όλα τα πούρα όμως), και οι τιμές συμπεριλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής! Ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι μεγάλος aficionado, επικοινωνήστε μαζί του για να καταλάβετε.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Τιμές παραπλήσιες με τις Ελληνικές (φθηνότερες όμως, μην ξεχνάμε πως οι Γερμανοί δεν είναι πλούσιος λαός σαν τους Έλληνες...) Ποικιλία τεράστια, διαθέτουν όποιο πούρο κυκλοφορεί, και όχι μόνο. Δείτε τις τιμές στα vintage ποτά τους, για να καταλάβετε.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ στη διεύθυνση , οι οποίοι διαθέτουν υγραντήρες Adorini και άλλους. Το μυστικό της επιτυχίας τους? ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με ταχυμεταφορέα στην Ευρωπαική Ένωση !!!

Καλές αγορές κι απολαυστικά καπνίσματα :dancing:

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Επίσης ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ προμηθευτής, το ισπανικό site το οποίο έχει ίσως τα φθηνότερα πούρα στο internet και σε πολύ καλή ποιότητα, αλλά υπάρχει ένας σχετικός περιορισμός στην ποικιλία, περιορισμός όμως ο οποίος ισχύει σε όλη την Ισπανία.

Το άλλο θετικό της υπόθεσης είναι ότι δεν παραγγέλνεις από internet αλλά με fax, αποφεύγοντας κινδύνους σχετικούς με τις πιστωτικές.

Τα πούρα φτάνουν στην διεύθυνσή σας μέσω ταχυδρομείου σε 4-5 εργάσιμες ημέρες, σε πακέτα των δύο κιλών (4-6 boxes, ανάλογα με το μέγεθος) με κόστος αποστολής 40,00 € / πακέτο.

Αν ενδιαφέρεστε, ο Marco μιλάει ιταλικά. (tel-fax: 0034 933 184947).

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
ΠΡΟΣΟΧΗ προς όλους τους λάτρεις των Κουβανέζικων πούρων: κάτι μεγααάλες αποθήκες ακούγεται ότι γεμίζουν με κουβανέζικα πούρα...
Ο λόγος είναι ότι ΠΟΛΛΟΙ πιστεύουν πως το εμπάργκο της Αμερικής προς την Κούβα σύντομα θα αρθεί, οπότε και η χειροποίητη παραγωγή τους ΔΕΝ θα επαρκεί πλέον για να καλύψει τις παγκόσμες ανάγκες... και η έλλειψη θα συμπαρασύρει τις τιμές προς τα πάνω !!!

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
                                                          Και κάτι πολύ διαφορετικό και ξεχωριστό !!!

Πούρα ΕΙΔΙΚΑ για γάμους - βαφτίσεις - εκδηλώσεις με το όνομα και φωτογραφία του μωρού ή  του ζευγαριού που παντρεύεται ή την φίρμα της εταιρίας σας στην ετικέτα (απαραίτητη μία εβδομάδα προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραγγελία).

Για περισσότερες πληροφορίες.... τηλ. 2105766667 και 6977-408796.

Συνημμένα

• Special_Cigars.jpg
    Special_Cigars.jpg
    188,8 KB · Εμφανίσεις: 49

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
4
Πόντοι
66
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Α να χαθείς ρε Duracell...μου'βγαλες τον καφέ από τη μύτη...!!!

player george

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Γεια σας σύντροφοι, Είμαι και εγώ λάτρης των πούρων όπως έχω δει και αρκετοί από εσάς, Σκέφτηκα να ανοίξω το θέμα αυτό για ανταλλαγή πληροφοριών για τα πούρα και για την αγορά τους, σε καλές τιμές, ποιότητα, ποικιλία κτλ. Βέβαια είδα το shop.cigar.gr που έχουν αναφέρει κάποιοι σύντροφοι αλλά είδα της τιμές τους αρκετά υψηλές. Ευχαριστώ.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66

khfhnas(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2009
Κριτικές
4
Like
461
Πόντοι
300
Aγαπημενο το punch corona, εξαιρετικο πουρο, φυσικα και to Romeo Short Churchill

edit_Duracell: Διόρθωση χρώματος χαρακτήρων!

Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με τους Κανόνες Λειτουργίας του Forum, απαγορεύεται αυστηρά η μόνιμη χρήση χρωμάτων ή/και bold, italic και όλα τα σχετικά BB Codes.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom