Κινδυνεύει η κυβέρνηση - Ρήγμα στους ΑΝΕΛ, 3 από 13 βουλευτές αίρουν την εμπιστοσύνη τους και στηρίζουν το ΝΑΙ
Διαφοροποιήσεις από την κομματική και κυβερνητική «γραμμή»
Την αντίθεση τους στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος εξέφρασαν τρεις βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διαφοροποιούμενοι πλήρως τόσο από την κομματική όσο και από την κυβερνητική «γραμμή».
Η αρχή έγινε χθες από τον βουλευτή Σ. Παπαχριστόπουλο, ο οποίος υποστήριξε πως η επιλογή του δημοψηφίσματος ήταν λάθος, αναφέροντας πως είναι κάτι που η κυβέρνηση πρέπει να διορθώσει.
Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Β. Κόκκαλης, ο οποίος αφού ζήτησε να ακυρωθεί το δημοψήφισμα, πήγε ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας ότι εάν αυτό γίνει, τότε αυτός θα ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης.
«Δεν ψηφίζω κλειστές τράπεζες.
Δεν έχω εντολή από τους ψηφοφόρους μου για capital control ή για «κούρεμα» καταθέσεων.
Άκουσα τον κ.Σακελλαρίδη να διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει capital control, για αυτό ψήφισα υπέρ του δημοψηφίσματος» υπογράμμισε ο κ.Κόκκαλης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ, Κ.Δαμαβολίτης, ο οποίος υποστήριξε πως στο δημοψήφισμα θα ψηφίσει «ναι».
Όπως είπε, αυτό που διακυβεύεται στο δημοψήφισμα δεν είναι η συμφωνία, αλλά «ευρώ ή δραχμή».
«Το διά ταύτα, έτσι όπως αποτυπώνεται, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής.
Αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε «αυτό το περήφανο “όχι” και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά… αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε “όχι”, τι ακριβώς θα κάνουμε;», διερωτήθηκε ο κ. Δαμαβολίτης, εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον.
«Είμαι υπέρ του ΝΑΙ.
Την Κυριακή καλώ τον κόσμο να ψηφίσει “ΝΑΙ”» είπε ο κ.Δαμαβολίτης.
ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΙ