όταν έγραφα αντίστοιχα πράματα στην κουβέντα περί ευρώ και δραχμής, δεν τα δεχόσουν. Εκτός κι αν κάνω λάθος και δεν ήσουν εσύ...
Δε θυμαμαι να σου πω την αληθεια...
Αλλα ολα αυτα δε τα λεω τυχαια, ουτε επειδη μου καβλοσε η εχω ορεξη. Αλλα βλεπω οτι το ολο θεμα με το χρεος δεν ειναι απλα ενα θεμα που περιοριζεται στο οικονομικο απλα... Σου χρωσταω, μου χρωστας, ελα να τα βρουμε. Αν ηταν ετσι τα πραγματα θα ηταν απλα.
Αλλα επειδη ειναι πλεον φανερο οτι εχει σαφη ΠΟΛΙΤΙΚΗ διασταση. Η μαλλον ειναι περισσοτερο ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
Πολυ περισσοτερο αρχιζει και διαφαινεται καθαρα πως με ΑΦΟΡΜΗ το ζητημα του χρεους, η Ελλαδα προσπαθει να οξυνει την ενοτητα της ευρωζωνης και της ευρωπης και να κανει οτι περναει απο το χερι της ωστε να τη διασπασει. Κατι που ειναι πολυ κακο για τα γερμανικα συμφεροντα. Οι Γερμανοι δεν ειναι απο αυτους που αφηνουν ετσι τετοια πραγματα. Πολυ δε περισσοτερο οταν αυτο γινεται για λογαριασμο των προαιωνιων εχθρων τους των Ρωσων.
Οταν ηδη υπαρχει ενα θερμο μετωπο στην ουκρανια ανοιχτο, στο οποιο εμπλεκονται ΑΜΕΣΑ οι Ρωσοι και εμμεσα οι Γερμανοι και μαλιστα θεωρειται συνεχεια των αντιστοιχων μαχων του δευτερου παγκοσμιου πολεμου.
Η Ελλαδα βλεπω οτι οχι απλα κανει ενα οικονομικο αλισβερισι , οσο σημαντικο και βαρυ, που αφορα την ιδια και μερικους αλλους, αλλα εχει εμπλακει βαθια, σε μια πολυ ζορικη κατασταση βαθιας συγκρουσης συμφεροντων. Και μαλιστα χωρις η ιδια ουτε να εχει καποιο διαφιλονικουμενο κερδος, αλλα ουτε και να εχει τη δυνατοτητα να σταθει αλωβητη απο μια τετοια διαδικασια.
Aλλα εγω υποστηριζα οτι η Ελλαδα πρεπει να βγει απο το ευρω και να παει στη δραχμη, ως κινηση που θα δωσει μια πρωτη ωθηση στην αναπτυξη, καθαρα απο οικονομικη αποψη. Οχι με χρεοκοπια και εχθρικα για την Ευρωπη αλλα φιλικα με μια συμφωνια στηριξης στα πρωτα βηματα, αλλα και εκπληρωσης ολων των υποχρεωσεων της χωρας που θα καταστει δυνατη απο την μετεπειτα απαντυξη. Οικονομικα, αναπτυξη απο το βαθυ σημειο που βρισκεται η Ελλαδα, με σκληρο νομισμα ειναι αδυνατη.
Αν δεις αυτο λεει συνεχως ο εκπροσωπος της βιομηχανιας στη Γερμανια , οτι η Ελλαδα πρεπει να βγει απο το Ευρω. Λες αυτος ναναι χαζος και να μη ξερει?