Στην τσέπη όμως πόσα τους μένουν;Με δεδομένο το υψηλό κόστος ζωής,νοίκια κλπ;
λοιπόν παίκτη μου οι μισθοί είναι αξιοπρεπέστατοι για αυτούς που έχουν προσόντα, φτάνουν και περισσεύουν για να ζείς αξιοπρεπέστατα και να βάζεις στην άκρη ... μιλάμε για ανθρώπους με προσόντα και όχι για ανειδίκευτους...
ένας καλός πχ υδραυλικός αν έρθει Αγγλία, επενδύσει έναν χρόνο στον εαυτό του για να πάρει πιστοποίηση για εγκαταστάσεις μπορεί να χτυπά και 35 λίρες την ώρα σαν υπάλληλος... αλλά θα πρέπει να επενδύσει δηλαδή να στρώσει κώλο να διαβάσει κανονισμούς και να δώσει τις επαγγελματικές εξετάσεις για να πάρει την πιστοποίηση της υπογραφής...
και πάμε στα έξοδα που τόσο τα υπερεκτιμάτε...
Αν μιλήσω για την Αγγλία που ξέρω καλά και για επαρχιακή πόλη (δεν μιλάω για Λονδίνο) ένα σπίτι (δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα κλπ) κοστίζει το νοίκι τον μήνα γύρω στις 1200 λίρες (με τους λογαριασμούς μέσα και επιπλωμένο)..
από κει και πέρα 80-100 λίρες μετακινήσεις (λεωφορεία κλπ) και μάλιστα πολλά τα λέω, το φαγητό δεν είναι ακριβό (αν μαγειρεύεις γιατί έτσι και αλλιώς τα εστιατόρια είναι για κλάματα), τα ρούχα είναι πάμφθηνα (βρίσκεις ευκαιρίες)...
διασκέδαση... καφές από 2.5-4.5 λίρες (αναλόγως που θα τον πιείς), μπύρα 3-6 λίρες το pint (περισσότερο από ένα μπουκάλι)... κινηματογραφος από 9-18 λίρες συναυλίες άφθονες για όλα τα βαλάντια..
όταν λοιπόν έχεις έναν μισθό 35.000 τον χρόνο δηλαδή 3.000 τον μήνα του μένουν καθαρά στην τσέπη (αφαιρουμένων φόρων κλπ) γύρω στα 2.550 τα οποία υπερεπαρκούν για να ζήσεις αξιοπρεπέστατα και να μαζέψεις...
αυτά παίζουν παίκτη μου σε νέους με κάποια προσόντα...
τώρα για εργάτη, σερβιτόρο κλπ κλπ κλπ 8 λίρες την ώρα και μιζέρια...