1ον είναι 40 τετραγωνικά
2ον δεν έχω σκοπό ούτε να φύγω ούτε να μετανατσεύσω θα παλέψω για τη χώρα μου και σκοπός μου είναι να εφαρμοστεί στην χώρα μου σοσιαλιστικό μοντέλο οικονομίας χωρίς οικονομικές ανισότητες
Το μοντέλο που έχεις στο μυαλό σου έχει αποτύχει παγκοσμίως.
Επιχειρήματα του στυλ ο καπιταλισμος δημιουργει ανισοτητες δεν ισχύουν.
Ο καπιταλισμος δεν δημιουργει ανισοτητες. Υπηρχαν, υπαρχουν και θα υπαρχουν. Ο καπιταλισμος τις εκμεταλευεται και καλα κανει.
Η ανισοτητα ειναι μια εγγενης συνθηκη στην φυση και αρα και στις κοινωνιες. Ισοτητα δεν υπαρχει πουθενα! Αλλος ειναι εξυπνος αλλος βλακας, αλλος ψηλος αλλος κοντος, αλλη κουκλα αλλη άσχημη, αλλος εχει προσοντα αλλος δεν εχει, αλλος ειναι τυχερος αλλος οτι πιανει γινεται σκατα.
Συνηθως ο εξυπνος δεν πειναει (εξαιρεσεις υπαρχουν). Συνηθως ο βλακας απλα ζει (εξαιρεσεις υπαρχουν). Αλλοι κληρονομουν, αλλοι δημιουργουν, αλλοι ειναι απλα κωλοφαρδοι. Δυστυχως ή ευτυχως ετσι ειναι η φυση, και για αυτο ο κομμουνισμος απετυχε γιατι προσπαθησε να εξισωσει προς τα κατω. Ο Μαρξ ελεγε πιπεργιες Δομοκου, και ειναι ο πιο αποτυχημενος διανοητης των αιωνων, αφου οτι ειπε, βγηκε ανοησια.Το ζητουμενο δεν ειναι η ισοτητα, αλλα η ισονομια.
Επομενως το μονο που μπορει να πετυχει μια κοινωνια ειναι:
1.Να αφησει και να βοηθησει τους ικανους να παραγουν πλουτο.
2.Να δημιουργησει ενα ελαχιστο πλαισιο προστασιας για οσους πραγματικα το χρειαζονται (τους ατυχους).
3.Να αγνοησει τους βλακες, αυτοι οτι και να γινει, βλακες θα μεινουν, και θα φυτοζωουν, εκτος και αν ειναι τυχεροι.
4.Να προσφερει ενα πλεγμα παιδειας, υγιεις, υπηρεσιων με βαση τον διαθεσιμο πλουτο, αφου τιποτα δεν ειναι τζαμπα, και φυσικα ΙΣΕΣ ευκαιριες (το ποιος θα τις εκμεταλευτει ειναι αλλη ιστορια).
5.Να ΕΠΙΒΑΛΕΙ ισονομια/ισοτιμια για ΟΛΟΥΣ. Ισοτητα δεν υπαρχει παρα μονο στην φαντασια των ηλιθιων, αλλα η ισονομια ειναι ΠΡΕΠΕΙ σε ενα συγχρονο κρατος για ολους τους πολιτες.
Το συμπέρασμα είναι ότι για αυτά δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε γραφικούς τύπους Ζωής και Βλακαζανη.