παπαριές λές ξέρεις πόσοι έχουν χάσει τις δουλειές τους? πόσο έχει μειωθεί ο μισθός? που πλέον δεν μπορεί να καλύψουν τη δόση?
θες παράδειγμα? ΕΠΟΠ που υπηρετούσε στη κω με τα εκτός έδρας ΤΑΠ (παραμεθόριος) κλπ κλπ έπαιρνε μισθό 1500€ αγόρασε σπίτι με στεγαστικό και έμενε μόνιμα στη κω. Δήλωσε αμετάθετο λόγο του ότι παντρεύτηκε εκπαιδευτικό στη κω. Με τις μειώσεις ο μισθός του έφτασε τα 700€ το μήνα και η σύζυγος του σαν ωρομίσθια δεν τις ανανεώθηκε η σύμβαση και έμεινε άνεργη η δόση του δανείου ήταν 700€ τώρα πως θα καλύψει αυτή τη δόση? η τράπεζα θεωρούσε ότι και οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι στάνταρ θα έχουν εισόδημα έλα μου όμως που κάτι τέτοιο πλέον δεν είναι εφικτό
θες δεύτερο παράδειγμα?
εμένα η τράπεζα μπορεί να μου δανείσει μέσω πιστωτικής 2000€ αν τα δανειστώ από που θα τα πάρει πίσω? μιας και ζω από την πρόνοια και από το ΚΕΑ ακόμα δεν έχω πληρωθεί από το εσπα και οι δουλειές που βρίσκω είναι ορισμένου χρόνου?
Και τι περιμένεις ??? Τον ΕΠΟΠ να τον λυπηθεί η τράπεζα??? Το γεγονός ότι παίρνει 700 € ένας παντελώς άχρηστος κοπρίτης (όλοι οι ΕΠΟΠ τέτοιοι είναι) με ξεπερνά. Η τράπεζα σίγουρα τους έχει καλέσει να τα βρούνε, αλλά αυτοί κρύβονται πίσω από το νόμο που τους προστατεύει. Θα έρθει λοιπόν η στιγμή που η τράπεζα θα τους πει, "κ.κ. εγώ σας πρότεινα συμβιβασμό κι εσείς δεν θέλατε, τώρα είναι πια αργά".
Εσένα η τράπεζα δεν μπορεί να σε δανείσει για 2 λόγους
1ον με τα εισοδήματα που δηλώνεις τώρα δεν πρόκειται να αποπληρώσεις το δάνειο.
2ον λόγω νοοτροπίας. Θα πας και θα τους πεις για καπιταλισμό (τρομάρα σου) και θα πάρουν χαμπάρι τι μαλάκας είσαι και θα σε πετάξουν έξω με τις κλωτσιές.
Σε μαφιόζο τοκογλύφο θα πήγαινες ποτέ ??? Όχι φυσικά γιατί ήξερες ότι με το πρώτο κνίτικο σύνθημα που θα τους έλεγες του στυλ "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" & "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", η μάνα σου θα σε έψαχνε στη Νικολούλη και θα έπαιρναν τηλέφωνο μάρτυρες και θα έλεγαν "τον είδαμε που τον πετάγανε προχτές το βράδυ από το Σούνιο με κοτρόνα δεμένη στα πόδια του"
Τα κνίτικα τα συνθήματά σας τα λέτε εκεί που σας παίρνει. Δεν φταίτε εσείς. Φταίει το κράτος που είναι μπουρδέλο. Αν υπήρχε νόμος που έλεγε ότι αν δεν πληρώσεις 3 δόσεις μπαίνει η τράπεζα και σου τα παίρνει όλα, δύο πορείες θα ακολουθούσατε: Ή δεν θα παίρνατε δάνειο ή θα γινόταν ο κώλος σας μπουρί της σόμπας για να το αποπληρώσετε
Και μια τελευταία παρατήρηση. Οι πραγματικοί επαναστάτες είναι με τα πρόσωπα ακάλυπτα γιατί δεν φοβούνται. Οι κουκουλοφόροι είναι χαφιέδες.