δεν θα έχουμε σερβιτόρες
και γιατι θα ερχονται στο μαγαζι σας ? για τα ωραια σου ματια ?
δεν θα έχουμε σερβιτόρες
δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά συμμετείχα στο συνδικάτο οχι για να προστατέψω τον εαυτό μου αλλά για να αγωνιστώ και να διεκδικήσω καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους συναδέλφους μου και για εμένα
αν αύριο έως το απόγευμα δεν έχει γίνει η πληρωμή ΚΕΑ θα κατέβουμε την Τετάρτη σε αποκλεισμό του υπουργείου εργασιας
Μια κοπελα στη δουλεια,ηθελε να φυγει αφου θα ξεκιναγε μια νεα επιχειρηση με τον αντρα της αλλα δεν ηθελε να παραιτηθει κιολας.Γιατι να πεταξει 12 χρονια που δουλευε;Ετσι αρχισε μια μερα να μην ερχεται για δουλεια,μια μερα να ερχεται.Αυτο κρατησε 10 μερες ωσπου η εργοδοσια το πηρε αποφαση και την απελυσε κανονικα με αποζημιωση.Μπραβο της,γιατι να τους τα χαρισει;Ιδιως σε μεγαλες επιχειρησεις με εκατομυρια υπερκερδη.1ον διαβάζεις τα μισά η υποτιθέμενη σύμβαση όριζε ότι στην 1 μέρα αδικαιολόγητης απουσίας ορίζεται από τον εργαζόμενο σαν οικειοθελής αποχώρηση απο τον εργαζόμενο και δεν δικαιούται αποζημίωση
2ον κάτι τέτοιο βάση εργατικού δικαίου είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ
ο νόμος ορίζει ότι η οικειοθελής αποχώρηση του εργαζομένου ΧΩΡΙΣ αποζημίωση ορίζεται στις 3 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ημέρες αδικαιολόγητης απουσίας
Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που σε πηγαίνουν κολοφεράντζα εγώ Νικολιό μου χαιρετίζω την προθεσή σου να ανοίξεις καφενέ.
Είναι παρασιτική προσφορά υπηρεσίας, μηδενικής προστιθέμενης αξίας αλλά τουλάχιστο θα μπορείς να λες οτι βγάζεις ένα τίμιο μεροκάματο.
Βέβαια λέξεις που περιέχουν το συνθετικό -κάματο δύσκολα μπορούν να ταιριάξουν σε εσένα.
Ομως ΔΕΝ θα το κάνεις.
Ηδη, φαντάζομαι την εικόνα:
Πέντε τεμπέληδες να πίνουν τσιπουράκι ανευ μεζέ σε υπόγειο ανθυποκαπηλειό.
"Ρε μαλάκες γιατί να δίνουμε 10€ (όλοι μαζί) και να μην φτιάξουμε ένα δικό μας μαγαζί;"
"Με τι λεφτά ρε μαλάκα; Εδώ τσούρνεψα το πορτοφόλι της μάνας μου για να έρθω Εξάρχεια"
"Μην είσαι μαλάκας ρε μαλάκα, άμα το ψάξεις βρίσκεις άκρες. Ψες στον ΟΑΕΔ μου είπε φίλος οτι το ΕΣΠΑ επιδοτεί συνεταιρισμούς και τέτοια"
"Τα τέτοια μου επιδοτεί μαλάκα. Τζάμπα λεφτά δεν δίνει κανείς"
"Ναι ρε μαλάκα σου λέω. Κοινωνική οικονομία κι ετσ. Να, εμείς οι πέντε θα μπορούσαμε να επιδοτηθούμε και να ανοίξουμε κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση. Την δουλεύουμε όλοι μαζί. Και θα κονομάμε και τα γούστα μας θα κάνουμε"
"Λες ρε μαλάκα; Να φέρνω και την κιθαρίτσα να παίζω και να τραγουδάμε;"
"Μαλάκα, κάτσε καλά θα γίνει. Πολυχώρος πολιτισμού!"
"Αντε εβίβα!"
Αυτό είναι το bussines plan σου. Δεν θα αποτύχει γιατι δεν θα ξεκινήσει καν.
Ωραία ιδέα για να συζητάνε πέντε τεμπέληδες στα τσίπουρα, αλλά πέραν τούτου ουδέν.
Θα χαρώ να με διαψεύσεις και να το κάνεις. Τότε διαφήμισέ το στο bou.
Αλλά σου είπα... ΔΕΝ...
Νικολιό σε προβλημάτισε καθόλου οτι παρ' όλους τους κοινωνικούς αγώνες οι συνάδελφοι σε γράψαν στα παπάρια τους και δεν σε ψήφισαν;
Παρότι γνώριζαν οτι ο τεμπέλης μόλις βρεθεί χωρίς προστασία θα πάρει τον πούλο;
Οπως και έγινε;
Αν δεν βαλεις ταμπελα δεν θα παρεις τιποτα νικόλα....
2 συνεργατικά καφενέια συντρόφων αφού έβαλαν δικό τους κεφάλαιο συμπλήρωσαν επιπλέον κεφάλαιο μέσω ΕΣΠΑ φυσικά δεν έβαλαν καμία ταμπέλα
Ο ελληνας φτωχαινει ολο και περισσοτερο, κατα 2.3 δις ευρω μειωθηκαν οι καταθεσεις των νοικοκυριών απο την αρχη του χρονου. :S :S :S
Aν κοπούν οι συνταξεις που συντηρουν
χλιδανεργα παιδια/εγγονια
δεν άνηκαν όλοι οι συνάδελφοι μου στο συνδικάτο
δεν είναι υποχρεωμένοι οι συνάδελφοι μου να ανήκουν σε συνδικάτα
το ελάχιστο όριο μελών το είχαμε μαζέψει βάση του νόμου για να καταθέσουμε το καταστατικό στο πρωτοδικείο και αν ιδρύσουμε το πρωτοβάθμιο σωματείο
ο λόγος που δεν εκλέχτηκα ήταν γιατί διαφώνησα με το κκε για κάποιες πρακτικές του προσπαθούσαν να εφαρμόσουν στο συνδικάτο
μιας και το συνδικάτο ελεγχόταν πολιτικά από το κκε δεν επανεκλέχτηκα
Δεν μας λες κιολας τι ηθελε να επιβαλλει το ΚΚΕ στο συνδικατο και αρνηθηκες?δεν άνηκαν όλοι οι συνάδελφοι μου στο συνδικάτο
δεν είναι υποχρεωμένοι οι συνάδελφοι μου να ανήκουν σε συνδικάτα
το ελάχιστο όριο μελών το είχαμε μαζέψει βάση του νόμου για να καταθέσουμε το καταστατικό στο πρωτοδικείο και αν ιδρύσουμε το πρωτοβάθμιο σωματείο
ο λόγος που δεν εκλέχτηκα ήταν γιατί διαφώνησα με το κκε για κάποιες πρακτικές του προσπαθούσαν να εφαρμόσουν στο συνδικάτο
μιας και το συνδικάτο ελεγχόταν πολιτικά από το κκε δεν επανεκλέχτηκα
αφιερωμένο στον λέφτη
[size=20pt]Φαινόμενο: 94χρονη δουλεύει ακόμα στα ΜακΝτόναλντς και δεν σκοπεύει να παραιτηθεί[/size]
Δουλεύει στο ίδιο κατάστημα από το 1973, κλείνοντας 44 ολόκληρα χρόνια εργασίας
Μοναδικό φαινόμενο σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί μία 94χρονη γυναίκα, η οποία όχι μόνο δεν έχει χάσει τη δίψα για ζωή, αλλά εξακολουθεί να εργάζεται σε μεγάλη πολυεθνική αλυσίδα τροφίμων και δεν σκοπεύει να αποσυρθεί.
Ο λόγος για τη Λορέν Μάουρερ, ην οποία εργάζεται στα ΜακΝτόναλντς από το 1973, ήτοι σχεδόν 44 χρόνια! Η γυναίκα από το Έβανσβιλ της Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών δηλώνει πως πραγματικά το απολαμβάνει, προκαλώντας θαυμασμό στον περίγυρό της, τόσο για την ενεργητικότητά της, όσο και για το σθένος που έχει για ζωή και προσφορά.
Η 94χρονη γυναίκα δεν εργάζεται απλά, αλλά μαγειρεύει σε όλη τη βάρδιά της όρθια, απαιτώντας από τη διεύθυνση να μην απολαμβάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης. Όταν συνταξιοδοτήθηκε ο σύζυγός της, της είπε να σταματήσει και εκείνη και να γυρίσουν τον κόσμο. Όμως του απάντησε ότι είναι πολύ νέα για να αποσυρθεί.
«Όταν ξεκίνησα να δουλεύω εδώ, δεν είχα σκοπό να μείνω για πάντα», ήταν η αφοπλιστική δήλωση της 94χρονης Λορέν, η οποία συμπληρώνει φέτος 44 χρόνια υπηρεσίας στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Η σύζυγός της απεβίωσε το 1980 και από τότε επικέντρωσε τη ζωή της γύρω από το φαστφουντάδικο και τα τέσσερα παιδιά της. «Τα παιδιά μου, μου έσωσαν τη ζωή όταν πέθανε ο σύζυγός μου. Ωστόσο, βοήθησαν πολύ και οι πελάτες».
http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTcvMDMvMjcvbG9yYWluIG1haW4uanBn&t=0&w=820&h=457&a=Center[/img[/URL]]
[/quote]
Ο λεφτης ήδη μετρα τα ενσημα του για την συνταξιοδότησή του τύπε....νομίζεις ότι θα ντραπεί την γιαγία?
Ο λεφτης ήδη μετρα τα ενσημα του για την συνταξιοδότησή του τύπε....νομίζεις ότι θα ντραπεί την γιαγία?
Πόσα ένσημα έχεις?ο λέφτης γεννήθηκε συνταξιούχος...