barock
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2016
- Like
- 23.170
- Πόντοι
- 5.506
Είναι προφανές οτι είμαστε δυο διαφορετικοί κόσμοι. Δεν διαφωνούμε απλώς στο σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας, διαφωνούμε ακόμη και στον ορισμό των βασικών εννοιών. (Ομως εγώ –ευτυχώς για λίγο- πέρασα από τον δικό σου κόσμο, ενώ αμφιβάλω αν εσύ καταλήξεις στον δικό μου)
Ζητάς ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ταυτόχρονα ομολογείς οτι μάζεψες «χαρτί από τον οαεδ ότι τους τελευταίους 6 μήνες δεν λαμβάνω καμία οικονομική βοήθεια του πήγα τα συμβόλαιο αγοράς της οικίας μου για να διαπιστώσουν ότι το ακίνητο είναι χαμηλής αντικειμενικής αξίας τους πήγα λογαριασμό της δεη τους πήγα βεβαίωση ανεργίας ότι παραμένω άνεργος και διάφορα άλλα δικαιολογητικά» για να πάρεις κάποιο ΚΕΑ. Και θα τα ξαναμαζέψεις για να τα επαναυποβάλεις κάθε 6 μήνες.
Ε, εγώ ρε Νικολή αυτό το θεωρώ εξαιρετικά ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ!
Και θα μου πεις να κάτσω να πεινάσω; Οχι βέβαια. Θα πάω να δουλέψω σε ότι δουλειά βρω. Και σίγουρο είναι οτι θα βρω και θα βγάζω παραπάνω από το επίδομα ΚΕΑ. Ισως όχι ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ όπως απαιτείς εσύ με το καλημέρα. Και αυτό όμως θα έρθει. Γιατί οταν κάτι το κάνεις σοβαρά και υπεύθυνα τότε το κάνεις καλά. Και όταν το κάνεις καλά τότε σε χρειάζεται η αγορά. Και σε πληρώνει αντίστοιχα.
Αφεντικά σκατάδες προφανώς και θα συναντήσεις. Τους γράφεις στα παπάρια σου και προχωράς στον επόμενο. Αυτό φυσικά γίνεται αν έχεις επιλογές και επιλογές θα έχεις αν έχεις καλιεργήσει τις δεξιότητές σου. Αν είσαι ιδεοληπτικός τεμπέλης που νομίζει οτι με ένα πτυχιάκι η αγορά του οφείλει ή οτι τα δικαιώματά του τα εξασφαλίζει με την ντουντούκα και την αφισοκόλληση τότε θα σε σχολάνε στο εξάμηνο και ξανά στον κουβά της ανεργίας.
Πάμε τώρα απο που τεκμαίρω οτι είσαι τεμπέλης.
Οι τεμπέληδες όταν βρίσκονται στην ανεργία προσπαθούν να εκμεταλευτούν όλα τα επιδόματα αρκεί να μην εργαστούν (ενας τεμπέλης έλεγε οτι ο φίλος του τεμπέλης στην Αγγλία είχε πάρει και σκύλο για να έχει το επίδομα αδέσποτου) ενώ όταν εργάζονται ψάχνουν όλες τις δυνατότητες να λουφάρουν (ο τεμπέλης της Αγγλίας έκανε τρεις ώρες για να φορέσει την στολή του και μετά έπαιζε με το κινητό του αντί να δουλεύει).
Ο σωστός ο εργαζόμενος γνωρίζει οτι υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο που τον προστατεύει ΑΝ του συμβεί κάτι. Ετσι ΑΝ μια κυοφορούσα έχει επαπειλούμενη κύηση δικαιούται επιπλέον μέρες αδείας. Ενας εργαζόμενος ΑΝ αρωστήσει λίγες μέρες μπορεί να λείψει χωρίς να τρέχει στα νοσοκομεία για βεβαιώσεις. Οι τεμπέληδες εργαζόμενοι κάνουν κατάχρηση του δικαιώματος αυτού μόνο και μόνο για να αποφύγουν την εργασία. Ενας τεμπέλης στην ΔΕΗ ελειπε με αναρωτική άδεια προφασιζόμενος οτι τον πονάει το χέρι του αλλά εργασίες στο κτήμα του έκανε μια χαρά. Φαντάζομαι οτι στον Δήμο που είναι και πιο χαλαρά, άνετα θα διεκδικήσει και επαπειλούμενη.
Η μητέρα όπως προέβλεψα τσοντάρει, και καλά να είναι η γυναίκα να βοηθάει.
Τα υπόλοιπα για φίλους και παρέες μια χαρά τα βρίσκω. Να περνάτε όμορφα και να διασκεδάζετε. Αν μάλιστα δεν κάνατε μόνο αυτό αλλά ασχολούσασταν και με κάτι πιο παραγωγικό τότε θα είχατε και την οικονομική δυνατότητα για κάτι καλύτερο.
Και η κιθάρα καλή είναι. Το ακορντεόν όμως είναι η βέλτιστη επιλογή. Ειδικά αν συνδιαστεί με μαύρο γυαλί.
Xαρά στο κουράγιο σου τύπε που του απαντάς στα σοβαρά.
Απλά χτυπάς λάθος πόρτα, αυτός και οι όμοιοί του δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίνουν άνθρωποι.