εντάξει ρε νικολιό... να καταργήσουμε τα τρακτέρ λοιπόν και να οργώνουμε με τα βόδια ... ξέρεις πόσα εργατικά χέρια κόψανε αυτά τα καταραμένα μηχανήματα ?
αμ οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές ? ένα κάρο εργάτες δουλεύανε στον θερισμό και σήμερα είναι άνεργοι...
αμ οι βαμβακοσυλλεκτικές ... πόσες χιλιάδες εργάτες γης χάσανε τις δουλειές τους και μείνανε άνεργοι από δαύτες...
ααα ξέχασα ρε παιδάκι μου να καταργήσουμε και το έτοιμο μπετό στις οικοδομές και να το φτιάχνουν εργάτες με το χέρι ένα κάρο θέσεις εργασίας θα ανοίξουν...
και τα τούβλα να μην έρχονται σε παλέτες αλλά χύδην ώστε να τα ανεβάζουν εργάτες να έχουν δουλειές..
[size=30pt]ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ [/size]
εγώ δεν είπα αυτό εγώ απλά λέω η τεχνολογική ανάπτυξη να πάει προς όφελος του λαού και της εργατικής τάξης και όχι προς όφελος των κεφαλαιοκρατών
π.χ μιας και υπάρχει ανάπτυξη στην τεχνολογία νέα υλικά και νέες μηχανές οι οικοδόμοι να μην εργάζονται 8ωρο αλλά 4ωρο με ίδιο μισθό η και μεγαλύτερο μιας και οι μηχανές κάνουν όλη τη δουλεια
η πχ οι αγροτες μιας και υπάρχει τεχνολογική ανάπτυξη να μην εργάζονται 8ωρο αλλά λιγότερες ώρες εργασίας για να έχουν δουλειά όλοι οι αγρότες
όπως κατάλαβες δεν υπάρχει θέμα με την τεχνοογική ανάπτυξη αλλά ότι όλη αυτή η τεχνολογική ανάπτυξη πάει πρός όφελος λίγων
π.χ παλιά η κοκά κόλα χρειαζόταν 500 εργάτες για να παράγει 100.000.000 μπουκάλια κόκα κόλα σε ένα μήνα
σήμερα λόγο των μηχανών χρειάζεται 50 για να παράγει 100.000.000 μπουκάλια κόκα κόλα σε ένα μήνα
άρα μείωσε το μισθολογικό κόστος και αύξησε το υπερκέρδος της μιας και οι μηχανές δεν χρειάζονται μισθό επιδόματα διακοπές και οδήγησε εργατικό δυναμικό στην ανεργία και στην εξαθλίωση
και δεν την υποχρέωσε κανένας να απασχολεί λιγότερες ώρες εργασίας τους εργάτες για να έχουν όλοι δουλειά με τον μισθό του 8ώρου