Νέα

Πολιτικές Εξελίξεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 308K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν προκηρύσσονταν ΣΗΜΕΡΑ εκλογές (Οκτώβριος 2020)?

  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 244 14,0%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 464 26,6%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ψήφοι: 269 15,4%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 15 0,9%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 67 3,8%
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Ψήφοι: 42 2,4%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 6 0,3%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 52 3,0%
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 29 1,7%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 82 4,7%
  • ΚΚΕ (μλ) - ΜΛ ΚΚΕ

    Ψήφοι: 16 0,9%
  • Αυτό το νέο της ΖΩΗΣ

    Ψήφοι: 35 2,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ που δεν υπάρχει εδώ

    Ψήφοι: 159 9,1%
  • Είμαι ακόμα ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

    Ψήφοι: 130 7,4%
  • ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ

    Ψήφοι: 122 7,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.746

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Μηνύματα
4.739
Like
7
Πόντοι
16
Μαζί σου... Εχουμε να δώσουμε τα 300?

Οχι.

Αρα?

Ουτε τα 200 στον εργαζόμενο?
να μπει οπως κ στην ευρωπη 3% σαν ασφαλεια ανεργιας στους μισθους κ θαχετε
κ σου ειπα,,αλλιως ΜΟΝΟ απο οσους ειναι ηδη ταμειο..κ ελαφρωνεται το ταμειο κ δεν διαλυεται η αγορα εργασιας
τα ξερει κι ο ντανυς αλλα κανει την παπια... ;)
 

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Μηνύματα
9.044
Like
0
Πόντοι
66
θα του πουμε ,μονο απο ταμειο ανεργιας
αν θες απο ελευθεργ αγορα πληρωσε τον μινιμ 50% οπως κ στην ευρωπη
αλλιως απο ταμειο,να παρει 200 απο σενα κ τ αλλα 300 απο το ταμειο,,,αυτη ειναι μια μεση λυση
τ αλλα ειναι μπανανια που λες


Ρε τυπε, δεν καταλαβαινεις οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, αυτο ειναι το λαθος σου. Και δε θα γινουμε με το πατημα ενος κουμπιου, αυριο.

Αντε να το παραθεσω αυτο του μαστερ ανεπτυγμενο για να το καταλαβουμε ολοι



Η έξοδος από την κρίση είναι πλέον γεγονός για την Ιρλανδική Οικονομία, σε αντίθεση με την ελληνική που παραμένει… δέσμια των ξένων συμφερόντων και υποταγμένη στα «θέλω» της Μέρκελ και του ΔΝΤ.
Το Μάρτιο του 2013 η Ιρλανδία  άντλησε 5 δισ. ευρώ από τις αγορές καλύπτοντας το σύνολο των χρηματοδοτικών αναγκών της έως τα τέλη του 2014  μέσω δημοπρασίας 10ετών ομολόγων, με επιτόκιο 4,15%, αισθητά μειωμένο από το 15%, όπου βρισκόταν στα μέσα του 2011.
AdTech Ad
Την Τετάρτη (7/1/2015) η χώρα βγήκε και πάλι με επιτυχία στις αγορές και με την έκδοση 7ετούς ομολόγου  λήξεως το 2022 εξασφάλισε 4 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 0,867%. Την ίδια στιγμή το επιτόκιο του 7ετούς ελληνικού ομολόγου βρίσκεται στο 11,22%. Συνολικά για το 2015, η Ιρλανδία έχει προγραμματίσει την άντληση 12- 15 δισ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις τρέχουσες ανάγκες της, οι οποίες αφορούν και την αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ.
Η Ιρλανδία και η Ελλάδα είναι δύο μικρές χώρες στην περιφέρεια της Ευρώπης   που βρέθηκαν υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια… Kαι εδώ τελειώνουν οι ομοιότητες…
Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις με πολλές διαφορές, τόσο στα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την κρίση όσο και στον τρόπο –κυρίως- που την αντιμετώπισαν.
Η Ιρλανδία έπρεπε να διασώσει το τραπεζικό σύστημα.[size=20pt] Η Ελλάδα επί σειρά ετών εξέθρεψε ένα καταναλωτικό και αντιπαραγωγικό μοντέλο που οδήγησε το δημόσιο χρέος στα ύψη.[/size]
Σήμερα ενώ η Ελλάδα έχει  χάσει το 25% του ΑΕΠ από την έναρξη της κρίσης και η ανεργία μας έχει φτάσει στο 27% και στο 60% στους νέους,  η Ιρλανδία έχει επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με την ανεργία να είναι της τάξεως του 14%.
Το ποσοστό του τομέα μεταποίησης της Ιρλανδίας είναι υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με αυτό της Ελλάδας.  
[size=20pt]Η οικονομία της Ιρλανδίας σε αντίθεση με την ελληνική ήταν υγιής[/size] και η[size=14pt] μακροπρόθεσμη στρατηγική  ήταν να αποκτήσει παραγωγική βάση προσελκύοντας εξαγωγικές επιχειρήσεις.[/size] Πολλές πολυεθνικές πληροφορικής, λογισμικού και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πήγαν στην Ιρλανδία αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της χώρας. Έτσι η Ιρλανδία, μια αγροτική χώρα με μικρή εσωτερική αγορά, έγινε εξαγωγική, με τις εξαγωγές  της να  υπολογίζονται σήμερα πάνω από 100% του ΑΕΠ, όταν στην Ιταλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 30% και στην Ελλάδα 27%.
[size=25pt]Η ιρλανδική κρίση σε αντίθεση με την ελληνική δεν ήταν δημοσιονομική.[/size] Ήταν το αποτέλεσμα της κρίσης των τραπεζών που είχαν εκτεθεί στη φούσκα της αγοράς ακινήτων. Όταν οι συνθήκες στη διεθνή αγορά ανατράπηκαν, το Δημόσιο ανέλαβε υποχρεώσεις 60 δισ. ευρώ των τραπεζών, ώστε να μη μεταδοθεί το πρόβλημα στο ευρωπαϊκό σύστημα. Δεν υπήρχε δημοσιονομικό πρόβλημα αλλά δημιουργήθηκε εξαιτίας της ανάληψης των υποχρεώσεων αυτών. Για την αντιμετώπιση της κρίσης η Ιρλανδία προχώρησε σε μεγάλες περικοπές στο δημόσιο τομέα της αλλά και σε αύξηση των φόρων. Ωστόσο με σταθερό το βλέμμα στην ανεργία συνέδεσε την πολιτική προσλήψεων με τις φοροαπαλλαγές.
Το μήνυμα της Ιρλανδίας:  Φοροαπαλλαγές με ρήτρα προσλήψεων
«Το μήνυμά μας είναι: Πρέπει να διορθώσεις το λογαριασμό σου. Πάντα μπορείς να ασκείς μια οικονομική πολιτική που προάγει την ανάπτυξη και τη σταθερότητα. Μέσω φορολογικών αυξήσεων[size=20pt] και περικοπές δαπανών [/size]αφαιρέσαμε 28 δισ. ευρώ από την ιρλανδική οικονομία. Παρόλα αυτά βιώνουμε τώρα την οικονομική ανάπτυξη. Όταν διορθώνεις τους λογαριασμούς σου, μπορείς να αφαιρείς χρήματα από την οικονομία και παρόλα αυτά να ενισχύεις την ανάπτυξη».
Η οικονομία όμως είναι και  ψυχολογία και για να φύγει η κρίση πρέπει όλοι να νιώσουμε ότι η κρίση είναι πλέον πίσω μας. Το κλειδί της επιτυχίας ή αποτυχίας της εξόδου από το μνημόνιο, σύμφωνα με τον Μπράιαν Χέις, [size=14pt]είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. [/size]Όταν οι άνθρωποι αποκτήσουν την αίσθηση ότι η κρίση έχει ξεπεραστεί, τότε θα αρχίσουν να ξοδεύουν και πάλι τα χρήματά τους, λέει ο υφυπουργός, σημειώνοντας ότι ήδη τους τελευταίους τρεις μήνες παρατηρείται μια στροφή στην ψυχολογία των πολιτών.
«Ακόμη κι αν δεν μπορείς να μοιράζεις παντού χρήματα για να δώσεις ώθηση στην ανάπτυξη, [size=20pt]μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις το φορολογικό σύστημα ως ένα εργαλείο για να βοηθήσεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να εξυγιανθούν. Αυτές είναι το μέλλον μας.[/size] Το γνωρίζουμε αυτό από τη Γερμανία», σημειώνει ο Χέις.
Εξίσου σημαντική όμως, όπως τονίζει, είναι τώρα η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά μέσω των τραπεζών. «Μετά την κατάρρευση των τραπεζών κάναμε στον τραπεζικό τομέα πολύ συγκεκριμένες υποδείξεις για να προσφέρουμε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με το Credit Review Office (CRO) ιδρύσαμε μια εποπτική αρχή. Όταν απορρίπτεται ένα δάνειο, η επιχείρηση μπορεί να υποβάλει ένσταση. Στο 60 % των αιτήσεων το CRO έκρινε υπέρ του αιτούντος και εναντίον της τράπεζας. Επίσης προσφέρουμε ενδιαφέροντα κίνητρα σε αυτές τις επιχειρήσεις. Εάν, για παράδειγμα, προσλάβουν έναν άνεργο, αυτός απαλλάσσεται για δύο χρόνια από τις φορολογικές εισφορές».
«Κάναμε  περικοπές στο δημόσιο τομέα»
Η Ιρλανδία, όμως, έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της, παραδέχεται ο υφυπουργός Οικονομικών. Μπορεί το χρέος, όπως λέει, να μειώθηκε, ωστόσο μόλις το 2015 θα υποχωρήσει και το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3 %.
Χρειάζεται προσοχή όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες και την φορολογική πολιτική, προκειμένου η χώρα να μην ξαναζήσει παρόμοιες περιπέτειες. Ο Μπράιαν Χέις, όμως, στέκεται και στα όσα έχει κάνει ήδη η χώρα και τα οποία, όπως υπογραμμίζει, δεν έχουν γίνει αντιληπτά από πολλούς:
[size=20pt]«Μειώσαμε τις δαπάνες μας για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις κατά 17 %. Κάναμε δραματικές περικοπές στον δημόσιο τομέα, περίπου το 10 % όλων των θέσεων. Τα συνδικάτα το δέχτηκαν, παρότι δεν τους ήταν εύκολο. Δεν γνωρίζω άλλη χώρα που να έκανε τόσο δραστικές περικοπές στο δημόσιο -τόσο όσον αφορά τους μισθούς όσο και το προσωπικό- και να τις υλοποιήσει σε πνεύμα συναίνεσης με όλα τα εμπλεκόμενη μέρη. Οι Ιρλανδοί, όμως, αντιλαμβάνονται ότι έπρεπε να κάνουμε αυτές τις θυσίες για να ανοικοδομήσουμε και πάλι τη χώρα μας».[/size] ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
H Ιρλανδία αρνήθηκε μια προληπτική πιστωτική γραμμή
Όπως πρόσφατα είπε ο  Ιρλανδός υφυπουργός Οικονομικών Μπράιαν Χέις, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, το σημαντικότερο  είναι να ανακτήσει και πάλι η χώρα την αξιοπιστία της στις διεθνείς χρηματαγορές. Η χώρα αρνήθηκε μια προληπτική πιστωτική γραμμή γιατί «για μια μικρή και ανοιχτή οικονομία όπως είναι η ιρλανδική, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη φήμη της, είναι πολύ σημαντικό να βρει και πάλι τη θέση της στις χρηματαγορές. Αποφασίσαμε κατά μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής, γιατί υπολογίζουμε στη βάση των προγνωστικών μας σε σημαντικά αποθέματα κεφαλαίων, τα οποία θα προκύψουν από τη στενή παρακολούθηση του κρατικού χρέους», τονίζει ο Χέις.
Όπως λέει, «με τον τρόπο αυτό θα είχαμε επαρκή κεφάλαια ακόμη και στην περίπτωση που δεν βγάλουμε απολύτως τίποτα από την ετήσια αγορά ομολόγων. Το έλλειμμα είναι χαμηλό, η οικονομία αρχίζει και αναπτύσσεται και πάλι και η ανεργία υποχωρεί, ο κόσμος δουλεύει και πάλι. Πιστεύω ότι είμαστε η απόδειξη -δεδομένης της κρίσης που χτύπησε τη χώρα μας πριν λίγα χρόνια - ότι μπορείς να εγκαταλείψεις τα πακέτα διάσωσης με πολύ μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα».


Read more: #ixzz42dsVZXsY
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.268
Κριτικές
3
Like
1.446
Πόντοι
566
τοχψ καταλαβει
βγαινεις απο ΕΕ λοιπον κ ξεκινας κ δουλευεις ανταγωνιστικα με καλες υπηρεσιες κ 0% ανεργια.λιγα πολλα οσα ειναι,αλλα για πολλους,οχι για 30% κι οι αλλοι πενητες
δεν περιμενεις να εξατμιστεις εντος ευρω...κανεις κατι ριζικο ν αλλαξεις την αθλια καθημερηνοτητα σου :hi:

:jerking: :jerking: :jerking:

Με μια συμμαχική κυβέρνηση ΧΑ - ΚΚΕ - ΛΑΕ θα μπορούσε να γίνει και αυτό....
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
να μπει οπως κ στην ευρωπη 3% σαν ασφαλεια ανεργιας στους μισθους κ θαχετε
κ σου ειπα,,αλλιως ΜΟΝΟ απο οσους ειναι ηδη ταμειο..κ ελαφρωνεται το ταμειο κ δεν διαλυεται η αγορα εργασιας

υπάρχει ήδη αυτό... κράτηση υπέρ ΟΑΕΔ... εργαζόμενος και εργοδότης αν θυμάμαι καλά 4%
 

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Μηνύματα
4.739
Like
7
Πόντοι
16
Ρε τυπε, δεν καταλαβαινεις οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, αυτο ειναι το λαθος σου. Και δε θα γινουμε με το πατημα ενος κουμπιου, αυριο.

Αντε να το παραθεσω αυτο του μαστερ ανεπτυγμενο για να το καταλαβουμε ολοι



Η έξοδος από την κρίση είναι πλέον γεγονός για την Ιρλανδική Οικονομία, σε αντίθεση με την ελληνική που παραμένει… δέσμια των ξένων συμφερόντων και υποταγμένη στα «θέλω» της Μέρκελ και του ΔΝΤ.
Το Μάρτιο του 2013 η Ιρλανδία  άντλησε 5 δισ. ευρώ από τις αγορές καλύπτοντας το σύνολο των χρηματοδοτικών αναγκών της έως τα τέλη του 2014  μέσω δημοπρασίας 10ετών ομολόγων, με επιτόκιο 4,15%, αισθητά μειωμένο από το 15%, όπου βρισκόταν στα μέσα του 2011.
AdTech Ad
Την Τετάρτη (7/1/2015) η χώρα βγήκε και πάλι με επιτυχία στις αγορές και με την έκδοση 7ετούς ομολόγου  λήξεως το 2022 εξασφάλισε 4 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 0,867%. Την ίδια στιγμή το επιτόκιο του 7ετούς ελληνικού ομολόγου βρίσκεται στο 11,22%. Συνολικά για το 2015, η Ιρλανδία έχει προγραμματίσει την άντληση 12- 15 δισ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις τρέχουσες ανάγκες της, οι οποίες αφορούν και την αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ.
Η Ιρλανδία και η Ελλάδα είναι δύο μικρές χώρες στην περιφέρεια της Ευρώπης   που βρέθηκαν υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια… Kαι εδώ τελειώνουν οι ομοιότητες…
Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις με πολλές διαφορές, τόσο στα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την κρίση όσο και στον τρόπο –κυρίως- που την αντιμετώπισαν.
Η Ιρλανδία έπρεπε να διασώσει το τραπεζικό σύστημα.[size=20pt] Η Ελλάδα επί σειρά ετών εξέθρεψε ένα καταναλωτικό και αντιπαραγωγικό μοντέλο που οδήγησε το δημόσιο χρέος στα ύψη.[/size]
Σήμερα ενώ η Ελλάδα έχει  χάσει το 25% του ΑΕΠ από την έναρξη της κρίσης και η ανεργία μας έχει φτάσει στο 27% και στο 60% στους νέους,  η Ιρλανδία έχει επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με την ανεργία να είναι της τάξεως του 14%.
Το ποσοστό του τομέα μεταποίησης της Ιρλανδίας είναι υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με αυτό της Ελλάδας.  
[size=20pt]Η οικονομία της Ιρλανδίας σε αντίθεση με την ελληνική ήταν υγιής[/size] και η[size=14pt] μακροπρόθεσμη στρατηγική  ήταν να αποκτήσει παραγωγική βάση προσελκύοντας εξαγωγικές επιχειρήσεις.[/size] Πολλές πολυεθνικές πληροφορικής, λογισμικού και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πήγαν στην Ιρλανδία αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της χώρας. Έτσι η Ιρλανδία, μια αγροτική χώρα με μικρή εσωτερική αγορά, έγινε εξαγωγική, με τις εξαγωγές  της να  υπολογίζονται σήμερα πάνω από 100% του ΑΕΠ, όταν στην Ιταλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 30% και στην Ελλάδα 27%.
[size=25pt]Η ιρλανδική κρίση σε αντίθεση με την ελληνική δεν ήταν δημοσιονομική.[/size] Ήταν το αποτέλεσμα της κρίσης των τραπεζών που είχαν εκτεθεί στη φούσκα της αγοράς ακινήτων. Όταν οι συνθήκες στη διεθνή αγορά ανατράπηκαν, το Δημόσιο ανέλαβε υποχρεώσεις 60 δισ. ευρώ των τραπεζών, ώστε να μη μεταδοθεί το πρόβλημα στο ευρωπαϊκό σύστημα. Δεν υπήρχε δημοσιονομικό πρόβλημα αλλά δημιουργήθηκε εξαιτίας της ανάληψης των υποχρεώσεων αυτών. Για την αντιμετώπιση της κρίσης η Ιρλανδία προχώρησε σε μεγάλες περικοπές στο δημόσιο τομέα της αλλά και σε αύξηση των φόρων. Ωστόσο με σταθερό το βλέμμα στην ανεργία συνέδεσε την πολιτική προσλήψεων με τις φοροαπαλλαγές.
Το μήνυμα της Ιρλανδίας:  Φοροαπαλλαγές με ρήτρα προσλήψεων
«Το μήνυμά μας είναι: Πρέπει να διορθώσεις το λογαριασμό σου. Πάντα μπορείς να ασκείς μια οικονομική πολιτική που προάγει την ανάπτυξη και τη σταθερότητα. Μέσω φορολογικών αυξήσεων[size=20pt] και περικοπές δαπανών [/size]αφαιρέσαμε 28 δισ. ευρώ από την ιρλανδική οικονομία. Παρόλα αυτά βιώνουμε τώρα την οικονομική ανάπτυξη. Όταν διορθώνεις τους λογαριασμούς σου, μπορείς να αφαιρείς χρήματα από την οικονομία και παρόλα αυτά να ενισχύεις την ανάπτυξη».
Η οικονομία όμως είναι και  ψυχολογία και για να φύγει η κρίση πρέπει όλοι να νιώσουμε ότι η κρίση είναι πλέον πίσω μας. Το κλειδί της επιτυχίας ή αποτυχίας της εξόδου από το μνημόνιο, σύμφωνα με τον Μπράιαν Χέις, [size=14pt]είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. [/size]Όταν οι άνθρωποι αποκτήσουν την αίσθηση ότι η κρίση έχει ξεπεραστεί, τότε θα αρχίσουν να ξοδεύουν και πάλι τα χρήματά τους, λέει ο υφυπουργός, σημειώνοντας ότι ήδη τους τελευταίους τρεις μήνες παρατηρείται μια στροφή στην ψυχολογία των πολιτών.
«Ακόμη κι αν δεν μπορείς να μοιράζεις παντού χρήματα για να δώσεις ώθηση στην ανάπτυξη, [size=20pt]μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις το φορολογικό σύστημα ως ένα εργαλείο για να βοηθήσεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να εξυγιανθούν. Αυτές είναι το μέλλον μας.[/size] Το γνωρίζουμε αυτό από τη Γερμανία», σημειώνει ο Χέις.
Εξίσου σημαντική όμως, όπως τονίζει, είναι τώρα η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά μέσω των τραπεζών. «Μετά την κατάρρευση των τραπεζών κάναμε στον τραπεζικό τομέα πολύ συγκεκριμένες υποδείξεις για να προσφέρουμε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με το Credit Review Office (CRO) ιδρύσαμε μια εποπτική αρχή. Όταν απορρίπτεται ένα δάνειο, η επιχείρηση μπορεί να υποβάλει ένσταση. Στο 60 % των αιτήσεων το CRO έκρινε υπέρ του αιτούντος και εναντίον της τράπεζας. Επίσης προσφέρουμε ενδιαφέροντα κίνητρα σε αυτές τις επιχειρήσεις. Εάν, για παράδειγμα, προσλάβουν έναν άνεργο, αυτός απαλλάσσεται για δύο χρόνια από τις φορολογικές εισφορές».
«Κάναμε  περικοπές στο δημόσιο τομέα»
Η Ιρλανδία, όμως, έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της, παραδέχεται ο υφυπουργός Οικονομικών. Μπορεί το χρέος, όπως λέει, να μειώθηκε, ωστόσο μόλις το 2015 θα υποχωρήσει και το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3 %.
Χρειάζεται προσοχή όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες και την φορολογική πολιτική, προκειμένου η χώρα να μην ξαναζήσει παρόμοιες περιπέτειες. Ο Μπράιαν Χέις, όμως, στέκεται και στα όσα έχει κάνει ήδη η χώρα και τα οποία, όπως υπογραμμίζει, δεν έχουν γίνει αντιληπτά από πολλούς:
[size=20pt]«Μειώσαμε τις δαπάνες μας για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις κατά 17 %. Κάναμε δραματικές περικοπές στον δημόσιο τομέα, περίπου το 10 % όλων των θέσεων. Τα συνδικάτα το δέχτηκαν, παρότι δεν τους ήταν εύκολο. Δεν γνωρίζω άλλη χώρα που να έκανε τόσο δραστικές περικοπές στο δημόσιο -τόσο όσον αφορά τους μισθούς όσο και το προσωπικό- και να τις υλοποιήσει σε πνεύμα συναίνεσης με όλα τα εμπλεκόμενη μέρη. Οι Ιρλανδοί, όμως, αντιλαμβάνονται ότι έπρεπε να κάνουμε αυτές τις θυσίες για να ανοικοδομήσουμε και πάλι τη χώρα μας».[/size] ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
H Ιρλανδία αρνήθηκε μια προληπτική πιστωτική γραμμή
Όπως πρόσφατα είπε ο  Ιρλανδός υφυπουργός Οικονομικών Μπράιαν Χέις, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, το σημαντικότερο  είναι να ανακτήσει και πάλι η χώρα την αξιοπιστία της στις διεθνείς χρηματαγορές. Η χώρα αρνήθηκε μια προληπτική πιστωτική γραμμή γιατί «για μια μικρή και ανοιχτή οικονομία όπως είναι η ιρλανδική, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη φήμη της, είναι πολύ σημαντικό να βρει και πάλι τη θέση της στις χρηματαγορές. Αποφασίσαμε κατά μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής, γιατί υπολογίζουμε στη βάση των προγνωστικών μας σε σημαντικά αποθέματα κεφαλαίων, τα οποία θα προκύψουν από τη στενή παρακολούθηση του κρατικού χρέους», τονίζει ο Χέις.
Όπως λέει, «με τον τρόπο αυτό θα είχαμε επαρκή κεφάλαια ακόμη και στην περίπτωση που δεν βγάλουμε απολύτως τίποτα από την ετήσια αγορά ομολόγων. Το έλλειμμα είναι χαμηλό, η οικονομία αρχίζει και αναπτύσσεται και πάλι και η ανεργία υποχωρεί, ο κόσμος δουλεύει και πάλι. Πιστεύω ότι είμαστε η απόδειξη -δεδομένης της κρίσης που χτύπησε τη χώρα μας πριν λίγα χρόνια - ότι μπορείς να εγκαταλείψεις τα πακέτα διάσωσης με πολύ μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα».


Read more: #ixzz42dsVZXsY
ειπαμε
η θα εφαρμοσεις ευρωπαικο μοντελο εν ολω,η βγαινεις κ πας ανταγωνιστικα με υποτιμηση αλλα υψηλη απασχοληση,αλλο μοντελο δεν παιζει,,η το ενα η το αλλο
μ αυτες τις μαλ..ιες που εφαρμοζονται τωρα απλα πας γκρεμο...
 

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Μηνύματα
9.044
Like
0
Πόντοι
66
τοχψ καταλαβει
βγαινεις απο ΕΕ λοιπον κ ξεκινας κ δουλευεις ανταγωνιστικα με καλες υπηρεσιες κ 0% ανεργια.λιγα πολλα οσα ειναι,αλλα για πολλους,οχι για 30% κι οι αλλοι πενητες
δεν περιμενεις να εξατμιστεις εντος ευρω...κανεις κατι ριζικο ν αλλαξεις την αθλια καθημερηνοτητα σου :hi:


Εξηγησε μας πως θα γινει αυτο. Αλλα με πραγματικο σεναριο, οχι φανταστικο.
 

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Μηνύματα
35.254
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Οι οποιες συμβασεις ποσο καιρο εχει που θεσμοθετηθηκαν, θυμησε μου?? Φυσικα και εχεις παρει συνεντευξη και στο πρωτο διμηνο σου ειναι τσακαλι και τον κανεις και αοριστου. Μολις μετα απο κανενα χρονο αρχιζει και σου "καθεται" πανω στην αποζημιωση της απολυσης τι κανεις?? Και κυριως, αυτοι που εχουν προσωπικο με 10 και 15 χρονια προυπηρεσια και εχουν το αγγουρι τωρα, τι κανουν??
οι διμηνες συμβασεις;Απο την δεκαετια του 90 τουλαχιστον,απο οτι θυμαμαι.Για πιο πριν δεν ξερω.Τι εννοεις σου καθεται ρε φιλε πανω στην αποζημιωση;Δεν μου εχει τυχει ποτε αλλα ποσο ειναι,νομιζω για καθε χρονο πληρωνεις ενα μηνα.
 

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Μηνύματα
9.044
Like
0
Πόντοι
66
να μπει οπως κ στην ευρωπη 3% σαν ασφαλεια ανεργιας στους μισθους κ θαχετε
κ σου ειπα,,αλλιως ΜΟΝΟ απο οσους ειναι ηδη ταμειο..κ ελαφρωνεται το ταμειο κ δεν διαλυεται η αγορα εργασιας
τα ξερει κι ο ντανυς αλλα κανει την παπια... ;)


Δεν πρεπει να το εχεις ακουσει οτι υπαρχει αυτο, οπως και η εισφορα αλληλεγγυης των Ελ Επ και διαφορα αλλα ωραια που ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ.
 

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Μηνύματα
4.739
Like
7
Πόντοι
16
Εξηγησε μας πως θα γινει αυτο. Αλλα με πραγματικο σεναριο, οχι φανταστικο.
οπως τοχει κανει η τουρκια με 100μυρια μαλ..ες κ 1 μυριο ξυπνιους
σ εμας  με 10 μυρια ειναι πιο απλο
με υποτιμηση η ελλαδα θαχει ανεσο μπουστ σε απασχοληση
πιο απλο δεν υπαρχει
αλλα τα τρωκτικα της ΕΕ  θα χασουν μερος οχι ολο απο το καρβελι..εκει κολαει το πραγμα
 

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Μηνύματα
4.739
Like
7
Πόντοι
16
Δεν πρεπει να το εχεις ακουσει οτι υπαρχει αυτο, οπως και η εισφορα αλληλεγγυης των Ελ Επ και διαφορα αλλα ωραια που ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ.
δεν γινονται αυτα με κουλη φωφη τσιπρα κ λοιπους...θελει κι πατριωτες..σ αυτο εχεις δικιο
 

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Μηνύματα
9.044
Like
0
Πόντοι
66
οι διμηνες συμβασεις;Απο την δεκαετια του 90 τουλαχιστον,απο οτι θυμαμαι.Για πιο πριν δεν ξερω.Τι εννοεις σου καθεται ρε φιλε πανω στην αποζημιωση;Δεν μου εχει τυχει ποτε αλλα ποσο ειναι,νομιζω για καθε χρονο πληρωνεις ενα μηνα.


Δεν τα θυμαμαι και εγω ακριβως πως βγαινουν αλλα οταν εισαι ετοιμος για φουντο και για να ελαφρυνεις λιγο τα παγια σου πρεπει να πληρωσεις τον αλλο 8-10-12 χιλιαρικα για να φυγει, μαλλον το κλεινεις και βγαινετε ολοι μαζι στην ανεργια.
 

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Μηνύματα
4.739
Like
7
Πόντοι
16
Δεν τα θυμαμαι και εγω ακριβως πως βγαινουν αλλα οταν εισαι ετοιμος για φουντο και για να ελαφρυνεις λιγο τα παγια σου πρεπει να πληρωσεις τον αλλο 8-10-12 χιλιαρικα για να φυγει, μαλλον το κλεινεις και βγαινετε ολοι μαζι στην ανεργια.
αυτη ειναι η στρεβλωση..μηδεν αποζημιωση εφ απαξ,αλλα δυνατο ταμειο ανεργιας ειναι η λυση... :hi:
επιζει η επιχηρηση κι ο εργαζομενος δεν ψαχνει ν ανοιξει σουβλατζιδικο με τα 10χιλ αλλα με 800 το μηνα ψαχνει για δουλεια για 24 μηνες
 

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Μηνύματα
35.254
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
αυτη ειναι η στρεβλωση..μηδεν αποζημιωση εφ απαξ,αλλα δυνατο ταμειο ανεργιας ειναι η λυση... :hi:
επιζει η επιχηρηση κι ο εργαζομενος δεν ψαχνει ν ανοιξει σουβλατζιδικο με τα 10χιλ αλλα με 800 το μηνα ψαχνει για δουλεια
Αμα περνει 800αρα με ταμειο ανεργιας,κανεις δεν θα ψαχνει για δουλεια...Και οι 500αρες που δινανε καποτε μας εφαγαν.Πηγαινε ενας για δουλεια λιγους μηνες,του κανανε και μια εικονικη απολυση και επαιρνε για 1 χρονο μια 500αρα
 

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Μηνύματα
9.044
Like
0
Πόντοι
66
οπως τοχει κανει η τουρκια με 100μυρια μαλ..ες κ 1 μυριο ξυπνιους
σ εμας  με 10 μυρια ειναι πιο απλο
με υποτιμηση η ελλαδα θαχει ανεσο μπουστ σε απασχοληση
πιο απλο δεν υπαρχει
αλλα τα τρωκτικα της ΕΕ  θα χασουν μερος οχι ολο απο το καρβελι..εκει κολαει το πραγμα


Η τουρκια οπως πολυ σωστα λες εχει 100 μυρια "μαλακες" και 1 μυριο ξυπνιους. Εμεις εχουμε 7-8 μυρια εξυπνομαλακες. Και ασε την Τουρκια γιατι δεν ειναι στη ζωνη του Ευρω και κανει οτι γουσταρει. Εμεις εδω δε μπορουμε να κανουμε αυτο που εβαλα παραπανω, το παραδειγμα της Ιρλανδιας που προφανως κρινουμε επιτυχημενο για το εξης απλο....

[size=20pt]«Μειώσαμε τις δαπάνες μας για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις κατά 17 %. Κάναμε δραματικές περικοπές στον δημόσιο τομέα, περίπου το 10 % όλων των θέσεων. Τα συνδικάτα το δέχτηκαν, παρότι δεν τους ήταν εύκολο. Δεν γνωρίζω άλλη χώρα που να έκανε τόσο δραστικές περικοπές στο δημόσιο -τόσο όσον αφορά τους μισθούς όσο και το προσωπικό- και να τις υλοποιήσει σε πνεύμα συναίνεσης με όλα τα εμπλεκόμενη μέρη. Οι Ιρλανδοί, όμως, αντιλαμβάνονται ότι έπρεπε να κάνουμε αυτές τις θυσίες για να ανοικοδομήσουμε και πάλι τη χώρα μας».
[/size]
Read more:

Αυτο εδω, οι εξυπνομαλακες οι βολεμενοι και τα λαμογια που τους πατροναρουν δεν προκειται να το αφησουν να συμβει με ειρηνικο τροπο. Μονο δια της βιας. Και φυσικα τους Ιρλανδους που αντιληφθηκαν τη θυσια που επρεπε να κανουν, εμεις εδω τους λεμε κουτοφραγκους,φλωρους,χαζοβιοληδες.

Εδω ειμαστε τιγκα στους ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ και τους wannabe τεμπεληδες.
 

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Μηνύματα
4.739
Like
7
Πόντοι
16
Αμα περνει 800αρα με ταμειο ανεργιας,κανεις δεν θα ψαχνει για δουλεια...Και οι 500αρες που δινανε καποτε μας εφαγαν.Πηγαινε ενας για δουλεια λιγους μηνες,του κανανε και μια εικονικη απολυση και επαιρνε για 1 χρονο μια 500αρα
πως?δηλ πληρωνε 500ευρω επι 12 μηνες εισφορες για να παρει 500 πισω σε ενα χρονο??δεν παιζει αυτο,ειναι αυτοαναιρουμενο
για δουλεια ψαχνει γιατι 12 κ 24 μηνες περνουν γρηγορα... :hi:
 

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Μηνύματα
9.044
Like
0
Πόντοι
66
αυτη ειναι η στρεβλωση..μηδεν αποζημιωση εφ απαξ,αλλα δυνατο ταμειο ανεργιας ειναι η λυση... :hi:
επιζει η επιχηρηση κι ο εργαζομενος δεν ψαχνει ν ανοιξει σουβλατζιδικο με τα 10χιλ αλλα με 800 το μηνα ψαχνει για δουλεια για 24 μηνες


Σωστο.
 

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Μηνύματα
9.044
Like
0
Πόντοι
66
Αμα περνει 800αρα με ταμειο ανεργιας,κανεις δεν θα ψαχνει για δουλεια...Και οι 500αρες που δινανε καποτε μας εφαγαν.Πηγαινε ενας για δουλεια λιγους μηνες,του κανανε και μια εικονικη απολυση και επαιρνε για 1 χρονο μια 500αρα


Κι αυτο σωστο. Στην Ελλαδα των επαγγελματιων λαμογιων εγιναν πολλα.
 

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Μηνύματα
4.739
Like
7
Πόντοι
16
Η τουρκια οπως πολυ σωστα λες εχει 100 μυρια "μαλακες" και 1 μυριο ξυπνιους. Εμεις εχουμε 7-8 μυρια εξυπνομαλακες. Και ασε την Τουρκια γιατι δεν ειναι στη ζωνη του Ευρω και κανει οτι γουσταρει. Εμεις εδω δε μπορουμε να κανουμε αυτο που εβαλα παραπανω, το παραδειγμα της Ιρλανδιας που προφανως κρινουμε επιτυχημενο για το εξης απλο....

[size=20pt]«Μειώσαμε τις δαπάνες μας για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις κατά 17 %. Κάναμε δραματικές περικοπές στον δημόσιο τομέα, περίπου το 10 % όλων των θέσεων. Τα συνδικάτα το δέχτηκαν, παρότι δεν τους ήταν εύκολο. Δεν γνωρίζω άλλη χώρα που να έκανε τόσο δραστικές περικοπές στο δημόσιο -τόσο όσον αφορά τους μισθούς όσο και το προσωπικό- και να τις υλοποιήσει σε πνεύμα συναίνεσης με όλα τα εμπλεκόμενη μέρη. Οι Ιρλανδοί, όμως, αντιλαμβάνονται ότι έπρεπε να κάνουμε αυτές τις θυσίες για να ανοικοδομήσουμε και πάλι τη χώρα μας».
[/size]
Read more:

Αυτο εδω, οι εξυπνομαλακες οι βολεμενοι και τα λαμογια που τους πατροναρουν δεν προκειται να το αφησουν να συμβει με ειρηνικο τροπο. Μονο δια της βιας. Και φυσικα τους Ιρλανδους που αντιληφθηκαν τη θυσια που επρεπε να κανουν, εμεις εδω τους λεμε κουτοφραγκους,φλωρους,χαζοβιοληδες.

Εδω ειμαστε τιγκα στους ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ και τους wannabe τεμπεληδες.
τοπες μονος σου
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στο ευρω ενω ειναι διπλα.μεσα εν μερει στην ευρωπη με συγκριτικα πλεονεκτηματα...εκει ειναι το κλειδι... :hi:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
αυτη ειναι η στρεβλωση..μηδεν αποζημιωση εφ απαξ,αλλα δυνατο ταμειο ανεργιας ειναι η λυση... :hi:
επιζει η επιχηρηση κι ο εργαζομενος δεν ψαχνει ν ανοιξει σουβλατζιδικο με τα 10χιλ αλλα με 800 το μηνα ψαχνει για δουλεια για 24 μηνες

ναι και πάει και δουλεύει ένα εξάμηνο και μετά ξανά στην ανεργία για δύο χρόνια ... καλή ώρα σαν τον λέφτη... δούλεψε 10 μήνες με σύμβαση στην ΔΕΗ, πληρώθηκαν στον ΟΑΕΔ 350 ευρώ συνολικές εισφορές και τώρα θα κάθεται και θα εισπράττει 360 τον μήνα για ένα οκτάμηνο (χώρια το εβδομηντάρι για σίτιση, χώρια τις δωρεάν κιλοβατώρες, χώρια δωρεάν δημοτικά τέλη, χώρια δωρεάν ΜΜΜ και κάτι κοινωνικά παντοπωλεία που όλα μαζί πιάνουν κανένα διακοσάρι τον μήνα )... μαλάκας είναι να πάει να δουλέψει ????

αράζει, τρώει από τους μαλάκες που πληρώνουνε, μαζεύει και μόρια και σε κανέναν χρόνο τσιμπάει και την επόμενη οκτάμηνη συμβασούλα στο δημόσιο λόγω μορίων ανεργίας... και αντε πάλι τα ίδια.. .

και φτάνει στα γεράματα και έχει και την απαίτηση να του πληρώνουμε και σύνταξη με καμμιά δεκαριά συνολικά χρόνια ένσημα...
 

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Μηνύματα
4.739
Like
7
Πόντοι
16
Κι αυτο σωστο. Στην Ελλαδα των επαγγελματιων λαμογιων εγιναν πολλα.
δεν γινεται αυτο..αν εχεις 12 μηνες δοτλεια παιρνεις 12 ταμειο..αν εχεις πιο λιγο δεν παθρνεις τιποτα..απλα ειναι αυτα
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom