1ον το στρατιωτικό αεροδρόμιο πρίν το β παγκόσμιο πόλεμο ήταν το 1/10 της σημερινής έκτασης του αεροδρομίου του ελληνικού δίπλα δίπλα ήταν αγροτικές εκτάσεις χωρίς ρεύμα και νερό όπου σε αυτές τις εκτάσεις ζούσαν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών σε παράγκες κατά το β παγκόσμιο πόλεμο βομβαρδίστηκε το αεροδρόμιο και καταστράφηκαν και παράγκες
μετά το πόλεμο υπήρξε η ανάγκη ενός πολιτικού αεροδρομίου και λόγο του ότι η περιοχή ήταν κατεστραμμένη υπήρξε άμεση η ανάγκη δημιουργίας ενός αεροδρομίου η τότε κυβέρνηση έφτιαξε το αεροδρόμιο παίρνοντας εκτάσεις των κατοίκων χωρίς μάλιστα να τους αποζημιώσει
η αποζημίωση έγινε πολύ αργότερα (κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60 μάλιστα) και μετά από δικαστικό αγώνα των κατοίκων
όσο αφορά το λόγο σου εσένα θα σου άρεσε να ανοίξω μια χωματερή δίπλα από το σπίτι σου για ποιό λόγο υπάρχει η τοπική κοινωνία?δεν έχουμε δικαίωμα να αγωνιστούμε για την περιοχή μας?
αν είναι να μπορώ να ρίχνω και τα δικά μου τα σκουπίδια γιατί όχι ??
και αφού δεν θέλεις την χωματερή δίπλα στο σπίτι σου να κρατάς τα σκουπίδια σου στο σπίτι σου και να μην τα φέρνεις δίπλα στο δικό μου...
μου θυμίζεις έναν τύπο που είχε αγοράσει ένα σουβλατζίδικο στην γειτονιά μου με την γυναίκα του... γείτονας ήταν είπα να ψωνίζω από κεί... ένα βράδυ πήγα να πάρω σουβλάκια για το σπότο και εκείνη την ώρα είχε νέα με τα γεγονότα της Κερατέας...
του λέω "τι μαλακίες κάνουν αυτοί?" και μου λέει "και εγώ από κεί είμαι θέλεις να σου ανοίξω μια χωματερή στην πλατεία?"
έξω από το μαγαζί είχε ένα μεγάλο καλάθι αποριμμάτων για να ρίχνουν οι πελάτες τα χαρτιά από τα σουβλάκια ...
τον βουτάω τον βάζω πάνω στον πάγκο και του λέω
"δεν θα γίνει χωματερή στην κερατέα αλλά τα σκουπίδια σου να τα βάλεις στον κώλο σου μαλάκα και να μην ξαναδώ να τα πετάς στο σπίτι μου"....
δεν ξαναπάτησα .. ευτυχώς ο μαλάκας βάρεσε κανόνι σε κανένα τρίμηνο και ξεκουμπίστηκε...