Νέα

Πολιτικές Εξελίξεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 308K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν προκηρύσσονταν ΣΗΜΕΡΑ εκλογές (Οκτώβριος 2020)?

  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 244 14,0%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 464 26,6%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ψήφοι: 269 15,4%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 15 0,9%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 67 3,8%
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Ψήφοι: 43 2,5%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 6 0,3%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 52 3,0%
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 29 1,7%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 82 4,7%
  • ΚΚΕ (μλ) - ΜΛ ΚΚΕ

    Ψήφοι: 16 0,9%
  • Αυτό το νέο της ΖΩΗΣ

    Ψήφοι: 35 2,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ που δεν υπάρχει εδώ

    Ψήφοι: 159 9,1%
  • Είμαι ακόμα ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

    Ψήφοι: 130 7,4%
  • ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ

    Ψήφοι: 122 7,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.747

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
12741949_918708588218570_1261732108884591153_n.png

να το συμπληρωσω

4255-004062_0901271328_1.jpg
 

kostakios

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Σεπ 2014
Μηνύματα
2.621
Κριτικές
31
Like
3.603
Πόντοι
2.606
ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ : ο λαος λεει ο ψευτης και ο κλεφτης τον πρωτο χρονο χαιρεται, τι δεν καταλαβαινετε;;;;; Καλως ηρθατε...και σε λιγο ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ, αλλα μια χαρα βαλατε τα σογια σας ...ΟΡΘΙΑ ΖΩΑ
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Εμειναν 4-5 αναγκαστικά για την Ολομέλεια
Βουλή: Από την πίσω πόρτα έφυγαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
12/02/201619:3028

Οπου φύγει… φύγει για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ενόψει της μαζικής κινητοποίησης των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος έσπευσαν να εγκαταλείψουν την Βουλή.

Την ώρα που κορυφωνόταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών με την συμβολική παρέλαση των τρακτέρ μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στα γραφεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο όροφο του κοινοβουλίου είχαν μείνει… μόνο οι καθαρίστριες. Αναγκαστικά στην Ολομέλεια παρέμεναν λιγότεροι από 4-5 βουλευτές από τους συνολικά 144 καθώς και οι υπουργοί Βαγγέλης Αποστόλου και Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να μετέχουν στην συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για το αγροτικό που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτικό πως κατά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής συζήτησης, στην ολομέλεια υπήρχαν μόνο δύο βουλευτές.

Οι συγκεκριμένοι έσπευσαν αμέσως μετά να δουν από τα προστατευμένα τζάμια του Μεγάρου την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος και να σχεδιάσουν τον διάδρομο διαφυγής καθώς γνωρίζουν πως πιθανή συνάντηση με τους αγρότες θα έχει ολέθριες συνέπειες! Πάντως, η συγκέντρωση εξελίσσεται σε ειρηνικό κλίμα παρά τις ατυχέστατες αναφορές του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου περι αγροτικών συνεταιρισμών «συνώνυμων της λαμογιάς» που ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Ωστόσο, η κατάσταση θυμίζει εποχές «Αγανακτισμένων» όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε φυγαδεύονταν ακόμα και μέσα από τον Εθνικό Κήπο για να αποφύγουν την επαφή με τους διαδηλωτές.


σε λιγο δεν θα βρισκουν πορτα να φυγουν

μονο απο την ταρατσα
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.329
Κριτικές
3
Like
1.538
Πόντοι
566
αυτο το χουντοσπερμα,το γαμημενο καθικη  ο ιωαννιδης της σημερινης ελλαδας, πρεπει και θα κατσει σε μια φωτο σαν αυτη  παρα πολυ συντομα

fb8bdc8366be2d1a944378c392e2ad70.jpg

Όχι τυπε, θέλει λιντσαρισμα, το έχει στο αιμα του...

Καμμένος προς κατοίκους της Χαλκιδικής: «Λιντσάρετε τον Πάχτα κι εγώ μαζί σας!»

 

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Μηνύματα
35.254
Κριτικές
1
Like
40
Πόντοι
366
γιατι ρε μεγαλε

δικος σας ειναι
Eπειδη συμαχησε με τον κλωνο του ανδρεα,αν ειχε παει με τον Σαμαρα,θα τον ειχε θεο τωρα.
Και βεβαια ειμαι σιγουρος οτι θα θεωρει αξιο τον....κουλη,ο στεκακος. :grin:
 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.126
Like
7.968
Πόντοι
1.206
Τον εχω αχτι τον Καμμένο τυπε....

Πραγματικά τον θεωρώ 10 φορες χειρότερο από τον Τσιπρα

φιλε η τιμωρια του να ειναι σαν του προμηθεα και χειροτερη .....σταυρωμενο το χουντοσκυλο/γκεμπελοσκυλο , και τα ορνεα να τον κατασπαραζουν  :tooth:
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Είναι γνωστό ότι ο Στάλιν και ο Τσόρτσιλ, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, προσπάθησαν να δελεάσουν την Τουρκία, προσφέροντάς της ορισμένα παράκτια νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να την πείσουν να βγει στον πόλεμο στο πλευρό των Συμμάχων ή τουλάχιστον να παραμείνει αυστηρά ουδέτερη. Επιπροσθέτως, ο Στάλιν είχε συνδέσει το θέμα των Δωδεκανήσων με την Τριπολίτιδα (σημερινή Λιβύη), για την οποία η Σοβιετική Ένωση είχε διατυπώσει το αίτημα να της ανατεθεί η εντολή.

Όμως, σε μια απρόσμενη στροφή της πολιτικής της, η Σοβιετική Ένωση συγκατατέθηκε να αποδοθούν τα Δωδεκάνησα στη Ελλάδα, στη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών που προετοίμαζε τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων. Η δήλωση έγινε στις 27 Ιουνίου 1946 από τον Υπουργό Εξωτερικών Βιατσεσλάβ Σκριάμπιν, γνωστότερο ως Μολότοφ, με μοναδικό όρο την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Έτσι, προτού καν συνέλθει η Διάσκεψη Ειρήνης, το θέμα των Δωδεκανήσων είχε λάβει ευνοϊκή τροπή για την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:



το χετε αναγκη μεγαλη  :rockon: :rockon:


Πώς κερδίσαμε τα Δωδεκάνησα
Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Οι πνεύμονες της Ελλάδας είναι το Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος. Τα Επτάνησα, του Ιονίου, κατά την Επανάσταση του 1821 αποτέλεσαν, υπό αγγλική επικυριαρχία, κεντρική βάση ενίσχυσης και εφοδιασμού του αγώνα στην κυρίως Ελλάδα. Αποδόθηκαν στην Ελλάδα από τους Αγγλους το 1864. §Αλλά οι περιπέτειες στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου άργησαν να τελειώσουν, ιδιαίτερα για τα Δωδεκάνησα, που είχαν αποσπαστεί, το 1912, από την τουρκική κατοχή και είχαν περάσει στην Ιταλία.

Αν και η Τουρκία ανησυχούσε για το μέλλον «όλων των Δωδεκανήσων», ενδιαφερόταν κυρίως για την ομάδα των πέντε νησιών, της Λέρου, της Καλύμνου, της Κω, της Νισύρου και της Σύμης Αν και η Τουρκία ανησυχούσε για το μέλλον «όλων των Δωδεκανήσων», ενδιαφερόταν κυρίως για την ομάδα των πέντε νησιών, της Λέρου, της Καλύμνου, της Κω, της Νισύρου και της Σύμης Η απόδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, που εγκρίθηκε τελικά στη Διάσκεψη της Ειρήνης των Παρισίων, τον Φεβρουάριο του 1947, δεν έγινε ανώδυνα. Προηγήθηκε μια έντονη διπλωματική πάλη μεταξύ των τριών μεγάλων συμμάχων, νικητών του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, της Αγγλίας, των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ, που έπρεπε να λάβουν υπόψη τους και τις τουρκικές αντιδράσεις που άρχισαν να διεκδικούν μεγάλο τμήμα των Δωδεκανήσων. Η Ελλάδα, μέλος και εκείνη των νικητριών δυνάμεων, διεκδικούσε, μεταξύ των άλλων, τα Δωδεκάνησα και την Κύπρο.

Οταν οι Τούρκοι πληροφορήθηκαν τις ελληνικές προσδοκίες για τα Δωδεκάνησα και τις ευρύτερες σκέψεις για την απόδοσή τους στην Ελλάδα, αμέσως αντέδρασαν και κινήθηκαν έντονα διπλωματικά.

Τα πέντε νησιά

Η τουρκική κυβέρνηση απευθύνθηκε στους Αγγλους και εκδήλωσε «ανεπίσημα την επιθυμία της» το θέμα των Δωδεκανήσων να γίνει αντικείμενο διμερών διαβουλεύσεων, Ελλάδας και Τουρκίας «λόγω της σπουδαιότητας» που έχουν από στρατηγική άποψη. Αν και η Τουρκία ανησυχούσε για το μέλλον «όλων των Δωδεκανήσων», ενδιαφερόταν κυρίως για την ομάδα των πέντε νησιών, της Λέρου, της Καλύμνου, της Κω, της Νισύρου και της Σύμης, που υποστήριζαν ότι βρίσκονταν «περισσότερο ή λιγότερο μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα» και συνδέονταν άμεσα «με την ασφάλειά της».

Κατά τα λεγόμενα των Τούρκων, υπήρχαν «τουρκικοί πληθυσμοί στη Ρόδο και σε άλλα νησιά, αλλά δεν ήταν της ίδιας σημασίας» όπως το σύμπλεγμα των πέντε νησιών που προαναφέρθηκαν. Το Καστελόριζο, επίσης, ανήκε «πραγματικά» στην Τουρκία μέχρι την παραχώρησή του στην Ιταλία, το 1923.

Κατά κάποιον τρόπο, η Τουρκία ζητούσε μια διχοτόμηση των Δωδεκανήσων, όπως εκείνη που επεδίωξε και επιδιώκει στην Κύπρο. Η τουρκική κυβέρνηση εκδήλωνε την ελπίδα ότι το ζήτημα των Δωδεκανήσων θα μπορούσε να επιλυθεί με μεσάζοντα τη Βρετανία και με βάση «την αγγλοελληνική και αγγλοτουρκική φιλία».

Ο Αγγλος πρεσβευτής στην Αγκυρα πληροφορήθηκε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Σουκρού Σαράτσογλου ήταν «κάπως ανήσυχος για τις εξελίξεις περί τα Δωδεκάνησα». Η Τουρκία επιφύλασσε, όπως έλεγε στους Βρετανούς, «τα φιλικότερα αισθήματα» για την Ελλάδα, αλλά επιθυμούσε να της δοθεί «η ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις της» για τα Δωδεκάνησα «σε άμεσες συνομιλίες με την Ελλάδα» και εκδήλωνε την ελπίδα ότι θα έχει την υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης.

Το Καστελόριζο

Η αγγλική κυβέρνηση, επιθυμώντας να μη δυσαρεστήσει την Τουρκία, επιθυμούσε να της προσφέρει το Καστελόριζο. Οι Βρετανοί για μια τέτοια «μικρή παραχώρηση» θα μπορούσαν να πείσουν την Ελλάδα, τουλάχιστον αυτό πίστευαν, ώστε οι δυο πλευρές να καταλήξουν σε μια «επωφελή διευθέτηση».

Αλλά η Βρετανία δεν μπορούσε να λάβει αποφάσεις μόνη της.

Οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ενωση δεν συμφωνούσαν να αποδοθούν τα Δωδεκάνησα σύμφωνα με τις επιθυμίες της Βρετανίας.

Η τύχη των πρώην ιταλικών κτήσεων (Δωδεκάνησα, Λιβύη κ.ά.) θα αποφασιζόταν με κοινή συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων στη Διάσκεψη της Ειρήνης. Αλλωστε, γιατί θα έπρεπε να φανεί ότι η Αγγλία και όχι οι ΗΠΑ ή η ΕΣΣΔ θα παραχωρούσαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα; Ισως γιατί η βρετανική κυβέρνηση εμμέσως θα ήθελε να δείξει ότι η Ελλάδα και η Τουρκία υπάγονται στο χώρο της δικής της επιρροής στο μεταπολεμικό κόσμο.

Το Πολωνικό

Ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζορτζ Κέναν τηλεγράφησε από τη Μόσχα ότι η σοβιετική κυβέρνηση ήταν έτοιμη «να παραλληλίσει» το συνοριακό πρόβλημα της Πολωνίας με εκείνο των Δωδεκανήσων. Σύμφωνα με το διεθνή Τύπο, ο αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός είχε υψώσει στα Δωδεκάνησα την ελληνική σημαία, παρά την αντίθετη γνώμη της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η μονομερής εκ μέρους της Βρετανίας παράδοση του μεγαλύτερου τμήματος της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, πλην ίσως του Καστελόριζου, θα δημιουργούσε ένα κακό προηγούμενο για παρόμοιες ενέργειες στην Ανατολική Ευρώπη εκ μέρους της ΕΣΣΔ. Οι ΗΠΑ διαφωνούσαν περί την αναδιαρρύθμιση των γερμανοπολωνικών συνόρων με μονομερή απόφαση του Στάλιν ή κατόπιν διμερών συμφωνιών των άμεσα ενδιαφερομένων χωρών.

Η απόδοση κάποιων νησιών από τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία δημιουργούσε επίσης ένα κακό προηγούμενο που δεν διέφευγε της προσοχής της αμερικανικής κυβέρνησης: τα Δωδεκάνησα αποτελούσαν ιταλικές κτήσεις και η κυβέρνηση της ΕΣΣΔ ζητούσε ένα μικρό μερίδιο από αυτές, ως νικήτρια χώρα.

Ο Μόλοτοφ

Ο Μόλοτοφ ζητούσε μια σοβιετική βάση στις ακτές της Λιβύης. Αν η Τουρκία, που ουσιαστικά δεν είχε πάρει μέρος στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έπαιρνε κάποιο τμήμα από τις ιταλικές κτήσεις, τότε τα επιχειρήματα της σοβιετικής κυβέρνησης, μιας μεγάλης νικήτριας δύναμης, θα αποκτούσαν ιδιαίτερη πειστικότητα και θα ήταν πολύ δύσκολο να της αρνηθεί κάποιος μια ανάλογη μεταχείριση.

Στη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών που έγινε στο Λονδίνο, των τριών νικητριών Μεγάλων Δυνάμεων, ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών, Μπέβιν, διατύπωσε τη γνώμη ότι το Καστελόριζο θα έπρεπε να δοθεί στην Τουρκία γιατί αυτό το νησί «ήταν σημείο διχόνοιας» ανάμεσα στους Ελληνες και τους Τούρκους.

Ο Αμερικανός υπουργός, Τζέιμς Μπερνς, απάντησε ότι «ο πληθυσμός είναι αμιγώς ελληνικός», γι' αυτό «δεν μπορούσε να συμφωνήσει ότι αυτό το νησί θα πρέπει να παραχωρηθεί στην Τουρκία». Αν το Καστελόριζο ήταν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, δεν θα υπήρχε κίνδυνος για την Τουρκία υπάγοντάς το υπό τον έλεγχο και την κυριαρχία της Ελλάδας.

Ο Μόλοτοφ όμως υποστήριξε ότι η τύχη των Δωδεκανήσων έπρεπε να εξετασθεί σε σχέση με τη διάθεση των άλλων υπερπόντιων ιταλικών κτήσεων.

Η Διάσκεψη της Ειρήνης

Τελικά τα Δωδεκάνησα αποδόθηκαν στην Ελλάδα. Αλλά και μετά την απόφαση της Διάσκεψης της Ειρήνης που δικαίωνε τους πληθυσμούς της Δωδεκανήσου, οι Τούρκοι επέμειναν. Πρότειναν στους Αμερικανούς η Ελλάδα να επιστρέψει στην Τουρκία «δύο ή τρία νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές», γιατί η Ιταλία τα είχε προσαρτήσει βίαια. Αλλά και η Οθωμανική Αυτοκρατορία πώς τα είχε αποκτήσει;

Ο Μπέβιν είχε πλέον συνειδητοποιήσει τις διεθνείς προεκτάσεις του προβλήματος και συμβούλευσε τους Τούρκους «να μη ζητούν το Καστελόριζο και τη Σύμη, γιατί αυτή η ενέργεια θα ενθαρρύνει τους Σοβιετικούς να επαναλάβουν τις πιέσεις τους» σχετικά με την εγκατάσταση σοβιετικής βάσης στα Στενά.

Οι σοβιετικές διεκδικήσεις της εποχής απέναντι στην Τουρκία και την Ιταλία λειτούργησαν τελικά θετικά για την Ελλάδα και οι ελληνικοί πληθυσμοί των Δωδεκανήσων εντάχθηκαν στο φυσικό τους κορμό.

www.enet.gr/?i=news.el.article&id=349316]http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=349316[/url]


αντε γεια
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.329
Κριτικές
3
Like
1.538
Πόντοι
566
ο Στάλιν είχε συνδέσει το θέμα των Δωδεκανήσων με την Τριπολίτιδα (σημερινή Λιβύη), για την οποία η Σοβιετική Ένωση είχε διατυπώσει το αίτημα να της ανατεθεί η εντολή.

Ποσο βλάκας είσαι;  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom