εδώ κάνεις ένα μεγάλο λάθος λέφτη μου….
δεν διαμαρτυρόμαστε γιατί πληρώνουμε φόρους (γιαυτό και τους πληρώνουμε ανελλιπώς και αδιαμαρτύρητα)…
διαμαρτυρόμαστε για το πως αυτοί οι φόροι ξοδεύονται σε μισθούς ανθρώπων οι οποίοι δεν παράγουν (αντίθετα μπλοκάρουν με κάθε τρόπο την όποια προσπάθεια παραγωγής για να δικαιολογήσουν την μίζερη ύπαρξη τους), σε συντάξεις ανθρώπων που είτε ποτέ δεν δούλεψαν στην ζωή τους είτε δούλεψαν τόσο λίγο ώστε οι εισφορές που πλήρωσαν να είναι τόσο λίγες και να μην δικαιολογούν το ύψος της σύνταξης που τους δίνεται, σε επιδόματα σε ανθρώπους οι οποίοι είναι σε θέση να εργαστούν και να κερδίσουν τον επιούσιο και παρόλα αυτά αρνούνται να το κάνουν, σε φοιτητές οι οποίοι αντί να στρώνουν τον πισινό τους να διαβάζουν προτιμούνε να κάνουνε πολιτική και να καταστρέφουν τις υποδομές, σε επιδότηση των συγκοινωνιακών φορέων για να δικαιούνται μισό εισητήριο μια μεγάλη μερίδα καθόλου αναξιοπαθούντων κλπ κλπ κλπ…
αντί φυσικά οι φόροι να κατευθύνονται στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, στην επιχειρηματικότητα, στην αποπληρωμή διεθνών υποχρεώσεων μας, στην βελτίωση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του δημοσίου (digital government), στον εξορθολογισμό του συστήματος εκπαίδευσης κλπ κλπ κλπ κλπ…
γιαυτά διαμαρτυρόμαστε και όχι γιατί πληρώνουμε φόρους….
αν για παράδειγμα μου λέγανε ότι θα μου αυξήσουν και άλλο τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά θα μου δώσουν το δικαίωμα να εγκρίνω ή να απορρίπτω αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση ευχαρίστως θα πλήρωνα…
αν για παράδειγμα μου λέγανε ότι θα μου αυξήσουν τον φόρο αλλά θα έχω δικαίωμα να αποφασίζω για το ποιοί θα είναι οι δάσκαλοι που θα διδάξουν τα παιδιά μου στο σχολείο και θα έχω τον έλεγχο αν κάνουν καλά την δουλειά τους ευχαρίστως θα πλήρωνα και παραπάνω…
αν μου λέγανε ότι θα μου αυξήσουν την εισφορά για ΟΑΕΔ αλλά παράλληλα θα καταργήσουν στις προσλήψεις την μοριοδότηση της ανεργίας ευχαρίστως θα πλήρωνα…
τώρα όμως διαμαρτύρομαι διότι οι φόροι που πληρώνω ξοδεύονται τελείως αντιπαραγωγικά δηλαδή για παράδειγμα να έχω μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους πέρα από αυτούς που χρειάζομαι, να πληρώνω παχυλές συντάξεις σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν συνεισφέρει ψίχουλα κλπ κλπ κλπ…
κατάλαβες λέφτη μου ???