jhonny64
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2007
- Like
- 2.739
- Πόντοι
- 1.306
Κανεις λαθος, με χαμηλη φορολογια και ταυτοχρονα με αυστηροτατες ποινες, καθως και με ενα συστημα ελεγχου που δεν ειναι καθολου δυσκολο να δημιουργηθει (π.χ. συναλλαγες με "πλαστικο" χρημα) ανετα ΚΑΙ αυξανουν τα εσοδα ΚΑΙ ο κοσμος συμμορφωνεται και πληρωνει κανονικα τους φορους του. Υπαρχουν και πολλα και διαφορα κινητρα που μπορουν να βοηθησουν σε αυτη την κατευθυνση και υπαρχουν ανθρωποι ικανοι να δημιουργησουν ενα σωστο φορολογικο και φοροεισπρακτικο καθεστως. Αλλα μην ξεχνας οτι αυτος ο λαβυρινθος νομοθεσιας,αρθρων και παραγραφων του φορολογικου συστηματος ειναι η χαρα του μαυρου χρηματος που κινειται υπο μορφη λαδωματος.
Και για να σου δωσω να καταλαβεις τη δικη μου περιπτωση, που πιστευω οτι ανηκω στο 10%, ημουν απολυτα συνεπης στις φορολογικες μου υποχρεωσεις επι 15 και πλεον ετη (εκ των πραγματων δε μπορουσα να κανω και διαφορετικα αλλα ουτε το προσπαθησα) και καποια στιγμη αυτο το κρατος/ΚΛΕΦΤΗΣ επειδη χρειαστηκε χρηματα προφανως ανακαλυψε την απατη της "περαιωσης". Και μου στελνει, οπως και σε χιλιαδες Ελ. Επαγγ/ες το λογαριασμο. Ο οποιος ηταν σε αμεση συναρτηση με τον ετησιο τζιρο μου. Αρα ο ανταγωνιστης μου που (θεωρητικα) επι τοσα χρονια εκλεβε ασυστολα ηταν κερδισμενος σε φπα τριμηνου, σε ετησιες δηλωσεις, αλλα ακομα και στην ευκαιρια που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ δοθηκε να κλεισουν οι παλιες "αμαρτιες" τις δεκαετιας. Θα πληρωνε ο "κλεφτης" 1 και ο νομιμος 10 για να ξεκαθαρισει η προηγουμενη φορολογικη δεκαετια.
Πες μου τωρα γιατι απο την επομενη μερα εγω συνεχισα να ειμαι νομιμος.....
ελαααααααααααααααα
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Σωστότατο, μεγαλη μαλακία της ΝΔ![]()
![]()
![]()
Και ο jhonnys το ίδιο βεβαίως βεβαίωςΔεν εχω προβλημα να αναγνωρισω τις μαλακίες τζωνυ.![]()
![]()
![]()
Πρωτα αποφασιζεις τι συστημα θελεις. Αν θελεις σοσιαλισμο (= κοινωνικες παροχες περα απο τα απολυτα βασικα οπως πχ ασφαλεια κλπ, δλδ δημοσια υγεια/παιδεια, συνταξεις-εφαπαξ κλπ) τοτε αυτα τα πληρωνεις ΜΟΝΟ με υψηλους φορους [εκτος αν γινεις Μονακο και τα πληρωνεις ολα απο τα εσοδα της SBM]. Και σε ενα κρατος που λειτουργει λογικα, η ποιοτητα των υπηρεσιων που σου παρεχει το κρατος ειναι αναλογη των φορων που πληρωνεις. ΠΧ Σουηδια. 32% φορο για εισοδημα > 2000 ευρω χοντρικα (ναι 32% για καθε ευρω πανω 2 χιλιαδες ετησιο εισοδημα), σταδιακα ανεβαινει στο 55% για εισοδημα > 60000 ευρω (φυσικα δεν εχουν ευρω, τη χοντρικη μετατροπη σου κανω). ΦΠΑ 25% σε ολα πλην βασικων ειδων διατροφης, βιβλιων και πνευματικων εκδηλωσεων. Αυτοι εχουν Σοσιαλισμο, τον γουσταρουν ΑΛΛΑ τον πληρωνουν κι ολας.
Ο αντιποδας ειναι χαμηλη φορολογια και χαμηλες κρατικες παροχες. Κοινως εσυ εισαι υπευθυνος να αποταμιευσεις για οτιδηποτε (γηρας, αρρωστιες κλπ), το κρατος σου παρεχει τις ελαχιστες υπηρεσιες.
Η Ελλαδα καταστραφηκε γιατι προσπαθησε να κανει Σοσιαλισμο με φιλελευθερη φορολογικη πολιτικη. Και τα δυο δε μπορεις. Η θα συμβιβαστεις με λιγες βασικες υπηρεσιες απο το κρατος και χαμηλους φορους, η θα απαιτεις υπηρεσιες και θα τις πληρωνεις μεσω φορων.
Μιλας για το επιπεδο φορολογιας σχεδον ισοδυναμο με της Ελλαδας, πανω κατω, αλλα παροχες που δεν εχουν καμια σχεση.
Εγω πιστευω οτι το πιο απλο, αφου οπως σωστα λες αποφασισεις τι ειδους κοινωνια και οικονομια θελεις να δημιουργησεις, ειναι να βρεις ενα απο τα φορολογικα καθεστωτα της Ευρωπης που περιπου σου ταιριαζει, να το ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ και να το προσαρμοσεις στα δικα σου δεδομενα. Ενα απλο και λογικο καθεστως αλλα πανω απ ολα ΣΤΑΘΕΡΟ για να μπορεις να ξερεις απο σημερα που θελεις να ξεκινησεις πχ να ιδιωτευεις τι περιπου θα υπολογιζεις για τα επομενα 10-15 χρονια. Ενα φορολογικο νομοσχεδιο που δε χρειαζεται πανω απο 250 και κατι αρθρα και εδω στο Ελλαδισταν, ας με διορθωσει ενας φοροτεχνικος, ξεπερναει τα 2500......
καμια σχεση με το επιπεδο φορολογιας της Ελλαδας μεχρι το 2010, στην Ελλαδα μεχρι το 2010 η φορολογια ηταν χαδι
Η Φώφη μοιάζει να παπαγαλίζει και ξεχνά την επόμενη φράση τύπε. Από τους χαμένους σήμερα.
Ο Θεοδωράκης ο πιο κερδισμένος για μένα.
καποιοι που ελεγαν οτι θα κανουν αποχη-δεν ξερουν τι να ψηφισουν- μετα τη φρικη του μνημονιου, θα πανε να ριξουν παλι συριζα.ψηνονται με τις διαφημισεις παλιο-καινουργιο κλπ
και μαλλον αρκουν για να κερδισει...
Και η Παπαρήγα τα παιδιά τα έστειλε να σπουδάσουν στο εξωτερικό..Και η Κανέλλη η Γερασιμίδου η Καφαντάρη ο Ορκόπουλος ο Λεάνης ο Μπόλκας κλπ είναι εργάτες μικρομεσαίοι και άνεργοιτο κουκουε ειναι το μονο κομα που κρατα σταθερη γραμμη υπερ του εργατη, του ανεργου, του μικρομεσαιου γιαυτο και ο λαος θα το ανταμειψει με ποσοστο ανω του 10% στις επομενες εκλογες ωστε να ειναι ο φραχτης που θα σταματησει το τσουναμι των αντεργατικων μετρων των μνημονιων και του ευρωμονοδρομου που προωθουν ολα τα υπολοιπα κομματα. Ψηφο στο κουκουε
Κανεις λαθος, με χαμηλη φορολογια και ταυτοχρονα με αυστηροτατες ποινες, καθως και με ενα συστημα ελεγχου που δεν ειναι καθολου δυσκολο να δημιουργηθει (π.χ. συναλλαγες με "πλαστικο" χρημα) ανετα ΚΑΙ αυξανουν τα εσοδα ΚΑΙ ο κοσμος συμμορφωνεται και πληρωνει κανονικα τους φορους του. Υπαρχουν και πολλα και διαφορα κινητρα που μπορουν να βοηθησουν σε αυτη την κατευθυνση και υπαρχουν ανθρωποι ικανοι να δημιουργησουν ενα σωστο φορολογικο και φοροεισπρακτικο καθεστως. Αλλα μην ξεχνας οτι αυτος ο λαβυρινθος νομοθεσιας,αρθρων και παραγραφων του φορολογικου συστηματος ειναι η χαρα του μαυρου χρηματος που κινειται υπο μορφη λαδωματος.
Και για να σου δωσω να καταλαβεις τη δικη μου περιπτωση, που πιστευω οτι ανηκω στο 10%, ημουν απολυτα συνεπης στις φορολογικες μου υποχρεωσεις επι 15 και πλεον ετη (εκ των πραγματων δε μπορουσα να κανω και διαφορετικα αλλα ουτε το προσπαθησα) και καποια στιγμη αυτο το κρατος/ΚΛΕΦΤΗΣ επειδη χρειαστηκε χρηματα προφανως ανακαλυψε την απατη της "περαιωσης". Και μου στελνει, οπως και σε χιλιαδες Ελ. Επαγγ/ες το λογαριασμο. Ο οποιος ηταν σε αμεση συναρτηση με τον ετησιο τζιρο μου. Αρα ο ανταγωνιστης μου που (θεωρητικα) επι τοσα χρονια εκλεβε ασυστολα ηταν κερδισμενος σε φπα τριμηνου, σε ετησιες δηλωσεις, αλλα ακομα και στην ευκαιρια που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ δοθηκε να κλεισουν οι παλιες "αμαρτιες" τις δεκαετιας. Θα πληρωνε ο "κλεφτης" 1 και ο νομιμος 10 για να ξεκαθαρισει η προηγουμενη φορολογικη δεκαετια.
Πες μου τωρα γιατι απο την επομενη μερα εγω συνεχισα να ειμαι νομιμος.....
το κουκουε ειναι το μονο κομα που κρατα σταθερη γραμμη υπερ του εργατη, του ανεργου, του μικρομεσαιου γιαυτο και ο λαος θα το ανταμειψει με ποσοστο ανω του 10% στις επομενες εκλογες ωστε να ειναι ο φραχτης που θα σταματησει το τσουναμι των αντεργατικων μετρων των μνημονιων και του ευρωμονοδρομου που προωθουν ολα τα υπολοιπα κομματα. Ψηφο στο κουκουε
Συνεχισες να εισαι τιμιος γιατι εισαι υπευθυνος σωστος πολιτης κ μακαρι να ηταν κ οι υπολοιποι ετσι.
Αλλα οταν το 90% τον ελ.επ. δηλωνουν ακριβως κατω απο το οριο του αφορολογητου τοτε τι ψαχνεις? Φυσικα κ θα ζητησει περαιωση.
Τι θες να καλεσει 1 εκατομμυριο ελ.επ. να τους ελεγξει η εκαστοτε εφορια? Δεν γινεται πρακτικα.
Ολοι ομως οσοι κατηγορουν πρωτα το κρατος δεν καταλαβαινουν (η δεν θελουν) οτι το κρατος αποτελειται απο ανθρωπους που κ αυτοι εχουν την ιδια κουτοπονηρη λαμογιο-λογικη.Ο καθενας απο οπου μπορει να''κλεβει''. Ενα ειναι σιγουρο ομως...δεν εχεις το δικαιωμα να βριζεις οταν κ εσυ ο ιδιος φοροδιαφευγεις η κλεβεις με τη δικαιολογια οτι ας φτιαξει πρωτα το μπουρδελο το κρατος.
[size=16pt]Εσυ πραγματικα πιστευεις πως αν αυριο ψηφιστουν οι καλυτεροι κ πιο σωστοι νομοι κτλ κτλ οτι ο Ελληνας θα αλλαξει? Γελιεσαι.
Πρωτα φταιμε εμεις κ η λογικη μας που αποκτησαμε απο την συσταση του Ελληνικου κρατους.[/size]
C4mper η Ελλαδα δεν καταστραφηκε γιατι προσπαθησε να κανει Σοσιαλισμο με φιλελευθερη φορολογικη πολιτικη.
Καταστραφηκε γιατι ολοι κοιτουν την παρτη τους.Ακομη κ το φορολογικο συστημα που αλλαζει καθε 2 χρονια να τηρουσε ο Ελληνας θα ειχαμε το μισο χρεος.Ρε δεν καταλαβαινετε οτι αν ο καθενας κοιτα την παρτη του κ πως θα κλεψει οτι κ να ψηφιστει τιποτα δεν θα αλλαξει? Οτι προστιμα κ να μπουν...ακομα και να μειωθει η φορολογια 80% παλι ολοι θα κοιτουν να μην πληρωσουν κ το 20%.
Τελικα δεν θελετε να καταλαβετε κ ειναι πιο βολικο να φταινε ολοι οι αλλοι...οι ξενοι,το κρατος,οι μασωνοι,οι νεφελιμ...οτι δικαιολογια βολευει τον καθενα αναλογα την εξυπναδα κ το επιπεδο του.
το κουκουε ειναι το μονο κομα που κρατα σταθερη γραμμη υπερ του εργατη, του ανεργου, του μικρομεσαιου γιαυτο και ο λαος θα το ανταμειψει με ποσοστο ανω του 10% στις επομενες εκλογες ωστε να ειναι ο φραχτης που θα σταματησει το τσουναμι των αντεργατικων μετρων των μνημονιων και του ευρωμονοδρομου που προωθουν ολα τα υπολοιπα κομματα. Ψηφο στο κουκουε