Φιλε μου εγω δεν το εξηγησα σωστα.Παιρνω σαν δεδομενα κ αναποφευκτα τα μνημονια απο το 09' κ μετα δηλαδη την καταστροφη που συνεβη κ απλα κρινω το τι συνεβη απο '14 κ μετα.Η αγορα οντως ειχε παρει πανω της πριν τις εκλογες του Ιανουαριου και ο κατηφορος ειχε σταματησει.Οχι οτι ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα αλλα η κατηφορα ειχε σταματησει.
Οσο για τα μνημονια...να μη λεμε κ μαλακιες 30 χρονια κ ο τελευταιος εργαζομενος χαλαγε 100-200ε στα μπουζουκια κτλ καθε σαββατο λες κ ειμαστε βορεια ευρωπη...ρε βαλκανια ειμαστε.
Ναι τα μνημονια μας γαμησαν αλλα καλα να παθουμε.Αλλα εχουμε μαθει να μη βλεπουμε τα δικα μας κ να λεμε οτι παντα φταινε οι αλλοι.Φταιει το τεραστιο δημοσιο αλλα φταιμε κ ολοι οι αλλοι γιατι η φοροδιαφυγη (αποδειξεις κτλ) ειναι το μισο χρεος αν οχι παραπανω.Ας εισεπρατε το κρατος εστω το 1/3 της φοροδιαφυγης κ ουτε ενφια ουτε μνημονια θα ειχαμε αναγκη.
Μη μου πει κανεις οτι το κρατος φταιει για τη φοροδιαφυγη,επειδη δεν απαιτουμε ποτε αποδειξεις απο πουθενα.Εχει να κανει κ με τον καθενα μας τι μυαλο κουβαλαει.Ας πληρωνε το 95% του λαου κανονικα οτι του αναλογει κ θα εφθαναν τα λεφτα ασχετα με το τι πουστιες εκαναν οι πολιτικοι με τους μεγαλοεπιχειρηματιες.
Αν δεν καταλαβουμε οτι δεν μπορουμε να απαιτουμε κοινωνικο κρατος αν δεν πληρωνουμε φορους τοτε καληνυχτα.Ξερει κανενας σας κανενα υδραυλικο,τεχνικο,μπογιατζη,ηλεκτρονικο που να εκοψε ποτε αποδειξη? Αμ τα μικρο-μεσαια μαγαζια που ''χτυπανε'' 1 στις 5 αγορες? Δεν παω καν στα νησια,στα κεντρα η τις καφετεριες κτλ.Μιλαμε για 20-30 δις ευρω χαμενα καθε χρονο! για καντε το επι 10 η 20 χρονια?
Να μην βριζουμε τους ξενους και κανουμε λες κ ολα ηταν μια χαρα κ ηρθαν οι ξενοι κ μας γαμησαν τη ζωη.
Ναι εφαγαν οι πολιτικοι,τα μιντια κ οι κομματικοι στρατοι αλλα τα υπολοιπα 7-8 εκατομμυρια τους ψηφιζαμε κ φοροδιαφευγαμε.
Ο καθενας ετρωγε οσο μπορουσε/εφτανε.Ενταξει υπαρχουν κ καποιοι ελαχιστοι που ηταν τζαμι.Θες να ειναιτο 10%?