επιχειρηση με καθαρο εισοδημα 10000 ευρω
φορος 2900
προκαταβολη φορου 2900
τελος επιτηδευματος 650 ευρω
ασφαλιστικες εισφορες 4000 ευρω
συνολο 10450
Κλαυτερα να εισαι τεμπελης δεν αξιζει να δουλευεις
επιχειρηση με καθαρο εισοδημα 10000 ευρω
Είναι δυνατόν Λαφαζάνης Βαρουφάκης και λοιποί νεο αντιμνημονιακοί να συγκλίνουν έμεσα με τον Σοιμπλε ?? Αν και εκ πρώτης όψεως αυτό φαίνεται αδύνατο, πολύ φοβαμαι ότι, ίσως άθελά τους οι δικοί μας εκεί καταλήγουν.
Ολως τυχαίως τα 80 δισ του νεου δανείου ( του τρίτου μνημονίου ) είναι το ίδιο ποσό που είχε και πριν δυο χρόνια προτείνει ανεπισήμως στον Σαμαρά ο Σοιμπλε προκειμένου να αποδεχθεί GREXIT. Μήπως λοιπον το τρίτο μνημόνιο που με τα χίλια ζόρια
υπογράφηκε αποτελεί απλά ένα επικοινωνιακό ''περιτύλιγμα '' και μια μεθόδευση τελικά για τον διακαή πόθο του κυρίου Σόιμπλε δηλαδή το GREXIT ??
Γιατί αν η κάθε συντεχνία βλέπε φαρμακοποιοι ( που ήδη άρχισαν ), δικηγόροι, αγρότες, λειτουργήσει στην λογική ''Πάρτα απο τους άλλους και εμάς μην μας αγγίζεις'', λογική που μας έφερε σήμερα μέχρι εδώ, τότε η συμφωνία θα καταπέσει εκ των έσω γιατί απλά η χώρα δα διαλυθεί απο τις κινητοποιήσεις, και η συμφωνία δεν θα εφαρμοστεί. Και τότε αφ' ενός κομμάτια της ελληνικής κοινής γνώμης θα μετακινηθούν προς τη δραχμή στη βάση του ''ποιά κόλαση της δραχμής ?? Γιατί και με ευρώ συν τρίτο μνημόνιο ήδη στη κόλαση δεν είμαστε ??'' , Αφ ' ετέρου θα έρθει ο Σόμπλε και θα μας πει ''Μα εγώ σας τα λεω εδω και δυο χρόνια ανεπίσημα και εδώ και 6 μήνες επίσημα ρε παιδιά, πάρτε 80 δις για φάρμακα, κάυσιμα κλπ, γυρίστε το στη δραχμή και μετά κάντε ότι σας φωτίσει ο θεός''. Και θα μας βγεί και φιλάνθρωπος ευεργέτης στο τέλος δίνοντας και μια συμβολική ανθρωπιστική βοήθεια.
Μπορούμε να ξεπεράσουμε τη συντεχνιακή και την ατομική λογική και να δούμε το κοινό συμφέρον της χώρας ??? Μπορούμε να ξεπεράσουμε τη λογική του ''Δεν θέλω εγώ κατσίκα, θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα "" ?? Μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο. Ιδίως κάτι πολιτικά σκουπίδια που ψαρεύουν ακόμη και σήμερα ψήφους με αντιμημονιακές κορώνες μέσα στη βουλή προκαλούν πραγματικά αηδία. Για τόσο ηλίθιους μας περνάνε όλους ??
Μακάρι να αισθανθούμε σαν πολίτες αυτής της χώρας τι διακηβεύεται, και κυρίως να μην τα ζητάμε όλα απο τους πολιτικούς. Αν δεν μοιραστούμε όλοι μας το βάρος θα πάμε όλοι μαζί άπατοι στη καταστροφή. . Η ιστορία θα δείξει..
εχεις δικιο , απλα τα λεφτα που εδιναν στο Σαμαρα δεν ηταν 80 δις , αλλα 35 δις (λεγεται)
Τυπε εχω την εντύπωση οτι οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν αφαιρεθεί εφοςον λες καθαρό εισόδημα 10.000€.επιχειρηση με καθαρο εισοδημα 10000 ευρω
φορος 2900
προκαταβολη φορου 2900
τελος επιτηδευματος 650 ευρω
ασφαλιστικες εισφορες 4000 ευρω
συνολο 10450
Κλαυτερα να εισαι τεμπελης δεν αξιζει να δουλευεις
Τότε και εγώ να βάλω δασμους στα γερμανικα αυτοκίνητα. Εννοείται ότι η ευρωζώνη είναι μια βάση για οικονομική ολοκλήρωση και επομένως για την προστασία του εγχώριου προιόντος. Βιομηχανία βαριά δεν έχουμε ούτε θα έχουμε. Και σε αυτό δεν φταίει μόνο το κράτος αλλά και ο καθεστωτικός ιδιωτικός τομέας. Τόσα χρόνια με χαμηλή φορολόγηση χαμηλό φπα κανένας σοβαρός ιδιώτης δεν ήρθε. Τώρα θα έρθει;;;
Επίσης ο φπα θεωρείται εμμεσος φόρος ακριβώς γιατί είναι στην βάση του άδικος
Είναι δυνατόν Λαφαζάνης Βαρουφάκης και λοιποί νεο αντιμνημονιακοί να συγκλίνουν έμεσα με τον Σοιμπλε ?? Αν και εκ πρώτης όψεως αυτό φαίνεται αδύνατο, πολύ φοβαμαι ότι, ίσως άθελά τους οι δικοί μας εκεί καταλήγουν......................................................................
Μπορούμε να ξεπεράσουμε τη συντεχνιακή και την ατομική λογική και να δούμε το κοινό συμφέρον της χώρας ??? Μπορούμε να ξεπεράσουμε τη λογική του ''Δεν θέλω εγώ κατσίκα, θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα "" ?? Μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο. Ιδίως κάτι πολιτικά σκουπίδια που ψαρεύουν ακόμη και σήμερα ψήφους με αντιμημονιακές κορώνες μέσα στη βουλή προκαλούν πραγματικά αηδία. Για τόσο ηλίθιους μας περνάνε όλους ??
Μακάρι να αισθανθούμε σαν πολίτες αυτής της χώρας τι διακηβεύεται, και κυρίως να μην τα ζητάμε όλα απο τους πολιτικούς. Αν δεν μοιραστούμε όλοι μας το βάρος θα πάμε όλοι μαζί άπατοι στη καταστροφή. . Η ιστορία θα δείξει..
Τυπε εχω την εντύπωση οτι οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν αφαιρεθεί εφοςον λες καθαρό εισόδημα 10.000€.
Εκτός αν κι αυτές δίνονται προκαταβολικά πλέον..
Το ... αξιακό
Το ... αξιακόσύστημα της αριστεράς !..
α μπραβο,ενα μαγαζι ας πουμε αγορασε ενα μπλουζακι 100 ευρω και το πουλησε 150 εχει καθαρο κερδος 50 (ας πουμε ,που δεν ειναι ετσι γιατι εχει και φ.π.α διαφορα αγορας πωλησης)απο αυτο το 50 αρικο λογιζεται οτι θα πληρωσεις ασφαλιστικες εισφορες και να πω κατι ειναι περισσοτερα απο 4000 δηλ.πρεπει να κλεψειςΤουλαχιστον σε ατομικη επιχειρηση δεν αφαιρουνται τα ασφαλιστικα, δε λογιζονται ως εξοδα.
Αυτά είναι υπεραπλουστεύσεις.Στην πραγματικότητα οι μεγάλες εταιρείες δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα για ένα συνδυασμό λόγων,όπως η πολύ μικρή εσωτερική αγορά,η πτώση του ανατολικού μπλοκ που τράβηξε τις επενδύσεις σε χώρες όπως η Βουλγαρία,η ίδια η δομή της ΕΕ που τραβάει τα περισσότερα κεφάλαια από τις χώρες της περιφέρειας προς τις ισχυρές οικονομικά χώρες κ.λ.π.Όχι ότι οι διεφθαρμένοι συνδικαλιστές δεν έπαιξαν ένα ρόλο στο πρόβλημα,αλλά δεν ήταν ο κύριος.Επίσης να σου θυμίσω ότι οι μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες στο χώρο της βιομηχανίας(τσιμέντα,χαλυβουργεία) έκλεισαν ή ετοιμάζονται να κλείσουν με την καταστροφή της οικοδομικής δραστηριότητας από το 2008 και έπειτα.Μα αυτο σου γραφω φιλαρακι μου, οτι εμεις παρανομως εχουμε ακομα δασμους στα αυτοκινητα που εισαγονται.
Οσο για τον ιδιωτικο τομεα, ποτε δεν εγινε ελκυστικο το περιβαλλον για να ερθουν ξενοι επενδυτες, αντιθετα οι πιο πολλοι εφυγαν σιγα σιγα. Το φορολογικο/ασφαλιστικο ποτε δεν ηταν χαμηλο και κυριως ποτε δεν ηταν ΣΤΑΘΕΡΟ για επενδυσεις σε φασμα 5ετιας-10ετιας, δε μιλαμε για πιο μακρυα, το ξεχναμε. Και αν μιλαμε για "καθεστωτικο" ιδιωτικο τομεα, τι να πουμε για τα υπερκαθεστωτικα συνδικατα λογης λογης που υπαρχουν? Αν γυρισουμε τελη 80 αρχες 90 τα συνδικατα αυτα που ξεπηδησαν μεσα απο την "κοινωνικη απελευθερωση" του Ελληνα εστειλαν τα τελευταια εργοστασια πολυεθνικων-κολοσσων στον αγυριστο.
Τον λογιζω ως αμεσο γιατι ειναι ο φορος που υπαρχει σε ΟΛΕΣ τις συναλλαγες και τον πληρωνουν ΟΛΟΙ ανεξαιρετως.