Συναγωνιστές,αποτείνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς απο το μετερίζι του πόρνου και θέλω να εκφράσω κάποιες αντιλήψεις μου.Όποια Κυβέρνηση και να έρθει,είτε απο Αριστερά,είτε απο Δεξιά,δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα αν δεν προχωρήσει σε πραγματικές μεταρυθμίσεις και όχι σε πασαλείμματα και περεταίρω οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων.Ακούω μερικούς που γαυγίζουν για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδοτήσεως.Αυτό το θέμα απασχολεί το ελληνικό κράτος εδώ και δεκαετίες.Δεν μπορεί ο μπετατζής να βγαίνει στα 60 και ο μέσος γραφιάς στο Δημόσιο στα 54 και βγάλε.Δεν είναι λογικό.Αυτή τη στιγμή πιο πολλοί είναι συνταξιούχοι απο εκείνους που εργάζονται και μάλιστα με χαμηλότερους μισθούς,κάτι που συνεπάγεται σε χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές,αν και εφόσον εκείνες προβλέπονται ή και καταβάλλονται(μιλάω περί μαύρης εργασίας,επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ,μη καταβολές απο τους εργοδότες κ.ο.κ.).Θα πρέπει να πέσει πολλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι για να αποδόσει και να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιο,αν και δεν το πιστεύω...Θα πρέπει επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που χρωστάνε εδω και δεκαετίες και δεν πληρώνουν επειδή απλά μπορούν να μην πληρώνουν.Δεν γίνεται 20 άνθρωποι να χρωστάνε 33 δις και να πηδάνε έναν ολόκληρο λαό,καταστρέφοντας τις όποιες δομές απέμειναν για μερικά "ψωροεκατομμύρια"...Και ας είναι ολιγάρχες.Ακόμα δημοκρατία έχουμε και το ξεχνάμε.Επίσης,το Δημόσιο και το εργατικό δυναμικό που εργάζεται εκεί θα πρέπει να αξιολογηθεί,να ελεγχθεί περί αυθεντικότητας τίτλων σπουδών που έχουν προσκομίσει και να γίνει ξεσκαρτάρισμα,για να μην έχουμε διευθυντές νοσοκομείων με πλαστά πτυχία κτλ.Όσοι,φυσικά,έχουν πεί ψέμματα,ΕΔΕ και πούλο,μετα φυλακίσεως και προστίμων,όπως συμβαίνει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.Μετά θα πρέπει να εξετάσουν εις βάθος ποιά είναι η κατανομή των υπαλλήλων.Δεν γίνεται ο Ευαγγελισμός να έχει περισσότερους συντηρητές,καθαρίστριες και κηπουρούς απο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ή να παίρνει ΕΠ.ΟΠ. την στιγμή που η Αστυνομία έχει τεράστιες ελλείψεις ή τα σχολεία δεν έχουν εκπαιδευτκούς.Βέβαια κάπου θα πρέπει να βολευτούν και οι άχρηστοι βυσματίες,αλλά πλέον όχι στο δημόσιο.Αυτά είναι τομές που δεν τολμάει κανένας να κάνει,καθώς θα φύγουν πολλά ψηφαλάκια.Είναι όμως αλλαγές,που δεν θα εξοικονομήσουν χρήμα μόνο,αλλά θα καλυτερεύσουν και την λειτουργία του κράτους και κατα συνέπεια του ιδιωτικού τομέα,καθως οι ιδιώτες δεν θα έχουν μπροστά τους τον κάθε κοπρίτη που βαριέται,αλλά ένα καταρτισμένο άτομο που θα μπορεί να βοηθήσει.Το έβλεπα εκεί που ήμουν ως υπάλληλος και εγώ κάποτε,το βλέπω ακόμα και σήμερα σε άλλες υπηρεσίες που πηγαίνω και πιστεύω ότι πολλοί απο εμάς το βλέπουν αυτό στην καθημερινότητά τους.Ελπίζω να προσπαθήσουν να αλλάξουν κάτι οι "αριστεροί" και μακάρι να το κάνουν.Δυστυχώς,όμως,απο ένα κόμμα κρατικοδίαιτων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ και το παίζουν συνδικάλες,δεν περιμένω κάτι.Τουλάχιστον όχι απο όλους.