Καμμένος: Είμαστε κοντά σε συμφωνία - Σε περίπτωση που ζητήσουν σκληρά μέτρα, δεν υπογράφουμε
«Το θέμα είναι να φύγουμε από αυτό το αδιέξοδο, όχι να μας δώσουνε σαν σε ναρκομανή μια δόση για να τη βγάλουμε λίγους μήνες ακόμα»
Την πεποίθησή του ότι η συμφωνία είναι αρκετά κοντά επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8.
«Για τη συμφωνία, νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά, έχω την αίσθηση ότι μπορεί να τελειώσουμε και σήμερα» είπε συγκεκριμένα, ενώ αναφορικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο κ. Καμμένος επεσήμανε: «Διαβάζω διάφορα σενάρια, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».
Και εξήγησε ότι «εδώ έχουμε μια συμφωνία που έχει έρθει στο τραπέζι του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
»Είναι οι προτάσεις που έχει κάνει ο Juncker με πέντε σημεία που αποτελούν τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας, που συμφωνήθηκε ότι πρέπει να κοστολογηθούν και να ενταχθούν σε ένα κείμενο που καθρεφτίζει την ελληνική θέση.
»Είναι η πρώτη φορά στα πέντε χρόνια όπου έχουμε μια θέση την οποία προσυπογραφούν και η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή», ανέφερε.
«Αν το σχέδιο δεν περιλαμβάνει τον τρόπο που θα αναπτυχθεί η χώρα και θα φύγουμε από αυτό το τέλμα, δεν πρόκειται να συμφωνήσει κανείς σε αυτό».
«Το θέμα είναι να φύγουμε από αυτό το αδιέξοδο, όχι να μας δώσουνε εν είδει εμπόρου ναρκωτικών προς ναρκομανή μια δόση για να τη βγάλουμε λίγους μήνες ακόμα» είπε χαρακτηριστικά.
«Τέτοιου είδους πρόγραμμα εγώ δεν υπογράφω.
»Το 62% του ελληνικού λαού ψήφισε όχι επειδή θέλει το τέρμα αυτής της πολιτικής.
»Αν με αυτή η συμφωνία, μνημόνιο, όπως θέλετε να το πείτε, πάμε πάλι σε μία υφεσιακή περίοδο, δεν πρόκειται να συμφωνήσει ούτε η Βουλή ούτε ο λαός» διέτεινε ο κυβερνητικός εταίρος.
Ενωτικός εμφανίστηκε μάλιστα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τόνισε ότι «στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ έχουν εγκριθεί αυτά που πέρασαν ως ελληνική θέση και, είμαστε όλοι σύμφωνοι, όπως έχει γίνει και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον ΣΥΡΙΖΑ», προειδοποιώντας ωστόσο ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτά που έχουμε συμφωνήσει ως εθνική θέση, θα ξαναπεράσει από την Κ.Ο. για να το ξανασυζήτησουμε».