Λοιπόν η πρώτη παράγραφός σου είναι η ουσία. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η Ελλαδίτσα μας το πρόβλημα είναι πως στήσανε ένα σύστημα στο οποίο πραγματικά πεταρίζει η πεταλούδα (Ελλαδίτσα) και γίνεται σεισμός.
Μπορεί η λύση να μην είναι η κρατικοποίηση σε οποιοδήποτε τομέα αλλά επειδή όπως λές η εποχή που ζούμε δεν είναι φιλελευθερισμός, αυτό που επικρατεί δεν είναι ελεύθερη αγορά και ανταγωνισμός ,είναι κέρδος για τους λίγους με κάθε τρόπο, δεν ισχύουν νόμοι της αγοράς -ισχύουν νόμοι ζούγκλας και ασυδοσία (και αν ακούγονται κομμουνιστικο -σοσιαλιστικά αυτά, δεν φταίω εγώ) περιμένεις λίγο τουλάχιστον κράτος για να σου εξασφαλίζει τα στοιχείωδη και να κρατάει τους λύκους έξω απο το μαντρί. Ποιοί να το κάνουν αυτό, οι Ολαντ ,Σαρκοζι, Αθναρ, Ρεντσι, Καμερον, Σαμαραδες, Βενιζέλοι, κτλ κτλ; εδώ γελάνε.
Και προφανώς δεν μιλάμε τώρα για ουτοπίες αριστερών παραδείσων αλλά εδώ έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο πια. Υπάρχει πείνα και εξαθλίωση... .και χιονοδρομικά κέντρα στη μέση της ερήμου. Πού έχει φτάσει η μωρία και η ύβρις του ανθρώπου.
Και πες μου τώρα ποιος είναι πρόβατο αυτός που πιστεύει τον Τσίπρα ή αυτός που πάει για σκι στο Ντουμπάϊ;.
Γι'αυτό φτάσαμε στο Τσίπρας πρωθυπουργός στα μέρη μας, και προσεχώς το Λεπεν στους πολιτισμένους, και τα αλλα σκυλιά απο ανατολή μεριά έχουν ξαμοληθεί. Ας μην υπήρχε (τόση) πείνα και θα βλέπαμε
Αυτα τα λίγα απλοϊκα, και καληνύχτα σας.
Πάντως αυτά που γράφεις για κομμουνιστικές απολυταρχίες δεν νομίζω ούτε εσυ να τα πιστεύεις. Μάλλον για έμφαση και για το δραμα τα βάζεις