jhonny64
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2007
- Μηνύματα
- 67.511
- Like
- 2.739
- Πόντοι
- 1.306
Τι εγινε βρωμοπουστα?
Πιαστηκες να Λες ψέμματα μωρη λέρα![]()
ειναι ακομα εξω λοιπον τα πρασινα αρχιτρωκτικα που τους εβαλε ταχαμ το Πασόκ μέσα ?![]()
δε πειραζει ρε βρωμιάρη πλησιαζει η ωρα που θα μπειτε πραγματικά μέσα και τοτε θα με δεις και μενα στις φυλακές στην ημέρα του κοινου αφιερωμενη στο φτυσε ,βαρα ,πήδα εναν πασόκο![]()
Στις αρχές του 2011 και ύστερα από την έρευνα Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που συντάχθηκε για την έρευνα των σκανδάλου δωροδοκιών της Siemens, βγήκαν στη δημοσιότητα διάφορα στοιχεία περί συμμετοχής πολιτικών προσώπων, μεταξύ αυτών και του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το πόρισμα αναφέρει ότι "Ο κ. Τσοχατζόπουλος ελέγχεται για τις ενέργειές του ως υπουργός Εθνικής Αμυνας την περίοδο από το 1996 έως 2001. Η επιτροπή συνδυάζει τις παραγγελίες εξοπλιστικών συστημάτων που έγιναν επί υπουργίας του με τις καταθέσεις μαρτύρων που είχαν συνεργάστει με την εταιρία Siemens ότι είχαν δωροδοκήσει Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους για τα Patriot."
Στις 18 Μαρτίου 2011 ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά του γνωστού γερμανικού περιοδικού Der Spiegel με αφορμή δημοσιεύμα του περιοδικού τον Φεβρουάριο του 2011, που τον συνέδεσε με την υπόθεση δωροδοκιών της εταιρίας κατασκευής υποβρυχίων Ferrostaal.
Στις 31 Μαρτίου 2011 η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής αποφάσισε τον έλεγχο του πόθεν έσχες του πρώην υπουργού καθώς θεωρήθηκε ερευνητέο το ποσό των καταθέσεών του ύψους 178 εκατομυρίων ευρώ. Ο πρώην υπουργός δήλωσε έκπληκτος από την απόφαση και ζήτησε εξηγήσεις από την επιτροπή.[10] Στις αρχές Απριλίου 2011 δημοσιεύματα ανέφεραν ότι κατά την διάρκεια της υπουργίας του, σε συνάντηση του πρώην υπουργού με εκπροσώπους της Ferrolstaal για τη πώληση των υποβρυχίων, έλαβε ευχαριστίες από την εταιρία για την διεκπαιραίωση της αγοράς, χωρίς να προηγηθεί η υπογραφή της συμφωνίας. Στις 3 Απριλίου 2011 ο Άκης Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, που σύμφωνα με τον ίδιο προσβάλλει την προσωπικότητά του.
Στις 11 Απριλίου του 2011, ο πρώην υπουργός διαγράφεται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ. Η ψήφιση στο Κοινοβούλιο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής από την Βουλή των Ελλήνων, έφεραν τον πρώην υπουργό σε σύγκρουση με τους βουλευτές του κόμματός του ενώ ανέφερε ότι αποτελεί κίνηση υποχωρητικότητας έπειτα από την πίεση της αντιπολίτευσης. Ο ίδιος προσφεύγει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αίτημα την επίσπευση της διερεύνησης του πόθεν έσχες του από τον ΣΔΟΕ.
[size=20pt]κομματοσκυλο παιδοφιλε
το σδοε ξερεις ποτε δημιουργηθηκε;[/size]
Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος
Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) είναι ειδικός ελεγκτικός κλάδος που υπάγεται στον Υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Δημιουργήθηκε το έτος 1997 και ξεκίνησε να λειτουγεί στις 10/04/1997. Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ είναι σήμερα ο Στέλιος Στασινόπουλος.
μηπως ξερεις ποιοι δημιουργησαν τους οικονομικους εισαγγελεις;
Εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, καλείται εκείνος που έχει ως εξειδικευμένο αντικείμενο έρευνας τα οικονομικά εγκλήματα.
Ως εισαγγελικός θεσμός εισήχθηκε στην Ελλάδα δια του νέου φορολογικού νόμου αρ. 3943/2011 (ΦΕΚ Α΄ 66/31 Μαρτίου 2001).
[size=20pt]την αρση του τραπεζικου απορρητου;[/size]
Γεώργιος Παπακωνσταντίνου
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συνέταξε 35 νομοθετήματα και πέντε στους περίπου δέκα μήνες που διετέλεσε υπουργός ΠΕΚΑ. Από τα σημαντικότερα ήταν η ανεξαρτητοποίηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η οποία σηματοδότησε την άρση των αστερίσκων και της αμφισβήτησης για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία από το διεθνές στατιστικό σύστημα.
Επιπλέον, σημαντικές ήταν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς με έναν από τους πιο σημαντικούς νόμους, τον 3943/31.3.2011 [5], θεσπίστηκε ο «Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος» προκειμένου οι ελεγκτικές αρμοδιότητες να συντονίζονται αποτελεσματικά. Ακόμα, θεσπίστηκε το Εθνικό Επιχειρηματικό Πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, συγκροτήθηκε Εκτελεστική Διϋπουργική Επιτροπή για τον έλεγχο της εφαρμογής του, ενώ έγινε ευρεία τροποποίηση των ποινικών φορολογικών διατάξεων έτσι ώστε τα αδικήματα της φοροδιαφυγής να τιμωρούνται με πολύ αυστηρότερες ποινές. Επιπλέον συστήθηκε Υπηρεσία «Εσωτερικών Υποθέσεων» στο Υπ. Οικονομικών με σκοπό την αποκάλυψη επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.
Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2010, με τους νόμους 3833/15.3.2010 [6], 3842/23.4.2010 [7], 3888/30.9.2010 [8] θέσπισε διατάξεις για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ με τη συγκρότηση Ειδικού Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως είναι η απόκρυψη εισοδήματος συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τιμωρούνται μέχρι και με δήμευση περιουσιών, θέσπισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου προβλέποντας υποχρέωση των τραπεζών, να διαβιβάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος και διευκόλυνε τη δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης με ειδικές νομοθετικές προβλέψεις. Ακόμα, άλλαξε το βάρος της απόδειξης και μεταφέρθηκε στον φορολογούμενο, ο οποίος οφείλει πλέον να αποδείξει ότι όταν προκύπτει προσαύξηση περιουσίας από άνοιγμα λογαριασμών, αυτή έχει ήδη φορολογηθεί, αλλιώς επιβάλλεται φόρος (μέχρι τότε, οι ελεγκτικές υπηρεσίες ισχυρίζονταν ότι αν ανοίξουν λογαριασμούς και βρουν αδικαιολόγητες καταθέσεις, δεν είχαν το δικαίωμα να ελέγξουν και να φορολογηθούν οι αδήλωτες προσαυξήσεις περιουσίας).
Τέλος, με δική του πρωτοβουλία επιβλήθηκε φόρος 15% στα ακίνητα των offshore εταιρειών, κάτι που οδήγησε στο να ξετυλιχτεί το κουβάρι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Προχώρησε σε νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης και τη σύσταση Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής, ενώ σε συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προχώρησαν στη σύσταση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών [9], από την οποία μισθοδοτούνται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Με τον νόμο 3919 [10] που θέσπισε το Μάρτιο του 2011 άνοιξαν όλα τα επαγγέλματα και καταργήθηκαν οι επαγγελματικοί περιορισμοί, αίροντας κάθε περιορισμό και περιττή ρύθμιση στην άσκηση των επαγγελμάτων, με στόχο την κατάργηση των ρυθμίσεων που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον για να εκσυχρονιστεί στο σύνολο της οικονομίας και να αυξηθεί η παραγωγικότητα.
[size=30pt]αντε ρουφα το αυγο σου και σκασε[/size]