Κάποιος να ενημερώσει τους Έλληνες που ζουν στο σκοτάδι
15 Ιαν, ’15, 11:39 πμ
Αγαπητέ Πιτσιρίκο, με την ελπίδα περισσότερο από ποτέ άλλοτε ο κάθε Νικόλας στον οποίο απευθύνεται γλοιωδώς ο Σαμαράς και ο κάθε Αλέξης που ζητά από ένα Καμμένο βοήθεια στο τρενάκι του, να μεγαλώσουν και να γίνουν Πιτσιρίκοι όπως εσύ. Δεν μπορώ παρά να κάνω εμετό με τις δηλώσεις του Σαμαρά-και ΣΙΑ- για τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να θέσει σε κίνδυνο τη χώρα, ανοίγοντας τα σύνορα στους «λαθρομετανάστες».
Γιατί δεν βγαίνει κανείς από την Αριστερά -εκτός κι αν έχει ήδη γίνει και δεν το γνωρίζω- να πει ότι η χώρα αυτό που έκανε με την υπογραφή της συνθήκης του Δουβλίνου ήταν ακριβώς αυτό:
να εξασφαλίσει τεράστια οικονομικά πακέτα σε αντάλλαγμα την είσοδο όλων αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων, τους οποίους και μπουντρούμιασε σαν σκυλιά σε διάφορα κέντρα, για τη δημιουργία των οποίων πληρώθηκε επιπλέον.
Γιατί δεν απαντά κανείς στον [size=20pt]Μαλάκα;[/size] Αυτόν που πρώτο και καλύτερο τον ονόμασαν έτσι ανοιχτά τα γαλλικά Μέσα, αλλά, βεβαίως, κάτι πολιτικάντηδες δημοσιογραφίσκοι, όπως η Μ. Σπυράκη, πού να τα βάλουν μαζί τους;
Σήκωσαν τα μανίκια μόνο στον δημοσιογράφο Κ. Αρβανίτη, που, απλώς, αναπαρήγαγε το ήδη δημοσίως ειπωμένο σχόλιο. Γιατί μέχρι εκεί τους «έπαιρνε». Ψευτόμαγκες.
Ακόμη επιπλέον χρήματα (με πιάνει ίλιγγος και μόνο που το σκέφτομαι), δώθηκαν από την Ευρώπη για την υγειονομική περίθαλψη αυτών των ανθρώπων. Ήταν μέρος της αρχικής συμφωνίας.
Κι ας νομίζουν κάποιοι -δυστυχώς αρκετοί- ότι το Κράτος έκοβε από τα κονδύλια για την υγεία τη δική μου και τη δική σου, για να σωθεί ο Αχμέτ που έχει φυματίωση.
Όχι παιδιά, για τον Αχμέτ-αν σώθηκε, που δεν σώθηκε- άνοιξε άλλος κουμπαράς, ειδικά φτιαγμένος για τον σκοπό αυτό, όχι ο δικός μας.
Φυσικά, για το πού διοχετεύθηκαν όλα αυτά τα χρήματα, είναι άλλη κουβέντα…
Όσο για τον όρο «λαθρομετανάστες», πέρα από επαχθής, απλώς να θυμίσω ότι μόνο το 5% δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα.
Αναφέρομαι στους ανθρώπους που ήρθαν στη χώρα μας, αναζητώντας το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να Ζήσει.
Αυτό ακριβώς που θέλουμε κι εγώ κι εσύ, κι ας μην ερχόμαστε από μια χώρα που τελειώνει σε -άν. Αλλά η αξιοπρέπεια και η ζωή, μάλλον είναι λαθραία όνειρα.
Ξέρεις, Πιτσιρίκο μου (ας μου επιτραπεί το «μου», σε διαβάζω τόσο καιρό που είναι σαν να απευθύνομαι σε φίλο), είναι δυστυχώς πολλοί που, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω παραπληροφόρησης (άμα βλέπεις ειδήσεις από τον Πρετεντέρη, είναι σαν να απευθύνεσαι στην Ελένη Λουκά για συμβουλές μόδας) δεν το έχουν καταλάβει ή δεν το ξέρουν.
Έτσι έκανε στις προηγούμενες εκλογές νούμερα η Χρυσή Αυγή. Νούμερα άγνοιας και σύγχυσης που προστέθηκαν σε αυτά των γνήσιων απόγονων δοσίλογων και των αυθεντικών φασιστών.
Έτσι, κάποιοι, τώρα μπορεί να ξαναπροσθέσουν την ψήφο τους στη χιλιοειδωμένη, αναποτελεσματική και άκρως φασιστική πολιτική του Σαμαρά και του Βενιζέλου.
Επειδή νομίζουν ότι ο Αχμέτ τους απειλεί την υγεία που δεν έχουν επειδή η Κυβέρνηση τους την στερεί, ή θα τους ανοίξει το σπίτι, που τόσο εκβιαστικά τους κλέβει η ίδια Κυβέρνηση.
Ας συνδέσουμε αυτά με το πρόσφατο αιματοκύλισμα στο Παρίσι και τις θεατρικές γελοιότητες των ισχυρών της Ευρώπης να παρελαύνουν σιωπηλά.
Πού να το φανταζόμουν ότι θα έφτανε η μέρα που ο Ζαν Μαρί Λεπέν θα ήταν ο ειλικρινέστερος και συνεπέστερος όλων, με την απόφασή του να μη συμμετέχει στο παρέϊντ της ντροπής μαζί με όλους αυτούς, των οποίων η πολιτική ατζέντα οδήγησε τα πράγματα εκεί, όχι ο θρησκευτικός φονταμεταλισμός από μόνος του.
Θα μπορούσα να πω περισσότερα, αλλά δε θέλω να σε κουράσω. Αρκετά κουραστήκαμε όλοι μας μ” αυτά που ζούμε.
Απλώς ήθελα να επισημάνω τα παραπάνω σαν σημεία-κλειδιά (κατά τη γνώμη μου), αναφορικά με το πώς θα ψηφίσουν πολλοί σε λίγες ημέρες.
Όποιο είναι το αποτέλεσμα, που εύχομαι να είναι ανατρεπτικό, θα μας αξίζει.
Ευχές για καλή χρονιά!
Μαρία
(Αγαπητή φίλη, έχουν περάσει 12 ολόκληρα χρόνια από το 2003 που η κυβέρνηση Σημίτη -με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου και υπουργό Δημόσιας Τάξης τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- συνυπέγραψε το Δουβλίνο ΙΙ. Πρέπει κάποιος να εξηγήσει το 2015 στους Έλληνες τι είναι το Δουβλίνο ΙΙ, τι προβλέπει και πόσα χρήματα παίρνει κάθε χρόνο η Ελλάδα για τους μετανάστες; Πού ζούμε, στον 18ο αιώνα; Όλοι οι Έλληνες ξέρουν τι συμβαίνει. Οι μόνοι Έλληνες που δεν ξέρουν είναι αυτοί που δεν θέλουν να ξέρουν. Δεν θέλουν να ξέρουν και δεν θέλουν να μάθουν. Οπότε, δεν έχει κανένα νόημα να τους ενημερώσει κάποιος. Ζούμε στη χώρα που από τη μία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λέει στο Παρίσι πως «Στην Ελλάδα, όμως, οι μετανάστες είναι σαν όμηροι, αφού στην ουσία αλλού θέλουν να πάνε», αλλά τώρα κάνει προεκλογική καμπάνια, εκμεταλλευόμενος τους απελπισμένους μετανάστες, αποκαλώντας τους «λαθρομετανάστες» και χαρακτηρίζοντας οικογένειες από τη μαρτυρική Συρία «τζιχαντιστές δολοφόνους». Αυτά θέλουν να ακούν οι Έλληνες. Και αυτά θα ακούν. Το τι πραγματικά συμβαίνει δεν τους αφορά. Πρόβλημά του. Βέβαια, ο Έλληνας Γιάννης Αντετοκούνμπο παίζει στο NBA και στην εθνική ομάδα, και γεμίζει περηφάνεια τον Αντώνη Σαμαρά και τους Έλληνες. Δεν είναι μόνο ο Σαμαράς μαλάκας -θα ήταν απλά τα πράγματα αν ήταν μόνο αυτός μαλάκας- αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί ακόμα Να είστε καλά.)