Γεωργιάδης: "Εγκληματιας ο Τσίπρας...βλάκας ο Βαρουφάκης"
Άστραψε και βρόντιξε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Δεν δίστασε να αποκαλέσει εγκληματία τον πρωθυπουργό και βλάκα τον υπουργό οικονομικών.
"Η συμφωνία που θα έρθει θα είναι η χειρότερη που ήρθε ποτέ" σημείωσε και πρόσθεσε: "Μετά το άρθρο του Τσίπρα στη Monde είναι αδύνατον και να θέλει η Μέρκελ να του δώσει καλή συμφωνία, να του τη δώσει. Γιατί η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε θα πάνε στο δικό τους κοινοβούλιο και αν δώσουν κάτι στην Ελλάδα τώρα, θα τους ανεμίζουν από κάτω το άρθρο του Τσίπρα στη Monde. Ο άνθρωπος είναι εγκληματίας, δεν είναι πρωθυπουργός. Ο άνθρωπος για να κερδίσει ψήφους αδιαφορεί για τη ζωή σας και κάθεστε και τον κοιτάτε. Θέλω να το καταλάβετε το λέω με αγωνία. Έχουμε μπλέξει με εγκληματία. Είναι εγκληματίας ο άνθρωπος" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Οικονομικών. "Δεν υπάρχει οικονομική ασφυξία από τους δανειστές. Οικονομική ασφυξία υπάρχει λόγω του Τσίπρα" είπε και συνέχισε αναφερόμενος σε δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη ο οποίος, όπως είπε, έλεγε: " ο κ. Σαμαράς δεν ξέρει να διαπραγματεύεται. Μόλις ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών ότι δεν θέλουμε τη δόση, θα μας κηνυγάει ο Ντράγκι να μας δώσει τα λεφτά. Πήγε ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών, στις 20 Φεβρουαρίου, υπέγραψε την περίφημη συμφωνία και τους είπε δεν θέλουμε τη δόση. Γιατι ο Βαρουφάκης πίστεψε και έπεισε και τον Τσίπρα, ότι αν τους πούμε ότι δεν θέλουμε τη δόση, αυτοί θα μας κηνυγούν να μας δώσουν τα λεφτά. Ο Βαρουφάκης έκανε λάθος, έλεγε ανοησίες, είναι ένας βλάκας και μισός", υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς για τη θέση τους στις δύο προτάσης- θεσμών και κυβέρνησης- ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν θα ψήφιζε καμία από τις δύο. Αλλά επέρριψε την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή και για την πρόταση των θεσμών, στην ελληνική κυβέρνηση γιατί, όπως είπε, δεν ξέρει να διαπραγματεύεται.
Σε ότι αφορά στη στάση που θα κρατήσει στη βουλή κατά την ψήφιση μιας συμφωνίας, είπε ότι θα ακολουθήσει ότι μου πει το κόμμα μου, αλλά η πρόταση είναι λάθος. Είναι εγκληματική.