alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.277
- Πόντοι
- 8.006
Όχι. 1982. Μπερδευεστε με την καθιερωση της δημοτικης ως επισημης γλωσσας.Και εγω εχω την εντυπωση οτι επι Ραλλη καταργηθηκε
Όχι. 1982. Μπερδευεστε με την καθιερωση της δημοτικης ως επισημης γλωσσας.Και εγω εχω την εντυπωση οτι επι Ραλλη καταργηθηκε
Το "ανόητος" είναι πιο ευγενικό από το "βλάκας";
Καλά τότε θα προσπαθήσω να είμαι πιο ευγενής.
Το άλλο με την μόρφωση το αντιπαρέρχομαι ταχέως, διότι αν ψάξω και σου παραθέσω όσες μπαρούφες έχεις εκστομίσει θα χρειαστώ καμιά 10αριά σελίδες...
ναι αλλα ο παπανδρεου και το πασοκ ολα αυτα τα ειχε στο προγραμμα του το 81 και πηρε το 48 %
ποιος δουλεψε τον λαο;
ναι αλλα ο παπανδρεου και το πασοκ ολα αυτα τα ειχε στο προγραμμα του το 81 και πηρε το 48 %
ποιος δουλεψε τον λαο;
Oυ γαρ ερχεται μόνον γιατρε? Το 1982 εγινε το μονοτονικο.
Το μονοτονικο καθιερωθηκε το 1982 ή όχι? Τι μου ποσταρεις τωρα?Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, ο Βασ. Κοντογιαννόπουλος, η κυβέρνηση δεν είναι αντίθετη με το μονοτονικό σύστημα, πρέπει όμως πρώτα να επιλυθούν άλλα ζητήματα της εκπαίδευσης. Ακόμα πιο χαρακτηριστικά, ο εισηγητής της πλειοψηφίας, ο βουλευτής κ. Καραϊσκάκης, ζήτησε μεν την απόρριψη της πρότασης νόμου χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «ατελές», ωστόσο στην ομιλία του τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης του μονοτονικού στην εκπαίδευση και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο που να ρυθμίζει το θέμα.
Δεν ξέρω αν η στάση αυτή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 1979 ήταν ειλικρινής ή αν επρόκειτο για κωλυσιεργία ή για εύσχημο τρόπο απόρριψης, και δεν ενδιαφέρει και πολύ. Το συμπέρασμα που αβίαστα συνάγεται είναι ότι το 1979 το σύνολο του πολιτικού κόσμου συμφωνούσε ρητά στην ανάγκη να καθιερωθεί μονοτονικό σύστημα, ανάμεσά τους και ο τότε πρωθυπουργός και μετέπειτα πρόεδρος της δημοκρατίας, ο Κων. Καραμανλής. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος (ουσιαστικά είχαμε μπει σε προεκλογική περίοδο από τις αρχές του 1980) σε συνδυασμό με την όξυνση των αντιπαραθέσεων δημιούργησαν κλίμα που δεν ήταν πρόσφορο για να συζητηθεί ξανά η τονική μεταρρύθμιση πριν από τις εκλογές του 1981.
χαχαχαχα
Πού καταντησατε όμως οι συριζαιοι, να επικαλειστε τον....Λούλη...www.johnloulis.gr/default.asp?siteID=1&pageID=5&tablePageID=1&langID=1&entryID=852]Αυτοκτονώντας κατά συρροή[/url]
Απ’ ότι φαίνεται οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα δρομολογούνται και κάποιας μορφής συμφωνία διαφαίνεται στον ορίζοντα. Το βέβαιο πάντως είναι πως η χώρα θα παραμείνει υπό τον έλεγχο των δανειστών της. Ταυτόχρονα η κίνηση επίσπευσης της προεδρικής εκλογής επιδιώκει, σε συνθήκες ασάφειας, να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές. Τούτο όμως δεν μεταβάλλει την πραγματικότητα, ότι στρατηγικά η κυβέρνηση αυτοκτονεί κατά συρροή. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στο μεταρρυθμιστικό πεδίο. Η απουσία μεταρρυθμιστικού αφηγήματος την έχει φθείρει καταλυτικά. Όλα στράβωσαν πριν και μετά το σταυροδρόμι των ευρωεκλογών. Σαμαράς – Βενιζέλος δέχθηκαν να τις μετατρέψουν σε οιονεί εθνικές εκλογές. Ηττήθηκαν κατά κράτος. Και ακολούθησε ο πανικός.
Ο πανικός οδηγεί αναπόφευκτα σε ανερμάτιστες αντιδράσεις. Έτσι, ο τραυματισμένος αυτοτραυματίζεται κατά συρροή. Γιατί επήλθε πανικός; Διότι οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτοπαγιδεύτηκαν στην απειλή των πρόωρων εκλογών και το συνακόλουθο κίνδυνο αυτές να χαθούν. Τελικά, τα πανικόβλητα μέτρα αυτοπροστασίας τους ενέτειναν την πιθανότητα να συμβούν εκείνα που απεύχονταν!
Η κυβέρνηση ανασχηματίστηκε με στόχο να γίνει πιο «λαϊκή» και έγινε απλώς πιο λαϊκιστική. Εκτοξεύτηκαν μηνύματα φοροελαφρύνσεων, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών είχαν πυροδοτήσει τον ΕΝΦΙΑ. Ακολούθησε η λαϊκιστική υπερεπένδυση στο «βγαίνουμε από τους ελέγχους» με αποτέλεσμα τη θύελλα των αγορών, πρόσθετη κυβερνητική φθορά και πανικό. Κάθε χειρισμός της κυβέρνησης προκαλεί πλέον ανασφάλεια στους Ευρωπαίους και στους πολίτες της χώρας.
Αυτά θα είχαν αποφευχθεί, εάν η ηγεσία της κυβέρνησης έβαζε στην άκρη την αγωνία της για τις εκλογές και πολιτευόταν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αγνοώντας το κομματικό κόστος. Είναι όμως κυρίως το τελευταίο που την απασχολεί και τελικά μόνη της το καθιστά βαρύτερο. Η κίνηση για την εκλογή Προέδρου αποτελεί μια προσπάθεια η κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο. Είτε όμως αυτό συμβεί είτε όχι, το βέβαιο είναι ότι η χώρα έχει μπει πάλι στη γωνία. Δανειστές και αγορές σκλήρυναν τη στάση τους έχοντας χάσει την υπομονή τους με τις υπεκφυγές στις μεταρρυθμίσεις. Η χώρα είναι στην κόψη του ξυραφιού. Δεν έχει την πολυτέλεια μιας πανικόβλητης κυβέρνησης. Ούτε μιας λαϊκιστικής αντιπολίτευσης. Είτε η κυβέρνηση αυτοκαταστραφεί είτε όχι, το σημαντικό είναι το άρρωστο κομματικό σύστημα να μην συμπαρασύρει τη χώρα.
ασε που ο σαραντακος εχει πολυ υποπτες αποψεις σε πολλα θεματα. η καθε πηγη που ποσταρεται δεν ειναι θεσφατοΤο μονοτονικο καθιερωθηκε το 1982 ή όχι? Τι μου ποσταρεις τωρα?
Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, ο Βασ. Κοντογιαννόπουλος, η κυβέρνηση δεν είναι αντίθετη με το μονοτονικό σύστημα, πρέπει όμως πρώτα να επιλυθούν άλλα ζητήματα της εκπαίδευσης. Ακόμα πιο χαρακτηριστικά, ο εισηγητής της πλειοψηφίας, ο βουλευτής κ. Καραϊσκάκης, ζήτησε μεν την απόρριψη της πρότασης νόμου χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «ατελές», ωστόσο στην ομιλία του τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης του μονοτονικού στην εκπαίδευση και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο που να ρυθμίζει το θέμα.
Δεν ξέρω αν η στάση αυτή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 1979 ήταν ειλικρινής ή αν επρόκειτο για κωλυσιεργία ή για εύσχημο τρόπο απόρριψης, και δεν ενδιαφέρει και πολύ. Το συμπέρασμα που αβίαστα συνάγεται είναι ότι το 1979 το σύνολο του πολιτικού κόσμου συμφωνούσε ρητά στην ανάγκη να καθιερωθεί μονοτονικό σύστημα, ανάμεσά τους και ο τότε πρωθυπουργός και μετέπειτα πρόεδρος της δημοκρατίας, ο Κων. Καραμανλής. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος (ουσιαστικά είχαμε μπει σε προεκλογική περίοδο από τις αρχές του 1980) σε συνδυασμό με την όξυνση των αντιπαραθέσεων δημιούργησαν κλίμα που δεν ήταν πρόσφορο για να συζητηθεί ξανά η τονική μεταρρύθμιση πριν από τις εκλογές του 1981.
χαχαχαχα
Το μονοτονικο καθιερωθηκε το 1982 ή όχι? Τι μου ποσταρεις τωρα?
Δεν ήταν προτεραιότητα της Κυβερνήσεως ούτε είχε ως σκόπο το έκτρωμα του Πασόκ τύπου κατάργησης κατάληξεων, μη μεταφορά τόνου, κλίσεων κλπ, ούτε τη μορφή του μονοτονικού πού επεβλήθει.
Εν τέλει υπήρχε συζήτηση αλλά όχι άμεση άλλαγή το 1982
Oυ γαρ ερχεται μόνον γιατρε? Το 1982 εγινε το μονοτονικο.
ναι να το συζητουσαν καμμια 50αρια χρονια
Ρε ο Παπαντρέας ήταν γατόνι!
Δανειζόταν και μοίραζε λεφτά κι μπόμπα έσκασε 15 χρόνια ματά το θάνατό του!
Θυμάμαι λες κι ήταν τον Κουλουριάνο να δηλώνει το 1985, υπερηφάνως μάλιστα, πως "Έχουμε τεράστια δανειοληπτική δυνατότητα!", πάει να πει "Όσα θέλουμε δανειζόμαστε κι έχει ο θεός πως θα τα ξεχρεώσουμε!"
Ο βλάκας μιμητής του δεν θα βρει ούτε ένα ευρώ να δανειστεί, αλλά οι υποστηριχτές του δεν το υπολογίζουν αυτό. ;)
Καλώς τη Χρυσαυγίτικη πατάτα ντι Αγκρίνιο
Α, όλα κι' όλα.
Εκείνο που κυκλοφορεί ανεπίσημα στο CERN είναι ότι το μποζώνιο πιάστηκε μέσα σε μία πατάτα απταγρίνιου που πέταξε μέσα στο τούνελ για να δει αν πιάνει ο πατατόσπορος.
εσύ είσαι ΑΣΦΑΛΤΟΣ δοκτοράκο?
ωραιος ο νταννυς..ο δοκτοράκος δεν είναι βουλευτής, ούτε καθηγητής πανεπιστημίου (διορισθείς επί χούντας και άνευ διδακτορικού όπως η "κυρία") και δεν κουνάει ο δάχτυλο σε εκλεγμένους εκπρόσωπους του ελληνικού λαού όπως η Φωτίου (πολλές φορές σε δημόσιες συζητήσεις)
ένας κοινός θνητός είναι ο οποίος επεσήμανε ένα συντακτικό λάθος το οποίο δείχνει το μέγεθος της αγραμματοσύνης της...