Νέα

Πολιτικές Εξελίξεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 308K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 60 άτομα (0 μέλη και 60 επισκέπτες)

Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν προκηρύσσονταν ΣΗΜΕΡΑ εκλογές (Οκτώβριος 2020)?

  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 244 14,0%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 464 26,5%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ψήφοι: 269 15,4%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 15 0,9%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 68 3,9%
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Ψήφοι: 44 2,5%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 6 0,3%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 52 3,0%
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 29 1,7%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 82 4,7%
  • ΚΚΕ (μλ) - ΜΛ ΚΚΕ

    Ψήφοι: 16 0,9%
  • Αυτό το νέο της ΖΩΗΣ

    Ψήφοι: 35 2,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ που δεν υπάρχει εδώ

    Ψήφοι: 159 9,1%
  • Είμαι ακόμα ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

    Ψήφοι: 130 7,4%
  • ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ

    Ψήφοι: 122 7,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.749

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Μηνύματα
2.929
Like
7
Πόντοι
16
Δεν μπήκα με κατατακτήριες στο Πολυτεχνείο,σαν εσένα  ντενεκέ Τραμου .
Με πανελλήνιες μπήκα και σε καλή σειρά στη σχολή Ηλεκ/γων Μηχ/κων και Μηχ/κων Η/Υ

Ξεκίνησα Μάστερ μετά από επιτυχία στις   σχετικές εισαγωγικές  εξετάσεις για μεταπτυχιακούς σπουδαστές, που προβλέπονται  με βάση το συνδυασμό των διατάξεων του  αρ. 9 της απόφασης του Υπ. Παιδείας  Β1 / 718 / 23.09.1993 (  ΦΕΚ  Β 797 /1993) και  της μεταγενέστερης  Υ. Α. Β7 /94 Κ  / 13.10.1998     (  ΦΕΚ Β  1132 /1998 ).Μετά την
απόκτηση του Μάστερ , εκπόνησα τη διδακτορική διατριβή στο ΕΜΠ .

Είναι πια πολλοί που έχουν διδακτορική διατριβή από Πολυτεχνείο .
Έτσι δεν είναι τόσο σημαντικό , όσο ήταν κάποτε.

Εσύ όμως Τραμούλη , μπήκες με κατακτήριες στο ΑΠΘ και δεν θυμάσαι τίποτα πια .
Έχεις μάθει κάποια εξειδικευμένα ζητήματα για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας
και σε πήραν στα 60 σου στο Σεφιλντ.

Επιστημονικά είσαι ΝΤΕΝΕΚΕΣ Τραμούλη .

...

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Όχι και τενεκές... δες εδώ κοτζαμ πράξη που έκανε:

...

ΥΓ μην μου χώνεσαι με τους αριθμούς γιατί είμαι μαθηματικός… 18 1/17 = 18.06

Κατα καιρούς βέβαια είναι και computer engineer, electrical engineer, full network stack expert, cloud engineer, οικονομολόγος, transport engineer, industrial engineer αλλά και business analyst.
Αν ψάξεις τα post του θα δεις ότι είναι αυθεντία σε όλους του παραπάνω τομείς... αλλά και πολλούς ακόμη.
 

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Μηνύματα
9.044
Like
0
Πόντοι
66
ρε πας καλα με 500€ κεφαλαιο τι επιχειρηση μπορω να ξεκινησω????


Μια χαρα, 500 κιλα αρνια για αρχη (ΕΙΠΕΣ 1Ε το κιλο αγορα), 9Ε ειπες θα τα πουλησεις αρα με τη μια (500 κιλα Χ 9Ε=4.500Ε) 4000 θα τσεπωσεις!!!!!! Σα να δουλευες κωλοβαρουσες στη ΔΕΗ 5,5 μηνες!!!!!

ΟΡΜΑ!!!
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
τα φιλοδωρηματα τα δικαιουμαι ετσι κι αλλιως και με μεροκαμματο

λάθος... στην περίπτωση που αμείβεσαι με ποσοστά το φιλοδώρημα είναι υπολογισμένο στο ποσοστό και αν αφήσει κάτι ο πελάτης το παίρνει ο μαγαζάτορας...
 

Επισκέπτης
άρθρο 54 του Ν.2224/1994

ο νομος ρε ασχετε

Όροι απασχόλησης & αμοιβής σερβιτόρων




Θέματα αμοιβής σερβιτόρων

Οι σερβιτόροι και οι βοηθοί τους, αμείβονται με το εκάστοτε οριζόμενο από την οικεία διάταξη υποχρεωτικό ποσοστό φιλοδωρήματος, όπως αυτό προσδιορίσθηκε στο άρθρο 54 του Ν.2224/1994 και συγκεκριμένα:

1. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των καφενείων, ζαχαροπλαστείων, αναψυκτηρίων, καφεζυθοζαχαροπλαστείων, κυλικείων γενικά και λοιπών παρόμοιων καταστημάτων, ανέρχεται σε ποσοστό 16% στο λογαριασμό των πελατών.

Οι βοηθοί σερβιτόρων σ’ αυτές τις επιχειρήσεις αμείβοντα με μισθό σύμφωνα με τις οικείες συλλογικές συμβάσεις εργασίας των επισιτιστικών καταστημάτων.

2. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των εστιατορίων, ζυθεστιατορίων, οινομαγειρείων, ταβερνών, πιτσαριών, κέντρων διασκέδασης γενικά καθορίζεται σε ποσοστό 13% στο λογαριασμό των πελατών, από το οποίο το μεν 10% δίδεται στους σερβιτόρους και το 3% στους βοηθούς τους εφόσον υπάρχουν αυτοί.

Αν δεν υπάρχουν βοηθοί η αμοιβή καθορίζεται στο 11%.

3. Η αμοιβή (ποσοστό) των σερβιτόρων υπολογίζεται στο καθαρό ποσό του λογαριασμού του πελάτη, χωρίς δηλαδή την επιβάρυνση από φόρους και τέλη Δημοσίου ή ΟΤΑ και ισχύει για τα είδη που προσφέρουν σε καθήμενους πελάτες.

4. Οι σερβιτόροι των εστιατορίων και συναφών καταστημάτων αμείβονται μόνο με ποσοστά, ενώ οι σερβιτόροι των καφενείων και συναφών καταστημάτων με ποσοστά και με συμβολικό μισθό όπως αυτός καθορίζεται από τις εκάστοτε ΣΣΕ των επισιτιστικών καταστημάτων.

5. Οι σερβιτόροι και οι βοηθοί τους, που απασχολούνται σε επιχειρήσεις τροφοδοσίας γευμάτων (catering), θα αμείβονται, κατ' επιλογή των εργαζομένων που διατυπώνεται πριν την έναρξη της έκτακτης εργασιακής σχέσεως, είτε με ποσοστά επί των λογαριασμών των πελατών, είτε με ημερομίσθιο, καθοριζόμενο από τη ΣΣΕ των επισιτιστικών επιχειρήσεων.

[size=20pt]6. Για τους αμειβόμενους με ποσοστά η εκκαθάριση γίνεται κάθε μήνα, ενώ ισχύει ότι το ημερομίσθιο που προκύπτει από την εκκαθάριση [size=30pt]δεν μπορεί να είναι κατώτερο από το κατώτατο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη όπως καθορίζεται από την ΕΓΣΣΕ[/size]. (ΔΑ 102/84)[/size]

7. Για την απασχόληση κατά Κυριακές και αργίες, οι σερβιτόροι και οι βοηθοί τους δικαιούνται προσαύξηση 75%, ενώ για την απασχόληση κατά τις νυκτερινές ώρες (22:00 – 06:00) δικαιούνται προσαύξηση 25%, υπολογιζόμενη στο κατώτατο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη όπως αυτό καθορίζεται από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. (ΔΑ 41/81 – ΑΠ 930/90 – ΕΦ. ΘΕΣ. 277/95)

8. Την κατά περίπτωση αμοιβή σερβιτόρου δικαιούται κάθε πρόσωπο, το οποίο σερβίρει πελάτες του καταστήματος. Οι σερβιτόροι δικαιούνται αμοιβής μόνο για τα είδη που προσφέρουν σε καθήμενους πελάτες του καταστήματος.

9. O νόμιμος ελάχιστος μισθός των σερβιτόρων είναι αυτός που αναλογεί στα υποχρεωτικά φιλοδωρήματα, εκτός αν υπολείπεται του εκάστοτε προβλεπόμενου ημερομίσθιου του ανειδίκευτου εργάτη, οπότε ως νόμιμος (ελάχιστος) μισθός θεωρείται το κατώτατο αυτό ημερομίσθιο ασφαλείας.

10. Στην περίπτωση που τα ποσοστά αυτά υπολείπονται του εκάστοτε ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, υπολογιζομένου χωρίς καμία προσαύξηση επιδομάτων, ο εργοδότης οφείλει να καταβάλει τη διαφορά.



Κατάταξη των σερβιτόρων σε ασφαλιστικές κλάσεις

Οι ασφαλιστικές εισφορές των αμειβόμενων με κυμαινόμενες αποδοχές μισθωτών, όπως εν προκειμένω των σερβιτόρων, υπολογίζονται με βάση τα τεκμαρτά ημερομίσθια των ασφαλιστικών κλάσεων της κατάταξης, όπως αυτά διαμορφώνονται κάθε φορά.

Η κατάταξη σε ασφαλιστική κλάση για τον υπολογισμό των εισφορών των σερβιτόρων δεν ισχύει για τους αμειβόμενους με σταθερές αποδοχές όταν οι σταθερές αποδοχές υπερβαίνουν τις τεκμαρτές της κλάσης κατάταξής τους. Σε αυτή την περίπτωση ασφαλίζονται επί σταθερών αποδοχών.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο Αρ.10, 13.2.2013 του ΙΚΑ, οι πίνακες κατάταξης σε ασφαλιστικές κλάσεις για το έτος 2013 διαμορφώνονται ως εξής:







σε απαντηση του τυπου οτι σε περιπτωση που εχει δουλεια δεν θα παρω μεροκαμματο η οτι το ποσοστο μου θα ειναι 2% και ονομος οριζει οτι θα ειναι 16% και οχι κατω απο το κατωτερο ημερομισθιο της ΣΣΕ
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
λάθος... στην περίπτωση που αμείβεσαι με ποσοστά το φιλοδώρημα είναι υπολογισμένο στο ποσοστό και αν αφήσει κάτι ο πελάτης το παίρνει ο μαγαζάτορας...
Απορια...
Και πού ξέρει ο μαγαζάτορας τι αφησα εγω στο γκαρσονι?
Αν ενας λογαριασμος ειναι 13 ευρω και αφησω 15, το γκαρσονι δεν θα βαλει το δίευρο στην αλλη τσεπη? Γιατι να το εμφανισει?
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
ο νομος ρε ασχετε

Όροι απασχόλησης & αμοιβής σερβιτόρων




Θέματα αμοιβής σερβιτόρων

Οι σερβιτόροι και οι βοηθοί τους, αμείβονται με το εκάστοτε οριζόμενο από την οικεία διάταξη υποχρεωτικό ποσοστό φιλοδωρήματος, όπως αυτό προσδιορίσθηκε στο άρθρο 54 του Ν.2224/1994 και συγκεκριμένα:

1. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των καφενείων, ζαχαροπλαστείων, αναψυκτηρίων, καφεζυθοζαχαροπλαστείων, κυλικείων γενικά και λοιπών παρόμοιων καταστημάτων, ανέρχεται σε ποσοστό 16% στο λογαριασμό των πελατών.

Οι βοηθοί σερβιτόρων σ’ αυτές τις επιχειρήσεις αμείβοντα με μισθό σύμφωνα με τις οικείες συλλογικές συμβάσεις εργασίας των επισιτιστικών καταστημάτων.

2. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των εστιατορίων, ζυθεστιατορίων, οινομαγειρείων, ταβερνών, πιτσαριών, κέντρων διασκέδασης γενικά καθορίζεται σε ποσοστό 13% στο λογαριασμό των πελατών, από το οποίο το μεν 10% δίδεται στους σερβιτόρους και το 3% στους βοηθούς τους εφόσον υπάρχουν αυτοί.

Αν δεν υπάρχουν βοηθοί η αμοιβή καθορίζεται στο 11%.

3. Η αμοιβή (ποσοστό) των σερβιτόρων υπολογίζεται στο καθαρό ποσό του λογαριασμού του πελάτη, χωρίς δηλαδή την επιβάρυνση από φόρους και τέλη Δημοσίου ή ΟΤΑ και ισχύει για τα είδη που προσφέρουν σε καθήμενους πελάτες.

4. Οι σερβιτόροι των εστιατορίων και συναφών καταστημάτων αμείβονται μόνο με ποσοστά, ενώ οι σερβιτόροι των καφενείων και συναφών καταστημάτων με ποσοστά και με συμβολικό μισθό όπως αυτός καθορίζεται από τις εκάστοτε ΣΣΕ των επισιτιστικών καταστημάτων.

5. Οι σερβιτόροι και οι βοηθοί τους, που απασχολούνται σε επιχειρήσεις τροφοδοσίας γευμάτων (catering), θα αμείβονται, κατ' επιλογή των εργαζομένων που διατυπώνεται πριν την έναρξη της έκτακτης εργασιακής σχέσεως, είτε με ποσοστά επί των λογαριασμών των πελατών, είτε με ημερομίσθιο, καθοριζόμενο από τη ΣΣΕ των επισιτιστικών επιχειρήσεων.

[size=20pt]6. Για τους αμειβόμενους με ποσοστά η εκκαθάριση γίνεται κάθε μήνα, ενώ ισχύει ότι το ημερομίσθιο που προκύπτει από την εκκαθάριση [size=30pt]δεν μπορεί να είναι κατώτερο από το κατώτατο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη όπως καθορίζεται από την ΕΓΣΣΕ[/size]. (ΔΑ 102/84)[/size]

7. Για την απασχόληση κατά Κυριακές και αργίες, οι σερβιτόροι και οι βοηθοί τους δικαιούνται προσαύξηση 75%, ενώ για την απασχόληση κατά τις νυκτερινές ώρες (22:00 – 06:00) δικαιούνται προσαύξηση 25%, υπολογιζόμενη στο κατώτατο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη όπως αυτό καθορίζεται από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. (ΔΑ 41/81 – ΑΠ 930/90 – ΕΦ. ΘΕΣ. 277/95)

8. Την κατά περίπτωση αμοιβή σερβιτόρου δικαιούται κάθε πρόσωπο, το οποίο σερβίρει πελάτες του καταστήματος. Οι σερβιτόροι δικαιούνται αμοιβής μόνο για τα είδη που προσφέρουν σε καθήμενους πελάτες του καταστήματος.

9. O νόμιμος ελάχιστος μισθός των σερβιτόρων είναι αυτός που αναλογεί στα υποχρεωτικά φιλοδωρήματα, εκτός αν υπολείπεται του εκάστοτε προβλεπόμενου ημερομίσθιου του ανειδίκευτου εργάτη, οπότε ως νόμιμος (ελάχιστος) μισθός θεωρείται το κατώτατο αυτό ημερομίσθιο ασφαλείας.

10. Στην περίπτωση που τα ποσοστά αυτά υπολείπονται του εκάστοτε ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, υπολογιζομένου χωρίς καμία προσαύξηση επιδομάτων, ο εργοδότης οφείλει να καταβάλει τη διαφορά.



Κατάταξη των σερβιτόρων σε ασφαλιστικές κλάσεις

Οι ασφαλιστικές εισφορές των αμειβόμενων με κυμαινόμενες αποδοχές μισθωτών, όπως εν προκειμένω των σερβιτόρων, υπολογίζονται με βάση τα τεκμαρτά ημερομίσθια των ασφαλιστικών κλάσεων της κατάταξης, όπως αυτά διαμορφώνονται κάθε φορά.

Η κατάταξη σε ασφαλιστική κλάση για τον υπολογισμό των εισφορών των σερβιτόρων δεν ισχύει για τους αμειβόμενους με σταθερές αποδοχές όταν οι σταθερές αποδοχές υπερβαίνουν τις τεκμαρτές της κλάσης κατάταξής τους. Σε αυτή την περίπτωση ασφαλίζονται επί σταθερών αποδοχών.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο Αρ.10, 13.2.2013 του ΙΚΑ, οι πίνακες κατάταξης σε ασφαλιστικές κλάσεις για το έτος 2013 διαμορφώνονται ως εξής:







σε απαντηση του τυπου οτι σε περιπτωση που εχει δουλεια δεν θα παρω μεροκαμματο η οτι το ποσοστο μου θα ειναι 2% και ονομος οριζει οτι θα ειναι 16% και οχι κατω απο το κατωτερο ημερομισθιο της ΣΣΕ

Ρε τύπε εσυ χαραμιζεσαι.
Νομικη επρεπε να σπουδασεις.
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Απορια...
Και πού ξέρει ο μαγαζάτορας τι αφησα εγω στο γκαρσονι?
Αν ενας λογαριασμος ειναι 13 ευρω και αφησω 15, το γκαρσονι δεν θα βαλει το δίευρο στην αλλη τσεπη? Γιατι να το εμφανισει?
Γιατι συνηθως τα μαζευουν ολα τα tips και τα μοιραζονται στο τελος καθε βαρδιας.
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Απορια...
Και πού ξέρει ο μαγαζάτορας τι αφησα εγω στο γκαρσονι?
Αν ενας λογαριασμος ειναι 13 ευρω και αφησω 15, το γκαρσονι δεν θα βαλει το δίευρο στην αλλη τσεπη? Γιατι να το εμφανισει?

πρακτική είναι πρίν ξεκινήσουν δουλειά να γίνεται καταμέτρηση των χρημάτων που έχουν επάνω τους (ακόμη και τα δικά τους) και επανακαταμέτρηση στην παράδοση.. φυσικά σερβιτόρος με ποσοστά πληρώνει από την τσέπη του τυχόν τζαμπατζήδες...
 

Επισκέπτης
πρακτική είναι πρίν ξεκινήσουν δουλειά να γίνεται καταμέτρηση των χρημάτων που έχουν επάνω τους (ακόμη και τα δικά τους) και επανακαταμέτρηση στην παράδοση.. φυσικά σερβιτόρος με ποσοστά πληρώνει από την τσέπη του τυχόν τζαμπατζήδες...

για το νομο τι λες που ποσταρα???? ειδες τι οριζει
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Γιατι συνηθως τα μαζευουν ολα τα tips και τα μοιραζονται στο τελος καθε βαρδιας.
Αυτο το εχω ξανακουσει, μεγαλη μαλακια μου φαινεται. Ποιος εμποδιζει το καθε γκαρσονι να μην εμφανισει τα μισα ας πουμε, ωστε να "ριξει" το συναδελφο του?
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom