Δηλαδή τα χρέη ιδιωτών στην Ελλάδα δεν είναι και προς θάνατον.Ξέρεις γιατί ρώτησα;Διάβασα ότι τα φοιτητικά δάνεια μόνο,αποτελούν το 10% του ΑΕΠ των ΗΠΑ.Αν βάλεις και τις mortgage και όλα τα υπόλοιπα προκύπτει ότι οι Αμερικανοί είναι καταχρεωμένοι.Πώς συνεχίζουν οι Κινέζοι να αγοράζουν αβέρτα αμερικάνικα ομόλογα μετά από τόσο τύπωμα;Δεν φοβούνται κανένα κανόνι;
αλλη φαση η Αμερικη, ιδιωτικη παιδεια, οταν ο Αμερικανος γιατρος για να γινει γιατρος θα πληρωσει μονο για 4+4 χρονια college/med school περι το μισο μυριο δανεικα απο τη Sallie Mae στο ελαχιστο καταλαβαινεις τι παιζει.
Οχι δε φοβουνται κανονι γιατι η Κινα παραγει προιοντα με Αμερικανικο R&D (και πατεντες), ουσιστικα 'επιστρεφουν' τις Αμερικανικες επενδυσεις πανω στις οποιες παταει η Κινεζικη Οικονομια.
Α και αν κοιταξεις το πραγματικο (κρατικο και ιδιωτικο) χρεος η Κινα ειναι οριακα σε χειροτερη θεση απο την Αμερικη ( )
Τύπε με όλο το σεβασμό,αλλά νομίζω ότι είναι άδικο να συγκρίνεις την Ιρλανδία με την Ελλάδα.Άλλες χώρες,άλλα προβλήματα εντελώς.
αλλη φιλοσοφια ειναι, οχι αλλο πραγμα. Η ιρλανδια ποτε δε στηριξε την οικονομια της στο Δημοσιο, εφαγε τις φαπες τις λογω τραπεζων, εκατσε κατω κυβερνηση και αντιπολιτευση, ειπαν στους ΔΥ διαλεχτε τοσες απολυσεις η τοση μειωση μισθου και το θεμα εληξε σ'ενα μηνα. Εμεις 6 χρονια ακομα προσπαθουμε να προστατευσουμε το ερειπιο του κρατισμου μας. Και το μονο μας επιχειρημα ειναι δωστε λεφτα, να τα δωσει το κρατος στον κοσμο να ξοδεψει για να αναπτυχθουμε. Για ουσιαστικη αναπτυξη κουβεντα, ουτε οι τωρινοι ουτε οι προηγουμενοι.