Νέα

Πολιτικές Εξελίξεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 308K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 39 άτομα (0 μέλη και 39 επισκέπτες)

Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν προκηρύσσονταν ΣΗΜΕΡΑ εκλογές (Οκτώβριος 2020)?

  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 244 14,0%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 464 26,6%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ψήφοι: 269 15,4%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 15 0,9%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 67 3,8%
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Ψήφοι: 42 2,4%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 6 0,3%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 52 3,0%
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 29 1,7%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 82 4,7%
  • ΚΚΕ (μλ) - ΜΛ ΚΚΕ

    Ψήφοι: 16 0,9%
  • Αυτό το νέο της ΖΩΗΣ

    Ψήφοι: 35 2,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ που δεν υπάρχει εδώ

    Ψήφοι: 159 9,1%
  • Είμαι ακόμα ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

    Ψήφοι: 130 7,4%
  • ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ

    Ψήφοι: 122 7,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.746

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.264
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Κ.Σημίτης: Μήπως η κυβέρνηση προτιμά το αδιέξοδο;

«Ο τρόπος χειρισμού της διαπραγμάτευσης δημιουργεί το ερώτημα αν η κυβέρνηση θέλει ή όχι μια λύση σε συνεργασία με την Ευρωζώνη» ή «μήπως προτιμά ένα αδιέξοδο που θα της επιτρέψει να χαράξει τη δικής της διέξοδο;», αναφέρει σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.


«Καθεστώς το οποίο θα επιτρέπει σε μια χώρα να έχει νόμισμα το ευρώ αλλά να μην υπόκειται στις υποχρεώσεις της ευρωζώνης αποτελεί ουτοπία. Η συνέπεια μιας αδυναμίας πληρωμών θα είναι η χρεοκοπία και μετά η δραχμή και στη συνέχεια η χρόνια καταστροφική φτώχεια. Η σημερινή ασάφεια βλάπτει τη χώρα, την οικονομία, τους πολίτες. Ανάκαμψη σε αβεβαιότητα δεν μπορεί να υπάρξει» τονίζει.

Όσον αφορά στη στάση που θα τηρήσουν οι δανειστές, ο Κ.Σημίτης υποστηρίζει πως «θα επιμείνουν η όποια αλλαγή των δανειακών συμβάσεων να είναι βαθμιαία. Θα υποχωρούν στο μέτρο που θα αποκτούν την βεβαιότητα ότι θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας».

«Η απαραίτητη συμφωνία με τους εταίρους δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε με τη συνέχιση της λιτότητας ούτε με την άρνηση δέσμευσης για την πρόληψη μιας νέας συσσώρευσης ελλειμμάτων. Προϋποθέτει μια ισορροπημένη κατανομή των κινδύνων και των βαρών σε ένα κλίμα συνεργασίας. Οι ιδεολογικές επικλήσεις, οι θορυβώδεις αρνήσεις και οι θεατρικοί θυμοί είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά δεν βοηθούν» καταλήγει.

 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.264
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Πρόβλεψη Λεβέντη:
Ο Τσίπρας σκοπεύει σε εκλογές τον Ιούνιο προτού ψηφίσει μέτρα και βάλει φόρους και έχοντας ακόμα το κόσμο με το μέρος του στοχεύει σε ποσοστό αυτοδυναμίας.
Θα κάνει τις εκλογές με λίστα και θα πετάξει έξω την αριστερή πλατφόρμα.
Αν δεν πάρει αυτοδυναμία θα κάνει κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία!

Αυτό μπορεί να ισχύει, τα υπόλοιπα είναι απίθανα...
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.264
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566

Εάν η κυβέρνηση και οι δανειστές της χώρας δεν έρθουν σε συμφωνία, τι πρέπει να γίνει για την άρση του αδιεξόδου;

Δημοψήφισμα 2.737    33.03%

Προκήρυξη νέων εκλογών  1.410    17.01%

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας  3.870  46.7%

Δεν ξέρω / Δεν απαντώ  270  3.26%

Σύνολο: 8287


 

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Μηνύματα
33.463
Like
14.023
Πόντοι
2.606
παίκτη μου δεν μένω σε 150 τμ ... δεν τα χρειάζομαι τόσα..  σε μια μονοκατοικία με τρία υπνοδωμάτια μένω καμμιά εβδομηνταριά τετραγωνικά με καμμιά κατοστή τετραγωνικά κήπο για να πίνω τα τσιπουράκια μου... δεν χρειάζομαι παραπάνω...

να πάρε μαλάκα...
τυπε τι κήπος ειναι αυτός ουτε χασισόδεντρα 10 πόντους ύψος δεν μπορείς να κρύψεις  :grin:
 

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Αν δημεύσουν ΟΛΕΣ τις καταθέσεις (φυσικά δεν θα βρούνε τις δικές μου εκεί! ;)) θα πάρουν ρευστό για 9 μήνες, αλλά ταυτόχρονα θα έχουν σκοτώσει την οικονομία τελειωτικά!
Ακόμα και 30% να δημεύσουν (που θα πάρουν ρευστό για 3 μήνες) πάλι θα σκοτώσουν την οικονομία!
Οπότε, τί έμεινε ως επιλογή; Διότι εγώ μία μόνο βλέπω.
αν δεν έχεις διαβατήριο εσύ και οι υπόλοιποι, σπεύσατε το συντομότερο... ;)
 

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Μηνύματα
47.991
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Aυτό το ραμολιμέντο που ψηφίσατε συνεχίζει τις παρλαπίπες

Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί «έντιμος συμβιβασμός»

Λαπαβίτσας: Να μη φοβηθούμε τη ρήξη

http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMDQvMjYvbGFwYXZpdHNhcyByaXhpIGFydGhyby5wbmc%3d&t=0&w=820&h=457&a=Top[/img[/URL]]

Σε άρθρο του τονίζει πως η κυβέρνηση οφείλει επίσης να αντιταχθεί στους δανειστές, «διαλέγοντας το δρόμο της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων»

Σε ρήξη με τους εταίρους, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί «έντιμος συμβιβασμός» καλεί την κυβέρνηση και τον λαό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, μέσα από άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα.



Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα, τα πράγματα έχουν πλέον φτάσει σε οριακό σημείο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «πλησιάζει η ώρα της κρίσιμης επιλογής»

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι εκροές του Δημοσίου για τον Μάιο προβλέπονται περί τα 4 δισ. ευρώ, με μια πληρωμή άνω των 700 εκατ. στο ΔΝΤ στις 12 του μηνός. Η πρόβλεψη συνεπώς, τονίζει, είναι για μεγάλα ταμειακά ελλείμματα και όσο και να νοικοκυρέψει το Γενικό Λογιστήριο τις δαπάνες, υπάρχουν αξεπέραστα όρια.

Ο κ. Λαπαβίτσας υποστηρίζει πως «είναι εμφανές ότι η μόνη μεγάλη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε πορεία προόδου παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυβέρνησή μας έχει τεράστια κοινωνική και εθνική ευθύνη. Από την απόφασή της θα εξαρτηθεί η ευημερία, αλλά και η ανεξαρτησία του έθνους. Αν διαπιστώσει -όπως ήδη διαφαίνεται- ότι δεν υπάρχει "έντιμος συμβιβασμός", οφείλει καταρχήν να ενημερώσει το λαό. Οφείλει επίσης να αντιταχθεί στους δανειστές διαλέγοντας το δρόμο της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και στηριζόμενη στη λαϊκή συσπείρωση. Δεν υπάρχει καμία επιλογή που δεν είναι διαχωρίσιμη», σημειώνει και προσθέτει πως, «αν ο δρόμος της κοινωνικής και εθνικής ανασυγκρότησης περνάει από τη ρήξη, ούτε ο λαός, ούτε η πολιτική του ηγεσία πρέπει να τη φοβηθούν».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται, επίσης, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση μετέφερε τα ταμειακά αποθέματα πολλών δημοσίων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδας, τονίζοντας πως ήταν μια δύσκολη, αλλά δικαιολογημένη κίνηση, «που κληροδοτήθηκε στην κυβέρνηση από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Ολόκληρο το άρθρο του κ. Λαπαβίτσα:

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επερχόμενες επιλογές

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση μετέφερε τα ταμειακά αποθέματα πολλών δημοσίων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδας ήταν μια δύσκολη κίνηση που θα ήταν δικαιολογημένη μόνο σε έκτακτες συνθήκες. Δεν υπάρχει φυσικά καμία αμφιβολία για το ότι οι συνθήκες είναι έκτακτες, όπως και ότι μας τις κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Στις 26 Ιανουαρίου το υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε στη νέα κυβέρνηση ταμειακά διαθέσιμα 1,634 δις ευρώ. Επαίρονται πολλοί της κυβέρνησης Σαμαρά για το πλεόνασμα αυτό και το παρουσιάζουν ως απόδειξη του αλήστου μνήμης ‘σαξές στόρι’. Μόνο που η πρόβλεψη εσόδων-εξόδων που επίσης παρέδωσε το υπουργείο Οικονομικών εμφάνιζε ταμειακό έλλειμμα 429 εκ ευρώ για τις 24 Φεβρουαρίου, το οποίο μάλιστα θα ανέβαινε σε πάνω από 700 εκ ευρώ τις επόμενες δύο μέρες. Δηλαδή όταν θα πληρώνονταν οι μισθοί και οι συντάξεις. Αυτή ήταν η ‘επιτυχία’ της κυβέρνησης Σαμαρά.

Αλλά μήπως η κατάσταση θα γινόταν καλύτερη τον Μάρτιο; Θα στενοχωρήσω τους ζηλωτές των Μνημονίων, αλλά ακριβώς η ίδια πρόβλεψη έδινε αρνητικό πρόσημο για όλες τις μέρες του Μαρτίου. Προβλέπονταν ταμειακά ελλείμματα για όλο το μήνα, που μάλιστα θα έφταναν σε εφιαλτικά ύψη 3, 4, ακόμη και σχεδόν 5 δις ευρώ μετά τις 20 Μαρτίου. Το κράτος που παρέδωσε ο κ. Σαμαράς ήταν απολύτως χρεοκοπημένο.

Τι έπρεπε λοιπόν να κάνει η νέα κυβέρνηση;

Μήπως να ομολογήσει ανοιχτά την κατάσταση και να ρίξει την ευθύνη στους προηγούμενους, όπως σας θυμίζω ότι είχαν κάνει και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου στο παρελθόν; Όχι βέβαια. Οι κουτόφραγκοι βλέπετε, δεν διαχωρίζουν ανάμεσα σε ‘καλούς’ και ‘κακούς’ Έλληνες όπως μερικοί στη χώρα μας δυστυχώς πιστεύουν. Ακόμη περισσότερο, πως θα μπορούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μπει σε σκληρή διαπραγμάτευση, αν ομολογούσε στους δανειστές ότι οι προηγούμενοι είχαν αφήσει πίσω τους κυριολεκτικά άδεια ταμεία;

Η νέα κυβέρνηση, πολύ λογικά, σιώπησε κι έτρεξε να μαζέψει το χάος. Κι επειδή δεν υπάρχουν μαγικές μέθοδοι στην οικονομία, αναγκάστηκε να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο στις δαπάνες και να μεταθέσει πληρωμές του Δημοσίου. Το ποσό των πληρωμών που μετατέθηκαν όλο αυτό το διάστημα πλησιάζει σωρευτικά τα 2 δις. Είναι αναμφίβολα σοβαρό, έχει προκαλέσει σημαντική στενότητα στην αγορά και έχει επιτείνει την επενδυτική δυστοκία, αλλά δεν είναι τεράστιο, ούτε και εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας από αυτό. Δυστυχώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το χάος που άφησε πίσω του ο κ. Σαμαράς.

Τα κατάφερε λοιπόν η νέα κυβέρνηση να μετατραπούν τα ελλείμματα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου σε πλεονάσματα, ώστε να γίνουν τακτικά οι πληρωμές μισθών και συντάξεων. Αλλά επειδή στην οικονομία δεν υπάρχουν ούτε μαγικά αλλά ούτε και θαύματα, ο Απρίλιος αποδείχθηκε δυσκολότατος. Ο λόγος είναι ότι πληρώνουμε τακτικά τα χρέη μας προς το ΔΝΤ, χωρίς να λαμβάνουμε ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης από ΕΕ/ΔΝΤ, καθώς μάλιστα η ΕΚΤ έχει περιορίσει την τραπεζική ρευστότητα με τρόπο εχθρικό προς τη χώρα μας. Όσο και να μεταθέτει το κράτος τις πληρωμές και να κάνει οικονομίες το ταμείο θα γίνει κάποια στιγμή αρνητικό.

Η πρόβλεψη για τον Απρίλιο ήταν ότι θα εμφανιζόταν ξανά ταμειακό έλλειμμα από τις 24 και μετά. Για να υπάρξει ασφάλεια λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέφερε τα αποθεματικά των δημοσίων φορέων με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ας είμαστε ξεκάθαροι: πρόκειται για μια αναγκαστική κίνηση που έγινε υπό τεράστια πίεση.

Την πίεση μας την κληροδότησε η κυβέρνηση Σαμαρά και την έκανε απείρως χειρότερη η πολεμική συμπεριφορά των δανειστών και εταίρων μας, οι οποίοι απλώς δεν αποδέχονται εύλογα επιχειρήματα. Ο στόχος τους είναι να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και να παραδοθεί άνευ όρων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα γεγονότα του Γιούρογκρουπ της 24ης Απριλίου με την προσπάθεια διασυρμού του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Μια ΕΕ που κυριαρχείται από τις φιλοδοξίες και τους στόχους της Γερμανίας θέλει να εξευτελίσει την αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας και ότι αυτή αντιπροσωπεύει.

Οι επιδιώξεις των δανειστών συμπίπτουν με αυτές της ‘Τρόικας Εσωτερικού’ που απαρτίζεται από τα μεγάλα εγχώρια συμφέροντα και εκφράζεται πολιτικά από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και βρίσκει άπλετη στήριξη από τα μεγάλα ΜΜΕ. Το σύνθημά της είναι ‘ευρώ πάση θυσία’ και άρα συμφωνία της Ελλάδας με τους ‘θεσμούς’ γρήγορα και με οποιουσδήποτε όρους. Στην πράξη επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στο καθεστώς των Μνημονίων που προκάλεσε τεράστια καταστροφή την τελευταία πενταετία και απορρίφθηκε αποφασιστικά στις 25 Ιανουαρίου από τον λαό. Αν επικρατήσουν οι δανειστές και η Τρόικα Εσωτερικού, η Ελλάδα θα καταδικαστεί οριστικά ως κοινωνία, ως χώρα και ως έθνος. 

Τα πράγματα έχουν πλέον φτάσει σε οριακό σημείο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πλησιάζει η ώρα της κρίσιμης επιλογής. Οι εκροές του Δημοσίου για τον Μάιο προβλέπονται περί τα 4δις, με μια πληρωμή άνω των 700 εκ στο ΔΝΤ στις 12 του μηνός. Η πρόβλεψη συνεπώς είναι για μεγάλα ταμειακά ελλείμματα και όσο και να νοικοκυρέψει το Γενικό Λογιστήριο τις δαπάνες, υπάρχουν αξεπέραστα όρια.

Τι πρέπει να γίνει;

Το τελευταίο διάστημα έχει εμφανιστεί πλημμύρα πρόθυμων ερμηνευτών της ψήφου του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές. Η Τρόικα Εσωτερικού μας βομβαρδίζει συστηματικά με την άποψη ότι ο λαός δεν ψήφισε για ρήξη, ότι θέλει συμβιβασμό, ότι πάνω απ’ όλα θέλει να μείνει στο ευρώ και ούτω καθεξής. Ας μου επιτραπεί λοιπόν κι εμένα μια ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, αφού στο κάτω-κάτω επιδίωξα τη λαϊκή ψήφο και η Ημαθία με τίμησε με τη δική της. Ένα πράγμα είναι απολύτως βέβαιο: ο λαός δεν ψήφισε για να επιστρέψει στα Μνημόνια, να υποταχθεί άνευ όρων στους δανειστές και να έχει ξανά την Τρόικα Εσωτερικού στο κεφάλι του.

Είναι εμφανές ότι η μόνη μεγάλη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε πορεία προόδου παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνησή μας έχει τεράστια κοινωνική και εθνική ευθύνη. Από την απόφασή της θα εξαρτηθεί η ευημερία, αλλά και η ανεξαρτησία του έθνους. Αν διαπιστώσει – όπως ήδη διαφαίνεται – ότι δεν υπάρχει ‘έντιμος συμβιβασμός’, οφείλει καταρχήν να ενημερώσει το λαό. Οφείλει επίσης να αντιταχθεί στους δανειστές διαλέγοντας το δρόμο της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και στηριζόμενη στη λαϊκή συσπείρωση. Δεν υπάρχει καμία επιλογή που δεν είναι διαχειρίσιμη. Αν ο δρόμος της κοινωνικής και εθνικής ανασυγκρότησης περνάει από τη ρήξη, ούτε ο λαός, ούτε η πολιτική του ηγεσία πρέπει να τη φοβηθούν.


[URL unfurl="true"]http://www.protothema.gr/politics/article/470962/lapavitsas-na-mi-fovithoume-ti-rixi/[/URL]

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Τελικά ΣΑΝΕΛ σημαίνει μάλλον σανός ελληνικός.Θα δώσουν τα κουπόνια στους ιδιωτικούς και στους δημόσιους τα ευρώ με υποχρεωτική ανταλλαγή.
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
πως γινετε ο ελληνας να ειναι οκνηρος και να ουλευει περισσοτερες ωρες απο το μεσο ευρωπαιο????
αλαζονας?? αυτο πως προκυπτει οτι ειμαστε καλητερη αλλων?????
οργη παλι που την ειδες???? εδω με τοσα μνημονια και η αντιδραση ηταν χαλαρη η μηπως θες να μου κλεβουν το ψωμι και να λεεω και ευχαριστω???? μεχρι και το κινημα των πλατειων απο την ισπανια ξεκινησε
ζηλοφθονια??που την ειδες παλι ξερεις ποσοι ελληνες συναθρωποι βοηθουν σε δομες αλληλεγγυης σε σισιτια σε κοινωνικα παντοπωλεια και σε μητροπολιτικα ιατρεια???

Δε δουλευει ο Ελληνας ετσι γενικα και αοριστα. Δουλευουν απλως μερικα θυματα, στον ιδιωτικο τομεα , για να ταιζουν λογης λογης χαραμοφαηδες και παρασιτα 
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Μάλιστα ... αυτά είναι

Μετά την ψυχρή αντιμετώπιση που είχε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup της Ρίγα της Λετονίας, η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο απεμπλοκής της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, έχουν συζητηθεί μεταξύ άλλων παρεμβάσεις όπως:

- Το πάγωμα των εργασιακών για τον Ιούνιο ή αργότερα

(1) Τον Σκουρλέτη τον ρωτήσανε
(2) Χιπχοπάκη ο βασικός στα 751 όνειρο ήταν .... ξύπνα τώρα


- Μέτρα για φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Με ταμπούρα ή δισκόπλακες ?? Αν είναι δισκόπλακες θα είναι αεριζόμενες ??


- Μείωση των υψηλών επικουρικών συντάξεων

Υψηλή επικουρική φαντάζομαι είναι τα 50 ευρώ...

- Αντί της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, η κυβέρνηση μελετά επιβολή ειδικού φόρου πολυτελείας για τις διανυκτερεύσεις στον τουρισμό

τους ήξερα για μαλάκες αλλά δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο μαλάκες

- Για τις ιδιωτικοποιήσεις αναμένεται να προταθεί μέρος από τα έσοδα να κατευθύνεται στη στήριξη του Ασφαλιστικού

δηλαδή τα "ασημικά" του κράτους και ο δημόσιος πλούτος θα ξεπουληθούν για να στηριχτούν οι συντάξεις...
:grin:

 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.117
Like
5.782
Πόντοι
1.206
αν δεν έχεις διαβατήριο εσύ και οι υπόλοιποι, σπεύσατε το συντομότερο... ;)

Φυσικά κι έχω τύπε, αλλά δεν νομίζω να χρειαστεί τελικά.
Τα λεφτά να είναι έξω, να τα φέρνουμε λίγα λίγα να ζούμε αρχοντικά με 1.000 ευρώ τον μήνα!
Η πιο φτηνή (κι η πιο φτωχή βέβαια!) χώρα της Ευρώπης θα γίνει η Ελλάδα, παράδεισος για κατέχοντες "σκληρά" νομίσματα. ;)
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Φυσικά κι έχω τύπε, αλλά δεν νομίζω να χρειαστεί τελικά.
Τα λεφτά να είναι έξω, να τα φέρνουμε λίγα λίγα να ζούμε αρχοντικά με 1.000 ευρώ τον μήνα!
Η πιο φτηνή (κι η πιο φτωχή βέβαια!) χώρα της Ευρώπης θα γίνει η Ελλάδα, παράδεισος για κατέχοντες "σκληρά" νομίσματα. ;)

ακριβώς....  ;)
 

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Φυσικά κι έχω τύπε, αλλά δεν νομίζω να χρειαστεί τελικά.
Τα λεφτά να είναι έξω, να τα φέρνουμε λίγα λίγα να ζούμε αρχοντικά με 1.000 ευρώ τον μήνα!
Η πιο φτηνή (κι η πιο φτωχή βέβαια!) χώρα της Ευρώπης θα γίνει η Ελλάδα, παράδεισος για κατέχοντες "σκληρά" νομίσματα. ;)
έχεις δίκιο τύπε αλλά όλα αυτά που λες για μετά από το πρώτο εξάμηνο (τουλάχιστον) της καταστροφής...

υπολογίζω πως μετά τα δυο χρόνια είναι καλύτερα να τα φέρεις και έτσι ξεκινάς το πάρτι αφού έχει επέλθει μια στοιχειώδης ισορροπία και ηρεμία ώστε να αγοράζεις κοψοχρονιά επενδύσεις αβέρτα... ;) :cheesy:
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
28.037
Κριτικές
16
Like
15.081
Πόντοι
6.515
Φυσικά κι έχω τύπε, αλλά δεν νομίζω να χρειαστεί τελικά.
Τα λεφτά να είναι έξω, να τα φέρνουμε λίγα λίγα να ζούμε αρχοντικά με 1.000 ευρώ τον μήνα!
Η πιο φτηνή (κι η πιο φτωχή βέβαια!) χώρα της Ευρώπης θα γίνει η Ελλάδα, παράδεισος για κατέχοντες "σκληρά" νομίσματα. ;)

νομιζεις τυπε... θα πηγαινοέρχεσαι στα αεροδρομια με σκληρο συναλλαγμα οποτε γουστάρεις? Ρωτα και κανεναν που εχει ζησει σε χωρες με περιορισμο συναλλάγματος  :coffee:
 

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
νομιζεις τυπε... θα πηγαινοέρχεσαι στα αεροδρομια με σκληρο συναλλαγμα οποτε γουστάρεις? Ρωτα και κανεναν που εχει ζησει σε χωρες με περιορισμο συναλλάγματος  :coffee:
γι αυτό λέω τύπε άμεσα δεν γίνονται αυτά...

με το που χρεοκοπήσει η χώρα κλείνει σύνορα και κατεβάζει κανονικά ρολά...

μετά από λίγα χρόνια ξαναγίνεται κράτος σιγά σιγά... (κράτος μπουρδέλο όπως όταν ήταν πάντα η Ελλάδα, δεν εννοούσα κανονικό δυτικό :grin:)
 

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Μηνύματα
47.991
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Φυσικά κι έχω τύπε, αλλά δεν νομίζω να χρειαστεί τελικά.
Τα λεφτά να είναι έξω, να τα φέρνουμε λίγα λίγα να ζούμε αρχοντικά με 1.000 ευρώ τον μήνα!
Η πιο φτηνή (κι η πιο φτωχή βέβαια!) χώρα της Ευρώπης θα γίνει η Ελλάδα, παράδεισος για κατέχοντες "σκληρά" νομίσματα. ;)
Το δολλάριο είναι σκληρό νόμισμα τύπε; Οι Κινέζοι πάντως δεν το δέχονται πλέον  :hi:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
νομιζεις τυπε... θα πηγαινοέρχεσαι στα αεροδρομια με σκληρο συναλλαγμα οποτε γουστάρεις? Ρωτα και κανεναν που εχει ζησει σε χωρες με περιορισμο συναλλάγματος  :coffee:

αν έρχεσαι και έχεις μαζί σου σκληρό συνάλλαγμα θα παίρνεις και παράσημο... μην πας μακρυά μέχρι το 1995 αυτό γινόταν...

έφερνες μέσα συνάλλαγγμα ... φοροαπαλλαγές με το τσουβάλι... τι φοροαπαλλαγές για αγορές σπιτιών, τι αγορές χωρίς πόθεν έσχες ότι τραβούσε η ψυχή σου...

το πρόβλημα ήταν αν ήθελες να βγάλεις συνάλλαγμα εκτός χώρας... εκεί ήταν τα δύσκολα...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom