Νεαρχος Κουκης
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 22 Οκτ 2014
- Κριτικές
- 15
- Like
- 6.092
- Πόντοι
- 1.496
Υπηρχε και υπηρεσια τουαλετοφυλακα στο κεντρο στη Τριπολη.αει τράβα παραπέρα ρε μόνιμε θαλαμοφύλακα…
Υπηρχε και υπηρεσια τουαλετοφυλακα στο κεντρο στη Τριπολη.αει τράβα παραπέρα ρε μόνιμε θαλαμοφύλακα…
μπολντι μια χαρα τα γραφει ο τραμουντανα,εσενα πολυ οξυθυμο σε βλεπω συνεχεια
που ειναι αυτος?
μεταναστευσε οταν βγηκε ο συριζα?
Υπηρχε και υπηρεσια τουαλετοφυλακα στο κεντρο στη Τριπολη.
Πάγια θέση μου εδώ και χρόνια. Η Αριστερά είναι Θρησκεία.
Έτσι λοιπόν, οι Θρησκείες δεν μπορούν να "ηττηθούν" καθότι ο πυρήνας τους απαρτίζεται από φανατικούς που θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αναπαραγάγουν εις το διηνέκες το δόγμα τους(προς όφελους τους συνήθως), κ φυσικά θα βρεθούν πάντα διάφοροι να προστρέξουν σε αυτό το δόγμα για να νοηματοδοτήσουν την πραγματικότητα που τους περιβάλλει.
Σε ταραγμένες δε εποχές που οι μάζες αναγκάζονται να επανανοηματοδοτήσουν την παντελώς ρευστή πραγματικότητα στην οποία κινούνται, τότε είναι εύλογο να παρουσιάζουν αύξηση των "πιστών".
Δε ξερω γιατι ευτυχως δε με βαλανε ποτε σκοπια εκει.Κανονικα με οπλο ηταν ομως.έκανε έλεγχο ποιοί χέζανε απέξω ??
Οποιος ειναι μάγκας έρχεται και τα λεει απο κοντα αυτα αλλα που? μαγκια μονο πισω απο την οθονη.
Δε ξερω γιατι ευτυχως δε με βαλανε ποτε σκοπια εκει.Κανονικα με οπλο ηταν ομως.
Δε ξερω γιατι ευτυχως δε με βαλανε ποτε σκοπια εκει.Κανονικα με οπλο ηταν ομως.
Του σμηνους;Α,εγω ημουν Τριπολη πεζικο.Θυμαμαι το 1996 που πηγα,το ιδιο διαστημα στο κεντρο εκπαιδευσης Αεροποριας Τριπολεως υπηρξαν κρουσματα μηνιγγιτιδας.στην εποχή μου (Τρίπολη πήγα και εγώ κέντρο 124 ΠΒΕ κάπου το 1984 όμως) δεν είχε τέτοια υπηρεσία…
θαλαμοφύλακες οι γιωτάδες… θυμάμαι μάλιστα και έναν από δαύτους που έβγαζε και χαρτζιλίκι γυαλίζοντας τα άρβυλα όταν ήταν θαλαμοφύλακας… τριάντα δραχμές ζητούσε το ζευγάρι και οι μπογιές του κατόχου… από 10-15 ζευγάρια έκανε κάθε βράδυ που είχε υπηρεσία …
μάλιστα την κυνηγούσε σαν τρελός… κονόμα η υπόθεση… έπιανε και τον γραφέα του σμήνους και του ζητούσε να τον βάζει υπηρεσία σχεδόν κάθε βράδυ (έτσι και αλλιώς όλη την ημέρα δεν έκανε τίποτε σαν γιωτάς κωλοβαρούσε έβρισκε καμμιά γωνιά και την έπεφτε στον ύπνο)…
ρε τι μου θύμισες με την σκορδία τώρα… περάσανε τριάντα ένα χρόνια από τότε…
Του σμηνους;Α,εγω ημουν Τριπολη πεζικο.Θυμαμαι το 1996 που πηγα,το ιδιο διαστημα στο κεντρο εκπαιδευσης Αεροποριας Τριπολεως υπηρξαν κρουσματα μηνιγγιτιδας.
Τύπε διαφωνώ.Η θρησκεία έχει σαν θεμέλιο λίθο την πίστη,π.χ δεν μπορώ να σου αποδείξω ότι υπάρχει θεός,αλλά ούτε εσύ να μου αποδείξεις πως δεν υπάρχει.Μπορώ μόνο να πιστεύω.Τι σχέση έχει αυτό με την ιδεολογία που σημαίνει πράγματα χειροπιαστά και μετρήσιμα,όπως τι οργάνωση θα έχει το κράτος,τι σύστημα εκπαίδευσης θα φτιάξω κ.λ.π.Αυτό που ήθελα να πω είναι πως όταν μία έννοια,μία ιδεολογία έχει βάθος και ηθικό πλεονέκτημα δεν εξαφανίζεται,ούτε ξεχνιέται.Αυτό έχει κρατήσει την Αριστερά όρθια τόσα χρόνια με διώξεις,εμφυλίους εκτελέσεις κ.ό.κ.Πάγια θέση μου εδώ και χρόνια. Η Αριστερά είναι Θρησκεία.
Έτσι λοιπόν, οι Θρησκείες δεν μπορούν να "ηττηθούν" καθότι ο πυρήνας τους απαρτίζεται από φανατικούς που θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αναπαραγάγουν εις το διηνέκες το δόγμα τους(προς όφελους τους συνήθως), κ φυσικά θα βρεθούν πάντα διάφοροι να προστρέξουν σε αυτό το δόγμα για να νοηματοδοτήσουν την πραγματικότητα που τους περιβάλλει.
Σε ταραγμένες δε εποχές που οι μάζες αναγκάζονται να επανανοηματοδοτήσουν την παντελώς ρευστή πραγματικότητα στην οποία κινούνται, τότε είναι εύλογο να παρουσιάζουν αύξηση των "πιστών".
Τύπε διαφωνώ.Η θρησκεία έχει σαν θεμέλιο λίθο την πίστη,π.χ δεν μπορώ να σου αποδείξω ότι υπάρχει θεός,αλλά ούτε εσύ να μου αποδείξεις πως δεν υπάρχει.Μπορώ μόνο να πιστεύω.Τι σχέση έχει αυτό με την ιδεολογία που σημαίνει πράγματα χειροπιαστά και μετρήσιμα,όπως τι οργάνωση θα έχει το κράτος,τι σύστημα εκπαίδευσης θα φτιάξω κ.λ.π.Αυτό που ήθελα να πω είναι πως όταν μία έννοια,μία ιδεολογία έχει βάθος και ηθικό πλεονέκτημα δεν εξαφανίζεται,ούτε ξεχνιέται.Αυτό έχει κρατήσει την Αριστερά όρθια τόσα χρόνια με διώξεις,εμφυλίους εκτελέσεις κ.ό.κ.
Τύπε διαφωνώ.Η θρησκεία έχει σαν θεμέλιο λίθο την πίστη,π.χ δεν μπορώ να σου αποδείξω ότι υπάρχει θεός,αλλά ούτε εσύ να μου αποδείξεις πως δεν υπάρχει.Μπορώ μόνο να πιστεύω.Τι σχέση έχει αυτό με την ιδεολογία που σημαίνει πράγματα χειροπιαστά και μετρήσιμα,όπως τι οργάνωση θα έχει το κράτος,τι σύστημα εκπαίδευσης θα φτιάξω κ.λ.π.Αυτό που ήθελα να πω είναι πως όταν μία έννοια,μία ιδεολογία έχει βάθος και ηθικό πλεονέκτημα δεν εξαφανίζεται,ούτε ξεχνιέται.Αυτό έχει κρατήσει την Αριστερά όρθια τόσα χρόνια με διώξεις,εμφυλίους εκτελέσεις κ.ό.κ.
Είναι άδικο να ταυτίζουμε όλη την έννοια της Αριστεράς με τα εγκλήματα των μπολσεβίκων και τις πρακτικές του Μάο.Ήταν επίσης άλλες εποχές.Φαντάσου οι Γερμανοί,ένας από τους ικανότερους λαούς του κόσμου πίστεψαν στο αλάθητο του Φύρερ τους και τον ακολούθησαν μέχρι την πλήρη καταστροφή τους.Για μένα οτιδήποτε ερμηνεύει δογματικά την πραγματικότητα, αποκτά χαρακτηριστικά θρησκείας.
Δλδ την περιχαράκωση απόψεων πέραν λογικής επεξεργασίας ή δυνατότητα αναθεώρησης.
Ενδεικτικά δυο λινκ που έχω βάλει και στο παρελθόν για την πλήρη ομοιότητα των χριστιανικών θέσεων με τις αριστερές.
www.eyedoll.gr/ngine/article/1078/%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D]Κομμουνισμός: το ιδεολογικό μπάσταρδο του Χριστιανισμού[/url]
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
Και ο καπιταλισμός θρησκεία είναι που απλώς επικράτησε. Αόρατα χέρια, αέναη ανάπτυξη, το τέλος της ιστορίας, είναι τελείως αυθαίρετα πραγματα επίσης.
Είναι άδικο να ταυτίζουμε όλη την έννοια της Αριστεράς με τα εγκλήματα των μπολσεβίκων και τις πρακτικές του Μάο.
Όντως ο καπιταλισμός στηρίχτηκε στην ηθική του προτεσταντισμού,εξ όσων έχω διαβάσει.Δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει κανείς όμως τα επιτεύγματά του και κυρίως το ότι είναι ένα σύστημα που δουλεύει μέχρι τώρα,δεν ήταν χίμαιρα.Απλά ώρες ώρες μου φαίνεται πως το σημερινό σύστημα έχει ξεφύγει εντελώς ακόμη και από αυτή την προτεσταντική ηθική και έχει γίνει Φαρ Ουεστ και Λας Βέγκας ταυτόχρονα.Υπερβολές. Όλα εφαρμόζονται, τα πιο περίεργα, αρκεί να επικρατούν. Ο κόσμος έζησε και υπό αιώνες θεοκρατίας π.χ. Ο σοσιαλιασμός σαν υλιστικός (κομμουνισμός) και σαν μυθικός (εθνικοσοσιαλισμός) απλά είχαν ισχυρότερο αντίπαλο πολύ περισσότερο θεσμοθετημένο σε ισχυρότερα έθνη. Και ο καπιταλισμός θρησκεία είναι που απλώς επικράτησε. Αόρατα χέρια, αέναη ανάπτυξη, το τέλος της ιστορίας, είναι τελείως αυθαίρετα πραγματα επίσης.