να αρχισει να εισπρατει
και να αναζητα κι αλλου χρηματα, εκτος τους γνωστους μαλακες, κατι που δεν τολμουσαν οι προηγουμενοι, ελεω συμφεροντων, ημετερων, διαπλοκης
(αυτο δε σου λεει κατι) αλλα που να σου πει με τις γαλαζοπρασινες παροπιδες
τι ακριβώς μου λέει αυτό …
ότι δέσμευσε πιθανόν και παρανόμως (διότι δεν έχει κοινοποιηθεί φύλλο ελέγχου κατά πως λέει η φυλλάδα ούτε έχουν βεβαιωθεί φόροι διότι απαιτείται ενημέρωση του φορολογουμένου) κάποιους καταθετικούς λογαριασμούς και κάποια εν ελλάδι ακίνητα και κινητά…
ευνόητο είναι ότι αυτή η δέσμευσις δεν μπορεί να είναι επ αόριστον διότι δεν μπορείς να συλλαμβάνεις κάποιον και να τον κρατάς χωρίς να απαγγείλεις κατηγορίες…
πολύ πιθανόν με μια απλή προσφυγή σε ένα δικαστήριο η δέσμευση αυτή να αρθεί αν δεν κοινοποιηθεί φύλλο ελέγχου στο οποίο να αναφέρεται ρητώς το πόρισμα… και ευνόητο είναι ότι οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν το δικαίωμα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια καταβάλλοντας προκαταβολή των βεβαιωθέντων φόρων την οποία προκειμένου να πληρώσουν το δικαστήριο θα διατάξει άρση της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων…
μέχρι στιγμής λεφτά δεν μπήκαν στο ταμείο… ασε να δούμε πρώτα το χρώμα του χρήματος…
χώρια που για να δούμε και την πραγματικότητα… έχεις την εντύπωση ότι αυτοί που τα ονόματα τους είναι στις διάφορες λίστες δεν έχουν ήδη φροντίσει να σκουπίσουν από την Ελλάδα οτιδήποτε περιουσιακό στοιχείο είχαν στο ΟΝΟΜΑ τους ?? λες να μην έχουν φροντίσει να μεταβιβάσουν τα ακίνητα σε άλλους (γυναίκες, παιδιά κλπ) και να κλείσουν τους λογαριασμούς τους ??
ας μας πεί λοιπόν και τι ακριβώς δεσμεύσανε για να δούμε τι ευελπιστούνε να μαζέψουνε … γιατί από τις καταθέσεις στο εξωτερικό δεν πρόκειται να πάρουν τίποτε αυτό είναι δεδομένο…
σανό ρε σας ταίζουνε πάρτε το χαμπάρι….
και ας μην είμαι πεσιμιστής και ας δεχτώ ότι θα μαζέψει το δημόσιο 2-3 δις από αυτούς…
ωραία ΚΑΙ ΜΕΤΑ ??
του χρόνου τι ακριβώς θα κάνει ??
θα ξαναπιάσει τους ίδιους και θα τους πεί φέρτε ακόμη τόσα (ευλόγως θα πούνε πάρε τ’αρχίδια μας)??
θα βρεί άλλους ??
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ θα κάνει για να μπορέσει να διατηρήσει τα δημόσια έσοδα σε ένα επίπεδο το οποίο να καλύπτουν τις ανάγκες των δημοσίων εξόδων και να βγάζουν ένα πλεόνασμα τόσο ώστε να πληρώνει το δημόσιο τους τόκους (προσοχή τους τόκους μόνον όχι το κεφάλαιο) των δανείων που χρωστάει ???
σε αυτό θέλω απάντηση και όχι στις μαλακίες του κάθε Νικολούδη της κάθε κυβέρνησης αριστεράς ή δεξιάς ….