Καταλαβετε κατι επιτελους.
Οι περισσοτεροι πλεον στην χωρα δεν ειναι ουτε αριστεροι, ουτε δεξιοι, ουτε τιποτα.
Πολλοι απο αυτους που δεν ψηφιζουν οπως και πολλοι πλεον απο αυτους που ψηφιζουν, συμβιβαζονται με το υπαρχον πολιτικο φασμα, προσπαθωντας(οι δευτεροι) απλα να διαλεγουν καποιον λιγοτερο κακο απ οσα ξερουν, γιατι η αλλη λυση(να γινει εξεγερση αφου δεν υπαρχει κανενας αξιος) θα εχει σιγουρα το αποτελεσμα που εχω εγω στο μυαλο μου πχ, αλλα αυτο δεν παει να πει οτι ειναι και αναγκη να γινει ετσι.
Καποιοι εδω μεσα, νομιζετε οτι επειδη μπορει να κατσετε να πεταξετε μια θεωρια, εναν αριθμο, ενα σκονακι που κανετε copy/paste απο καποια ιστοσελιδα, πανω στα οικονομικα, κανα δυο απο αυτα τα ωραια(σπρεντς, μπρεντς και οτιδηποτε αλλο) λογακια που μαθατε γιατι εσιτε και πολυ προχωρημενοι και σπουδαγμενοι, λετε και κατι πραγματικα σημαντικο. Οτι ξερετε τι γινεται. Οτι εχετε επαφη με την πραγματικοτητα εκει εξω. Οι αλλοι ολοι δεν ξερουν τι τους γινεται.
Επενδυσεις.
Πολυ ωραια. Δεν εχω εγω θεμα.
Γιατι να εχω? Θεμα (θα) εχω και μαλιστα μεγαλο με το τι σημαινει αυτο για τα εργατικα πχ(ας πιασω αυτο αφου η ανεργια ειναι το μεγαλο ψαρι και εκει που εχω σκαλωσει και εγω πανω απ ολα την τελευταια 5ετια)
Εσεις λετε "ρε δουλεια εχεις? αυτο μετραει" και νομιζετε οτι καθαρισατε. Δεν υπαρχει προβλημα.
Θα τις δωσουν τις δουλειες οι επενδυσεις. Οι ιδιωτικοποιησεις.
Πολυ ωραια. Με τι εργατικο νομο?
Με εναν που χωριζει μισθολογικα τους υπαλληλους σε πανω των 25 και κατω των 25 πχ?
Αυτη ειναι η μεταρυθμιση η σωστη?
Οταν ερθουν οι επενδυτες με αυτον τον νομο σε ισχυ ας πουμε, ποιους θα παρουν? Τους πανω των 25? Μαλακες ειναι?
Οσοι δεν ειστε ελευθεροι επαγγελματιες και δημ.υπαλληλοι και ειστε πανω των 25πχ, τι ασφαλεια νιωθετε με κατι τετοιο?
Ποια ειναι η σωστη μεταρυθμιση? Να απολυσετε τον υπαλληλο με 5 χρονια προυπηρεσια και να παρετε τον υπαλληλο με μηδαμινη και σε μικρη ηλικια, επειδη η αποζημιωση που θα καταβαλετε στον πρωτο θαναι της πλακας?
"δεν θα υπαρχουν τετοια θεματα γιατι θα καταπολεμηθουν τα συμφεροντα και η διαφθορα ολων των φορεων"?
Τοσα χρονια γιατι δεν καταπολεμηθηκε? Με το "μνημονιο" καταπολεμηθηκε? 'Η η φαση εγινε φαρ ουεστ εντελως?
Ενταξει, καταπολεμηθηκε ο συνδικαλισμος, το λυσαμε?
Παμε παρακατω. Αλλος πονος εδω μεσα....
Δημοσιοι υπαλληλοι.
"να φυγουν". Οκ να φυγουν αν ειναι οντως παρα πολλοι.
Με εξετασεις, επιτροπες τα σεα και τα μεα.
Αυτοι που θα φυγουν, κατι πρεπει να κανουν.
Οχι μονο για να ζουν οι ιδιοι, αλλα να συμβαλλουν και στην ολη διαδικασια παραγωγικα για την χωρα.
Αυτοι που ειναι πανω των 50 πχ και δεν εχουν και ενα χωριο να πανε στην τελικη να φυτεψουν κανα ραπανακι, τι θα κανουν ακριβως?
Θα γινουν ιδ.υπαλληλοι με ενα νομο σαν τον παραπανω?
Ποιος θα τους παρει? Στ' αρχιδια μας?
Ή μηπως θα στειλετε κανα 55ρη να παει να παρει πτυχιο στα γερμανικα, στα ρωσικα, στα κογκολεζικα, να μαθει υπολογιστες ωστε να εχει τυχη να προσληφθει απο θαυμα σε αντιστοιχη δουλεια "ιδιωτικοποιημενη" ή σε απλη ιδιωτικη εταιρεια?
Τα διδακτρα για αυτα πως θα τα πληρωσει αν την παλεψει μεχρι τοτε? Χεστηκαμε. Ε?
Ειστε κατα του γκρεμισματος, της διαλυσης κλπ αλλα οταν μιλαμε για τους Δημ.Υπαλληλους ξυπναει μεσα σας ο "τιμωρος".
Εκει δεν εχετε κανενα προβλημα με την "διαλυση", αφου δεν αφορα εσας.
"να προσεχανε"? Ναι, επρεπε να προσεχανε, ναι να μην ηταν κομματοαποτετοιοι,συνδικαλοαποκεινοι και ολα τα ωραια.
Δεν προσεχανε. Τι κανουμε?
Τους αφηνουμε να ψοφησουν? Δηλαδη πρεπει να ειναι "αριστερος" καποιος για να εχει θεμα με κατι τετοιο?
Ο "δεξιος" ας πουμε δεν εχει θεμα, σαν ανθρωπος? Τι σοι ιδεολογια ειναι αυτη, που πρεπει να την ακολουθησουμε κιολας?
Οταν γραφω "στ αρχιδια μου τι θα κανουν οι αλλοι που επαιρναν δανεια", γνωριζω οτι αυτο που γραφω δεν με τιμαει ακριβως.
Και το εχω γραψει. Και αυτο και αρκετα ακομα.
Τυγχανει απλα να μην καιγεται ο δικος μου κωλος.
Δεν βλεπω να με κραζει κανενας ομως.
Συμφωνειτε ολοι. Εκει "τα λεω καλα".
Αμπελοφιλοσοφιες και αριστερες ιδεολογιες.
Μαγκες και οι δεξιες ιδεολογιες που ακολουθουνται σε αυτην την χωρα δεν εφεραν "αναπτυξη" και "επενδυσεις".
Αυτο δεν το λεει κανενας ομως.
Ειδικα σε αυτο το σαιτ.