Τυπε αυτος ο φαυλος κυκλος που βλεπεις με το χρεος, ειναι μια διαδικασια που ακολουθειτε σε ολη τη νεοτερικη εποχη, απο τα ολα τα συγχρονα, εθνη-κρατη. Μη τρελαινεσαι επομενως, δεν ειναι εκει το θεμα.
Το κυριο ζητημα ειναι να υπαρχει μια σωστη παραγωγικα δομημενη οικονομια. Με συγχρονη εξελιγμενη παραγωγη .
Το θεμα τυπε ειναι να εχει δουλεια ο κοσμακης. Να μπορει να εχει εισοδημα, να τελειωνει τη φοιτηση του και να βρισκει δουλεια, να ειναι λιγο πριν τη συνταξη και να μην απολυεται .
Εγω απορω : περα απο τα μνημονια και τα χρεη και τις τροικες- μοικες και ολα αυτα, τι ακριβως εμποδιζει την κυβερνηση και τη χωρα να ανοιξουν δουλειες? Να προσελκυσουν και να φερουν επενδυσεις? Να προωθησουν τη συγχρονη παραγωγη ? Γιατι δε κανουν πολιτικες προς την κατευθυνση ευνοικου περιβαλλοντος για επενδυσεις, ξενες και ντοπιες, οπως κανουν ολα τα κρατη που θελουν να πανε μπροστα? Aυτο ειναι που ενδιαφερει τον κοσμο,να ερθουν επενδυσεις στη χωρα και να εχει ο κοσμος δουλεια.
Γιατι δεν τους αφηνει ο γραικισμος ρε φιλε.
Ουτε αυτους, ουτε τους προηγουμενους.
Δεν συμφερει η Ελλαδα να ειναι αυταρκης, πως το λενε?
Πρεπει μονιμως να φοβασαι. Να εξαρτασαι απο τον ξενο φιλο ή΄"φιλο" σου.
Να πιστευεις οτι δεν εισαι ικανος να σταθεις μονος σου.
Δεν συμφερει. Οποτε και καποιον εντιμο πολιτικο να εχεις που λεει ο λογος, δεν θα τολμησει να κανει αυτα που πρεπει.
Γιατι φοβαται και δικαιως, οτι το δικο σου μυαλο ειναι ηδη σκλαβωμενο και τα δεσμα δεν σπανε τοσο ευκολα.
Τον κοσμακη τον νοιαζει μονο η παρτη του και η παρτη της οικογενειας του.
Ψηφισα συριζα με ολη μου την ψυχη.
Ελπιζοντας πως θα ερθει ρηξη. Πληρης. Ρηξη μεσα, ρηξη εξω. Ρηξη με ολα οσα θεωρουνται ριζωμενα και δεδομενα.
Ασχετως του τι ελεγε ο συριζα.
Δεν με ενοιαζε. Ακομα δεν με νοιαζει τι λεει. Ευελπιστω ακομα στην καταρρευση. Στο τελος.
Να τελειωνω επιτελους με τον ορο.
Βγαλτον τον γαμημενο. Καπουτ, τελος πως το λενε.
Δεν θα ζησω οπως θελω εγω.
Αν καποτε κανω παιδια ομως, αυτα να μην ζησουν καλυτερα απο εμενα?
Αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να αποδεχτει μεγαλο τμημα της γενιας μου. Αν μπορει να το αποδεχθει, καλως ψηφισε οτι ψηφισε.
Αν οχι, τοτε λυπαμαι αλλα δεν ξερει τι θελει.