Σεβαλιε, οι αθωες ερωτησεις μωρης παρθενας, μετα απο 5 χρονια μνημονια, τερμα !
Αμα ενδιαφερεσαι να μαθεις το μετα, πηγαινε στις σελιδες του ΕΠΑΜ και του Καζακη κι ακουσε την ολοκληρωμενη προταση.
Μετα αποφασιζεις ελευθερα
Δε βλεπω διαθεση για κουβεντα, δικαιωμα σου. Με παραπεμπεις εκει βεβαια, και καλυπτομαι.
Αλλα ρε φιλε επετρεψε μου να σου πω και πως τα βλεπω τα πραγματα.
Η Ελλαδα δεν εχει προβλημα με κανενα χρεος και καμια Γερμανια. Το χρεος ειναι μια τζαμπα διαμαχη γιατι ουσιαστικα πολυ λιγο επιβαρυνει τον κρατικο προυπολογισμο, οπως ειναι διαρθρωμενο και κατανεμημενο τωρα.
Η Ελλαδα εχει προβλημα παραγωτικοτητας, οτι η αναπτυξη των παραγωγικων δυναμεων και της υλικης της βασης ειναι πολυ ισχνη, κατω απο τις δυνατοτητες της. Η κυριοτερη αιτια για αυτο ειναι το τεραστιο και σπαταλο κρατος , αλλα η ριζα πιστευω ειναι η ανορθολογικη νοοτροπια του νεοελληνα.
Ουτε εχει να κανει σε τιποτα το ευρω καθεαυτο. Ηταν σιγουρα ενας κακος παραγοντας κατα τη γνωμη μου και η χωρα δεν επρεπε να ειχε μπει το 2001. Αλλα υπηρχε τεραστιο περιθωριο να γινει σωστη διαχειριση και η χωρα τελικα το μειονεκτημα να το κανει πλεονεκτημα, οπως και τοσες αλλες χωρες. Τα εργαλεια και τα βοηθηματα για αυτο υπηρχαν. Η Ελλαδα τα σπαταλησε, οι κυβερνωντες μεν αλλα με την πληρη ωθηση και τα χειροκροτηματα του οχι παντα αθωου λαου.
Στο κατω κατω το ευρω ειναι απλα ενα νομισμα και εσυ το βλεπεις φετιχιστικα, ως κατι το αυτοδυναμο που καθοριζει απο μονο του οικονομικες εξελιξεις. Αν εισαι οπως εισαι , με τετοιες νοοτροπιες και μυαλα σημερα, οτι νομισμα και να εχεις δε θα αλλαξει και τιποτα. Μαλλον οχι, θα γινουν και χειροτερα πολλα πραγματα.
Αντι για το ευρω γιατι δε κοιτατε εκει στο ΕΠΑΜ την ολυμπιαδα και τις βρωμιες που εγιναν εκει? Πιο πολυ επαιξε αυτος ο παραγοντας ρολο κατα τη γνωμη μου στο γεγονος της χρεοκωπιας του 2009 παρα το ευρω. Αλλα ο κυριοτερος παραγοντας ειναι η υπαναπτυξη , η οι επενδυσεις στη χωρα η ελλειψη παραγωγης- συγχρονης και εξελιγμενης φυσικα , οχι της εποχης του καρου