Δεν θα γίνει δημοψήφισμα
http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZXMvMS8yMDE1LzAzLzA5L2FhL2Jhcm91ZmFraHM2Ny5qcGc%3d&t=635615305074240504&w=820&h=457&a=Left[/img[/URL]]
Γέλασε ο υπουργός Οικονοιμικών σε ερωτήση δημοσιογράφου σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα, όπως αναφέρθηκε πως δήλωσε σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera.
Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Είχα την τιμή πριν μερικές μέρες να βρεθώ σε ένα συνέδριο στη Βενετία, με τον ομόλογό μου και άλλους εξαιρετικούς συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, πέραν της δικής μου ομιλίας, ερωτήθηκα σχετικά με το ενδεχόμενο Grexit και τόνισα πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο» είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, προσθέτωντας: «Πιστεύω ότι ακόμη και η υποσυνείδητη ενασχόληση με το θέμα "Grexit" δημιουργεί αρνητικό αίσθημα».
Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, όπως φερόταν να υποστήριξε σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε: «Ένας συγκεκριμένος δημοσιογράφος της εφημερίδας μου ζήτησε τη συνέντευξη. Με ρώτησε, υποθετικά, πώς θα αντιδράσουμε αν οι εταίροι απορρίψουν κάθε μία από τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Τότε, λοιπόν, του απάντησα πως αν οι εταίροι αρνηθούν κάθε μία από τις προτάσεις, που αυτή η περίπτωση δεν υπάρχει, τότε θα στραφούμε στο λαό, είτε για δημοψήφισμα, είτε για εκλογές».
Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης, δεν δίστασε να επισημάνει πως τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν, ίσως όχι από τον ίδιο το δημοσιογράφο, αλλά από κάποιον ανώτερό του. «Για μένα είναι δυστυχές μια μερίδα Τύπου να χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές. Δεν πρέπει να δίνουμε το οξυγόνο που έχει ανάγκη ο κίτρινος Τύπος».
Ο ίδιος υποστήριξε πως αν οι εταίροι αρνηθούν κάθε μία απο τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις, «σε αυτή την περίπτωση θα πάμε σε δημοψήφισμα. Ωστόσο, δεν έχουν αρνηθεί καμία πρόταση, συνεπώς δεν πηγαίνουμε σε δημοψήφισμα. Για την ακρίβεια έχουν δεχτεί τα πάντα, και ίσως συζητήσουμε και περισσότερο κάποιες επιπλέον μεταρρυθμιστικές προτάσεις»
:orchestra: :orchestra: :orchestra: :orchestra: :orchestra: :orchestra: :orchestra: